lauantai 12. syyskuuta 2015

Kynttilätunnelmointia

Yksi syyskauden parhaimmista asioista ovat tummuvat illat. Kynttilöillä on kiva tunnelmoida päivälläkin, mutta hämärtyvässä illassa niistä huokuu ihanan lempeä ja rauhoittava tunnelma.






Jo yksi kynttilä tarpeeksi lähellä tuo levollisuutta, mutta kun haluan oikein fiilistellä, sytytän paljon kynttilöitä, joko ryhmäksi tai sitten ympäri huonetta erilaisiksi ryhmiksi. Ryhmissä olevien kynttilöiden värejä vaihtelemalla saa todella helposti myös tuotua sisustukseen jotain pientä uutta ja sitä harrastankin usein. Valikoimaltaan lähes karkkihyllynä pitämältäni Brosten kynttilähyllyltä valikoitui tällä kertaa mukaan pehmeitä, utuisia harmaanruskean sävyjä. Jos luit parin postauksen takaisen kirjoitukseni siitä valitun linjan pitämisestä, niin tässä yksi tulos...




Tuoksukynttilät jakavat mielipiteitä, mutta oman tunnelmointini kruunaa kun sytytän tavallisten kynttilöiden joukkoon yhden tuoksukynttilän, miedon tuoksuisen sellaisen. Sanotaankin, ettei tuoksukynttilöitä kannattaisi polttaa kuin yhtä kerrallaan, jotta tuoksut eivät tule liian voimakkaiksi. Peltipurkissa olevan teen tuoksuisen kynttilän tuoksu on makuuni juuri sopivan kevyt, eikä liian makea.






Tänään on ollut aivan upea syyspäivä. Kävimme esikoisen kanssa päivällä kävelemässä Ruissalon kallioilla ja nautimme auringon vielä edelleen lämmittävistä säteistä ja kimaltelevasta merestä. Nyt sytyttelemään kynttilöitä ja kaatamaan tänään olevan viinipäivän tasauksen kunniaksi lasiin hyvää viiniä. Tänään ovat kaikki aistit saaneet nauttia. Nautinnollista iltaa sinullekin ♥

Anu

* Brosten ja Le Pere Pelletierin kynttilät on saatu blogiyhteistyön merkeissä *

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

30 kommenttia:

  1. Oi miten tunnelmalliselta teillä näyttääkään! Kauniita nuo sinun kynttiläkollaasit,
    upea hortensian kukinto kruunaa kokonaisuuden.
    Cin cin Anu! Vinkkulasillisen meinaan kumota minäkin saunan jälkeen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihan hortensia kukkii nyt niin kauniisti, että sieltä on ihana napsia leikkokukkia sisällekin. Ja cincin Teija, meillähän on nyt jatkuvasti kaukoskoolailuja viikonloppuisin ;)

      Poista
  2. Ihania tunnelmakuvia ♡
    Oikein mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
  3. Ihanan tunnelmallista. Kauniita kuvia! Ehkäpä minäkin sitten otan lasin hyvää viiniä tasauspäivän kunniaksi! Nauttikaa ihanasta illasta❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja nuo tasauspäivät ja muut teemat Katja ;) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin ♥

      Poista
  4. Aivan ihanat kuvat Anu!<3 Vaikka mä meinasin jo viime viikolla viritellä pallovaloja ja mietin jo kynttilöiden etsimistä, niin vähän on vielä jäänyt tuon ihanan auringonpaisteen ansiosta odottamaan ehkä huomista tai ensi viikkoa...paitsi kesähuoneessa!:) Ja täällä lasissa ihanan päivän päätteeksi valkoviiniä, kuten aina. Mutta tuo tasauspäivä on musta niin hieno idea!:) Kivaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, minä taidan tällä hetkellä kuoria kermat päältä molemmista vuodenajoista Taina ;) Tuo viinipäivän tasaus on minustakin ihan mahtava idea ja teema tähän vuodenaikaan. Sen ympärille voi kehitellä vaikka mitä, tai vain skoolata lasillisen pikku hiljaa taakse jäävälle kesälle ja toivottaa syys tervetulleeksi. Kivaa viikkistä sinullekin ♥

      Poista
  5. Niin tunnelmallista! Mä pidän edelleen kynsin hampain kiinni kesästä ja varmaan siitä johtuen meillä ei ole vielä poltettu kynttilöitä ollenkaan. Tänään laitettiin kyllä merkille, että ennen iltayhdeksää oli jo tosi pimeää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten Tainalle äsken vastasinkin, otan minäkin parhaat päältä sekä kesästä että syksystä juuri nyt. Päivä nautittiin ihanasta kesäsäästä ja illalla tunnelmoitiin hämärässä illassa. Mutta totta on, että pimeys tulee koko ajan aikaisemmin ja aikaisemmin. Tässä vaiheessa se on vielä tunnelmallista, mutta kun pimeys on laskeutunut jo neljältä, on siitä vaikea ottaa tunnelmallisuutta. Mutta ei kiirehditä vielä sinne, nautitaan tästä hetkestä Heidi :)

      Poista
  6. Ihanaa :) Kynttilöiden polttaminen on ihanaa, ja ihan viime vuosina olen innostunut siitä enemmän. Teen sitä kesäisinkin. Se muistuttaa rauhoittumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ON ihanaa Katja! Muistan jo tooooodella kauan sitten kun ystäväni silloinen poikaystävä tuli ensimmäisen kerran kylään ja totesi jo eteisestä, ettei ole IKINÄ nähnyt missään niin paljon kynttilöitä - ja minulla oli perussetti palamassa :) Kynttilän liekki muistuttaa tosiaan rauhoittumaan (sanoitpa sen kauniisti) ja toisaalta harmaan sadepäivänkin saa käännettyä positiivisemmaksi kun sytyttelee kynttilöitä ja nauttii niistä.

      Poista
  7. Ihania tunnelmakuvia! Ja kauniinvärisiä kynttilöitä. Teentuoksuinen kynttilä - sitä voisi kokeilla, kuulostaa niin lempeältä; yleensä en tuoksukynttilöitä harrasta. Unohdin tuon viinipäiväntasauksen - taitaa nyt jäädä ensi vuoteen, ehkä silloin huomaan sen ajoissa.
    On todella ollut kaunis päivä tänään! Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia! Nuo värit olivat minustakin todella kauniita ja teentuoksu on ihanan kevyt. Se ei minusta tuoksu teeltä, mutta en osaa kuvata sitä mitenkään muutenkaan. Käytän saman tuoksuista, saman valmistajan pyykkietikkaa, joten tuoksu on todellakin ainakin minun makuuni :) Ei haittaa unohdus, tasata ehtii vaikka ensi viikonloppunakin :) Upeaa sunnuntaita! Näyttää, että tästä päivästä tulee yhtä ihana kuin eilisestä.

      Poista
  8. Ihanaa tunnelmaa! Täälläkin jo useampana iltana sytytelty kynttilöitä, ja aina joukosta löytyy myös jokin tuoksullinen versio. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksukynttilät ovat ihania fiiliksen luojia, kunhan tuoksua ei ole liikaa. Kiva kuulla, että sinullakin palavat jo kynttilät Suffeliini :)

      Poista
  9. Oletpa ottanut kauniita tunnelmakuvia. Ihanan näköistä!
    Tykkään tuoksukynttilöistä pienessä määrin. Kyllä niitä aina jokusen voi polttaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Tuoksuilla saa vaikutettua paljon fiilikseen, ihan kuten musiikilla, väreillä ja niillä kynttilöilläkin. Ja mikä sen ihanampaa kun napata kaksi kärpästä kerralla; kynttilän valo ja siitä tuleva ihana, kevyt tuoksu :)

      Poista
  10. Ihanan tunnelmaisia kuvia! Minä olen vähän huono käyttämään tuoksukynttilöitä. Tuntuu, että jokainen tuoksu on niin voimakas, että alkaa migreeniherkkää päätä jyskyttää. Mutta kynttilöitä pitäisi kyllä käydä ostelemassa. Meillä on nuo polttimovalot tuossa seinällä jo päällä, että pientä tunnelmaa on luotu. Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tylsä, migreeniherkkyys ja tuoksukynttilät eivät tosiaan ole hyvä yhdistelmä. Onneksi tavallisistakin kynttilöistä saa tunnelmaa. Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin Suveliina!

      Poista
  11. Ihanan tunnelmalliset kuvat. Tykkään kynttilöistä. Aurinkoista viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Niin tykkään minäkin. Juuri sytytin kynttilän työpöydälle piristämään sateenharmaata päivää. Mukavaa viikkoa sinullekin ♥

      Poista
  12. Kaunista ja tunnelmallista.
    Hyvälaatuiset tuoksukynttilät ovat miellyttäviä, eivätkä aiheuta päänsärkyä, mutta pari kertaa olen kyllä erehtynyt ostamaan sellaisia migreenikynttilöitä - huh.
    Yankee candles ovat ihan kivoja ja tuoksut puhtaita, joten niitä meillä on usein ollut.

    Mukavaa syysviikon jatkoa sinne teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksukynttilöissä on isoja eroja. Nämä Le Pere Pelletierin kynttilät (joita on vaikka mitä tuoksuja ja lasipurkeissa ja peltipurkeissa ja ja ja) ovat myös hyviä. Yankee candlesit ovat minulle uusia. Täytyypä tutustua paremmin. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin Marianna ♥

      Poista
  13. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Meillä kynttiläkausi on oikeastaan vielä "korkkaamatta". Ehkä odottelen vähän pimeämpiä iltoja... Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, sinä säästät vielä ihanuudet pimeämpiin Satu :) Minä taas laitan monesti tällaisina harmaina sadepäivinä keskellä päivääkin kynttilän tai kynttilät palamaan. Niillä saa tylsän fiiliksen nopeasti käännettyä paremmaksi. Kivaa viikkoa sinullekin ♥

      Poista
  14. Mulla ois Anu haaste sulle blogissa. Tuu käymään!:)

    VastaaPoista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Nuo sävyt ja kynttilöiden hieman karheampi pinta ovat minustakin todella kauniita.

      Poista