sunnuntai 31. tammikuuta 2016

HAASTE: Ystäväkirja ♥

Lapsuuden ystäväkirjat olivat ihania. Sain äidiltäni juuri pari ala-asteaikaista ystäväkirjaani ja niitä oli hauska lukea. Ystäväpiirissäni on edelleen joitakin ystäviä, jotka olivat kirjoittaneet noihin kirjoihin ja vastaukset olivat tunnistettavia. Monet piirteet ovat pysyneet.
Nyt sain blogeissa kiertäneen ystäväkirjahaasteen kahtakin eri kautta, ihanista Mansikkatilan mailla ja Arjen helmiä -blogeista. Kiitos naiset! Ajattelin yhdistää molempien haasteiden vastaukset tähän samaan postaukseen.

Ensin Mansikkatilan mailla -blogin Tainan kysymykset:

1. Perheeseeni kuuluu
Aviomiehen lisäksi tyttäret, jotka ovat syntyneet vuosina 2004 ja 2007. Miehen kanssa yhtä ollaan pidetty vuodesta 2000 ja ensi kesänä meille tulee 13. hääpäivä.
 
2. Ammattini
Olen markkinointi-ihminen. Viimeiset puolitoista vuotta olen kuitenkin tehnyt töitä jokapaikan höylänä miehen puolen perheyrityksessä, joka toimii kuljetusalalla. Useimmiten päivät kuluvat yrityksen paperitöitä tehdessä, mutta olenpa muutamana päivänä löytänyt itseni pakettiauton ratista matkalla vaikkapa Tampereelle tai Hankoon. Tuolloin olen nauranutkin, että tätä on elämä perheyrityksessä, välillä myydään jopa vaimo. Tuon yrityksen töiden lisäksi teen markkinointeja myös muille yrityksille. 
 
 
 

3. Harrastukseni
Tällä hetkellä minulla ei ole mitään säännöllistä harrastusta, johon olisin sitoutunut säännöllisesti. Käsillä tekeminen ja musiikki ovat lähellä sydäntäni ja sunnuntain myöhäisillan maailmanparannuskävelylenkki ystävän kanssa on tärkeä perinne, joka on pysynyt jo vuosia. 
 
4. Erityistaitoni
Olen treenautunut aika hyväksi sulkemaan korvani ympärillä olevalta höpötykseltä. Tärkeä taito kun tekee suurimman osan työpäivästään kotona, mutta olen huomannut, että korvat tahtovat sulkeutua välillä myös sellaisissa tilanteissa, joissa haluaisin olla paremmin läsnä. Treeniä täytyy siis jatkaa, että tästä taidosta tulisi hallitumpi.
 
5. En osaa
Paljonkin on sellaisia asioita, joita en osaa, mutta olla kärsivällinen ja neuloa sukkia - nuo tulivat ensimmäisinä mieleeni.
 
6. Oudoin tekemäni asia
Tätä piti miettiä... Ehkä se, että nuorempina tyttöinä ystävän kanssa erään leirintäalueen yöpöymismökissä tilkitsimme oven pikkuhoususuojilla. Pienessä mökissä inisi tuhat ja yksi hyttystä kun olimme menneet nukkumaan ja tuntui, ettemme saaneet millään kaikkia hengiltä. Huomasimme, että mökin oven päällä oli oven levyinen kunnon aukko ja olimme varmoja, että hyttysiä tuli koko ajan lisää juuri tuosta aukosta. Mietimme millä saisimme aukon tilkityksi ja lopulta liimasimme molempien kasseista löytyneitä pikkuhousunsuojia tiiviiksi riviksi aukon päälle. Jo loppui ininä :)
 
 

7. Jos saisin 10 miljoonaa
Maksaisin ensin velat pois ja hoitaisin kotona muutamia remonttiasioita kuntoon. Sen jälkeen veisin perheen ja läheiset kunnon lomalle ja toteuttaisin heidän unelmiaan. Sijoittaisin osan rahoista hyvin turvaamaan tulevia päiviämme ja sen jälkeen viettäisin kunnon holtittoman shoppailupäivän. Lisäksi haluaisin aloittaa yrityksen, joka auttaisi (myös taloudellisesti) pienyrittäjiä pääsemään alkuun hyvän liikeidean kanssa. Riittäisikö tuo 10 miljoonaa? 
 
8. Jos saisin päivän olla mies
...kääntäisin pään on/off -katkaisimen off-asentoon ;) Katja vastasi hyvin tähän Nainen talossa -blogissa,  että hän kävisi palkkaneuvottelut ja tuon tekisin minäkin varmasti kun vain muistaisin.
 
9. Hävettää tunnustaa, mutta
...olen koukussa Candy Crash -peliin...
 
10. Elämän tarkoitus on
...olla onnellinen ja pyrkiä omalta osaltaan tekemään myös läheisten ihmisten elämä mahdollisimman onnelliseksi. 
 


 
Sitten Arjen helmiä -blogin Krissen kysymykset:
 
1. Perheesi?
Tähän tulikin vastaus jo tuolla edellisessä.
 
2. Haaveammattisi?
Opettaja ja konttoristi (nimenomaan tuolla tittelillä) taisivat olla ensimmäisiä haaveammattejani. Jossain vaiheessa minulla oli suuri haave alkaa kultasepänliikeyrittäjäksi. Minusta on jopa kuva Sodankylässä sijaitsevan A. Pulkkisen kultasepänliikkeen edessä ja albumin kuvatekstissä lukee, että tässä tulevaisuus. Tyttönimenihän on Pulkkinen.
 
3. Piirre/piirteet, joita arvostat ihmisessä?
Luotettavuus on yksi tärkeimmistä, ellei kaikkein tärkeinkin piirre. Arvostan myös sitä, että voin keskustella ihmisten kanssa siten, että molemmat osapuolet ovat avoimia hyvistä ja huonoista asoista ja uskaltavat sanoa ne ääneen. 
 
 
 
4. Asia/asiat, mitä et voisi koskaan tehdä?
En voisi olla koskaan tahallani ilkeä toiselle. 
 
5. Suurin haaveesi/unelmasi?
Suurimmat haaveet liittyvät tyttäriin ja siihen, että saamme annettua heille hyvät eväät maailmalle ja että heidän elämänsä kulkisi onnellisten tähtien alla. Materialistisempia haaveita on paljon ja yksi näin kevättä kohti mentäessä ajankohtaiseksi tuleva on taas pihan, etenkin etupihamme kuntoon laittaminen. Itse olisin halukas tekemään sitä pikku hiljaa, mutta mies näkee kokonaisuuden ja haluaisi hoitaa sen kerralla kuntoon pihan kaatojen säätämisestä ja laatoituksista varaston purkamiseen ja uudelleen rakentamiseen asti. Ja norsun syöminen pilkkomatta onkin sitten melkoisen korkean aloittamiskynnyksen takana...
 
6. Paikka, johon haluaisit matkustaa ja miksi?
Kaukoitä kutkuttaisi. Olemme joskus ennen lapsia käyneet Singaporessa ja sieltä päiväretkellä Indonesian puolella paikallisten suosimalla saarella, jossa ei tuona päivänä ollut meidän lisäksemme kovinkaan montaa ihmistä valkoisella, pitkällä hiekkarannalla. Tunne, joka tuolla rannalla oli miehen ja kookospähkinäjuoman kanssa on seurannut minua tiukasti ja jotain sellaista haluaisin kokea uudelleen.
 
7. Lempipuuhasi kotona?
Kaipa se on pieni puuhastelu. Sohvailu on mukavaa, mutta kovin pitkään en jaksa olla paikoillaan, vaan on kiva puuhata jotain pientä. Toisaalta sohvailu hyvän kirjan tai blogisurffailun ja irtokarkkien kanssa on kivaa tosiaan sekin.

 
 
 
8. (Julkisuuden)henkilö, jonka haluaisit tavata ja miksi?
Kukahan se voisi olla? Kirsti Paakkanen oli Marimekon aikoinaan henkilö, jota ihailin kovasti. Ehkä haluaisin tavata jonkun menestyneen naisyrittäjän, joka on osannut pitää myös pehmeyden mukana toiminnassaan.
 
9. Kumpi on sinulle tärkeämpää raha ja menestys vai onnellisuusja hyvä olo?
Onnellisuus ja hyvä olo jos saa valita vain toisen. Ehdottomasti. Raha kuitenkin helpottaa asioita ja antaa mahdollisuuksia, menestys tuo lisää motivaatiota ja nostaa itsetuntoa - niitäkin tarvitaan. Eli varmasti hyvä yhdistelmä näistä olisi se kaikkein omin vaihtoehtoni jos ollaan ihan rehellisiä. Ilman menestystäkin pärjää silti hyvin, ilman hyvää oloa en pärjäisi.
 
10. Asia, jonka tekemistä kadut?
En usko, että kadun oikeastaan mitään tekemistäni. Yksi motoistani, joita olen yrittänyt siirtää myös lapsille on, että usein enemmän katuu sitä mitä jättää tekemättä kuin sitä mitä tekee. 
 
 
Tämä haaste on kiertänyt jo aika tehokkaasti ympäri blogeja, joten en haasta ketään erityisesti. Jos et ole tehnyt vielä tätä haastetta, niin nappaa haaste tästä matkaasi ja valitse näistä kysymyksistä 10 sinulle mieluisinta.
 
Oikein suloista sunnuntaita! Ajattelin tänään käydä hakemassa paljon puhuttua Dc Fixiä ja testata miten sen käyttäminen onnistuisi suunnittelemaani tarkoitukseen. Tästä lisää ehkä myöhemmin.
 
Anu
 
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.  

22 kommenttia:

 1. Voi, miten kivoja vastauksia. Olipa kiva oppia tuntemaan sinua enemmän.
  Tuo julkisuuden henkilö, jonka haluaisit tavata - vastaus oli kovasti mieleeni. Jäin pohtimaan, kenet menestyneen naisen haluaisin tavata.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä haasteissa tulee kirjoitettua aivan toisenlaisia asioita kuin mitä normaalisti kirjoittelee. Minustakin on kiva lukea toisten haastevastauksia. Jäin miettimään, kenet menestyneen naisen sinä haluaisit tavata Tuula...?

   Poista
 2. Olipa kiva haaste ja kivat vastaukset. Mietin itsekin näihin omia vastauksia... Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa Satu ihmeessä haaste tästä mukaasi! Olisi kiva nähdä sinunkin vastauksesi. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Nämä haasteet on aina niin kivoja.
  Ihania vastauksia ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Outi minustakin! Tässä kysymykset olivat vielä sopivasti helppoja. Vain muutamassa joutui heiluttelemaan harmaita aivosolujaan hieman enemmän ja miettimään vastauksia ;)

   Poista
 4. Kiva oli tutustua paremmin. Olen kuitenkin suht uusi lukija blogissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Tuija ei tullut mitään säikähdyksen hetkiä ;)

   Poista
 5. Ihanat vastaukset! Taidamme joutua seuraaviinkin palkkaneuvotteluihin vielä naisina, mutta kyllä tuo ajatusleikkinä kutkuttaa :D.
  Oma mies ja kookospähkinäjuoma luovat sellaisen mielikuvan, jonka minäkin haluaisin kokea totena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin siinä taitaa käydä Katja :) Tosin veikkaan, että omat seuraavat palkkaneuvotteluni eivät ylipäätään ole edessä ihan lähiaikoina... Toivottavasti sinulla parempi tilanne.

   Lisää siihen kookospähkinäjuomaan vielä valkoinen, pitkä hiekkaranta, jolla ei ole montaakaan muuta ihmistä ja sininen taivas, niin mielikuvasi on sama kuin minulla. Huokaus.

   Poista
 6. Olipa kivoja vastauksia. Monta kysymystä jäi itsellekin tuonne mietintään - haasteet ovat aina mukavia.
  Mukavaa alkavaa viikkoa ja helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama tapa miettiä omia vastauksiani kun luen toisten haastepostauksia. Nappaa ihmeessä haaste mukaasi Pia! Mukavaa helmikuuta sinullekin!

   Poista
 7. Voi että kun nuo ystäväkirjat olivat suosittuja lapsuudessani. Ja, tallessa on, mukavaa luettavaa. Kivat vastaukset sinulla, oli mukava lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita lapsuuden kirjoja on tosi kiva lukea edelleen! Täytyy yrittää pitää huolta, etteivät omat lapset heitä ystäväkirjojaan roskiin missään vaiheessa, vaan pääsisivät hekin lukemaan niitä aikuisina.

   Poista
 8. Ai, että kun ihania vastauksia <3.

  Ja hei sukkia ehtii kyllä opetella kutomaan. Opettelin taidon itsekin vasta jokunen vuosi sitten (ja se on muuten kivaa puuhaa, vink vink ;)...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vink vinkistä Rouva Sana :D Sukkia kohti ollaan menossa: ensin tulivat tiskirätit ja nyt menossa ovat pipot. Eläkevuosiin mennessä voi olla jo mahdollisuuksia päästä sukkiin asti.

   Poista
 9. Kivasti kerrot perheestäsi ja itsestäsi. Nuo ystäväkirjat lapsuudessa olivat ihan parhaita ♥ Kivaa viikoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ♥ Ystäväkirjoja oli lapsena hauska kirjoittaa ja samaan fiilikseen pääsin kyllä näitäkin vastauksia miettiessäni. Kivaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 10. Nämä haasteeton kyllä hyviä. Ihania vastauksia sinulla <3 Yritin etsiä vanhoja ystäväkirjojani, mutta eipä ole niitä säilynyt. Suunnitellaan luokkakokousta ja olisi ollut hauska viedä sinne mukana. Laitoin sinulle myös uutta haastetta tulemaan. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväkirjat olisivatkin tosi kiva lisä luokkakokoukseen! Meillä naurettiin minun kirjojani hyvän lapsuudenystäväni kanssa joulunpyhinä kun käytiin läpi vanhojen tuttujen vastauksia. Kiitos haasteesta Suveliina! Kävinkin eilen jo kurkkimassa, mutta puhelimella en lähtenyt vielä näpyttelemään kirjoitusvihrekomenteja. Hauska haaste! Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 11. Ihania vastauksia elämän suuriin kysymyksiin! Näitä ystäväkirjahaasteita on mukava lukea ja pohtia vastauksia
  omastakin vinkkelistä. Iloa ja valoa loppuviikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä todella ovat niitä elämän suuria kysymyksiä. Vaihtelua arjen kysymyksiin ja mieltä askarruttaviin asioihin ;) Tänään on taivaalta tullutkin jo hieman valoa päivään kun aurinko pilkisteli kauniisti. Kevättä kohti Teija ♥

   Poista