tiistai 12. huhtikuuta 2016

Sisustustyynyideoita

Sisustustyynyt ovat yksi heikkouksistani. Toisaalta niillä saa niin helposti tehtyä kotona päivityksiä vaikkapa sesongista toiseen, etten suostu tuosta heikkoudesta ottamaan sen huonompaa omatuntoa. Idis & Interiööri -blogissa oli aikanaan hauska postaus Anonyymien Koristetyynyjen Kerääjistä ja aika moni sinne ilmiantoikin itsensä. Minä myös.




Viimeisimmät tyyny- tai tyynynpäällishankintamme on tehty kuitenkin teinin huoneeseen. Liekö niin, ettei omena ole tässä asiassa kauas puusta pudonnut... Molemmat tyynyt ovat niin kivoja, että ajattelin vinkata niistä paremmin myös teille.

Verho-ostoksen yhteydessä Kodinonnesta vinkattiin kivasta kankaasta, jonka yksi väreistä on hyvin lähellä huoneen tapetin väriä. Tuosta kankaasta päädyttiin tekemään meille sisustustyynynpäällinen. Idea, joka tällä kerralla tuli kaupanpäällisenä ompelutyöhön oli tyynyn koko.




Tyynynpäällisestä tehtiin normaalin nukkumatyynyn kokoinen eli 50x60 cm. Ajatuksena on se, että teinin huoneessa vietetään usein aikaa rennosti oleskellen ja siinä isompi tyyny on normaalia sisustustyynyä mukavampi ja käyttökelpoisempi. Toinen ajatus on, että päällisen sisältä on helppo napata tyyny kun ystävä tulee yökylään: sisustustyynyn vetoketju auki, tyyny ulos ja unityynyliina päälle. Näppärää, sillä tilan löytäminen noiden varanukkumatyynyjen säilyttämiseen on välillä hiukan kinkkistä.




Toinen tyynyhankinta on Magia Graphicsin omasta tekstistä tehty tyyny. Bongasin Magia Graphicsin Facebook-sivulta aivan ihanat mökkituliaisiksi tehdyt tyynyt ja tiedon, että heiltä saa personoitujen printtien lisäksi nyt myös personoituja sisustustyynynpäällisiä. Selasimme tytön kanssa Pinterestiä ja sieltä löytyikin monta tekstiä, jotka olisivat sopineet tähän tarkoitukseen. Tyttären valinta oli wifi-teksti. Kovin ajankohtainen aihe ainakin meillä - ehkä muissakin vaaterekkiperheissä ;)

Kovin pientä kuvioita tai tekstiä tyynyyn ei kuulemma voi painaa, mutta selkeät kuviot ja tekstit onnistuvat. Mielikuvitus on siis vain rajana ja Pinterest auttaa hyvin alkuun ainakin tekstietsinnöissä.

Valmiita ihania sisustustyynyjä on vaikka kuinka, mutta aina tuntuu hyvältä kun kotoa löytyy, vaikka vain pieniäkin, uniikkeja juttuja. Vain meille tehtyjä.

Aurinkoista kevätpäivää!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien Fb-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

  1. Upee ja yhteensopiva tyynycombo! Ja teksti on kyllä hauska! :D Samaistun tohon vieraspetivaatteiden säilytysongelmaan.. tungen niitä milloin minnekin, ja sit niitä etsitään kissojen ja koirien kanssa :D (tai ainakin yhden kissan)

    Tsirpakkaa tiistaita! Koetetaan nähdä pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekstrapetivaatteet vievät tosiaan ihan liiaksi säilytystilaa ja silti niin uskomatonta kuin onkin hävittää niin isoja juttuja, niin se onnistuu silti. Meillä ei ole edes sitä kissaa etsimässä Teija ;)

      Poista
  2. Tyynyjä pitää olla :)
    Meidän äitillä on tyynyjen hankinta mennyt jo niin överiksi, että hyvä kun sohvalle mahtuu istumaan :)
    Pehmoista tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ettei sisustustyynyjä voi olla liikaa Outi ;) Tai noh, jos ei sohvalle mahdu istumaan, niin silloin esillä saattaa (mutta vain saattaa) olla tyyny tai kaksi ylimääräistä. Meillä mies muistaa aina virnuilla vieraille, ettei olohuoneen sohvatyynyjä saa sitten rytätä. Kaveri itse rullailee tyynyjä niskansa taakse sohvalla pötkötellessään niin, että tyynyt ovat hetkessä ihan hurjan näköisiä.

      Poista
  3. Kiva toi wifi-tyyny. Mut mitä tarkoitit, että se on ajankohtainen aihe vaaterekkiperheessä? Eiks wifi ole sama kuin nettiyhteys? - täti kysyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin vaaterekkiperheillä teini-ikäisten perheitä. Tuossa edellisen postauksen kommenteissa tuli taas ilmi, että vaaterekkejä löytyy aikamoisen monesta perheestä, josta löytyy teinityttökin ;) Ja netti puolestaan on teineille tänäpäivänä lähes elintärkeä juttu :D

      Poista
  4. Täällä yksi sisustyynyjen (tai päällisten) kerääjä. Kaapista löytyy kyllä useampikin vaihtoehto vuodenaikoihin, mutta kuinka vaan niin usein tuleekaan hankittua uusia.

    Ihana tuo neidin tapetti. Meillä oli edellisessä asunnossa, sinisenä ja vihreänä.

    Kauniita tyynyjä. Aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla että sinäkin kuulut meihin sisustustyynyihin hullaantuneisiin! Tuttu tunne, että vanhoihin päällisiin tulee harvemmin palattua. Luen parhaillaan Konmaria ja nyt olen miettinyt olisiko aika luopua noista vanhemmista päällisistä...

      Poista
  5. Meillä on aika paljon tyynyjä ja välillä ne on varastossa odottamassa kesää, esim parveketyynyt ja sitten on myös sohvalla ja sänkyjen päällä omansa. Huomaan kuitenkin, että nuo sohvan päällä olevat joutuvat kovimpaan rääkkiin ja niitä pitää "onnekseni" uusia silloin tällöin. Sekös mieltä piristää, vaikka mies ei haluaisi yhtään uutta tyynyä. Mutta mulla on tämä jippo, että se vanha menee roskiin tai vaikka ulos terassille, heh! Suunnitteilla on montakin uutta tyynyideaa, mutta toteutukset ovat vielä...öö vähän jäässä:) Ehkä sitten kesälomalla?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyynyjen kierrättäminen sohvalta terassille onkin hyvä idea! Täytyykin ottaa käyttöön - sohva kun löytyy terassiltakin ja löhötyynyjä kaivataan. Tsemppiä ideoiden toteuttamiseen! Nythän ne jäät sulavat luonnostakin, ehkä toteutuksenkin edestä ;)

      Poista
  6. Ihania tyynyjä. Tyynyt on ihania pieniä sisustuselementtejä, joilla kivasti saa muutettua ilmettä kotiin. Tyynyt on sisustuksessa niin kuin huivit pukeutumisessa. Helppo tapa saada vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri luin Oblikin Jutan postausta ja katselin pääosin tyynyillä ja muilla piensisustusjutuilla tehtyjä muutoksia ja iso vaikutus niillä on. Tuo vertaus huiveihin on just eikä melkein naulan kantaan Maiju!

      Poista
  7. Ihana wifi-tyyny!
    Minulla on niin ikään paha tapa keräillä tyynyjä ja mies siitä tuon tuostakin valittaa!
    Tyynyillä on kuitenkin niin helppo muuttaa tunnelmaa ja siksipä niitä kertyykin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon wifin teksti on minustakin hauska ja teiniin osuva :) Tyynyillä saa tosiaan helppoa vaihtelua ja onneksi aina ei tarvitse ostaa koko tyynyä, pelkkä päällinen riittää.

      Poista
  8. Kivat tyynyt! Ja tuo Wi-Fi- tyyny on todella mainio. Ja kiva lahjaideakin. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula! Magia Graphics oli tehnyt tosiaan jollekin mökkituliaistyynyt, joissa oli mökin koordinaatit nimikirjainten vierellä. Upea idea minusta ja tuossa tapauksessa tyynyille voi olla käyttöä ihan turvallisuudenkin puolesta.

      Poista
  9. Kiva musta väripilkku ja osuva teksti <3 Teinin iltarukous, sanoisin jopa :D Tyynyillä saa uutta ilmettä ja vaihtelua. Tuo nukkumatyynyn piilotus on toimiva, päivällä toimivat selkänojina kavereiden kyläillessä ja illalla sitten nukkumisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin iltarukous Kati ;) Ja kyllä, isompi tyyny on hyvässä käytössä päivällä löhöilyissä.

      Poista