sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Suussasulava glögi-valkosuklaajuustokakku

Toisissa blogeissa kevennetään tässä vaiheessa jo kovaa vauhtia, mutta meillä herkutellaan edelleen... No, ehkä tuo ei ole aivan koko totuus täälläkään. Eilen saimme kuitenkin kuopuksen kummit kyläilemään ja pöytään tarvittiin jotain hyvää. Päätin testata juustokakkua, jota olin halunnut kokeilla jo jonkin aikaa, mutta sopivaa tilannetta kakulle ei ollut tullut. Nyt oli.


Jos kaapistasi löytyy vielä pipareita ja glögiä, mutta ne eivät maistu enää omissa muodoissaan, on tämä hyvä idea vaikka loppiaisen joulun lopettajaiskakuksi. Pohjassa on pipareita, täyteläisessä massassa sekoittuvat valkosuklaa ja tuorejuusto ja pintaan tehdään vielä glögikiille. Tämän kakun kiille oli muuten ensimmäinen kiille, jonka olen koskaan tehnyt. Ei tuntunut vaikealta ja kiille onnistui ulkonäkönsäkin puolesta ihan hyvin. Alkuperäinen resepti on maku.fi -sivustolta, jonka reseptit tuntuvat olevan kovasti oman näköisiäni. Sen verran monta reseptiä sieltä on siirtynyt omaankin reseptipankkiini.


* * * * *

GLÖGI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

POHJA:
200 g piparkakkuja
100 g voita

VALKOSUKLAATÄYTE:
2 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevytversiota)
150 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

KIILLE:
3 dl valmista glögiä (saa olla hieman normaalia vahvempaa jos sekoitat glögin itse tiivisteestä)
3 liivatelehteä

KORISTEEKSI:
rouhittua valkosuklaata

Sekoita sulatettu voi murskattujen piparkakkujen joukkoon ja painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. 

Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen notkistettu tuorejuusto, sekä hieman jäähtynyt valkosuklaasula. Mausta sokereilla. 

Kuumenna sitruunamehu. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ohuena nauhana suklaa-juustomassan joukkoon. Kaada massa pohjan päälle vuokaan ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 0,5 dl glögiä ja sekoita siihen  mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää seokseen loput (2,5 dl) glögistä. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja kaada sen jälkeen varovasti kakun päälle. Siirrä vielä jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi. 

* * * * *


Koristeeksi rouhin palan valkosuklaata ja sen päälle asetin muutaman raikkaalta tuoksuvan aniksen. Sitten vain lasten tytinäkakuksi nimeämä kakku pöytään. Tai niin, heti sen jälkeen kun silmäni välttäessä oli jokainen perheenjäsen vuoron perään käynyt tökkimässä kakkuastiaa "no koska se tytinä tutisee niin kivasti". Tytinän tutinasta huolimatta kakku maistui kuitenkin koko sakille. Tätä tehdään toistekin.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinulle! 

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

  1. Oi, kun näyttää ja kuulostaa herkulliselta!:) Ymmärrän tuon tutinakakku-nimityksen täydellisen hyvin.;D Mullakin olisi kaapissa aineksia leivontaan, tänään jo meinasin...Joku päivä on leivottava, sillä eihän toki leivontatarpeita (pilaantuvia) voi poiskaan heittää. Olkoon vaikka kuinka tammikuu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tutinajutska ei ehkä ollut paras ja houkuttelevin lopetus tälle reseptille, mutta minkäs voit jos tutisee ;) Juu, ei sitä auta pois heittää leivontatarpeita, eikähän sitä voi ihan yhtäkkiseltään herkuttelua lopettaa. Mitähän olet mahtanut leipoa...

      Poista
  2. Oijoi näyttää ihanalta! <3 Tuota täytyy kyllä viimestään ens jouluna testata.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kieltämättä aika myöhäinen aika joululeivonnaisohjeelle, mutta ajattelin silti postata sen muistin tueksi itsellenikin Soila. Teen varmasti uudelleen ensi vuonna :)

      Poista
  3. Voi että, kun pistit pahan!!! Aivan mielettömän herkullisen näköinen ja voisin kyllä ehdottomasti maistaa palan! ;). Täällä lakkoillaan sokerin kanssa, joten nyt on vaan hillittävä himot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä olet päättänyt olla tiukkana S. Äkkiä vain silmät kiinni siinä tapauksessa, ettei tule kiusauksia :) Tsemppiä sokerilakkoon!

      Poista
  4. Miten herkulliselta näyttää. Pitäisköhän kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti M jos sinulta löytyy vielä pipareita ja glögiä :)

      Poista
  5. Tämä samainen kakku oli meillä kokeilulistalla joulun aikaan, mutta ei ole vielä "ehditty" tehdä kakkua. Nyt varmaan pitää loppiaisena ryhdistäytyä tämän asian suhteen. Herkullisen näköinen ja varmaan makukin oli kohdallaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu oli Anu meilläkin. Sopivaa väliä kakkuiluun ei tullut ennen kuin nyt, mutta hyvältä maistui kakku vielä näin juuri ennen loppiaistakin :)

      Poista
  6. Herkullisen näköinen kakku.Samantapaista olen itsekkin tehnyt..ja maistui :) Mukavia tammikuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anne :) Minä jännäsin tuota kiillettä, mutta ihan suotta. Eipä se ollutkaan niin hankala tehdä ja sillä saa todella yksinkertaisen kauniin koristelun kakulle.

      Poista
  7. Mums mikä kakku! Glögikakku on minulle aivan uusi tuttavuus, täytyypä laittaa resepti talteen ja
    leipoa moinen ihanuus, kun seuraavan kerran saamme kahvivieraita.

    Leppoisaa loppiasta Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, on tosiaan mumsmums-kakku Teija :) Tuo valkosuklaa-tuorejuustomassa oli niin herkullinen, että ajattelin säästää tämän ohjeen myös joulun ulkopuoliseen aikaan. Mustikkakiille päälle voisi olla aika mums myös. Ihanaa loppiaisiltaa sinullekin ♥

      Poista
  8. Ihana kakku! Meillä tätä tarjottiin viime vuonna teinin synttärikakkuna. Raikas herkku, joka vielä maistuu tapaninpäivänä, jouluruokaähkyn jälkeen :) Ei ole pelkästään jouluinen vaikka ainesosat sitä ovatkin. Kiva kun muistutit kakun olemassaolosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on Kati ihana kakku ja maistuu tosiaan joulunajan ulkopuolellakin. Mulle tuli nyt vain päähänpinttymä tästä samasta kakusta mustikka tai mustaherukkakiilteellä... :)

      Poista
  9. Pitää kommentoida, että tämä resepti on jäänyt kummittelemaan ja huomenna sitä on pakko koittaa! Raaka-aineitakin kun vielä riittää. ;) Ihania päiviä sinne!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että muillakin on kakkukummituksia, jotka eivät haihdu ennen kuin ne on testattu ;) Toivottavasti kakku maistui Kaisa ja sait rauhan. Mukavia päiviä sinnekin ♥

      Poista