torstai 9. heinäkuuta 2015

Nuoren tytön huone

Esikoinen on urakoinut kesäloman aikana ja käynyt läpi kaappinsa ja laatikkonsa. Laittanut tavaraa ja vaatteita kierrätykseen, käynyt läpi vanhoja piirustuksia ja askartelujaan, tyhjentänyt aikaisemmissa pikasiivouksissa tehtyjä roskajemmoja ja järjestänyt ylipäätään huoneensa lattiasta kattoon. Iso hatunnosto hänelle, urakka on ollut kunnioitettava.
Pieni sisustaja tytön sisällä on herännyt ja on ollut hauska katsoa, miten huone on hyvin pienillä muutoksilla muuttunut asteen enemmän isomman tytön huoneeksi. Syntymäpäivälahjaksi toivottu vaaterekki on toiminut yllättävän hyvin ja aikaisemmin huoneen lattialla majailleet vaatteet ovat melko usein löytäneet tiensä rekille.

Suosikkibändin pojat ovat vallanneet kaappien ovet ja onpa joukossa myös tytön itsensä tekemä Life-juliste.

Ja äidin perinnöksi toivoma oppi: tuoreita kukkia pihalta siistin huoneen kruunuksi ja iloksi tehdystä  siivousurakasta. Huomasin juuri, että yksi tärkeä juttu jäi kuvaamatta. Tytön kovasti toivoma ja hellyydellä hoitama minikaktus nimeltä Evert. Se on olennainen osa tätä huonetta, mutta ehkä annamme Evertin pitää yksityisyytensä ;)

Mukavaa päivää sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

28 kommenttia:

 1. Kaunis nuoren tytön huone, hienoa Emmi <3

  VastaaPoista
 2. Kauniissa ja siistissä huoneessa kelpaa lueskella sadepäivinä. Kukat kruunaavat tilan. Hyvä Emmi! Koitan ottaa oppia sinusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että innostus kestää täälläkin Kirsi-Kaisa :) Toivon myös, että saisin jostain tuon saman innon itsellenikin. Näin kesäaikaan tuntuu, että koti on ihan hunningolla kun ulkonakin on kaikenlaista touhuttavaa.

   Poista
 3. Kiva huone. Muistan saman vaiheen meillä juurikin tuossa iässä. Sisustussilmää Emmiltä öytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sisustusvaihe taitaa olla aika yleinen tytöillä - joillekin se jää päälle vielä näin aikuisiälle asti ;) Muistan omastakin lapsuudestani ajan, jolloin olisi halunnut vaihtaa (ja vaihdoinkin) huoneen järjestystä alvariinsa. Äidinkin kannalta tämä vaihe on oikein mieluisa ♥

   Poista
 4. Oi, ihanaa ♥ Kunnioitettava suoritus tosiaan tytöltäsi. Kaunis huone ♥ Tuollainen vaaterekki olisikin kätevä. Voisi toimia meilläkin tytöillä!? Nuo esillä olevat hajuvesipullot taitavat olla nyt IN tytöillä sisustuksessa. Meilläkin niitä löytyy useampi tytön huoneen hyllyltä. ...ja pallovalothan ovat aina ihania ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakka oli kieltämättä melkoinen Krisse ja olen iloinen, että aloite siihen lähti tytöltä itseltään. Vaaterekki on ollut Emmillä käytössä nyt parisen kuukautta ja lattialla olevien vaatteiden määrä on vähenytynyt kovasti. Ja juu, Victorian tuoksut ja voiteet ovat todellakin IN tällä hetkellä :)

   Poista
 5. Hih! Samoja elementtejä löytyy myös meidän teinin huoneesta: rekki, Victoria's Secret hajuvedet ja kaktukset :-) Emmillä on silmää kauneudelle, kaikki sointuu niin kauniisti yhteen. Olisi kiva järkätä joskus äiti-tytär -treffit meidän tyttöjen ja äitien kesken. Uskon, että tytsyillä riittäisi juteltavaa, kun ovat niin samanikäistä. Ja meillä äideillähän juttua riittää aina :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja listan jatkona varmasti myös Baby lipsit Teija :) Samat ovat trendit molemmilla nuorilla neideillä. Hei tuohan onkin hyvä idea! Aletaan vaan puuhata äiti-tytär -treffejä. Olisikin kiva jos tytötkin tutustuisivat - uskon minäkin, että heillä riittäisi juskailtavaa.

   Poista
 6. Ihailtavaa uurastusta ja kaunis lopputulos! Mitenköhän tuon energian saisi meidän neitiin istutettua ;) Toivon, että ikä tekee meillä tehtävänsä. Ihanaa, että neiti suostui itse kuvaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä energia näyttää siirtyvän tytöstä toiseen. Kuopus oli aikaisemmin se, joka sai huoneensa nopsemmin siistiksi ja jota sotku häiritsi nopeammin. Tänään tuo tytsä kuitenkin totesi itsekin, että mulle on näköjään tullut sellainen vaihe, että mä en vaan millään jaksa siivota mun huonetta. Ja se kieltämättä näkyy :) Noh, odotetaan muutama vuosi Kati, josko tämä nuorempikin polvi saisi saman vaiheen sisälleen.

   Poista
 7. Voi kuinka kaunista. Mitenhän meidän tytöstä saisi yhtä paljon virtaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se hetki sieltä Johanna napsahtaa - silloin kun sitä vähiten odottaa :) Niin se kävi täälläkin. Huoneen kaappien läpikäyminen oli omalla kesätyölistallani ja olin oikeasti iloisesti yllättynyt, että Emmi tekikin sen itse.

   Poista
 8. Tänne samaa intoa kiitos. Nim. Juuri tunnin huoneen siivousta vahtien. "Mutku mua ei vaan kiinnosta, ja kaikki löytyy helpommin lattialta"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuh, puuh, yritän puhaltaa Sanna - ja samalla puhaltelen suupielestäni samaa intovirtaa tuohon tämän huoneen naapurihuoneeseen. Toivotaan, että intovirta tulee perille asti, molempiin osoitteisiin ;)

   Poista
 9. Voi kuinka ihana tyttö! Minkäs ikäinen hän onkaan? Koskahan omalta esikoiselta voisi odottaa samaa....? Meidän neiti ei ole yhtään järjestyksen ystävä tai sisustusihminen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmi täytti toukokuussa 11v. En tiedä miten pitkään hän oli kypsytellyt mielessään tätä urakkaa, mutta ääneen hän ei sanonut mitään ennen kuin silloin kun kääri hihansa ja ryhtyi töihin. Tyttö on aina ollut kaiken kauniin ystävä, mutta siivoilujen lisäksi olin iloinen, kun hän oli miettinyt myös sisustuspuolta ja keksinyt ideoita siihen. Toivotaan, että tuosta Sannalle (ja kuopuksellemme) puhaltelemastani intovirrasta tulee osa myös teille :)

   Poista
 10. Onpas Emmillä kaunis huone <3 Kuulostaa todella tutulta puuhalta nuo sisustusinnot:) (ja samat elementit löytyy meidänkin esiteinin huneesta) Meillä iski Neidillä into viime vuonna ja huonerempan jälkeen on kyllä siisteys pitänyt todella hyvin. Varsinkin joulupukin tuoma vaaterekki auttaa niiden lattiamyttyjen taltutuksessa loistavasti. Välillä äiti ja isä kyllä väsähtää jatkuvaan kaulusteiden siirtelyyn;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmi kiittää Riikka! Nuo tietyt jutut taitavat kuulua tosiaan niihin must have -juttuihin tällä hetkellä ja löytyvät melko monesta tämän ikäisen huoneesta. Itse tehty suursiivous taitaa olla hyvä motivaattori huoneen siistinä pitämiseen. Meilläkin huone on ollut tosi hienossa kunnossa nyt jo jonkin aikaa. Äiti kiittää siitä :) Ja juu, jatkuva kalusteiden siirtäminen käy kyllä varmasti työstä.

   Poista
 11. Niin siistiä ja kaunista. Meillä on myös tuo vaaterekki ja on varmaan yksi
  parhaista hankinnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku väittää rekkiä turhakkeeksi, mutta meilläkin se on ollut kyllä tosi hyvä juttu. Hiukan tekisi mieli itsellekin samanlaista Oili...

   Poista
 12. Tytterelläsi on kaunis huone :) Lasten kehitystä ja kasvua on mielenkiintoista seurata. Tuttuakin tutumpaa on meidän tyttöjen teinari-vuosilta vaatekasat, kadonneet astiat.....joita ei muistettu palauttaa pesuun sekä sama kohtalo pyyheliinojen kanssa....useammankin kerran olen seissyt suihkunraikkaana, miettien mihin itseni kuivaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS Suvi, on aina ihana kuulla, että kasoja löytyy muualtakin ;) Meillä ei ole vielä alettu lainata toisten pyyhkeitä, mutta useamman kerran pesuhuoneesta on kyllä kuulunut huuto jollekin, että voiks tuoda mun pyyhkeen mun huoneesta. Lainausaikakin varmasti vielä koittaa. Siinä vaiheessa muistelen sitten sinua kun vettä valuvana mietin tuota samaa :)

   Poista
 13. Onpa hieno huone ja todellakin hänellä on sisustussilmää! Onkohan äidiltään perinyt ;)

  VastaaPoista
 14. Ihana tapetti ja kiva tuo vaaterekki. Siisti huone on nautinto nuorillakin ja ehkä näemme Evertin toisella kertaa. ;)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Evertille toivotaan Tiia kovasti sisarusta, joten ehkä jos ja kun perheenlisäystä tulee jossain kohtaa, niin voin ehkä tehdä toivepostauksen ;) Minäkin tykkään kovasti tuosta tapetista ja kauhulla odotan koska tytsä ilmoittaa, että haluaa sen pois. Onneksi se on vielä hyväksytty. Meillä kun ei olla erityisen taitavia tapetointimestareita eikä innokkaita maalareita.

   Poista