maanantai 9. marraskuuta 2015

Neljän isän brunssi

Taas ollaan maanantaissa ja takana on touhukas isänpäiväviikonloppu. Meillä on perinteenä juhlia isää brunssin merkeissä. Perinne on ollut olemassa jo jos ei aivan koko esikoisen elämää 11,5 vuotta, niin hyvin lähellä sitä ainakin.








Kokoonnumme puoliltapäivin meille ja juhlittavana on neljä isää. Siskoni perhe tulee jo aikaisemmin avuksi ja yhdessä hääräämme keittiössä vielä loppusilaukset herkkuihin.




Tänä vuonna koin kattamisen iloa kun Kotiblogit-lehden joulunumeroa lukiessani törmäsin Villa Puomin ihaniin, luonnonläheisiin kattausideoihin. Yksinkertainen idea toimi: korkeaan lasivaasiin ja eri kokoisiin patenttikorkkilasipurkkeihin vettä ja männynoksa. Pienet lyhdyt vielä purkkien väliin pellavaliinan päälle, niin kattaus oli siinä. Juuri nyt luonto viehättää silmääni kovasti kaikenlaisissa sisustusjutuissa.









Brunssitarjottavat ovat meillä aina melko helppotekoisia. Tänä vuonna meillä oli lihapullien, nakkien, minikokoisten pulled pork -hampurilaisten, kananmunien, ruisleipäkranssin ja äitini tekemän perunasalaatin lisäksi myös ruissipsejä, joihin oli pursotettu täytteeksi creme fraichella notkistettua valkosipulituorejuustoa, jonka maustoin vielä wasabilla. Ruokaisan salaatin tein erilaisista salaateista, kirsikkatomaateista, kurkusta, tuoreista taateleista, brie-juustosta ja uunissa rapeaksi paahtuneista ilmakuivatusta kinkkusuikaleista. Salaatin kastikkeeksi pirskottelin sitruunaoliiviöljyä sekä Nicholas Vahen Forest fruit -glazea. Jälkkärinä oli ainakin kahden isän suosikkikakku, käpykakku sekä suklaata ja hedelmiä.





Niin ja olihan meillä pöydässä myös Murenan joulunavauksesta saadun idean mukaan myös leipäkuutioita, seesamöljyä ja dukkahia. Kiva löytää joku hauska, uusi juttu.




Pöydässä viihdyttiin pitkään ja loppupäivä meni vieraiden lähdettyä leppoisasti oman perheen kesken. Brunssi on meidän mielestämme aivan mahtava tapa viettää isien juhlapäivää. Kaikki läheiset ja tärkeät isät tulee nähtyä, halattua ja juhlittua kiireettömästi ilman suhaamista paikasta toiseen ja silti päivään jää vielä aikaa oman perheen rauhoittumiseen. Brunssi pitää yleensä nälän lähes koko päivän ja vasta illalla pöytään katetaan rääppiäiset. Meidän tyttöjemme mielestä se juhlien paras kohta.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

43 kommenttia:

  1. Ihana kattaus ja herkullisen näköisiä ruokia!

    VastaaPoista
  2. Oijoi oikeasti pyörryn näiden kuvien ääreen. Miten ihana tuo kannu, jossa hana ja siellä marjoja, miten kiva tuo kukkamaljakko jossa havu, täydellistä! Ah myös mitä silmäni bongasivatkaan, jo lapsuuden suuren rakkauden käpykakun!

    Aivan ihana isänpäivä teillä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tiia, älä pyörry ;) Käpykakku on meidän miesten suosikki (ja totuuden nimissä se on omaakin herkkua, mutta mikäpä ei olisi...) ja se kuuluu tämän pöydän vakiokalustoon. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Kaunis kattaus - ja herkkuja vaikka kuinka! Saanko mä tulla ensi isäinpäivänä käväisemään teillä;)

    VastaaPoista
  4. Valtavan kaunis kattaus ja pöytä täynnä kaikkea herkullista - kyllä isien kelpaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Halu kauniisti kattamiseen on aina, mutta tällä kertaa oli myös niin kiva ja selkeä idea, että olin aivan täpinöissäni kun vihdoin aamupäivällä pääsin kattauspuuhiin :)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää ja mitkä herkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Oili! Nyt herkkujen tekemisessä myös määrien arviointi meni tällä kertaa niin nappiin, ettei rääppiäisten jälkeen jäänyt edes oikein mitään kulhojen pohjia jäljelle :)

      Poista
  6. Oi, miten kauniilta ja herkulliselta näyttääkään teidän ruokapöytä tarjottavineen. Ja, ihana tapa, kokoontua yhteen isänpäivänä! Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Tämä perinne toimii meillä hurjan hyvin, eikä järjestämisen vaivaakaan ole ylenmäärin kun tekijöitä on useampi :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Tällaisista(kin) juhlista saa hyvän mielen ♥

      Poista
  8. Aivan ihanan näköisiä herkkuja!! Ja erityisen kiva perinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Meille sopii tämä tapa paremmin kuin se, että istuttaisiin porukalla ruuhkaisessa ravintolassa :)

      Poista
  9. Oi että mitä ihanuuksia ja herkkuja olet laittanut tarjolle, nam!

    VastaaPoista
  10. oi mitä herkkuja pöydässä, ja kaunis kattaus! Ihana tuollainen perinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suffeliini! Tavoitteena on saada herkkuja vatsalle ja silmille ;)

      Poista
  11. Upea kattaus kertakaikkiaan!☆☆☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinäkin vielä *tää punastelee jo täällä* - kiitos Teija ♥

      Poista
  12. Voih ♥ mikä kattaus!!! Kyllä oli isät varmasti tyytyväisiä. Ja varmasti muutkin tämän saman pöydän ääressä olleet!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih Nanne, eipä kukaan ainakaan ääneen napissut (ehkä ei uskaltanut) ;) :D :D

      Poista
  13. Kaunis kattaus ja ihania herkkuja!
    Mukava idea muuten tuo yhteinen isänpäivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tällainen yhteinen juhlinta on helppoa järjestää kun kaikki asuvat lähekkäin Marianna. Ja kuten sanottu, tulee enemmän aikaa nautiskeluun ja rentoiluun kun jää paikasta toiseen suhaaminen pois :)

      Poista
  14. Wau, miten upea kattaus ja tarjottavat! Miten ahkeria olette tekemään herkkuja, ihailen suuresti! Vehreät männynhavut sympaattisesti isänpäivänpöydässä.Mitä makunautintoja ja puheensorinaa tuon pöydän ympärillä koettiinkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos inspiraation ja idean äidille Hanna ♥ Luulenpa, että tätä kattausideaa tullaan käyttämään meillä joulunakin. Brunssipöytämme herkut ovat aina helppotekoisia ja syntyvät vähällä vaivalla. Yhdessä järjestäminen on mukavaa!

      Poista
  15. Voi että mitä herkkuja siellä on tarjoiltu! Tuli niin nälkä ja alkoi tehdä mieli kaikkea hyväää :) Nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetän täältä sulle virtuaalista vatsantäytettä S - valmiina nappaamaan ruokalähetyskoppi? Lähteeeee... nyt!

      Poista
  16. Iiiiik miten ihania herkkuja! Ootte te melkoisia mestarikokkeja! Mahtava perinne koota suvun isät saman pöydän äärelle herkuttelemaan. Nuo patenttikorkkiset lasipurkit ovat kyllä mainiot, ne ovat olleet ahkerassa käytössä meilläkin. Viimeksi sujaitin niihin Halloweeninä oransseja ruusuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Teija ♥ Juu, nuo lasipurkit ovat tosi hauskoja ja monikäyttöisiä. Mietin ensin laittaisinko pienempiin purkkeihin kynttilät, mutta päädyin lopulta laittamaan kynttilät lyhtyihin ja havut kaikkiin purkkeihin. Ruusut ovat varmasti olleet myös kauniita purkeissa!

      Poista
  17. Huhhuh, mikä kattaus! Vatsa tuli täyteen pelkästään tätä lukiessa :D
    Niin yksinkertaisen kauniit nuo männynoksat maljakossa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaiset ideat ovat monesti kauneimpia ja luonnosta löytää vaikka mitä ♥ Ihastuin ideaan heti kun näin sen toteutettuna Hannan hyllyllä Kotiblogit-lehdessä. Itse asiassa nappasin samaisesta lehdestä sinun jutustasikin pari ideaa Miru :)

      Poista
  18. Oi, miten ihania herkkuja ja kaunis pöytä! Koneen näppis kokee kohta vaurioita, kun kuola valuu näitä kuvia katsellessa ;) Minäkin bongasin Kotibolgit -lehdestä nuo samat kuvat, ovat kyllä teilläkin niin upean näköiset. Kiva ja simppeli idea, tulee käyttöön kyllä meilläkin :) Mukavaa viikkoa Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, toivottavasti koneesi näppis on edelleen kunnossa Jenni :D Hannalla on ihania ideoita ja tämäkin on kiva siitä, että tarvikkeet löytyvät kotoa ja lähimetsästä. Helppo toteuttaa. Mukavaa viikonloppua sinulle ♥

      Poista
  19. Huomasin heti nuo ihanat havut kattauksessa!Tykkään luonnonjutuista nimittäin!Herkut on teidän brunssilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihalta ja metsistä löytyy valtavasti materiaalia kun osaa katsoa "sillä silmällä". Tänä syksynä tuntuu, että kaikki luonnollinen kolahtaa minuunkin oikein erityisen kovasti Aikku :)

      Poista
  20. Huomasin heti nuo ihanat havut kattauksessa!Tykkään luonnonjutuista nimittäin!Herkut on teidän brunssilla!

    VastaaPoista
  21. Ihanat brunssitarjottavat, kiva idea kaiken kaikkiaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija ♥ Tuo idea toimii meillä hyvin ja perinnettä jatketaan varmasti ensi vuonnakin :)

      Poista
  22. Upea brunssi. Niin kauniit tarjottavat ja varmasti maistuvat. Voi kun saisikin aikaseksi järjestää jotain vastaavaa. Tuollaisesta tulee niin hyvä mieli <3. Havukoristus kattauksessa on kyllä kaunis. Ei se kummempaa tarvitse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja ♥ Olen monesti miettinyt, että joulun lähistölle olisi kiva järkätä myös jotain vastaavaa. Vaikka joulukuun puolivälin puurojuhla ystävien kanssa. Joulun pyhinä kun on monesti monta paikkaa vierailtavana ja paljon ihmisiä nähtävänä, niin jotain voisi hyvin siirtää hieman kauemmaskin pyhistä. Kuka sanoo, että kaikki pitää ahtaa aina samaan aikaan tapahtuvaksi ;)

      Poista