tiistai 17. marraskuuta 2015

Havuseinämä kuormalavasta

Etuterassin heinät piti saada talvehtimaan sisälle ja sisäänkäyntimme terassi oli jäämässä tyhjäksi. Isäni viime syksynä tekemä kuusi on tulossa tuolle terassille, mutta vielä toistaiseksi se tuntuu hieman liian jouluiselta. Jotain oli keksittävä.




Inspiraatio löytyy joskus mitä mielenkiintoisimmista paikoista. Tällä kertaa se löytyi sisustusmyymälän katosta, Loviisan Aitasta Ruskolta. Niinpä hipsin lauantaina metsään korin ja oksasaksien kanssa, kaivoin kotivarastosta ylimääräisen kuormalavan ja pätkän kanaverkkoa. Terassille syntyi havuseinämä. Tämä on se diy-puuha, josta viimeksi vinkkailinkin.





Ensin ajattelin öljytä tai petsata kuormalavan mustaksi, mutta hätäisenä ihmisenä päädyin jättämään sen naturelliksi. Nidoin kanaverkon kuormalavaan kiinni ja sen jälkeen pujottelin valosarjan verkkoon. Valosarjan päälle pujottelin havuoksia ja väliin mustikanvarpuja keventämään ilmettä. Valmis. Tai ehkä vielä koivun tai lepän oksia sinne tänne, ehkä.




Marraskuun ajattelin antaa seinämän olla iltaisin vielä ilman valoja, mutta joulukuun alkaessa syttyvät valokin. Jos alkaa kovasti jouluttaa jo ennen kuunvaihdetta, syttyvät valot jo ennen sitä. Mitäs tuumaat, tuliko hitti vai huti?

Mukavaa päivää!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.




30 kommenttia:

  1. No hitti!! Ideaahan vois jalostaa vaikka miten, hmmm... Tosi kaunis ja sopii teidän tyyliin hyvin! Mä varmaan en malttais olla polttelematta jo nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon verkkoon voi tosiaan pujotella vaikka mitä ja kesällä siihen voi laittaa köynnökset kasvamaan ja tosiaan, jalostaa voi vaikka kuinka. Kivaa viikkoa Teija - illalla ehkä nähdään, sunnuntaina ainakin!

      Poista
  2. Näyttää kivalta! Itse en malttaisi olla sytyttämästä valoja jo nyt! Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen ääni jo valoille ;) Täällähän on jouluihmisiä! Mukavaa viikkoa Kaisa ♥

      Poista
  3. Tulipas kivan näköinen! Itsekkin antaisin jo valojen palaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja heti kolmaskin ääni valoille :) Taidanpa käydä laittamassa pistokkeen rasiaan. Mukavaa viikkoa sinullekin Suffeliini ♥

      Poista
  4. Tosi kiva idea. Heti aloin miettimään, miten ja minne sopisi meillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait inspiraatiota Tuija ;) Tämän tekemisessä ei kauaa mennyt, joten on helppo askartelu. Kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  5. Tuohan on kiva idea! Kaikkea kuormalavoista voi kehitelläkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienestä se idea tosiaan lähti, mutta kummasti kuormalavat taipuvat moneksi. Mukavaa viikkoa Satu!

      Poista
  6. Ehdoton hitti! Näyttääpä kauniilta tuossa pimeän tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimeässä tämä näyttää tosiaan parhaimmalta kun valot tuikkivat havujen välistä. Kiitos Outi ja kivaa viikkoa!

      Poista
  7. Ihana idea, havuseinä näyttää hienolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Belladonna ♥ Hieman vihreyttä tuli muuten aavistuksen karulle etuterassillemme :)

      Poista
  8. Tuli hitti! Hieno idea! Nyt vain valot palaamaan, on niin kaunis. Ja ulkona on pimeää.
    Havuseinä - mainio juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin Tuula olet siis valojen kannalla ;) Ok, yleisön suosituksesta meillä syttyvät siis tänä iltana havuseinämän valot :D

      Poista
  9. Kiva tuli ja teillä kun on noin reilusti tilaakin tossa edustalla, niin jo vain:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos M! Pituutta ja tilaa tuossa terassilla tosiaan on ja senpä takia se kaipaa aina jotain hieman perusistutusta suurempaa, ettei somistus näytä ihan kikkaralta.

      Poista
  10. Tosi hieno! Tekisi mieli itsekin toteuttaa. Laita ihmeessä valot jo palamaan. Meillä on lauantaista asti palanut kahdessa jättikuusessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Valot on sytytetty ja saatu samalla hieman valoa harmaaseen viikkoon.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos rva Lumo ♥ Valot ovat nyt päällä ja vielä kun tänne meillekin saatiin hetkeksi pieni lumipeite, niin kauniilta näyttää omaan silmään ainakin.

      Poista
  12. - Eurolava-fanina pakko todeta, että tämä on kiva! Tosi kiva! Päivien pimeys antaa valoille hienon loiston paikan. Itse olen tehnyt euro-/kuormalavoista yhtä jos toista, mutta tätä en olekaan kokeillut.
    - Kuusikin oli simppelin valloittava. Itse tein viime vuonna hieman vastaavalla tekniikalla oman version; Siinä oli jätetty laudat muotoilematta. Ne oli vaan jotain vanhojen prokkisten jäänteitä, joista pienin lauta ylös ja aina suurempi alas. Puu oli 2-metrinen ja siinä oli valonauhakin. Kevään tullen laitoin sen palasiksi, sillä se jokseenkin kookas säilytettäväksi. Tänä vuonna piti taas olla joku "joulupuu", joka syntyi nyt kolmesta melkoisen suuresta, maahan pudonneesta männyn karahkasta. Raahasin ne pihaan ja vedin tiiviisti nippuun ja valoja pyörittelin ympärille, tuli aika massiivinen puu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olisipa kiva nähdä viime vuotinen kuusesi ja tämän vuoden joulupuu! Kuulostavat tosi ihanilta molemmat Titta. Mistähän johtuu, että tuollaiset karun kauniit asiat näyttävät nykyisin erityisen kauniilta. Meilläkin pääsee tosiaan tuo viimevuotinen kuusi joko etu- tai takaterassille pikkujoulun lähistöllä.

      Poista
  13. Onpas hauska idea. Näyttää noiden valojen kanssa pimeällä todella kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi ♥ Valot kimmeltävät tosi kivasti havujen takaa - melkein näyttäisi kuin ne tuikkisivat siellä.

      Poista
  14. Hurjan hieno idea ja todella kaunis lopputulos!
    Täytyy pistää tämä vinkki ihan korvan taakse tulevien talvien varalta :)
    Mukavia talvi-iltoja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna ♥ Välillä on hyvä katsoa kattoja, sieltä voi löytää vaikka mitä ideoita ja inspiraatiota, kuten nytkin :) Ihania talvipäiviä myös sinulle!

      Poista