Ohje on leikattu talteen vanhasta Valion mainoslehtisestä, mutta se näkyi löytyvän edelleen myös Valion omasta reseptipankista. Pientä tuunailua on vuosien varrella tapahtunut, mutta tällä kertaa se on oikeasti pientä. Olen vaihtanut täytteen tavallisen rahkan vaniljarahkaan ja jättänyt vaniljasokerin pois. Eikä sokeria tarvita näin ihan sen vertaa mitä ohjeessa on. Muuten mennään sillä, mitä ohjeessa lukee. Paitsi, että tällä kertaa käytin kuohukerman sijasta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta kerman puuttuessa.
* * * * *
SUUSSASULAVA RAHKA-OMENAKAKKU
Pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 prk (á 250 g) rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1,5 dl sokeria
1/4 dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 omenaa ohuina lohkoina
1 tl kanelia
sokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Voitele 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reunat ja levitä vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan.
Kuori omenat ja poista niiden siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele kauniisti vuokaan täytteen päälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Paista kakkua noin 50 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä kunnolla ja irrota vasta sitten vuoasta.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Voitele 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reunat ja levitä vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan.
Kuori omenat ja poista niiden siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele kauniisti vuokaan täytteen päälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Paista kakkua noin 50 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä kunnolla ja irrota vasta sitten vuoasta.
* * * * *
Tämän omenakakun lisäksi kaipaan vielä ihan perusomenapiirakan ohjetta. Sellaista, joka tehdään uunipellille. Olen kokeillut monta erilaista reseptiä, mutta aina pohja on joko kuiva tai liian ohut tai liian jotain. Löytyisikö sinulta mehevän piirakan ohjetta, jolla onnistuisin?
Mukavaa loppuviikkoa!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Herkullisen näköinen piirakka, nam!
VastaaPoistaMukavaa torstai-iltaa.
Tuo piirakka on herkkua Outi! Taitaa tänään tulla uusi samanlainen - tai sitten kauraomenapaistosta... Vaikea valinta :)
PoistaNam!
VastaaPoistaMinulla on hyvä pellillisen ohje. Ajatuksena oli tehdä huomenna piiras ja laitan siitä reseptin jakoon, eli tulossa on :)
Mahtavaa Anu! Täytyypä tulla kurkkimaan ohjeesi. Saattaa olla, että tämän päivän leipomussuunnitelmat menevätkin sitten uusiksi... ;)
PoistaSlurps! Kauden ensimmäinen omenapiirakka vielä tekemättä, sietäisi ryhdistäytyä... :)
VastaaPoistaVOI kau-hee-ta Miru! Miten sä nyt noin? ;)
PoistaOi, nam kun hyvän näköistä!
VastaaPoistaKauniit kuvat. Mukavaa viikonloppua :)
Voi kun blogeista voisi lähettää pienen virtuaalimaistiaisen... Tämä on tosiaan suosikkipiirakkani ja toimii ainakin minun makuuni :) Mukavaa viikonloppua sinullekin Kati!
PoistaIhanat kuvat ja miten herkullisen näköinen omenapiirakka. Kappas täälläkin omanepiirakkaa tuli viikonloppuna leivottua ja vielä on yksi palanen jäljellä.
VastaaPoistaMukavaa alkanutta viikkoa <3
Omppuaika on kivaa aikaa Tiia: piirakkaa, kauraomenapaistosta ja ties mitä muita herkkuja... ;) Meillä tehtiin jo toinen satsi, jotta ensimmäisen aikana työreissussa ollut mieskin sai oman osansa. Pitäisi varmaan moninkertaistaa myös kuntoilut :)
Poista