sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kaksin kotona 1

Leffan nimeä lainaten, mutta toteutuksessa ei ehkä aineksia kuitenkaan leffaksi asti. Esikoinen lähti partioleirille perjantai-iltana. Kuopus seurasi lauantaiaamuna perässä. Mies ja minä kaksin kotona. Tätä ei ole tapahtunut sitten lasten syntymän. Aikaa sunnuntai-iltapäivään asti.
Olemmehan me aikaa toki viettäneet kahdestaankin, emme kovin paljoa, mutta kuitenkin. Perheen yhteinen aika on kortilla arjessa, joten vapaahetkinä on oltu koko perheen kesken. Kahdenkeskisinä hetkinämme olemme kuitenkin lähteneet yleensä jonnekin ja meidän aikuisten aikamme on tullut sitä kautta. Nyt menossa ovat lapset ja me vailla suunnitelmia. Kotona. Tuntuu oudolta.
Mentäisiinkö leffaan? Oltaisiinko vaan? Touhuttaisiinko rästiin jääneitä juttuja? Pitäisikö siivota? Päässä risteili monta ajatusta olla möllöttämisestä reippaaseen touhuamiseen. Joskus jos oma aika tulee yllättäen, tulee ideoita sen käyttämisestä valtavasti, mutta loppujen lopuksi huomaa, ettei saanut aikaiseksi mitään. Möllöttäminen vei voiton. Käykö muillekin niin? No, tällä kertaa aika ei tullut yllätyksenä.


Sanotaan, että asia, joka tällaisessa tilanteessa ensin tulee mieleen on se, jolle on suurin tarve. Jos aikaa jää, voi loppuja sitten yhdistellä sopivassa suhteessa. Tarkemmin kun miettii, niin monesti tuo kuulostaa oikeinkin järkeen käyvältä. Tällä kertaa tuo ensimmäinen asia, leffaan lähteminen, jäi tekemättä kun inspiraatio iski ja aloitin diy-puuhat. Lisää kuvia siitä tulossa lähiaikoina. Mies poti kipeää, nyrjähtänyttä nilkkaansa sisällä.

Kaksin kotona -aikaan kuului kuitenkin yhteistäkin tekemistä, jota kaivattiin. Lauantai-ilta kruunattiin vielä herkuttelemalla yhdessä mätimousseleivillä ja glögiskumpalla, jota vihdoin löytyi Alkosta.


Nyt hetki töitä ja sen jälkeen noutamaan jälkikasvu kotiin. Säät eivät tällä kertaa suosineet leiriläisiä, mutta uskon, että siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, rinkkaan on tullut monta elämystä ja kokemusta lisää.

Suloista sunnuntaita sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

23 kommenttia:

 1. Ihania hekkuja ja pitääkin kokeilla tuota glögiskumpaa. Nautinnollista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glögiskumppa oli kiva uusi tuttavuus Katja. Luin siitä jo aikaisemmin syksyllä ja kävin useampaan otteeseen kyselemässä sen perään. Toimitusongelmien takia skumppa pääsi hyllyille vasta nyt, mutta hyvää kannatti odottaa :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Tunnelmallista teillä näytti olevan kahdenkesken. Itse jo kävi aiemmin kysylemässä tuota uutta juomaa. Nyt pitää heti rynnätä hankkimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät luovat helposti tunnelman, johon on itsekin helppo laskeutua. Sama juttu Sari, minäkin kävin useampaan otteeseen kyselemässä Glöetiä. Meitä on tainnut olla aika monta... Saa nähdä tyhjenevätkö hyllyt nyt kertaheitolla kun kaikki menevät vauhdilla pitkän odotuksen jälkeen hakemaan omansa ;)

   Poista
 3. Yksin kotona kaksin on meillä vielä kaukana. Onhan se outo tilanne varmasti. Mutta miten mukava tapa rentoutua :). Minä varmaan löhöilisin ja järjestäisin vastaavaa herkuttelua. Glögiskumppaa pitää maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oudolta se tuntui kieltämättä Katja. Se, että lapset ovat vain hetken pieniä (tai no, pieniä ja pieniä, eivät he meillä nyt enää niin pieniä ole) konkretisoitui nyt taas uudelle tasolle. Heillä on omat menonsa ja harrastuksensa, jotka vievät heitä myös yön yli muualle. Tosin kuopuksen osalta konkretisoitui myös se, että hän on kuitenkin vielä edes vähän pieni. Kotiinpaluussa purkautui viikonlopun jännitys ja ilta oli melkoista - miten sen nätisti sanoisi - mellakkaa :)

   Poista
 4. Millaista tuo glögiskumppa oli? Sitä tekisi mieli itsekin testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glögiskumppa oli hyvää, tykkäsin kovasti Jani. Kovin montaa lasia sitä ei pysty juomaan, vaikka se ei minusta erityisen makeaa ollutkaan - ehkä mausteisuus tekee sen sitten. Suosittelen lämpimästi testaamaan!

   Poista
 5. Kuulostaa tutulta. Ensin, kun lapset ovat pieniä, haluaisi lähteä kaksistaan jonnekin, mutta sitten kun ne ovat jo omissa menoissaan, ei enää olekaan sellainen palo lähteä. Meille on käynyt juurikin noin. Mutta joskus on hyvä repäistä irti itsensä perhekuvioista ja mennä vaikka vain sinne leffaan kahden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se on M. Yksin tai kaksin nimenomaan kotona oleminen on ollut sitä harvinaista herkkua. Treffiaikaa kodin ulkopuolella tarvitaan myös. Bond jäi nyt toiseen kertaan, mutta eiköhän sekin päästä näkemään :)

   Poista
 6. Miehen kanssa usein vaan jäädään kotiin ja käperrytään leffaa katsomaan sohvan pohjalle, kun saadaan olla kaksin.
  Lapsia on heti melkein ikävä kun he ovat ovesta lähteneet.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon tyyliin meilläkin päädyttiin Outi. Sen kerran kun koti on vain aikuisilla, piti siitä pitää kiinni ;) Ja totta, ikävä tahtoo tulla heti kun heippahalit oli annettu. Toki paluu arkeenkin tuli tällä kerralla heti kotiinpaluumoikkausten jälkeen kun kuopuksella iski jännityksenpurkaantumiskänkkis. Tehokkaasti tunnetilasta toiseen ;) Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 7. Muualla kiva, kotona paras. Nam tuota glögiskumppaa täytyy kokeilla. :) Kivaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Borta bra, hemma bäst - niinpä Tiia :) Testaile ihmeessä glögiskumppaa. Ainakin minun makuhermooni se osui. Mukavaa alkanutta viikkoa ♥

   Poista
 8. Tuo on muuten jännä, että yhtäkkiä ei osaakaan tehdä mitään, kun lapset ovat poissa. Kuvista päätellen olette kuitenkin osanneet nauttia kahdestaan olosta. Mukavaa alkavaa viikkoa Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtoehtoja taitaa olla niin paljon, että lopulta ei osaa enää valita ;) Vai mistäköhän johtuisi... Hyvin meni viikonloppu: jotain tuli tehtyä, mutta myös nautiskeltua. Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin Heidi ♥

   Poista
 9. Kun arki on kiireistä ja täynnä sutinaa, on niin ihana vaan olla ja nauttia hetkestä, kun siihen on mahdollisuus. Joutenolo tekee terää!
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutenololla on puolensa ja niitä hetkiä tarvitaan :) Nyt oli ihanaa kun sai tehdä myös jotain luovaa, siihen kun ei ole viimeaikoina juurikaan jäänyt aikaa. Käsillä tehdessä akut lataantuvat erityisen hyvin. Mukavaa viikkoa sinullekin Anu ♥

   Poista
 10. Kuulostaa todelliselta luksukselta!! Varmasti oli ihanaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se oli Katri. Muutama vuosi eteenpäin, niin luksusta ovat ne hetket kun koko perhe on samaan aikaan koko viikonlopun kotona :) Elämä muuttuu...

   Poista
 11. Kotosalla mekin yleensä vietämme kahdenkeskista aikaa <3

  VastaaPoista
 12. Mahtaakohan olla ikä, joka tekee sen, että on niin mukavuudenhaluinen, että rauhallisen hetken viettää mielellään ihan kotosalla ;) Tutulta kuulostaa Marina.

  VastaaPoista
 13. Koti on paras paikka, joka yleensä vie voiton muilta riennoilta.

  Olin Glöetin lanseerauksessa kuukausi sitten. Silloin kertoivat, että ryin pullon muovikalvon kanssa oli ongelmia, se ryttääntyi tuotannossa. Oli epäselvää ehtivätkö joulumarkkinoille lainkaan. Nyt ongelma on ilmeisesti kirjautunut kun juomaa saa.

  VastaaPoista