perjantai 7. lokakuuta 2016

Ihanat ilmakasvit

Ilmakasvit, eli virallisemmin tillandsiat tekevät kovasti tuloaan. Ihastuin niihin heti kun näin niitä Kukkalan Sannan blogissa. Tämä(kään) kuume ei mennyt odottamalla ohi, vaan otin yhteyttä Kukkakauppa Fridhemiin ja kiitos heidän etsintöjensä kannoin tänään kotiin kolme suloista pikkukasvia.









Tillandsiat kasvavat alkuperäiskotonaan puiden oksilla ja rungolla. Ne saavat kaiken tarvitsemansa ilmasta ja kasvin juuret ovat vain alustaan kiinnittymistä varten. Multaa ei siis tarvita. Huonekasveina niiden pitäisi olla suht helppoja: kevyt suihkuttelu tai kylvetys kerran viikossa riittää hoidoksi.








Ilmakasvit ovat todella kauniita lasisissa palloamppeleissa, mutta meillä ne pääsivät puuvadille, kesällä keräämäni rakkolevän ja kivien päälle. Samalla kukkakauppakäynnillä tarttuivat mukaan myös nuo vaasissa olevat piikkiputket (Erygium). Niiden sininen vivahde sopii minusti kauniisti ympärillä oleviin ruskeisiin ja maton harmauteen.








Näin lisääntyivät meidän kodin huonekasvit. Tuntuu aivan oudolta tämä kasvien määrä. Kun aikoinaan muutimme tähän kotiin, taisi meillä olla vain yksi viherkasvi ja amppeleissakin oli silkki- tai muovikukkia. Edelleenkään en luota viherpeukalooni, mutta yritystä näyttää jo olevan.

Auringonsäteet tulivat tänään niin kauniisti olohuoneeseemme, että innostuin kuvaamaan isolla ilolla. Kuvasato on siis valtaisa, vaikka paljon sain karsittuakin. Myös tämä postaustahtini on melko mielenkiintoinen: ensin on pitkä hiljaisuus, nyt pukkaa postausta peräkkäisinä päivinä. Mut haittaakse? ;) Ja alkoihan tänään kukkailottelukin, johon tällä postauksella voisin lähteä mukaan.

Kaunista alkavaa syysviikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

43 kommenttia:

  1. Hauskat huonekasvit, täytyykin kysäistä löytyykö kasveja meidän kukkakaupoista. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kysellä! Fridhemistä lähdettiin ainakin etsimään eri tukuista näitä kyselyni jälkeen ja lopulta he löysivätkin lopulta tukun, jonka minimiostomäärä oli heille sopiva. Mukavaa viikonloppua sinullekin ♥

      Poista
  2. Postaustahti ei haittaa yhtään :D
    Minäkin yritän kerätä listaa, jossa olisi kasveja, jotka pärjäisivät lähes omillaan (olen aivan onneton viherpeukalo). Tällä hetkellä listassa on vain kaktuksia, uskaltaisinkohan näitä ilmakasveja testata?
    Aivan ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos ei haittaa Outi ;) Silloin kun on asiaa kirjoitellaan, joskus peräkkäisinä päivinä - joskus hyvinkin pitkillä tauoilla. Meidän viherpeukalot taitavat olla jotain sukua keskenään. Minä olen onnistunut tappamaan kaktuksenkin. Nyt on löytynyt useampi jonkin aikaa hengissä pysynyt kasvi. Katsotaan miten näiden kanssa käy. Mukavaa viikonloppua sinullekin ♥

      Poista
  3. On kyllä tosi kauniit sävyt! Kiva että jaksoivat nähdä kukkakaupassa vaivaa.. Ei noita varmaan missään ole heti ostettavilla! HYvää viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin oli hienoa palvelua! Pari taisi jäädä vielä jäljelle ja niiden jälkeenkin heidän on helppoa tilata tarvittaessa lisää kun sopiva ostopaikkatukku on tiedossa. Hyvää viikonloppua sinullekin Katri ♥

      Poista
  4. Kukkailoittelu on jees ja postaustahti - just itselle sopiva on parasta! Sanna inspaa kyllä rankalla kädellä, mitä siinä sitten voi muuta kun kilauttaa kukkakauppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin inspaa kyllä, samoin kuin sinäkin Kati! Onneksi on kukkakauppa, jonne kilauttaa kun hätä iskee ;) Kiva, että tällainen epämääräisen töyssyilevä postaustahti ei haittaa sinuakaan. Ja hei, maanantaina nähdäänkin sitten ♥

      Poista
  5. Nää ilmakasvit ovat kyllä niin jänniä, että ihan totutella pitää 😊 Mukavaa viikonloppua 💕

    VastaaPoista
  6. Nää ilmakasvit ovat kyllä niin jänniä, että ihan totutella pitää 😊 Mukavaa viikonloppua 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnon jutut ovat mielenkiintoisia :) Mukavaa viikonloppua sinullekin ♥

      Poista
  7. Nevahööd näistä ennen! Aivan tosi hienoja ja erikoisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin Miru? Kukkalan Sannan blogista löytyy aina kaikkea kivaa kasvimaailman uutta.

      Poista
  8. Ompa hauskoja! Nää vois pysyy hengissä jopa mulla :) Hyvää viikonloppua sinne :) http://valkoinenhaave.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin Tintti! Hiukka olen vielä epäilevällä kannalla voiko noin helpolla hoidolla pitää mitään hengissä, mutta pianpa se nähdään ;)

      Poista
  9. Noita ilmakasveja minäkin haluaisin.. mutta eipä niitä taida olla vielä joka kukkakaupassa myynnissä. Kivaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät taida olla vielä ihan joka kaupan tiskillä, mutta kannattaa kysellä. Tukusta olivat Fridhemin naisetkin nämä löytäneet. Kivaa viikkistä Tuula sinullekin ♥

      Poista
  10. <3 <3 Ihanaa!! Mahtavaa, että olet saanut niitä. Ne on niiiin upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ihanaa Sanna! Kiitos kun vinkkailit taas uutuuksia ♥ Jollekkin sammalalustallekin näistä voisi saada ties minkälaisen satumaailman...

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Niin minustakin Satu ja näistä saa vaikka minkälaisia juttuja kun mielikuvitus pääsee laukkaamaan.

      Poista
  12. Eivätkös olekin! Mukavaa viikonloppua sinullekin ma-te ♥

    VastaaPoista
  13. Todella hauskan näköisiä kasveja. Meillä on viherkasvit lisääntyneet nyt koko ajan, katsotaan kuinka niiden kanssa käy. :) Hieno tuo maljakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiukan samanlaisilla fiiliksillä Outi ;) Meilläkin on viherkasviperhe kasvanut, mutta luotto omaan viherpeukaloon ei ole kasvanut samassa suhteessa. Pidetään peukut pystyssä, että saadaan kasvit säilymään hengissä.

      Poista
  14. Voi, kauniita ovat! <3 Mekin saimme eilen ilmakasveja anopilta - pääsee isompi poika niitä hoitamaan sumuttelemalla. Elän toivossa, että ne kestävät lapsen hoidettavana paremmin kuin rahapuu tai lihansyöjäkasvi - molemmat kuolivat parissa viikossa... :D
    Ihanaa sunnuntaina! P.s. On pitänyt laittaa s-postia koko viikonlopun, mutta enpä ole juuri tietokoneen ääreen vielä ehtinyt tässä tohinassa... :) phuuh, ruuhkavuodet... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista nähdä tosiaan miten selviävät Satu. Toivottavasti hyvin! Ja hei arvaa vaan, mun on pitänyt vuorostaan laittaa sulle takaisin päin postia, mutta... tulossa on kyllä ;)

      Poista
  15. ihan uutta minulle. pitääkin seurailla kuinka sinulla käy, koska en itse ole mikään viherpeukalo. Asetelma on tosi hieno.
    Something else / Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuen ole minäkään Mia :) Peukut pystyssä kuitenkin, että nämä säilyisivät edes jonkin aikaa. Tuolla ovat juuri parhaillaan viettämässä kylpyhetkeä.

      Poista
  16. Ovatpa kauniita ja kiehtovia, ja kyllä melkoista vaihtelua tavan kaktuksille ja rahapuille. Seuraamme mielenkiinnolla miten kasvit selviävät :) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin Milla. Kaktuksia minä en saa pysymään hengissä, vaikka niiden pitäisi olla niin kovin helppoja. Lisäksi huomaan, että tuo periytyy meillä jo seuraavallekin sukupolvelle ;)Mielenkiinnolla seurataan näiden tilanteen kehittymistä...

      Poista
  17. Täytyy itsekin ottaa yhteyttä johonkin kukkakauppaan. Ei tää kuume tosiaan muuten taida laskea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oletko sinäkin saanut tartunnan Heidi? Taitaa olla tämä kuume aika tarttuvaista sorttia ;)

      Poista
  18. Juu-u, näitä voisi tosiaan kokeilla tuohon lasiamppeliin!:) Olen käynyt Neilikassa tälläkin viikolla, mutta enhän mä tietenkään muistanut koko asiaa. Höh!

    Ihanat kuvat!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisivat Taina varmasti kauniita siinä sun lasiamppelissa! En ihmettele, että pää tyhjenee Neilikassa. Sen verran kaikkea ihanaa siellä näytti olevan.

      Poista
  19. Pitäisköhän kokeilla? Paljon niitä nyt näkyy täällä blogeissa 😊
    Blogissani on tunnustus sinulle 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä taitavat olla nyt varsinaisia blogikasveja Tuija ;) Kiitos tunnustuksesta Tuija ♥

      Poista
  20. Upeita ovat nuo ilmakasvit! Ja ei kun askartelemaan kehyksiä/telineitä niille. =) Helppoa ja kaunista taidetta.

    Varsinkin tähän vuodenaikaan sitä kaipaa kovasti jotain vihreätä ja elävää sisällekin.

    Mistäköhän Tampereen suunnalla kannattaisi lähteä kyselemään ilmakasvien perään? Osaako joku harrastelija neuvoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo kehys tai teline! Valitettavasti en osaa sanoa mistä Tampereelta voisi löytyä näitä. Hyvin palvelevasta kukkakaupasta kannattaa varmasti aloittaa ja jos heillä ei ole, niin kysyä voisivatko tilata. Jossain Facebook-ryhmässä joku kertoi nähneensä ilmakasveja Plantagenillakin. En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta tarina kertoo noin :) Toivottavasti löydät Anni!

      Poista
  21. Hei, eksyin tänne hakiessani lisätietoa ilmakasvien hoidosta. Meillä on ollut näitä vähän päälle vuoden ajan, mutta taas yksi kuoli, enkä ole vielä päässyt jäljille, mitä teen väärin niiden hoidossa - eikä oikein mistään tunnu löytyvän sen parempaa tietoa. Ovatko nämä pysyneet hengissä? :D

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista