sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Ojanpenkan kukkakaupassa

Meidän pihamme pioniaika oli tänä kesänä  a i v a n  liian lyhyt. Sade piiskasi kaikki pionit aivan sohjoksi, enkä ehtinyt saada kuin pari kaunista kukkaa pelastetuksi.




Niinpä lähdin eilen iltakävelyllä katselemaan Ojanpenkan Kukkakaupan antimia ja vaikka sielläkään valikoima ei ollut aivan parhaimmillaan, löytyi kuitenkin jotain piristystä sekä sisälle, että terassin pöydälle.




Sisälle hieman simppelimpää, terassin pöydälle rönsyilevämpää.






Samaisella "kukkakauppareissullani" huomasin, että lähimetsässä on aivan valtavasti mustikoita. Vieläpä suuren kokoisia marjoja. Tänään voisi käydä tekemässä pienen mustikkaretken ja leipoa kesän ensimmäisen mustikkapiirakan.

Suloista sunnuntaita sinullekin! Muistathan muuten, että Janssen Cosmeticsin arvontaan on osallistumisaikaa vielä tämä päivä.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

30 kommenttia:

  1. Ojan penkalta minäkin kesäkukkia käyn keräilemässä. Pioni ei edes pihalla vielä kasva, mut taidan käydä sellaisen hakemassa. Voi mustikkapiirakkaa olisi niin hyvää, mut nyt ei kerkiä kun pitää lähteä töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman putiikin asiakkaita ollaan siis Marika ;) Meillä mustikkapiirakka hupeni jo parempiin suihin. Kesän ensimmäinen piirakka maistuu aina NIIN hyvältä.

      Poista
  2. Ihania kukkasia olet poiminut! Kyllä luonnon antimia kannattaa hyödyntää :) Mustikkapiirakka on kyllä hyvää...Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä aika on ihanaa kun luonnosta löytää vaikka mitä. Ja vielä kun muistaa katsoa ympärilleen avoimin silmin, löytää tutuistakin kasveista uutta kauneutta. Mukavaa tiistaimyöhäisiltaa sinulle Jassuntassu!

      Poista
  3. Samasta kaupasta olen minäkin kukkia poiminut...ihanaa aikaa, kun saa kukat luonnosta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, lisää Ojanpenkan puodin asiakkaita ;) Luulen, että minulla tulee uusi visiitti puotiin pikapuolin, sillä kaksi saniaisen oksista on kipristynyt yllättävän nopeasti. Onneksi oksia riittää.

      Poista
  4. Nyt on onneksi tulossa hyvä mustikkasato. Metsämansikoitakin olen löytänyt jo hyvän määrän.
    Ei muuta kun metsään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, teillä on metsämansikoitakin Anu. Meiltä on mansikat hävinneet näiltä kulmilta ihan kokonaan - tai ainakaan minä en ole nähnyt niitä enää aikoihin. Mustikoita sen sijaan oli metsässä ihan valtavasti ja ne olivat hyvän kokoisia. Kipot täyttyivät mukavaa tahtia. Uusi metsäretki on jo suunnitteilla :)

      Poista
  5. Ihanat kukkaset ja todella upea asetelma! <3 Mun pionit on kukkineet tänä vuonna paremmin kuin koskaan. Nyt varmaan kukinta alkaa olla ohi. ..Tekis mieli taittaa äiskän puskista kotii tuomisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa kun äidin puskista voi pidentää pioniaikaa Taina ;) Meillä äidin pionit kukkivat ennen omiani, joten saan sieltä pienen varaslähdön. Harmittaa tosiaan tuo sateen tekemä tuho. Ensi kesäksi tarvitaan selvästi uusien pionitukien lisäksi myös sadekatos rakkaille kukille :)

      Poista
  6. Ihanat kukkaset ja todella upea asetelma! <3 Mun pionit on kukkineet tänä vuonna paremmin kuin koskaan. Nyt varmaan kukinta alkaa olla ohi. ..Tekis mieli taittaa äiskän puskista kotii tuomisia...

    VastaaPoista
  7. Heiii meillä on sama vakkarikukkakauppa! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jopas sattui! Mutta enpä ihmettele, sen verran mukava puoti tuo Ojanpenkan puoti on Miru ;)

      Poista
  8. Ojanpenkan kaupassa on aina tuore valikoima ja varsinainen alennusmyynti. Kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakkariasiakas sinäkin Katja? Tuoreita kukkia tosiaan, eikä hintakaan huimaa ja lisäksi tuo puoti on aina auki ;)

      Poista
  9. Anu tyylikkään näköistä! Pionit ovat kyllä varmaan maailman kauneimpia kukkia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia ♥ Pionit ovat minunkin suosikkikukkiani - ja niin ihanan tuoksuisia.

      Poista
  10. Ojanpenkan tarjonta on paikallaan, silmät auki ja mitä ihanaa onkaan silmien alla. Oksa, kukka, rikkausruoho tai rentunruusu - kauniita yksin tai yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ojanpenkan puoti on tosiaan käymisen arvoinen paikka Kati. Rikkausruoho, niin justiinsa :)

      Poista
  11. Hi hii... melkein meni täydestä, vaan ihan parhaat kukat olet viritellyt. Kyllä luonto tarjoaa, kun osaa nähdä kaunista! Tyylikäs ruokapöydän asetelma jälleen! Kesän iloja ja mustikkapiirakoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ojanpenkan puotia voi tosiaan suositella Hanna, mutta se taitaa olla tuttu paikka sinulle jo muutenkin ;) Iloa ja aurinkoa sinunkin kesäpäiviisi. Käytiin muuten keräämässä ne mustikat sieltä teidän suunnalta - ihan mahtavat apajat :)

      Poista
  12. Upea kimppu! Kyllä sieltä ojanpientareelta löytyykin kauniita kukkia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Kauniita löytyy - vaikka vielä muutama vuosi sitten en kyllä olisi osannut käyttää esimerkiksi koiranputkia omissa kimpuissani. Nyt on silmä löytänyt kauneuden niistäkin.

      Poista
  13. Kaunis kimppu! Itsekkin ihastuin koiranputkeen vasta tänä kesänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sitä mieli muuttuu - eikä osaa sanoa miksi ;) Koiranputkea laitettiin pikkutyttöinä aina kukkakimppuihin, mutta nyt olen minäkin vasta löytänyt sen uudelleen. Samoin harsokukka oli vielä viime talveen asti ehdoton nounou - nyt se näyttää todella kauniilta isona kimppuna maljakossa.

      Poista
  14. Hei! Sulla on tosi kuva blogi ja mukava tyyli kirjoittaa. Olen lukenut koko blogisi läpi kesäiltojen lukemisena :). Testasin myös raparperikakkua, ehdottomasti sitä tehdään jatkossakin! Tabletilta kun lukee, on niin helppo ottaa screenshot ja laittaa hyvät ideat siten muistiin. Mukavia kesäpäiviä :). T. MV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olipa ihana palaute MV ♥ Kiva kuulla, että olet jaksanut kahlata koko blogini läpi - ei ihan pieni urakka :) Ihan mahtava vinkki muuten tuo screenshot. Olen monesti miettinyt miten saisin tallennettua blogeista löytyneet ideat itselle muistiin, mutta tuohan on hyvä idea. Kiitos. Mukavia kesäpäiviä sinullekin!

      Poista