maanantai 18. huhtikuuta 2016

Terveellisempää snacksia | kesäkurpitsasipsit

Maistuisivatko hieman terveellisemmät snacksit? Nyt olisi ohje tarjolla. Olin jokunen viikko sitten Ekomaman mielenkiintoisessa terveysillassa kuulemassa vitamiinien ja ravinnon vaikutuksesta ihmiseen. Tarjolla oli pieniä, herkullisia, terveellisempiä snacksejä ja näitä kesäkurpitsasipsejä löytyi yhdestä kulhosta.




Sipsit olivat Hoitohuone Sinjan käsialaa ja hieman tilaisuuden jälkeen ohje löytyi myös heidän Facebook-sivultaankin. Tuolta sivulta ja Hoitohuone Sinjan kotisivujen viikon vinkit -osiosta löytyy muuten mielenkiintoisia asioita vitamiineista ja ylipäätäänkin terveyteen liittyen jos olet kiinnostunut.






* * * * *

KESÄKURPITSASIPSIT

200g Kesäkurpitsaa
3 rkl öljyä
1 rkl tilliä
1/2 tl kristallisuolaa (itse käytin aivan tavallista suolaa)
maun mukaan valkosipulijauhetta tai muita mausteita

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
Paista 125 asteisessa uunissa viipaleiden paksuudesta riippuen noin tunti eli kunnes sipsit ovat muuttuneet herkullisen rapeiksi. 


* * * * *

Valkosipulijauheen sijasta voit tosiaan käyttää myös muita mausteita. Meillä ei ollut kuin tuoretta valkosipulia, enkä uskaltautunut laittamaan sitä tähän ensimmäiseen kokeiluuni. Pelkäsin, että se kärvähtää sipsien pintaan. Kaapista löytyi kuitenkin wasabi & sesame -mausteseosta ja se toimi hyvin myös. Ehkä aavistuksen enemmän pidin kuitenkin tuosta valkosipulin vivahteesta, joten sitä ensi kerralla.

 


Perhe oli ennakkoluuloinen näitä sipsejä (itse asiassa lähes kaikkea kesäkurpitsasta tehtyä) kohtaan, mutta minulla näihin tuli himo ja pellillinen hävisi nopeasti. Puolustuksekseni, että kesäkurpitsaviipaleet menivät reilusti kasaan kuivuessaan, eihän ne muuten niin nopeasti... 

Reipasta alkanutta viikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien Fb-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

  1. Siis kaikki hyvähän aina kutistuu, siksi niitä pitää maistella reilulla kädellä, vain siis varmistuakseen mausta :)
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä olet niin samoilla aaltopituuksilla Outi ;) Hyvät kutistuvat ja totta, ettei ensimmäisestä palasesta vielä voi millään tietää miten muut palat onnistuivat!

      Poista
  2. Testaukseen menee - herkullisen oloisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle maistuivat ainakin Anu, toivotaan, että sinullekin ;)

      Poista
  3. Näitä tehdään meillä varmasti. Kiitos kun jaoit tän reseptin!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Ovat rapeita S ja ihanan rouskuvia. Näitä täytyy pitää uunissa niin kauan, että muuttuvat rapeiksi.

      Poista
  5. Ai, että, tähän ohjeeseen taatusti palaan viimeistään loppukesästä. Jos vanhat merkit nimittäin pitävät paikkansa ja luoja suo, elokuussa saattaa olla pientä päänvaivaa, mitä kaikkea kesäkurpitsasta oikein valmistaisi ;)... Jälleen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinulla tulee ihana loppukesä Rouva Sana :) Tuo taitaa olla aika yleinen kesäkurpitsaviljelijöiden pulma tuo runsauden pula. Luulen, että meillekin tulee tänä kesäänä pari kesäkurpitsan taimea.

      Poista
  6. Testattava on - kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä kiitellä Marianna. Toivottavasti osuvat myös sinun makuhermoosi!

      Poista
  7. Nämä menee torstaina testiin. Ihan mahtava ohje!

    VastaaPoista