tiistai 26. tammikuuta 2016

Laskiaisen Nutella-pullat

Laskiaispullat ovat yksi heikkouksistani. Ei siis ihme, että viime viikolla Instagramia selatessa ja monia, monia erilaisia laskiaispullakuvia katsoessani iski valtava pullahimotus.




Kauppojen pakastealtaissa myydään tosi hyvän makuisia pikkupullia ja monesti meidän laiskan äidin "itsetehdyt" laskiaispullamme ovatkin Pirkka-tädin tai hänen S-ryhmän sukulaistätinsä leipomia. Niin tälläkin kerralla. Tosin nyt olivat kaupasta pikkupullat loppu ja mukaan matkasi voisilmäpullapussi.




Nutella-laskiaispullat ovat rantautuneet Suomeen hieman suuremmin jo ilmeisesti viime talvena, mutta ottivat vasta nyt minun silmääni. Idea kuulosti niin houkuttelevalta, että teimme vuoden ensimmäiset laskiaispullat Nutella-versioina.

Pullan väliin voideltiin Nutella-kerros ja Nutellalla maustettu kermavaahto tuli sen päälle. Meillä Nutellaa laitettiin pari ruokalusikallista yhdestä kuohukermapurkista tulleeseen vaahtomäärään. Ja hyvää oli.




Nutella-pullat tulivat koko perheellä laskiaispullaluokituksessa kakkoseksi. Omaa ykkössijaani pitää edelleen (mielestäni se Ainoa Oikea laskiaispulla eli) mantelimassaversio, loppuperheellä hilloversio.

Selvisi muuten, ettei tautini ollutkaan sikotauti, vaan ilmeisesti jonkun viruksen aiheuttama, joka pitää edelleen lämpöä. Tämän päiväisen lääkärin mukaan loppuviikko pitää ottaa vielä rauhassa, mutta sen jälkeen pitäisi tauti olla vihdoin jo voitettuna. Toivon, että hän on oikeassa.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

46 kommenttia:

  1. Voi mä niin haluaisin jotain mahtavia gluteenittomia laskiaispullia.

    VastaaPoista
  2. Nam, nam ja nam...kyllä näyttää niin herkulta. Eikä sillä ole väliä vaikka ne pullat on pakastealtaasta. Sinähän ne kuitenkin paistat valmiiksi :D

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin hyvältä! Tykkään myös mantelimassa versiosta.
    Olisi kiva kokeilla tuota nutella versioo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskiaispullat ovat herkkuja! Meillä tuo mantelimassa ei uppoa muille, mutta minustakin se on se kaikkein paras.

      Poista
  4. Njam, nutella versio onkin maistamatta. Kyllä täälläkin mantelimassa on ykkösenä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että täältä löytyy mantelimassapullasielunsiskoja :)

      Poista
  5. Onpa herkullisen näköiset, laspiaispullat, nam! Meidän pullat leippoo myös aina välillä sama Pirkan täti kun teilläkin , se on niin nopea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerkeeväinen on tuo Pirkka-täti jos teillekin paistaa aina välillä Souliina ;) Ja hyviä pullia paistaakin.

      Poista
  6. Onneksi on nuo tädit helpottamassa meidän äitien arkea! :) Näyttävät herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Miksi silti on aavistuksen huono omatunto kun nappaa pakastealtaasta pullapussin mukaansa... Vai onko muilla kuin minulla? :)

      Poista
  7. Ihanat pullat ja onneksi on valmista olemassa. Työssäkäyvän äidin pelastus :)

    VastaaPoista
  8. Ihanat pullat ja onneksi on valmista olemassa. Työssäkäyvän äidin pelastus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat pullat - ja totta, aina ei ehdi eikä tarvitsekaan ehtiä kaikkea tehdä itse :)

      Poista
  9. Hih! Meidänkin pukkupullat leipoo Pirkka :)
    Oletko koskaan muuten testannut Pullava-pitkon
    kyljessä olevaa laskiaispullaohjetta? Siivutetusta pullasta,
    hillosta ja kermavaahdosta syntyy kädenkäänteessä laskiaisherkku
    isommallekin porukalle.
    Onneksi taudin aiheuttaja selvisi. Olin jo vähän huolissani, kun
    oireet olivat vallan mystiset. Malta nyt levätä itsesi kuntoon, äläkä hääräile liikoja, kuumeessa lepo on parasta lääkettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teilläkin Teija ;) Pullavan ohjetta en ole testannutkaan, en ole edes huomannut. Muuten meillä kyllä herkutellaan välillä juuri Pullavan pitkolla jos ostetaan valmista pitkoa. Se on parasta (eikä siinä ole rusinoita, hih). Täytyykin käydä kurkkaamassa ohje.

      Ihmeellinen virus on kun edelleen pitää lämpöä. Juuri sen verran vähän, ettei millään malttaisi olla vain olla. Teen parhaani, muuta lääkettä kun ei ole kuin lepo ja lomakin on lähestymässä kovaa vauhtia ja tarve saada itsensä kuntoon kova.

      Poista
  10. Täydellinen täytteen pursotus! Pitää maistaa, kun kuulostaa mmm... Toipumista Anu, hyvä, kun olet malttanut levätä. <3

    VastaaPoista
  11. Herkullisen näköisiä pullia. Kyllä ne meidänkin "itsetehdyt" laskiaispullat ovat pullan osalta niitä kaupan valmiita pullia. Nutellapullat olivatkin minulle aivan uusi tuttavuus. Toipumista tautiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että niin moni muukin on puolivalmiiden käyttäjä! Herkullisia olivat nämä Nutella-versiot. Tosin en muista olisinko koskaan syönyt varsinaisen ei-herkullista -laskiaispullaa. Kiitos Kirsi toipumistoivotuksista!

      Poista
  12. Laskiaispulla-himo on ok mutta kun samaan suuhun haluaisi vielä pistää muutamat M-Bakeryn Runebergin tortut niin varsinaista ruokaa ei sitten enää ehdikään syödä. Onneksi maaliskuussa kumpaakaan herkkua ei enää löydä kaupoista. Mantelimassa rules!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, niin juuri Kirsi-Kaisa! Alkuvuosi on yhtä herkuttelua näiden leivonnaisten kanssa. Kostutetut Runebergin tortut ovat ihania. M-Bakeryn tortut ovatkin vielä testaamatta... ;)

      Poista
  13. Hei ollaan ihan samiksii! Sekä pirkkapullien että mantelimassan suhteen :) Muilla perheessä menee vaan hillolla. Tosin laskiaiseksi oon aatellut leipoa ihan oikeesti pullataikunan pitkästä aikaa, toivottavasti ei tuu liian kovia ;)

    Huh ja helpotus sikotautia, otahan iisisti nyt vielä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmankos tullaan niin hyvin juttuu Teija ;) Ooo, sä meinaat olla reipas. Itsetehtyjä pullia ei voita kyllä mikään jos vain jaksaa leipoa. Pullailuiloa sinne teille!

      Poista
  14. Laskiaispullaa...oi nam!
    Täytyypä tehdä näitä Nutella-pullia täälläkin - tytöt tykkäisivät taatusti!

    Koetahan sinä parantua siellä - ota rauhallisesti ja anna parantumiselle aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisitpa Marianna nähnyt täällä tyttöjen ilmeet kun kerroin heille ekan kerran Nutella-pullista ;)Uskon, että teilläkin tykätään.

      Kiitos, yritän olla rauhallisesti ja antaa aikaa. Se on nopein tapa parantua. Kärsivällisyys ei vain tahdo olla parhaita puoliani...

      Poista
  15. Nyt on niin herkullisen kuuloiset pullat, että pitää testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista koukuttumisvaara Jani ;) Tosin nämä ovat sen verran makeita, ettei kovin montaa pysty kyllä kerralla syömään.

      Poista
  16. Namskis. Herkullisen näköisiä ovat. Yksi pulla on ihan maksimi, mitä minun maha kestää. Vehnän ja hiivan yhdistelmä ei jostain syystä sovi. Sama juttu on itsetehtyjen sämpylöiden kanssa, harmitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tylsä Anu. Onneksi pystyt joskus kuitenkin herkuttelemaan tuoreilla leivonnaisilla edes pienesti. Totaalikieltäytyminen ei olisi yhtään kivaa. Toisaalta jos vatsa ei kestä tuota yhdistelmää, niin mielitekojakaan siltä rintamalta tuskin tulee niin paljoa kuin muuten voisi tulla.

      Poista
  17. Kuulostaapa niin tutulta tuo itsetehty Pirkka pulla tai vaikka Rainbow:) Vitsit me äidit ollaan hyviä juksaaman:) Jaahas, tätä en ole kokeillut ja pitääkin kokeilla. Mutta kamala, tytät ovat herkkulakossa ja toinen ei saa nyt ollenkaan maitoa ja mies syö yhden, mä voin joutua uhrautumaan syömään hieman useamman! Kamalaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, yksi lisää tähän juksaajakerhoon :) Pakastepullat ovat siitäkin kivoja, että sieltä voi paistaa vaikka yhden henkilön annoksen kerralla. Pullataikinasta tulisi aina leivottua isompi satsi - ja sitten myös syötyä enemmän. (Ei kerrota kellekään, että tuo uhrautuminenkin kuulostaa kyllä ihan hyvältä vaihtoehdolta - mitäpä sitä nainen ei tekisi perheensä takia...)

      Poista
  18. Oi, ompa herkullisen näköisiä. Kiva idea, pitää ehkä testata :)

    VastaaPoista
  19. Oi, ompa herkullisen näköisiä. Kiva idea, pitää ehkä testata :)

    VastaaPoista
  20. Voi nam! Ja kateellisena katson täydellistä pursotusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teitä ja teidän täydellisiä pursotuksia! Normaalisti lätkäisen kermat vain lusikalla pullan väliin oman perheen pulliin, mutta nyt sovittiin esikoisen kanssa, että pursotellaan. Kiva jos näyttää hyvältä :)

      Poista
    2. Hih, sama täällä! Mutta pienellä vaivalla saa kyllä pullat näyttämään astetta juhlavammilta. :)

      Poista
  21. Nam! Enpä ole vielä tuollaisia Nutella-pullia testaillutkaan! Kiitos vinkistä!

    Toivottavasti tauti on jo voiton puolella tai kokonaan ohitettu:)! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tuli uusi idea Viivi :)

      Tauti pitää edelleen lämpöä... Ihmeen sitkeä on.

      Poista
  22. Oi mitä herkkuja! Ja kiva kuulla, että siellä ollaan jo paremmalla puolella taudin kanssa, täällä myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet jo voiton puolella Johanna! Minullakin oli parempi vaihe, mutta nyt tuntuu, että on mennyt taas siihen suuntaan, että voimat loppuvat helpommin. Ihmeellinen tauti.

      Poista