torstai 10. syyskuuta 2015

Hejdå banaanikärpäset!

Voi rakkaat banaanikärpäset. Ei teidän olisi tarvinut tulla meille koko suvun voimin. Ei todellakaan. Omena-aika on ihanaa, mutta tämä banaanikärpästen määrä. Huokaus.




Vaan eilenpä löytyi konsti, jolla ainakin näyttäisi, että kärpsyjen määrää saa vähennettyä enemmän kuin radikaalisti. Taas kerran tuli todistettua, että Facebook ei ole turha juttu. Sieltä eräästä ryhmästä löytyi tämäkin vinkki. Kiitos Leena ja tässä tämä tehokeino teillekin käyttöön.




Illalla lasketaan keittiön lavuaariin vettä, jonka joukkoon lurautetaan jonkin verran astianpesuainetta ja annetaan olla noin aamuun asti. Siinä se. Meillä aamulla ei näkynyt ensin yhtään kärpästä. Myöhemmin päivän aikana on ilmestynyt pari (ja oikeasti todellakin vain pari), mikä on paljon vähemmän kuin mikä eilisen saldo oli. Ensi yöksi taas tiskiainevesi lavuaariin - jospa pikkukärpäset pysyisivätkin poissa.




Tähän asti olen tehnyt lasiin seosta, jossa on etikkaa, astianpesuainetta ja tilkka hunajaa. Tuo tököttikin on toiminut hyvin, mutta tämä uusi tapa on vielä tehokkaampi. Suosittelen testaamaan - jos et ole jo testannut - ennen kuin menetät hermosi joka paikkaan löytävien banaanikärpästen kanssa.

Mukavaa torstai-iltaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

40 kommenttia:

  1. Kiitti vinkistä , kokeillaan !

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Anu! Kiitos vinkistä superisti:)
    Juuri manasin kärpäsiä, kun häärin keittiössä ja mietin, pitääkö kohta iskeä raid purkin kanssa kärpästen kimppuun. Menen nyt tällä luomumenetelmällä eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tämä konsti on tosiaan aika paljon kivampi käyttää keittiössä kuin se Raid, mutta myönnetään, että vaikka mitkä myrkyt ovat kyllä käyneet mullakin mielessä vuosien varrella Anu :)

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, sillä koko suku ei ole teillä, vähintään puolisukua löytyy meiltä. ;) Tämä menee ehdottomasti kokeiluun! Mä oon vaan imuroinut niitä tällä hetkellä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eih, ethän vain Mari vinkkaa sille teidän sukuhaaralle, että Terttu-täti ja Matti-setä ovat olleet täällä meillä! Mun puolesta täältä on nyt kestitykset ohi tuolle suvulle ;)

      Poista
  4. Aika iso sukuhaara löytyy myös meiltä. Kiitos vinkistä. Yritän tehdä kaikenlaisia liemiä pulloihin jne. mutta ne on aika epäesteettisiä ( pullon kauneudesta huolimatta) kun niissä on kauhea määrä niitä kuolleita ....tuo tiskiallasvinkki menee heti käyttöön.

    R&T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo liemet ovat kyllä tehokkaita ja mullakin on yksi coctail edelleen pöydällä, ihan vain varmuuden vuoksi, mutta tiskiallas löi laudalta coctailitkin R&T :)

      Poista
  5. Joku suku serkkuineen päivineen on meillekin majoittunut - vinkki pääsee siis heti käyttöön :D Kiitos! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banskukärpsysuvut ovat nyt lähteneet todellisiksi kyläluudiksi ja niitä on joka paikassa. Toivottavasti saat ne häädettyä tällä konstilla teiltäkin Miru :)

      Poista
  6. Astianpesuaine kyllä toimii, kokeiltu ja hyväksi havaittu täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii meilläkin ja hyvin Outi. En ollut ennen tiennyt, enkä osannut yhdistää, että nämä pikkukärpäset majailevat viemärin yläsuulla. Jos ne tällä konstilla saa jatkossakin pysymään poissa, niin olen onnellinen :)

      Poista
  7. Tämä vinkk tuli enemmä kuin tarpeeseen. Tänään juuri kirosin niiden sotaharjoituksia meidän keittiössä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkukärpäset ovat tosi ällöjä kun menevät ihan joka paikkaan ja vaikka kuinka laittaisi hedelmiä ja vihanneksia jääkaappiin ja likaiset astiat heti koneeseen, niin mikään ei tunnu auttavan. Vai teillä ovat jo lähteneet sotaharjoituksiinkin. Tsemppiä vastaiskuun Marina! :)

      Poista
  8. Kiitos, pitää kokeilla. Ite joskus laitan kakkuvadille herkkua ja sitten myöhemmin kupu nopsaan päälle ja koko hökötys ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisia herkkuansoja olen minäkin tehnyt joskus Marsa. Mutta nyt saadaan herkutella nekin herkut itse kun tiskialtaan tulppaaminen yöksi riittää pitämään pienet juhlavieraat loitolla ;)

      Poista
  9. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla heti ensi yönä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti öinen iskusi on tehonnut kärpsyihin Belladonna :)

      Poista
  10. Kiitos ajankohtaisesta vinkistä. Tarpeeseen tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että tulee tarpeeseen - tai siis noita kärpäsiä en toivo kenellekään, mutta hyvä, että sait uuden keinon päästä niistä eroon Katja :)

      Poista
  11. Kiitos Anu!:) Tämä täytyy testata jo tänään! Banaanikärpäset on erittäin ärsyttäviä. Parhaiten toimii, kun säilyttää kaikkea jääkaapissa tähän aikaan vuodesta, mutta ei ole kiva pitää esim. banaaneita siellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa mitä Taina, meillä on tällä hetkellä muutama pihan omena tarjottimella keittiössä, mutta ei pikkukärpäsiä! Kaivankohan nyt jo verta nenästäni... ;)

      Poista
  12. Tämä on niin ko plussamainoksesta...mistä näitä hemmetin banaani kärpäsiä tulee. Kiitos vinkistä. Pitää kyllä testata :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Plop, plop, plop - just niin Päivi. Mistä niitä oikein tulee. Eilen illalla myöhemmin oli ilmestynyt muutama kärpänen enemmän, mutta kun illalla laitoin uudelleen tiskialtaan umpeen liemineen, niin nyt on taas ihan rauhallista.

      Poista
  13. Oikeesti, toimiiko noin yksinkertainen kikka? Kyllä täällä on kokeiltu jos jonkinlaisia ansoja....Kiitos vinkistä, aion kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta Kati! En olisi uskonut itsekään jollen olisi kokeillut. Ja miksei tätä konstia tiedetä tämän yleisemmin, kun nämä vieraat kuitenkin ovat enemmän kuin yleinen riesa. Toivottavasti keino toimii teilläkin :)

      Poista
  14. Banaanikärpästen armeija on valloittanut meidänkin keittiön. Enää ei voi pitää hedelmiä esillä,ovat joutuneet jääkaappiin evakkoon. Tuo sinun vanha konsti onkin jo ollut käytössä, melko tehokas sekin. Mutta tämä uusi niksi se vasta näppärä onkin, kiitti vinkistä!

    Leppeän lämpöistä viikonloppua ystäväni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo liemet ovat tosiaan tehokkaita, mutta eivät kovin nopeita, ainakaan minun kärsivällisyydelleni, hävityskeinoja. Tämä keino on myös paljon mukavampi loppuvaiheessa kun voi vain laskea veden pois altaasta eikä tarvitse tiskata niitä tahmeita tainnutusliemiastioita. Ihanaa viikkistä Teija sinullekin ♥

      Poista
  15. Johan on kiva vinkki, kiitos Anu. Toivottavasti toimii, nimittäin banaanikärpäset ovat himskatin ärsyttäviä. Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan himpskatin. Piti ensin laittaa otsikoksi juuri tuo Himpskatin banaanikärpäset, mutta lievensin vähän ;) Mukavaa viikonloppua Tiia sinullekin ♥

      Poista
  16. Hyvä vinkki! Olivatko kärpäset siis altaassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät olleet altaassa S, jonnekin olivat mystisesti paenneet. Ilmeisesti teho liittyy siihen, että pikkukärpäset pitävät majaansa viemärin alaosassa ja näin niiden reitti tukitaan.

      Poista
  17. Olipa kiva vinkki. Ja helppo :) Tulee koekäyttöön.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittämättömän simppeli vinkki tosiaan Tuulia ja meillä ainakin on toiminut todella hyvin. Toivottavasti toimii teilläkin. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  18. Jaahas, tämä toteutetaan meilläkin ensi yönä! Kiitos Anu jälleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, todellisia öisiä tehoiskuja siis tiedossa teidänkin suunnalla ;) Toivottavasti saat apua. Meillä ovat hyvin pysyneet poissa. Tosin olen laittanut edelleen öiksi tuon liemen tiskialtaaseen - se kun ei siellä mitään haittaakaan.

      Poista
  19. Kiitos vinkistä, tämä tuli todella tarpeeseen ja huomenna menee kokeiluun. :)
    Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkukärpästen kanssa saa olla helisemässä oikein kunnolla, mutta ainakin meillä tästä konstista on ollut iso apu ja nyt ovat tosiaan hedelmätkin jo pöydällä - ilman pikkukärpäsiä. Ihanaa viikonloppua sinullekin Jenni - kiva kun piipahdit ♥

      Poista