torstai 7. tammikuuta 2016

Pakkaspäivän puuhailut

Pakkaspäivät jatkuvat ja villasukat ovat tiiviisti jaloissa koko ajan. Puhumattakaan ohuesta villahuivista kaulassa ja koko päivän jalassa olleista toppahousuista - ei niistä sen enempää.






Kunnolla kun pukeutuu on kiva kuitenkin näyttää nenäänsä pienesti ulkonakin. Pakkassäässä luonto on niin kaunis. Ystävän Facebook-seinältä nappasin idean jääkoristeista (jos luet tätä, niin kiitos Anne!). Vettä lasketaan lautaselle tai kuten esim. meillä, tyhjentyneeseen muoviseen jokirapupurkkiin ja keskelle asetetaan piparkakkumuotti. Sen jälkeen jäätymään.

Piparimuotin irroittaminen on (tai siis olisi ollut) kärsivällisten puuhaa ja koska meiltä ei näyttänyt löytyvän sellaista henkilöä, roikkuu puussa vain yksi koriste. Uudelleen jäätymässä, katkeamiskohtaa parantelemassa on toinen. Katsotaan miten sen kanssa käy, selviääkö puuhun asti. Kauniita nämä ovat minusta.






Jäälyhdyt ovat minusta ihania. Ensimmäiset kaksi lyhtyä ovat olleet nyt pari päivää ulkona, muutama lisälyhty tulossa. Kuka osaisi kertoa mistä tietää, että lyhty on jäätynyt sopivasti? Minulla on tapana joko rikkoa ämpäri kun vesi jäätyy umpeen asti, tai sitten lyhty kun se ei olekaan riittävän paksussa jäässä.

Jäätiilistä saisi helpommin tehtyä lyhdyn ja tiilien jäädyttäminen on tekijälleen armeliaampaa. Nyt pitäisi vain vauhdilla kerätä tyhjiä maitotölkkejä muoteiksi.








Meillä lintujen ruokinta jäi syksyllä aloittamatta, mutta pakkasten alkaessa vein syreenin oksaan linnunruokaa. Sääliksi kävi pikkutinttejä.




Vaikka nämä pakkasasteet ovatkin aivan liikaa ainakin minulle, on pakkasessa kuitenkin puolensa. Lyhdyt jäätyvät vauhdilla, pölypunkit saa puhdistettua vuodevaatteista ja itsensä tuntee superreippaaksi kun on hetken ollut ulkona, pakkasen värittämässä kauniissa luonnossa.

Mukavaa iltaa!
Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


23 kommenttia:

  1. Ulkoiluun pakkasta on kyllä kieltämättä hieman liikaa, mutta muuten ilma on kyllä todella kaunis. Jäälyhdyt on kauniita, niitä meilläkin on pihalla muutamia. :) Mukavaa iltaaa ja lähestyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitään sen suurempia ulkoiluja ei tosiaan tehnyt mieli tehdä siinä vaiheessa kun elohopea painui 20 pakkasasteen alapuolelle, mutta kun tarpeeksi pakkasi päälleen, niin hetki oli kiva olla pihalla. Luonnon pakkasvärit ovat huikeat. Mukavaa viikonloppua teillekin sinne jäälyhtyjen äärelle!

      Poista
  2. Kerran olen onnistunut tekemään täydellisen jäälyhdyn, mutta ei silloin tainut olla ihan näin paljon pakkasta. Aika kirpakka sää oli kävellä tuo kilometrin mittainen työmatka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäälyhtyjen tekemisessä täytyy olla joku maaginen juttu. Ihan itsestäänselvää ei ole, että ne onnistuvat. Tai ainakin tuohon lopputulokseen minäkin olen tullut. No on ollut aika kirpsakka työmatka sinulla Outi. Tuon kävelyn jälkeen ei varmasti ole silmäluomia painanut enää, vaan olet ollut täysin hereillä ;)

      Poista
  3. Oih, jäälyhtyjä <3. Ensi talvena aion kyllä itsekin taas pitkästä aikaa niitä tehdä. Silloin kun on pihakin, mihin niitä saisi kauniisti laitettua. Todella kauniita pakkaskuvia olet ottanut Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäälyhdyt ovat ihania - ja niin on oma pihakin ♥ Tsemppiä teille remonttiin Jutta! Hyvä, että taas taitaa olla valoisampi hetki sillä rintamalla.

      Poista
  4. Tällä kelillä ei tosiaan kauaa tarvitse pitää ulkona, itse olen katsonut että sisällä heiluu vähän vesi. Minäkin puuhailin linnun ruokaa, siitä myöhemmin blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se hyöty näistä pakkasista on, että tämä homma käy ainakin sutjakkaan :) Täytyypä pitää silmällä, ettei linnunruokapostauksesi pääse menemään ohi Sanna. Puhelimella näkyy harmittavan huonosti nuo seuratut blogit ja sen takia välillä jää kivoja juttuja välistä.

      Poista
  5. Täälläkin on tehty jäälyhtyjä, ihanaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäälyhdyt ovat tainneet olla aika suosikkijuttu viime päivinä Kati :)Välillä täällä etelämmässä on mennyt koko talvi ohi ilman riittäviä pakkasia. Mutta nyt on riittänyt!

      Poista
  6. Minullakin on jäätaidetta tulossa...saapa nähdä riittääkö meidän kylmyytemme jäädyttämään, sillä muutamalla miinusasteella mennään.

    Kauniita jääjuttuja olet taiteillut - lyhdyt ovat aivan hurmaavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotas Marianna, autan tuulta puhaltamaan meiltä vaikka sellaiset 10 pakkasastetta teidän suuntaan. Täältä riittää kyllä jaettavaa :D Peukut pystyssä, että saat jäätaiteet onnistumaan!

      Poista
  7. Ihania nuo jäätaideteokset ja kynttilälyhdyt.
    Ulkoilu näillä pakkasilla on vaatetuslaji. Paljon lämmintä päällä ja ripeää menoa. Ulkoilin tänään 4,5 tuntia. Aurinkoisen pakkaspäivän kauneus ei päästänyt otteestaan. Ilta on mennytkin teetä juodessa ja itseä sulatellessa :D

    Aurinkoisia talvipäiviä jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, sinähän olet ollut reipas! Eilen kyllä tuntui siltä, että minäkin selviän ulkona paremmin kuin sisällä. Sisällä paleli vaikka olisi ollut mitä päällä, ulkona kipristi vain hieman poskia ja niistä kohdista, joista silmälasit ottivat kiinni kasvoihin. Tosin en nyt kovin kauaa ollutkaan ulkona, mutta silti. Aurinkoa sinunkin viikonloppuusi!

      Poista
  8. Ihanaa jäätaidetta! Itse en ole koskaan tuollaisia jäälyhyjä tehnyt
    vaikka lapsuudenkodissani äiti niitä väsäsikin. Kuinka kauan noin
    lyhdyn jäätyminen kestää? Tuollaiset upeudet sopisivat kivasti
    meidän mökkipihaa koristamaan.
    Pirtsakkaa viikonvaihdetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäiset lyhdyt jäätyivät noin 10 tuntia. Silloin pakkasta oli jotain 14-18 astetta. Eilen tehty uusi erä jäätyi nopeammin kun pakkasta oli reippaasti enemmän. Noilla kinttailla siis. Jäälyhdyt olisivatkin tosi kauniit teidän mökkipihalla! Pirtsaa viikonloppua sinullekin Teija!

      Poista
  9. Rapsakkaa aamua ♥ Noita jäälyhtyjä on ehdottomasti nyt kyllä kokeiltava kun vielä pakkasta riittää :) Ihania ♥ Oikein ihanaa viikonloppua!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Olen niin onnellinen kun sain tuosta uudesta erästä onnistumaan kaikki neljä lyhtyä, eikä tullut edes ämpäriroskaa :) Tietääköhän se sitä, että joskus tulevaisuudessa toteutettavista seuraavista eristä tulee sitten sekundaa enemmän... Aamu on vaihtunut jo iltapäivään, mutta rapsakkuus pysyy - mukavaa viikonvaihdetta sinulle ♥

      Poista
    2. Voi kokeile ihmeessä! Olen niin onnellinen kun eilisestä erästäni onnistuivat kaikki neljä lyhtyä, eikä tullut edes ämpäriroskaa.

      Aamu on vaihtunut iltapäiväksi, mutta rapsakkuus pysyy - ihanaa viikonvaihdetta sinullekin ♥

      Poista
  10. Hrr!Kyllä on ollut kylmä ja saanut pukeutua kunnon lumimieheksi! Hih! Talvi on ihanaa aikaa ja varsinkin, kun luntakin on vihdoin tullut :). 10 astetta vähemmän pakkasta niin avot!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinaisia lumi- tai michelinukkoja ollaan tosiaan oltu S ;) Täytyy sanoa, että vaikka nyt asteet ovat olleet jo hiukan liiankin kovia, otan mieluummin kunnon talven kuin koko syksyn, talven ja kevään kestävän harmaan ja pimeän syksyn. Nyt kun pakkasta on enää kymmenen hujakoilla, tuntuu ulkona jo oikeinkin inhimilliseltä. Reipasta viikkistä teillekin!

      Poista
  11. Aivan ihana tuo jäärinkula! Pihkura, kun tulin kipeäksi, niin jäi ne jogurttipurkit odottamaan töihin ja jälyhdyt toistaiseksi suunnitteluasteelle. Pakkasta taitaa riittää tulevinakin päivinä, vaikkei onneksi enää näitä lukemia!:)
    Mulla olis sulle haaste.:D
    http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2016/01/kysymyksia-ja-vastauksia.html

    VastaaPoista
  12. Voi, miten kauniita nuo jäälyhdyt ovatkaan! Jäätiilet kuulostavat kivoilta... maitotölkkejä siis täälläkin keräilemään. Ja ihana tuo jäärinkula. Olet aikamoinen jäämestari! Hienoa!
    Kiitos ja hyvää tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista