lauantai 14. marraskuuta 2015

Sisustaja rautakaupassa

Viimeisiin viikkoihin on mahtunut paljon kivoja ja mielenkiintoisia joulunavauksia ja vierailuja. Olenkin kerännyt niistä inspiraatiota ja ideoita ja nyt vain tarvitaan aikaa ja kädet odottavat hep-sanaa, jotta pääsen toteuttamaan niitä. Ehkä pääsen aloittamaan vielä tänään.
Kuva: Teija Hakula, Onnen hetkiä paratiisissa -blogi


Yksi mielenkiintoinen kyläilykohde oli Skanssin K-Rauta, jonne suuntasimme yhdessä Åblogien kanssa. Remonttiaikanamme huomasin, että rautakaupat ovat nykyisin enemmän kuin naulojen, vasaroiden ja puutavaroiden myyntipaikkoja. Rautakaupassakin voi lähteä mopo käsistä. Silti olin yllättynyt kun kuulin, että Skanssin K-Raudan asiakkaista oli viime vuonna naisia jopa 56 %. Skanssin kauppias Juha Huunonen kertoi, että nykyisin puhutaan enemmänkin sisustus- ja rautakaupoista.


Näimme illan aikana uusia tapettimalleja, lattiamateriaaleja ja kuulimme mm. maaleista, joilla voi maalata esimerkiksi laminaatin päälle. Yksi tuotteista, joita jäin miettimään enemmän on saumatussi. Olin kuullut siitä toki aikaisemminkin, mutta olin ajatellut sitä lähinnä vain ajan myötä kellastuneiden laattasaumojen "valkaisemiseen".

Nyt sain ahaa-elämyksen, että voisin käsitellä sellaisella kylpyhuoneemme tehosteseinänpätkän saumat, joiden väri piti remonttiaikana päättää nopeasti ja päätökseni osoittautui heti vääräksi. Valkoiset saumat ovat häirinneet minua siitä asti, mutta nyt ymmärsin, että voisin käsitellä ne melko helpostikin tussilla harmaiksi. Pienehkö vaiva, iso muutos.

 


Kauppiaan lisäksi oppaanamme toimineen sisustusmyyjän, Sini Raevaaran ammattitaito vakuutti. Miten valtava osaaminen tuolla naisella onkaan ja vielä todella laajasta tuotevalikoimasta. Ammattitaitoa kannattaa hyödyntää ja K-Raudan kotisivujen kautta voikin varata ajan ammattilaiselle vaikkapa tapettien valintaan ja kun kommenttikentässä kertoo hieman tarkemmin mitä on etsimässä, voi tuo ammattilainen tehdä jo etukäteistyötä valmisteluissa. Palvelua, jollaista arvostan kovasti. Lisäksi K-Raudan kautta on mahdollisuus saada myös tekijät projektilleen wc-istuimen vaihtamisesta tai tapetin asentamisesta talopakettiin asti. Pienikään kodin projekti ei jää siis omasta osaamattomuudesta kiinni, eikä siitä, ettei tuntisi luotettavaa tekijää.


Rakas joulupukki. Olen ollut tämän vuoden ihan suhtkoht kiltti. Toivoisin kovasti tällaista Weberin grillauskeskusta joulupakettiini. Mahtaakohan kiltteyteni kuitenkaan ihan riittää...
Juuri ennen kassoja aukesi vielä Skanssin K-Raudan joulumaailma. Naisasiakkaat todellakin huomioidaan - ei sillä, etteivätkö miehetkin voisi hullaantua kauniista kodin sisustusesineistä ja lyhdyistä.
Jouluosastolta löytyi myös upea, House no 465 -blogin Maria kainaloon asti oleva lyhty. Lyhtyyn olisi ihana tehdä asetelma vaikka suuremmasta havunoksasta ja koristeista.

Kiitos K-Rauta Skanssille, että saimme tulla kyläilemään ja kiitos mielenkiintoisista esittelyistä! Näemme varmasti uudelleen.

Mukavaa viikonloppua!

Anu

* Postaus tehty yhteistyössä K-Rauta Skanssin kanssa *

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


14 kommenttia:

 1. Viimeisen kuvan poro/hirvi on hieno! Muuten tulee harvoin käytyä rautakaupoissa, mutta jos heiltäkin löytyy jo omat joulukoristeosastot, niin ehkä ennakkoluuloista pitäisi päästä eroon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Skanssin K-Raudassa pienkoristeiden osasto oli erityisen suuri. Kävin tällä viikolla toisessa, meitä lähempänä olevassa K-Raudassa "oikeilla rautakauppaostoksilla" ja siellä vastaavaa osastoa ei näkynyt, ainakaan sen esillepano ei ollut noin näyttävä. Mutta kyllä, kannattaa käydä ja tuulettaa ennakkoluulot Miina - kaikkea kivaa löytyy noistakin kauposta ;)

   Poista
 2. Näyttää varsin monipuoliselle K-raudan valikoima :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli Sari :) Valikoimaa löytyy laidasta laitaan rakentajien ja remontti-ihmisten tarvikkeista sisustajan ihanuuksiin asti.

   Poista
 3. Itse olen intohimoinen rautakauppa-asiakas :) Rakennusaikana niissä tuli pyörittyä ensin talotarvikkeiden ja myöhemmin sisustustarvikkeiden osastoilla. Ja nykyisin niitä todellakin voi sanoa sisustuskaupoiksi ihan hyvällä omalla tunnolla - niin paljon on tullut sisustamiseen ja kodin muuhunkin uudistamiseen tarvikkeita. Ihanat kuvat olet ottanut - näyttää tosi hyvältä ja monipuoliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Pia, minäkin löysin rautakaupat remonttiaikanamme. Silloin niissä tuli juostua useamman kerran viikossa. On kiva kun nykyisin löytyy myös erilaisia helppojakin remonttitarpeita (kuten esim. nuo saumakynät), joilla pääsee tekemään kotiin muutoksia ilman suurempia kynnyksiä ja isompia välineitä.

   Poista
 4. Vitsit miten ihania kuvia oletkaan napsinut!
  Oli kyllä kiva tutustua K-raudan mahtavaan valikoimaan ja palveluihin
  asiantuntijoiden opastuksella. Aion seuraavan remontin koittaessa
  ehdottomasti varata ajan sisustusmyyjältä, miten ihanaa, että ammattilainen
  auttaa löytämään asiakkaan toiveiden mukaiset sisustusmateriaalit tuhansien
  tuotteiden valikoimasta.
  Tuo joulutorin tarjonta jäi kutkuttamaan, pitäneekin palata ostoksille asap :)

  Leppoisaa lauantaita ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoista Teija - kiitos kun järjestit! On aivan mahtavaa kun palvelua löytyy ja minusta on upeaa kun apua voi kysyä ja sitä saa ammattitaitoiselta ihmiseltä. Kysynkin neuvoa tosi helposti ja mielelläni kauppareissuillani. Tuo ajan varaaminen oli minulle uusi juttu ja se helpottaa asiakasta valtavasti ja säästää aikaa. Varmasti käytän hyödykseni minäkin jos sen tyylisiä tarpeita tulee. Tunnelmaa lauantai-iltaan sinullekin ystäväiseni ♥

   Poista
 5. Tervehdys tännekkin :) Olen hokannut jo muutama vuosi sitten tuon K-Raudan kivan sisustus valikoiman ja suht edulliset hinnat ja säännöllisin välein siellä piipahtelen vaikka olenkin kilpailevalla firmalla sisustusmyyjänä juurikin rauta puolella :) Oikein mukavaa ja rauhallista viikonloppua kaikista kauheista uutisista maailmalta huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sitä tietää mitä kilpailijoilla löytyy ;) Melkoisesti ovat kyllä rautakaupat muuttuneet siitä ajasta kun lapsena kävi isän mukana hakemassa työkaluja tai muita nikkarointitarpeita. Leppoisaa viikonlopun jatkoa sinullekin! Annetaan tänään erikoissuuri halaus läheisille. Maailman tapahtumat ovat oikeasti aivan järjettömiä ja käsittämättömiä. Miten ihminen voikaan olla niin kaamea toiselle ihmiselle.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niin on Outi, porakoneista ja lautatavarasta söpöihin supatteleviin poroihin asti ;)

   Poista
 7. Ihanat kuvat olet ottanut <3 Ja tuo Skanssin K-rauta on kyllä vertaansa vailla. Jälleen eilen siellä vierailin :D Ja palvelulla on oikeasti merkitystä! Monesta rautakaupasta nimittäin olen poistunut tympääntyneenä, koska myyjät eivät osaakaan auttaa tai juoksevat karkuun kun jotain koittaa mennä kysymään. Niin että iso peukku Skanssin tiimille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä palvelu on niiiiin tärkeää minustakin Jutta! Eilen juuri ruokakaupassa (jossa normaalisti saa mitä parhainta palvelua) pyysin palvelutiskiltä apua ja vastaus oli että "eikö sieltä valmiiksi pakatuista nyt mitään löydy?". Meni kyllä tekemään pyytämäni pihvit, mutta toinen tarve jäi pyytämättä kun tuntui, että häirittiin kyseistä henkilöä, vaikka tiskillä oli kolme myyjää vapaana eikä sulkemisaikakaan ollut vielä edes muutaman seuraavan tunnin sisällä. Iso peukku siis kaikille palveluammattilaisille, jotka tekevät työtään sydämellään!

   Poista