Sipsit olivat Hoitohuone Sinjan käsialaa ja hieman tilaisuuden jälkeen ohje löytyi myös heidän Facebook-sivultaankin. Tuolta sivulta ja Hoitohuone Sinjan kotisivujen viikon vinkit -osiosta löytyy muuten mielenkiintoisia asioita vitamiineista ja ylipäätäänkin terveyteen liittyen jos olet kiinnostunut.
* * * * *
KESÄKURPITSASIPSIT
200g Kesäkurpitsaa
3 rkl öljyä
1 rkl tilliä
1/2 tl kristallisuolaa (itse käytin aivan tavallista suolaa)
maun mukaan valkosipulijauhetta tai muita mausteita
3 rkl öljyä
1 rkl tilliä
1/2 tl kristallisuolaa (itse käytin aivan tavallista suolaa)
maun mukaan valkosipulijauhetta tai muita mausteita
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
Paista 125 asteisessa uunissa viipaleiden paksuudesta riippuen noin tunti eli kunnes sipsit ovat muuttuneet herkullisen rapeiksi.
* * * * *
Paista 125 asteisessa uunissa viipaleiden paksuudesta riippuen noin tunti eli kunnes sipsit ovat muuttuneet herkullisen rapeiksi.
* * * * *
Valkosipulijauheen sijasta voit tosiaan käyttää myös muita mausteita. Meillä ei ollut kuin tuoretta valkosipulia, enkä uskaltautunut laittamaan sitä tähän ensimmäiseen kokeiluuni. Pelkäsin, että se kärvähtää sipsien pintaan. Kaapista löytyi kuitenkin wasabi & sesame -mausteseosta ja se toimi hyvin myös. Ehkä aavistuksen enemmän pidin kuitenkin tuosta valkosipulin vivahteesta, joten sitä ensi kerralla.
Perhe oli ennakkoluuloinen näitä sipsejä (itse asiassa lähes kaikkea kesäkurpitsasta tehtyä) kohtaan, mutta minulla näihin tuli himo ja pellillinen hävisi nopeasti. Puolustuksekseni, että kesäkurpitsaviipaleet menivät reilusti kasaan kuivuessaan, eihän ne muuten niin nopeasti...
Reipasta alkanutta viikkoa!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien Fb-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Siis kaikki hyvähän aina kutistuu, siksi niitä pitää maistella reilulla kädellä, vain siis varmistuakseen mausta :)
VastaaPoistaIhanaa viikkoa!
Sä olet niin samoilla aaltopituuksilla Outi ;) Hyvät kutistuvat ja totta, ettei ensimmäisestä palasesta vielä voi millään tietää miten muut palat onnistuivat!
PoistaOi näitähän pitää testata :)
VastaaPoistaKoukutusvaara Katja, muista koukutusvaara ;)
PoistaTestaukseen menee - herkullisen oloisia :)
VastaaPoistaMinulle maistuivat ainakin Anu, toivotaan, että sinullekin ;)
PoistaNäitä tehdään meillä varmasti. Kiitos kun jaoit tän reseptin!
VastaaPoistaKiva, että innostuit! Kerrohan sitten mitä pidit :)
PoistaOliko rapeita?
VastaaPoistaOvat rapeita S ja ihanan rouskuvia. Näitä täytyy pitää uunissa niin kauan, että muuttuvat rapeiksi.
PoistaAi, että, tähän ohjeeseen taatusti palaan viimeistään loppukesästä. Jos vanhat merkit nimittäin pitävät paikkansa ja luoja suo, elokuussa saattaa olla pientä päänvaivaa, mitä kaikkea kesäkurpitsasta oikein valmistaisi ;)... Jälleen kerran.
VastaaPoistaVoi sinulla tulee ihana loppukesä Rouva Sana :) Tuo taitaa olla aika yleinen kesäkurpitsaviljelijöiden pulma tuo runsauden pula. Luulen, että meillekin tulee tänä kesäänä pari kesäkurpitsan taimea.
PoistaTestattava on - kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaEi kestä kiitellä Marianna. Toivottavasti osuvat myös sinun makuhermoosi!
PoistaNämä menee torstaina testiin. Ihan mahtava ohje!
VastaaPoistaKiva kuulla Jani :) Toivottavasti maistuvat!
Poista