tiistai 5. tammikuuta 2016

Teetä ja sympatiaa pakkaseen

Talvi tuli vihdoin tänne eteläiseenkin Suomeen. Ainakin lämpötilojen osalta. Mittari näytti hurjia lukemia aamulla ja sen jälkeen kun olin vetäissyt villasukat jalkaani tuntui, että kuppi teetä tähän pakkaseen olisi juuri oikea tapa aloittaa aamu.




Teeveden kiehuessa muistin ystävän sanat "vinkkaa ihmeessä tuosta blogissakin". Kyse on teen haudutuspusseista, joita käytän teetä valmistaessani. Kertakäyttöisissä pusseissa saa irtoteen haudutettua ilman juomaan jostain teesihdin välistä livahtavia teenlehtiä ja muutenkin siististi ja helposti.

En tiedä mitä todelliset teenjuojat tästä haudutustavasta pitävät, mutta itse olin onnellinen löydöstäni kun nämä aikanaan löysin. Ja olen edelleen.




Suodatinpusseja on varmasti toisillakin merkeillä, mutta meidän kaupassamme myynnissä on Eskimo-merkin pusseja. Kokoja löytyy joko yhdelle kupille tai pannulliselle, mutta itse käytän yhden kupillisenkin valmistamisessakin tätä pannuversiota.




Taidan hakea vielä toisen teekupillisen, mutta sen jälkeen takaisin töiden pariin ja papereiden väliin. Sympatiat kaikille tänä aamuna pakkasessa kulkeneille ♥ Erityissympatiat pohjoisemman ihmisille, joille on ainakin luvattu tuplapakkasasteet näihin meidän asteisiimme verrattuna. Maisema on kaunis ja ihanaa kun tuli talvi, mutta hyrr miten tuo kylmyys tuntuu näin pitkän leudon pätkän jälkeen taas erityisen hurjalta ennen kuin siihen tottuu.

Pirteää pakkaspäivää!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


28 kommenttia:

  1. Voisi olla kätevät. Itse olen päättänyt käpertyä peittojen alle takkatulen ääreen, teemuki kädessä kuukaudeksi, olkoon vaan pakkasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huono idea Sari :) Karhut ovat viisaita eläimiä kun menevät talviunille... Ei vaan, minä pidän kyllä talvesta, mutta viisi tai kymmenenkin pakkasastetta riittää ja lunta pitäisi olla. Mukavia hetkiä sinne takkatulen loimuun!

      Poista
  2. Kiitos tästä vinkistä! :-) En olekaan koskaan kuullut // nähnyt tälläisiä! Täytyypä katsella kaupassa ensi kerralla ehdottomasti :-) Täällä kun asustelee sellainen teen juoja :-) Tee kuvittikin tänään postausta :-)

    Mukavaa uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että vinkki osui! Siellä nuo pussit ovat kahvisuodatinpussien vieressä, mutta enpä ollut minäkään huomannut niitä ennen kuin tiesin mitä etsiä.

      Kävinkin jo kurkkimassa ja ihania kuvia sinulla postauksessasi! Hyvää alkanutta uutta vuotta sinullekin!

      Poista
  3. Noi ovat tosi käteviä, ystävän vinkistä minäkin olen niitä käyttänyt.

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä, en ole tiennytkään tuollaisten olemassaolosta! Töissä olis ainakin ihan äärimmäisen kätevä. En tykkää juoda normaalia pussiteetä, vaan aina irtoteetä. Mutta sen teen kanssa lutraaminen on välillä työoloissa hieman hankalaa. Nyt täytyykin pitää silmät auki, kun menee seuraavaksi kauppaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tuli uusi vinkki Nanne! Luulin, että vain minä en niin aktiivisena teenjuojana ollut tiennyt näistä aikaisemmin. Nyt tosin olen käyttänyt haudutuspusseja jo jokusen vuoden ja tykkään kovasti. Ovat varmasti töissä tosi hyvät sulle.

      Poista
  5. Hauskaa lukea juuri nyt tämä tee-postaus. Olin nimittäin juuri aikeissa laittaa koneen kiinni ja mennä keittämään kupillisen Keisarin morsian-teetä.
    Oikein ihanaa pakkaspäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä pakkasilla tee lämmittää jotenkin kahvia enemmän, tai ainakin siltä tuntuu. Lisää yhteensattumia vielä Outi: siinä vaiheessa kun näin kommenttisi ensimmäisen kerran, olin juuri ottanut uuden teekupillisen. Nyt edessä taas kahvia, jotta ei iske päänsärky :)

      Poista
  6. Kiitos vinkistä. Täytyykin katsoa, löytyykö meidän lähikaupasta vastaavaa tuotetta. Kirpsakkaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, toivottavasti löydät teidänkin kaupasta. Kirpsakalla tunnelmalla jatketaan näköjään vielä nyt torstainakin - mukavaa päivää!

      Poista
  7. Näppärän oloiset pussit, täytyypä ostaa:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuleekohan tästä vielä kunnon hauduspussiryysä kauppoihin ;)

      Poista
  8. Kuulostaa kätevältä :)

    Oikein hyvää Uutta Vuotta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käteviä ovat S! Oikein upeaa alkanutta vuotta sinullekin ♥

      Poista
  9. Enpä ole moisista kuullutkaan ja irtoteetä löytyy kaapista, kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
  10. Nuita pusseja en oo nähnytkään! Käteviä ovat! Tänne on tulossa jopa 25-35 asteen pakkaset tällä viikolla, mutta meillä onkin tulossa se Teneriffan reissu eli päästään pahimman pakkasen alta pois... Mukavaa iltaa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä pääset lämpimään ♥ Nauttikaahan auringosta, valosta ja lämmöstä! Siskoltani pyysin juuri Teneriffan tuliaiseksi auringonsäteitä - tuottehan tekin toisen satsin niitä tullessanne, jotta saadaan täälläkin nauttia valosta. Etelän lämpöjä tänne on turha toivoa vielä tässä vaiheessa vuotta ;)

      Poista
  11. Todella kätevä :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  12. Kiitos vinkistä, tämä olikin ihan uusi tuttavuus. Pitäkin mennä kauppaan hyllyjen väliin tutkimaan tuotetta.
    Kyllä tänään oli aika tiukan tuntuinen keli aamusta, pakkasta -20 astetta, mutta töihin sitä oli vaan lähdettävä, kun ei ollut mahdollisuutta pitää etäpäivää sovittujen menojen vuoksi. En ole turkisihminen, mutta näillä keleillä saattaisi sellainen kapistus olla kyllä lämmin.
    Mukavaa loppiaista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkikset houkuttelevat tosiaan näillä pakkasilla. Olen ollut jälleen kerran tyytyväinen, että voin tehdä töitä kotona; villasukat vain jalkaan, kuppi kuumaa eteen ja hommiin. Jossain vaiheessa päivää pitää käydä hakemassa papereita toiselta "konttorilta" ja mutta pakko ei ole startata heti aamuvarhaisella. Hyvänä puolena näissä pakkaspäivissä on kuitenkin tuo kirkas, ihana ilma ja auringonpaiste. Nautitaan siitä. Mukavaa päivää Anu ♥

      Poista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  14. Olen teen juoja ja nämä näyttävät käteville.Lisäksi käytän Ikean tee/kahvilasikannua,johon laitetaan rouheet tai laput ja sitten kun valmista painetaan metallinen osa pohjaan.Lisäksi fiinimpää Arne Jacobsenin teekannua käytän myös,siinä siivilä osa kannun sisällä.Nätti myös ulkoasultaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin katsoa tuota teekannua seuraavalla Ikean keikalla, kiitos vinkistä Aikku. Minullakin on lasinen teepannu, jossa on "näppärä" sisäkannu teenlehdille, mutta jostain syystä se falskaa ja jokaisella kerralla teen joukossa uiskentelee reilusti myös teenlehtiä. Eipä sen nyt isosti haittaa, mutta hiukan kuitenkin...

      Poista
  15. Enpä ole näihin ennen törmännyt, mutta ehdottomasti pitää ostaa :)

    VastaaPoista