keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Lepoa ja leinikkejä

Lepoa ja leinikkejä. Siinä suurimmat uutiset viimeisen viikon ajalta.
Leinikit ovat ihania ja kukat ovat nyt vahvistuneet jouluna myynnissä olevista hieman hentoisemmista yksilöistä. Suloisen herkän näköisiä nuo ihanuudet ovat joka tapauksessa. Lähdin ostamaan valkoisia leinikkejä, mutta nuo hennosti roosaan taittavat, sisältä raikkaan vihreät kukat pakattiin loppujen lopuksi pakettiin.
Kukkapiristystä tarvitaan, sillä olen ollut nyt viikon puolikuntoisena. Viime viikolla sain alkuviikolla erään yön aikana itselleni valtaisat leukaperät. Näytin kuin parhaaltakin Putous-hahmolta. Seuraavan yön aikana pullahtivat välittömästi yhdistyneet kolmois- ja nelosleuka (ehkä jopa vitosleukakin), jotka tutisivat iloisesti kävellessä ja liikkuessa. Ei muuten erityisen kiva tunne, vaikka hyllyvästä heltastani onkin riittänyt naurun aiheita itselle ja lähipiirille.

Menin lääkärille jo heti leukaperien ilmestyttyä ja mahdollinen diagnoosi on sikotauti, jota en ole sairastanut lapsena. Kontrollikäynnillä maanantaina tuli muitakin vaihtoehtoja, mutta vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä mistä tässä on kyse. Turvotus alkaa onneksi jo laskea, mutta pientä lämpöä on ja olo on edelleen vetämätön. Toivotaan, että perjantaihin mennessä verikokeen tulokset olisivat tulleet ja taudinkuva varmistunut.

Epätietoisuus tällaisissa asioissa ei sovi luonteelleni ja lääkärikseni osui harmittavasti henkilö, joka kanssa en ole saanut luottamusta. Mielikuvituksellani on siis riehakka ratsu allaan.
Asioilla on taipumus järjestyä, joten keskitytään kauneuteen ympärillämme ja ikkunan takana olevaan upeaan aurinkoiseen pakkaspäivään. Tämä kotitohtori määrää itselleen nyt lepoa ja leinikkejä - mitäpä ne eivät parantaisi. Hyvää mieltä päivääsi ♥

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

27 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Toivottavasti leukaperäsi laskevat ja mielikuvitus pysyy aisoissa. Tiedän tunteen. Oudot vaivat saavat helposti hermostumaan, varsinkin jos lääkäriltä ei heru myötätuntoa. Nyt on kyllä kaikenlaisia viruksia liikenteessä ja kylmä herkistää niitä saamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, kiitos Katja! On tosi ikävää jäädä lääkärikäynnin jälkeen epävarmuuteen. Omaa kroppaansa kun alkaa kuunnella, niin tällä mielikuvituksella sieltä löytyy vaikka mitä tuntemuksia. No, onneksi kasvojen muoto alkaa taas normalisoitua. Se on ainakin hyvä merkki :)

   Poista
 2. Sikotautia minäkin ensimmäiseksi ajattelin...onneksi tutkivat tarkemmin jos onkin jotakin muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että on ollut sikotautia Irmastiina. Testistä on nyt viikko, joten asian pitäisi selvitä millä hetkellä tahansa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥ Uskon, että parempaan suuntaan on tämä tauti jo menossa.

   Poista
 4. Kuulostaa sikotaudilta, mutta oli mikä oli niin tosi kurjaa, että iski sinuun. Mä olen muutemaan lääkäriin menettänyt täysin luottamukseni ja sitä on kyllä vaikea saada enää takaisin.
  Toivotaan, että olo nyt alkaisi pikana paranemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tästä, kiitos Outi ♥ Harmittaa, että tänä päivänä aivan liian usein potilaalle laitetaan vastuu polkea jalkaa ja vaatia (välillä hyvinkin painokkaasti) hoitoa ja testejä. Asioita, joiden minun mielestäni pitäisi olla itsestään selviä. Sairaana siihen ei välttämättä ole voimia, eivätkä esimerkiksi vanhemmat ihmiset ole tottuneet tekemään niin. Jos tyyli on tämä, pitäisi peruskouluun ottaa uudeksi aineeksi peruslääketiede, jotta meillä kaikilla olisi kättä pidempää omien diagnoosien tekemiseen. Anteeksi "lievä" tuohtumus :) Omat voimani olivat kyllä kunnossa, eikä kyse ollut tällä kertaa siitä, mutta isommin sairaiden ja vanhusten puolesta olen erityisen huolissani. Lääkäritkin ovat ihmisiä, eivätkä voi tietää kaikkea, mutta toivoisi, että he voisivat tietämättömyyden hetkellä selvittää asiaa ja palata vaikka jälkikäteen. Luottamusta on tässäkin asiassa vaikea palauttaa.

   Poista
 5. Paranemista sinne. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit käymään myös Aurinkokujalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Parempaan suuntaan ollaan varmasti jo menossa :) Tervetuloa lukijaksi - tulen varmasti piipahtamaan Aurinkokujalla. Ihana nimi blogillasi!

   Poista
 6. Oih ja voih, nyt tsemppiä ja hermoja tulosten ootteluun! (Tiedän että ei ole helppoa, taidettiin tässä taannoin jutellakin aiheesta..?) Haleja, nautihan kauniista leinikeistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Teija :) Viikko on ollut tällaiselle hätähousulle piiiiiiitkä aika - tiedän että tiedät - mutta nyt ollaan jo niin loppusuoralla ainakin tämän ensimmäisen testin tulosten kanssa, että enköhän mä selviä ;) Leinikit helpottavat.

   Poista
 7. Voi miten kurja kuulla, että olet sairastunut! Toivottavasti taudin aiheuttaja selviää ja paranet pikaisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija ♥ Kasvot alkavat olla jo omassa kuosissaan, mutta lämpöä on edelleen ja koetulokset tulematta. Vielä odotellaan...

   Poista
 8. Voi miten ihania kuvia! Voimia lepoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella! Puolikuntoisuus alkaa kieltämättä jo turhauttaa ja tänäänkin muun perheen lähtiessä aurinkoon hiihtämään, oli kurja jäädä kotiin, mutta kohti terveempiä päiviä mennään. Toivottavasti ainakin :)

   Poista
 9. Voi kurjuus! Toivottavasti tulokset tulevat pian, odotus on kamalaa. Parempaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Heidi. Odottaminen ei ole ainakaan minun vahvimpia puoliani ;)Kivaa viikkistä!

   Poista
 10. Jaloleinikit hurmaavat!
  Juuri tuollaisissa pikkupulloissa niiden viehätys vielä korostuu!
  Pikaista toipumista pöpöstä!
  Täällä mantelipuut jo kukkivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, kukkivat mantelipuut ovat varmasti kauniita Susanna! Leinikit ovat minustakin aivan ihania.

   Poista
 11. Niin tuttu tunne, täälläkin parhaillaan jokin ihme tikku vain toisella puolella kurkkua. Toivotaan paranemista pikaisesti molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan höh! Pikaista paranemista sinullekin Johanna ♥ Ei ole kiva olla pöpöjen kaverina.

   Poista
 12. Sinut on haastettu. Kurkkaa blogiini ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse, kävin jo kurkkimassa - kivan haasteen olit heittänyt. Yritän tarttua toimeen ja vastaan sinun ja Tainan molempien ystäväkirjakysymyksiin mahdollisimman pian :)

   Poista
 13. No voih, pikaista paranemista <3 Kauniita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista