Tänään on ollut taas kotikatsomoilta ja iltapala vietiin olohuoneen puolelle. Joulusta oli jäänyt pakastimeen vielä lehtitaikinalevyjä ja niinpä teimme tyttöjen kanssa meille savupororuutuja. Tämän helpommaksi ei suolapalan tekeminen enää voi mennä.
Tytöt paloittelivat lehtitaikinalevyt kuuteen osaan, voitelivat ne kananmunalla ja ripottelivat vielä lopuksi pinnalle seesaminsiemeniä. Sen jälkeen palat laitettiin 225 asteiseen uuniin 7 minuutiksi. Minun tehtäväni oli sekoitella täyte, johon laitoin tällä kertaa savuporotuorejuustoa, turkkilaista jugurttia ja pieneksi hakattua rosmariinia. Jäähtyneet lehtitaikinaruudut halkaistiin ja täytettiin porotahnalla.
Meillä on selvästi porokausi menossa, sillä edellinenkin blogiin asti päässyt pikkusuolainen taisi olla porosta. No, poro on hyvää ja onnistuuhan tämän täyttäminen muillakin mauilla - vaikka makeilla rahkatäytteillä ja tai hillolla.
Mukavaa lauantai-iltaa!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Nams, herkullisen näköisiä suupalasia :)
VastaaPoistaSitä ne olivatkin S :)
PoistaOi kiva idea!! Harmi kun ei ole enää lehtilevyjä jemmassa! :)
VastaaPoistaKiva, että tykkäsit Katri! Ei muuta kuin lehtitaikinalevyjä takaisin jemmaan, niin yllätyskyläilijöille on aina tarjottavaa kun kaapista löytyy varmasti aina jotain täytteeksikin sopivaa ;)
Poistalove the idea!
VastaaPoistaThank you Homemoma! They were so, so easy to make :)
PoistaMainio idea :)
VastaaPoistaPoro on ihan parasta, ainakin jos meidän perheeltä kysytään.
Poro on tosiaan kivaa vaihtelua ainaiselle kinkulle ja lohtakin tulee käytettyä vastaavissa aika usein Anu :)
PoistaKiitos tästä ohjeesta! Itse tykkään juuri tuollaisista nopeista ja helpoista ohjeista. Meilläkin olisi pakastimessa vielä taikinalevyjä. Voisi kokeilla. Tosi kivanäköisiäkin noista tuli ♥
VastaaPoistaSamoin Krisse! Kun kynnys tekemiseen ei ole liian korkea, vaan valmista tulee helposti ja nopeasti, niin toimeenkin tulee tartuttua paremmin ;)
PoistaSe oli helppoa :)
VastaaPoistaNiin oli Johanna :) Kuten sanottu, tätä helpommaksi ei oikein voi enää mennäkään...
PoistaNam, kuulostaa herkulta.
VastaaPoistaHyvää oli Saga! Yksi erä valmiita ruutuja meni vielä pakkaseen, joten herkkuhetkiä on luvassa toiseenkin päivään. Uutta täytettä vain väliin.
PoistaMullakin levyjä pakkasessa vielä vaikka kuinka, pitää ottaakin ne käyttöön sieltä!
VastaaPoistaHei mulla blogissani sulle haaste.. :)
Jostain syystä torttulevyjä tahtoo aina jäädä pakkaseen joululta. Onneksi niille löytyy käyttöä ympäri vuoden :) Kiitos haasteesta Miru, hauskan haasteen olit laittanutkin ♥
PoistaBlogissani odottaa sinua haaste;)
VastaaPoistaKiitos Lady! Käynpä heti kurkkaamassa minkälaisella haasteella olet heittänyt minua :)
PoistaKiitos ajankohtaisesta vinkistä. Tuota taikinaa jää joka vuosi joulun jälkeen pakastimeen ja erilaisia suolapaloja minäkin niistä taion :).
VastaaPoistaHyvä, että muillakin Katja ;) Onneksi taikinalle on tosiaan käyttöä vielä näin joulun jälkeenkin.
Poista