perjantai 31. heinäkuuta 2015

Äkkilähtö viikonloppuun

Meidän perheessä koko perheen yhteiset lomat ovat kortilla. Tätä nykyä tuntuu, että enenevissä määrin myös viikonloput lyhenytyvät kun miehen työt vievät hänet ajoittain jo sunnuntai-iltana mennessään. Näillä pelimerkeillä kuitenkin mennään ja siksi meidän onkin pitänyt kehitellä tapoja, joilla viikonloppu- ja lomafiiliksiin päästäisiin siirtymään mahdollisimman nopeasti.
Kyläily, vieraiden kutsuminen tai heti perjantaina matkaan lähteminen ovat tehokkaita tapoja virittää mieli vapaalle. Kun yhteinen aika kotinurkissa on kuitenkin vähäistä, tulee useimmiten siksi jäätyä kotiin, oman perheen kesken. Tänä kesänä olen huomannut, että vapaallaolon tunteen saa melko pienelläkin vaivalla nopeasti, ihan kotonakin.

Meillä se tarkoittaa, että valmistetaan perjantaina heti töiden jälkeen jotain herkkusyötävää ja katetaan se kauniisti ja ajatuksella, hieman normaalista poikkeavalla tavalla ja säiden salliessa mielellään pihalle. Mahtaakohan liittyä muuten juuri tuohon, että kun päätään käyttää johonkin mieluisaan pähkäämiseen, nappaa se ajatukset irti arjesta?

Tällä kertaa herkuttelimme tänä kesänä ilmestyneen Lomaruokaa-kirjan* rapusalaatilla. Suurin osa salaatista laitettiin tarjolle ohjeen mukaisesti rapeisiin salaattikuppeihin, mutta osa lusikoitiin ruissipsien päälle ja täyte toimi valtavan hyvin siinäkin. Raikkaan salaatin kyytipojiksi aikuisille kaadettiin lasiin hanapaketista mojitoa ja lapsille omaa herkkujuotavaa.

Tuossa samaisessa kirjassa on muuten myös itse tehtävän mojiton ohje ja vitsit miten se on hyvää. Nämä valmiit sekoitukset kalpenevat sen rinnalla täysin. Kirjassa on paljon muitakin kivoja, erittäin helppotekoisia, mutta jonkin jujun sisältäviä kesäruokaohjeita. Kokeiltu on mm. laventelilla maustettua ananasta ja fetahernetahnaa ja seuraavaksi ajattelin napsaista oksan rosmariinistani ja tehdä aprikoosi-rosmariinihilloa, jota kirjassa suositellaan yhdistettäväksi vahvan vuohenjuuston kanssa.
Tänä viikonloppuna meitä virittäytyykin vapaaseen tynkäporukka. Perheen nuorimmainen lähti tänä aamuna partioleirille ja palaa vasta sunnuntai-iltana. Olemme olleet kesän niin tiiviisti yhdessä, että tämänkin mittainen ero tuntuu hurjalta. Tyttö pärjää leirillään varmasti hyvin, mutta miten pärjää äiti... Se jää nähtäväksi.

Mukavaa viikonloppua sinulle ♥

Anu

* Lomaruokaa-kirja saatu blogiyhteistyön merkeissä.

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä äitille! Kyllä se siitä! Kyllä sä selviät!

  VastaaPoista
 2. Voihan nami mitä herkkuja ja tuota kirjaa olen himoinnut. <3

  Zemppiä, luulen että pärjäät hyvin vaikka tiedän tuon tunteen. <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkua oli ja tuo kirja on ainakin just minun näköiseni. Ohjeet ovat oikeasti simppeleitä, sellaisia, joiden parissa ei tarvitse viettää koko päivää hellan ääressä, mutta silti saa hyvää ruokaa. Lisäksi siellä oli hauskoja inspisjuttuja ja muistutuksia esim. kerrosjugurtista aamiaiselle jne. eli ohjeita, joissa ei juurikaan tarvitse tehdä mitään, mutta ruokia, joita ei aina muista kun muistamisen aika on. Kiitos Tiia tsempistä! Tätä tämä on, toisaalta kiva viettää aikaa pienemmällä porukalla, toisaalta pientä reissunaista oli ikävä jo ennen eron hetkeä :) Mukavaa viikkistä sinullekin ♥

   Poista
 3. Mainioita herkkuja. Kyllä sinä selviät, usko pois. Tämä on vasta alkusoittoa sille, mitä muutaman vuoden päästä tulee olemaan. Meillä vanhimmainen on lentämässä pesästä. Toisaalta olen niin onnellinen hänen puolestaan, mutta sitten toisaalta olo on haikea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvitty! Mutta hui kauhistus sinun tilannettasi, esikoisen kotoamuutto on melkoinen muutos. Äidin elämä on toisaalta-mutta-toisaalta -elämää: toisen puolesta on innoissaan ja onnellinen, omasta puolesta tuntuu haikealta irrottaa, vaikka sekin täytyy tehdä, ensin pienempinä irrottamisina, myöhemmin suurempina. Tsemppiä kaima ♥

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Hyvin oot suunnitellut ajankäytön kyllä viikonloppu moodiin siirtymisessä :) Nuita salaattikuppeja pitäis kyllä tehdä! Näyttävät herkulliselta. Leppoista lauantaita ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuo ajankäyttö onnistuu noin, toisella kertaa - kuten tässä viime aikoina - on vain porskutettu eteenpäin. Ja se tuntuu :) Salaattikupit olivat ihanan raikkaita pikkupaloja. Suosittelen Jaana!

   Poista
 5. Onpa herkullisia kuvia ja varmasti sitä ollut myös rapusalaattikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani :) Rapusalaatti oli hyvää ja raikasta - juuri sopivaa pikkusyötävää tällaisiin aurinkopäiviin.

   Poista
 6. Ihania vinkkejä, joilla voi saada arjen hohtamaan! Tällaiset vinkit ovat tosi tarpeellisia ensi viikosta lähtien, kun koulut taas alkavat... Itse yleensä perjantaina töiden jälkeen lähden liikkumaan, se on aina paras tapa vaihtaa vapaalle. Syyskuusta lähtien perjantai-illat kuluvat tytön luisteluharjoituksissa. Sinne lähtö on myös ihan hyvä tapa varmistaa, että tulee lähdettyä ajoissa pois töistä edes kerran viikossa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä, että viikolle on selkeä päätymiskellonaika :) Jokaisella on oma hyvä tapansa irrottautua arjesta ja se on tosi tärkeää. Välillä edes niitä omia tapojaan ei tahdo kuitenkaan muistaa, tai ei muka ehdi toteuttaa, ja silloin jossain vaiheessa alkaa tuntua, että pää alkaa haljeta. Kivaa viikon jatkoa Uraäiti!

   Poista