perjantai 30. tammikuuta 2015

7 kysymystä haaste

Niin se on taas perjantai. Haasterintamalla oli jonkin aikaa hiljaisempaa, mutta nyt on suorastaan pieni haastesuma. Sain Ladyjen Ladylta eli Lady of the Mess -blogin Arjalta haasteen vastata seitsemään kysymykseen, keksiä itse uudet kysymykset ja sen jälkeen siirtää haasteen eteenpäin.


Itseään kukkahattutädiksi, heavyladyksi ja virkanaiseksi kuvaileva Lady kirjoittaa kutkuttavan hauskasti elämästään ja mielessään liikkuvista asioista. Suosittelen tutustumaan, jos et ole vieä vieraillut (mukamas) kaaoksen keskellä.

Mutta nyt näihin Ladyn kysymyksiin ja vastauksiin.

1. Oletko keittiön hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?
Ihan hengettäreksi en ehkä itseäni kutsuisi, mutta tykkään kyllä puuhata keittiön puolella ja erityisesti pidän hyvästä ruuasta. Mielenkiinto keittiöasioihin on tullut vaivihkaa ja pikkuhiljaa. Siskoni nauraa välillä edelleen kun selitin hänelle viimeisinä vuosina lapsuuden kodissa asuessamme, etten osaa keittää perunoita. Siitä on tultu onneksi pitkä matka. Bravuuriruokani, hmmm... Juuri nyt ensimmäisenä tulee mieleen yksi arkemme pelastajista eli uuniriisiä ja broileria, joka tällä viikolla uunissa ollessaan aiheutti ilahtuneet kommentit "Onks meil tänään sitä taivaallista ruokaa?".
2. Mitä harrastat? Muuta kuin bloggaamista;)
Vapaa-aikani menee pitkälti perheen kuvioissa, mutta silloin kun aikaa jää itselle, teen mielelläni jotain käsilläni. Valokuvaamisen opetteleminen voidaan kai tässä kohtaa laskea harrastukseksi. Se on todella mielenkiintoinen maailma. Myös musiikki on minulle tärkeää kuten kerroin viime kesänä tällaisessa vastaavassa haasteessa. Laulamiseen musiikkikoulussa on tullut joulun jälkeen pieni tauko, mutta autossa ja kotonakin loilotan edelleen oikein sujuvasti.


3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveelle kävi?
Lapsena halusin tulla joko sihteeriksi tai opettajaksi. Opettajan ura tyssäsi pääsykokeisiin ja toisaalta aikaisemman koulutukseni alalta löytyneeseen uuteen, mielekkääseen työhön. Sihteerin työ puolestaan päättyi aikanaan silloisen työpaikkani toimitusjohtajaan, joka luki asiakkaille lähettämiäni reklamaatiovastauksia ja kysyi olinko koskaan miettinyt markkinointialaa. Työnkuvaani muutettiin, sain toimarista itselleni kullanarvoisen tutorin ja markkinointi on nyt se juttuni. On ollut jo 15 vuotta.

4. Sisustuksesi kulmakivet? Värit, materiaalit, tyyli - vai jokin muu?
Erästä haastattelua tehtäessä mietin tätä juuri. Tulin siihen tulokseen, että omassa sisustuksessani perustana on klassiset ja aikaa kestävät puitteet eli seinät, lattiat ja suuremmat kalusteet. Ne toimivat kuin taulujen valkoiset maalauspohjat; niille voi lähteä helposti luomaan uutta tunnelmaa vuodenajan tai fiiliksen mukaan tekstiileillä ja asetelmilla, kaikella pienellä. Selkeys on myös yksi kulmakivi kaiken takana ja ihanat materiaalit ja värit tietysti myös. 

5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?
Musiikkimakuni on aika laidasta laitaan. Ainoastaan rankka rock ei oikein uppoa. Musiikissakin olen aika fiilisihminen. Kotona taustamusiikkina soi monesti kevyt jazz, kotimainen pop toimii, samoin ulkolainen ja autossa on kiva laulaa oikein kunnon suomi-iskelmääkin. Klassiselle musiikille on paikkansa ja pehmorockille myös ja ruotsalaisesta musiikista löytyy paljon kestosuosikkejani (kiitos ala-asteen ruotsinopettajan, joka tutustutti meidät ruotsalaisen musiikin maailmaan ja soitti meille hyvin usein Carola Häggkvistiä - siitä se kaikki alkoi). Levy, joka vuodesta toiseen kuulostaa yhtä hyvältä, eikä ole vielä kyllästyttänyt kertaakaan, vaikka sen julkaisusta onkin jo ikuisuus on TOTOn The Seventh one.

6. Jos saisit valita, millä historian vuosisadalla tai vuosikymmenellä eläisit, minkä valitsisit ja miksi?
Nyt on vaikea kysymys. Olen sen verran hetkessä eläjä, että kaikista vaihtoehdoista huolimatta valitsen kuitenkin juuri tämän ajan ja hetken. Ihan huippua olisi myös, jos pääsisi aikakoneella hetkeksi lentämään eri vuosisadoille ja -kymmenille ja näkemään mitä elämä on ollut silloin.

7. Pakopaikkasi - onko sinulla sellaista ja jos on, niin mikä?
Koti on minun pakopaikkani, turvapaikkani. Täällä on hyvä olla ja tänne on hyvä tulla. Minun asiani ovat todella huonolla jamalla siinä vaiheessa kun kotona ei tunnu enää hyvältä. Jos pitää sanoa paikka kodin ulkopuolelta, niin rauhallinen merenranta on silloin paikka, jossa saan ajatukseni järjestykseen. Horisonttiin katsoessa huolet ja murheet saavat mittasuhteensa ja hengitys alkaa kulkea taas vapaammin.

Tehtävä suoritettu. Sitten vielä omat kysymykseni:
1. Kolme ensimmäistä mieleesi tulevaa adjektiivia, jotka kuvaavat sinua? Näiden ei tarvitse olla kuvaavimpia, mutta ekana mieleen tulevat :)
2. Keräiletkö jotain?
3. Mitä teet kun haluat oikein hemmotella itseäsi?
4. Ladyltä kopsaan yhden kysymyksen: Unelma-ammattisi lapsena ja mitä haaveelle kävi?
5. Voiko sukan laittaa väärään jalkaan? Tavallisesta sukasta on siis kyse, ei muotoonommellusta.
6. Onko hiihtäminen sinun juttusi?
7. Kiva, pieni idea, jolla voisi muistaa hyvää ystävää ystävänpäivänä?

Ja haaste lähtee eteenpäin seuraaville ihanille bloginaisille:
Minnalle Pupuja ja vaahtokarkkeja -blogiin
Marille House no 465 -blogiin
Kaisalle Aslan & Kaplan -blogiin
Teijalle Kelorantaan
Eloisien Riikalle


Joulu riisuttiin verkostamme jo heti vuodenvaihteen jälkeen. Nyt verkossa on sulassa sovussa talvea ja pientä kevään odotusta. Kaikki konstit ovat käytössä myös vesisateiden lopettamiseksi. Verkkoon laitettiin sadepilvikortti, josko se olisi riittänyt niin, ettei ulkona tarvitsisi enää sataa. Lunta toivoisin kovasti meille vielä hetkeksi aikaa. Taika ei vain oikein tunnu auttavan, mutta toivossa on kuitenkin hyvä elää.

Oikein, oikein mukavaa viikonloppua!
Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

24 kommenttia:

 1. Voi kiitos! Hienot vastaukset sulla ja mielenkiintoiset kyssärit heitit meille! Toivon että löydän jo viikonloppuna aikaa vastailla :)

  Rentouttavaa viikonvaihdetta teille sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos lähdet mukaan Teija! Sä ehditkin nähdä tämän jo ennen kuin ehdin itse vinkata sulle ;) Leppoisaa viikonlopun jatkoa Kelorannan väelle ♥

   Poista
 2. Kiva haaste, mukava lukea tällaisia. Hauskaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Saga. Minustakin on kiva lukea tällaisia postauksia muista blogeista. Itsestä tulee harvemmin kerrottua tämän tyyppisiä juttuja - tai ainakin minun tulee - joten siksi näillä on ihan paikkansa. Yksi vastaava on vielä jonossa. Toivottavasti jaksatte vielä lukea... Kivaa viikkistä sinullekin ♥

   Poista
 3. Kappas, haastetta.
  Ja oli kiva lukea sinustakin vähän pintaa syvemmältä, kun tuntuu ettei noissa meidän tapahtumissa ehdi kuin päällisin puolin aina juttelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi haaste tarjolla Mari :) Sinäkin ehdit lukea tämän jo ennen kuin ehdin vinkata sinulle. Laitoin postauksen nopsasti matkaan ja aloitin iltapalajärkkäilyt ja siksi omat ilmoitukseni jäivät vähän myöhäisemmäksi. Meidän illoissa on aina niin mielenkiintoista ohjelmaa, että ne syvällisemmät keskustelut tahtovat jäädä. Kiva olisi olla joskus sellainenkin tapahtuma. Sitä odotellessa jään odottelemaan sinun vastauksiasi. Mukavaa viikkistä ♥

   Poista
 4. Ihan ensiksi pitää ihastella tuota verkkoa - niin kaunis kokonaisuus!!! <3 Ja suuri kiitos ihanasta haasteesta! Näihin on kiva vastailla, ja varsinkin lukea muiden vastauksia! :) Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Grilliverkolla on tosiaan hieman uudenlainen elämä ja siihen on ihan hauskaa keksiä erilaisia juttuja :) Minustakin on kiva lukea toisten vastauksia. Mielenkiinnolla jään siis odottelemaan mitä sinä vastailet. Leppoisaa viikonloppua teillekin ♥

   Poista
 5. Ihanan toteutuksen teit verkkoon :) Sopivasti talvista ja keväistä. Tuo verkko lähtee vielä upeaan lentoon kun sitä päivität. Kiva haaste ja uutta minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ja kaunis kiitos ideointiavusta! Tuo kukkajuttu oli mainio idea. En olisi itse keksinyt sellaista, enkä ainakaan tapaa, jolla sen olisin toteuttanut. Kiva kuulla, että tuli sinullekin uusia juttuja tietoon :) Mukavaa viikonlopun jatkoa ♥

   Poista
 6. Onpa kiva idea tuo verkko! Joku kollaasipaikka pitäisi kyllä olla kotona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Joulun verkottaminen oli helppoa, mutta sen jälkeen oli hieman haastavaa kääntää ajatusmaailma tekemään ei minkään teeman mukaisia kollaaseja pystysuoralle pinnalle. Vaakatason asetelmat syntyvät vielä toistaiseksi helpommin. Mutta onneksi Katilta ^^ tuli ideoita ihan liukuhihnalta ja niistä alkoi omakin ideakone raksuttaa paremmin. Rentoa viikonlopun jatkoa ♥

   Poista
 7. Kiva kun otit haasteen vastaan - ja kyllä näiden kautta vaan aina jotain uusiakin puolia löytyy - niin nytkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muistit haasteella Lady ♥ Näitä on tosiaan kiva lukea ja toisaalta niihin tulee helpommin kirjoitettua asioita, joita ei välttämättä muuten tulisi niin kerrottua. Mukavaa viikonloppua ja paranemisia ♥

   Poista
 8. Ihana asetelma verkossa ja kiva oli lukea sinunkin 7 vastausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tuo verkko on aika hauska kohde miettiä erilaisia kollaaseja. Hyvät viikonlopun jatkot ♥

   Poista
 9. Näitä on aina niin kiva lukea :) Blogimaailma on siitä hauska paikka, että ihmiset, joita ei ole koskaan edes livenä nähnyt, tuntuvat monella tapaa tutuimmilta kun moni ihminen lähiympäristöstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta Suvi! Varsinkaan sellaisista ystävistä, joiden kanssa ei ole vielä pitkää historiaa, ei välttämättä tiedä sen tyyppisiä asioita, joita blogeissa jutskaillaan. Ja aktiivisesti päivittyvästä blogista "kuulumisia" saa useammin kuin mitä monelta liveystävältä. Åblogien kautta olen huomannut myös, että alunperin täysin vieraiden blogituttavuuksien kanssa päästään livenäkin heti juttuun kuin vanhojen tuttujen kanssa kun toisen taustoista, kiinnostuksista ja ajatuksista on jo ainakin jollain tasolla kärryillä. Mukavaa viikonlopun jatkoa ♥

   Poista
 10. Kiitos haasteesta! Aloin heti miettiä vastauksia kysymyksiisi. :)
  Näitä on aina niin kiva lukea, oppii uutta kivaa ihanista ihmisistä blogien takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva Minna! Jään odottelemaan minkälaisia sulta tulee. Näiden kysymyspostausten kautta pääsee kieltämättä aika nopsasti pintaa syvemmälle :) Kivaa viikkistä!

   Poista
 11. Olipa kiva lukea vastauksesi. Näin minä myös näin alkulähtöön tiedän pikkuisen enemmän sinusta. Kiitos kivasta käyntikortista :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Tuulia! Sinä saitkin heti tällaisen tuhdin tutustumispaketin :) Samoin, oli kiva lukea sinun vastauksiasi. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ♥

   Poista
 12. Kiitos kovasti haasteesta, otankin sen heti alkuviikon hommaksi:) Tällaisia haasteita on kiva lukea, oppii aina himpun verran enemmän tuntemaan siellä ruudun toisella puolella olevaa tuttua:)
  Ihana tuo sinun verkkosi, se muuntuu todella upeasti vaikka mihin. olen jo hetken kuumeisesti miettinyt, miten saisin vastaavanlaisen idean käyttöön meille!
  ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä kiitellä Riikka! Mielenkiintoista kuulla sinun vastauksiasi. Ja voi kiitos, verkko on aika hauska - kiva jos se on inspiroinut sinuakin :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin ♥

   Poista