tiistai 9. kesäkuuta 2015

Terassin mööpelivalssi

Omat silmät sokeutuvat helposti kodille. Näkee, että jotain muutosta kaivataan, kokonaisuus ei näytä hyvältä, mutta mitä pitäisi tehdä - sitä ei hoksaa.






Takaterassimme on melko suuri, mutta en ole saanut sitä mieluisan näköiseksi. Jotain on puuttunut. Terassilla on ollut paljon minulle mieleisiä yksityiskohtia, mutta punainen lanka on ollut kadoksissa. Sain avukseni Villa Puomi -blogin ihanan tyylitaiturin Hannan ja niin alkoi mööpelivalssi. Sohva kääntyi ympäri, pöytä siirtyi keskemmälle, grilli siirtyi niiden välistä - ja vielä muita pienempiä valssin pyörteitä.






Aikaisemmin sohvaryhmä oli oma juttunsa ja selkä kohti ruokapöytää. Nyt kun sohvaa pyöräytettiin ympäri, on koko setti enemmän yhtä. Mies ei ymmärrä tällaisia kokeillaanko-tuota-tuolla-ja-tuota-tuolla-ei-kun-sittenkin-tuolla -juttuja, joten oli aivan luksusta, että kalusteita pyörittelemässä oli saman henkinen ystävä. Kiitos Hanna ♥




Alkukesän aikana tertsulle on ilmestynyt myös paljon mustaa. Hannan vinkistä lähdin metsästämään heinäseipäitä. Niitä löytyikin lähempää kuin olisin uskonut, appiukon navetan vintiltä. Öljysin seipäät mustaksi ja kun vauhtiin pääsin, vaihtoivat väriä myös puutarhalta löytyneet puulaatikot, joissa nyt on heiniä ja kesäkukkia. Seipäät ovat hauskoja aivan sellaisinaan, mutta nuo Airamin aurinkokennopallovalot* sopivat myös hyvin roikkumaan seipääseen. Samoin ajattelin solmia pariin seipääseen Lidlin appelsiinimehupullot tervanarulla ja laittaa pulloihin oksia tai kesän kukkasia juhlan tai arjen piristystarpeen hetkellä.





Tällaista kesäillan valssia on täällä tanssittu. Onko teillä menty tangoa vai peräti rokattu?
Aurinkoista iltaa sinullekin!

Anu

* Airamin pallovalot saatu blogiyhteistyön merkeissä

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

36 kommenttia:

  1. Myöhästyneet synttärionnittelut Anu!! ♥ Muistelin että meillä taisi synttärit olla samoihin aikoihin.... ☺
    Meillä on tehty vaan puuistutuksia. Huh mikä urakka. Tai ei niinkään siinä istuttamisessa, mutta niiden kastelemisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä muuten onkin Nanne! Sinulla on parempi muisti :) Onnea kovasti sinullekin - ja tsemppiä kastelu-urakointiin! Se on melkoista hommaa.

      Poista
  2. Ihanannäköistä. Ei taida olla meidän terasi kalusteineen vielä tänä kesänä valmis. Joten ihana fiilistellä toisten kauniita terasseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seitsemäs kesä on meilläkin menossa tässä kodissa ja edelleen pihalla ja terassillakin on tekemistä. Pikkuhiljaa Mari hyvää tulee ;)

      Poista
  3. Oih, terassinne näyttää niin kutsuvalta! Kiva, kun sait Hannasta parin
    mööpelivalssiin, yhdessä pähkäillen syntyy parhaat ideat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihanaa kun Hanna ehti ideointiavuksi. Kaksi päätä (ja yhdet uudet, terassia tuorein silmin katsovat silmät) on tosiaan viisaampi kuin yksi.

      Poista
  4. Ihanan näköistä tuli! Ja tuo musta väri on hieno heinäseipäissä :)
    Meillä on myös tänä kesänä/keväänä vaihdettu mööpeleiden paikkaa ja hommattiin ruokailuryhmä (näistä blogissani)... Vielä on hakusessa kunnon kokoinen varjo ryhmän päälle... Ja tietysti pari muuta "pientä juttua" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä nämä terassisisustukset taida tulla yhtään sen enempää valmiiksi kuin sisäsisustuksetkaan Pia ;) Aina löytyy uutta ja kehitettävää. Täytyykin tulla kurkkaamaan teidän tertsua.

      Poista
  5. Aivan ihanalta näyttää. Teidän talo on jetsulleen ulkoa sellainen, minkälaiseksi olisin halunnut tämän meidänkin talon ulkoapäin muuttaa, eli tuo musta verhoilu. :) Meillä myös vastaava valtava terassi. :)

    Ihanaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että Tiia. Mulla olisi nyt sinulle toivepostaus: teidän talo sisältä ja ulkoa vaikka pikakatselmuksena. Kuulostaa, että meidän kodit taitavat olla aika samaa kaliiberia. Olisi tosi mielenkiintoista nähdä miltä teidän talo näyttää.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Tänään on terassi ollut kovassa käytössä kun ensin valssasimme Hannan kanssa ja sen jälkeen nuoret neidit ovat juhlineet synttäreitään siellä.

      Poista
  7. Toisen näkee aina tilan eri lailla ja avaa omat fakkiutuneetkin ajatukset. Usein ei ole osannutkaan ajatella jotain vaihtoehtoa, mutta sitähän varten ystävät, apusilmät ja tyylitaiturit ovat ♥ Hannan käsissä kaikki alkaa kukoistaa ja tyylistyä! Teidän terassi on niin kaunis ja tilava, todellinen iso syli, jossa nauttia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Kati. Monesti vastaus on ihan silmien alla, mutta tarvitaan tosiaan se tuore silmäpari näkemään ratkaisu. Juuri kävin ihastelemassa teidän ihanaa terassia postauksessasi. Se jos mikä on ihana paikka nauttia kesästä ♥

      Poista
  8. Terkkuja Katin terassilta! Mä oon tänään kyläluuta ;) Hyvältä näyttää! Mööpelivalssi rocks, harrastettu on just sunnuntaina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei kyläluuta! Luulin jo, että olit oikeasti ollut Katilla kyläilemässä ja että ehdit jo aloittaa tuon vaimot eikun terassit vaihtoon -projektin ;) (Eli sen mistä Kati laittoi postauksensa kommenteissa ehdotuksen.) Mutta juu, tanssissa on taikaa ja valssi piristää. Hyvältä näytti teidänkin valssauksen tulokset!

      Poista
  9. Voi suloista kesäkuuta! Kiitos sinulle Anu! Hienosti olet saanut tämän iltapäivän tunnelman pysäytettyä kuviisi. Miten kiva oli nähdä, jutustella ja siirtää mööpeleitä yhdessä. Teillä on kaunis talo ja terassi ja sinulla itselläsi hyvä silmä kaikelle kauniille. Mutta olipa hauskaa kun huomasimme, että sielunsiskoja on olemassa. Niitä tarvitaan elämässä. Kiitos Anu! ... Ja vielä kiitos myös raikkaasta minttuvedestä, jota oli tarjolla ihanassa pullossa terassin pöydällä. - Hanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna itsellesi! Olit ihana ideointiapu ja olen todella tyytyväinen terassin uuteen järjestykseen. Kiitos. Ja totta, sielunsiskoja on olemassa - suorien viivojen siskoja ;)

      Poista
  10. Upealta näyttää - ja ihan sinun näköiseltäsi. Hanna on kyllä mestari näissä hommissa - osaa haistaa toisen ajatuksetkin;)
    Ja tuttuja juttuja tuolta bongailin - niin kuin tuon räsymattotyynynkin - se jäi minun pääkoppaani kaivelemaan Kotilaiturin käynniltä...
    Kivaa viikkoa sinulle, Anu - ja aurinkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady! Hanna on tosiaan päässyt pääni sisälle aivan totaalisesti ja osaa muuntaa ajatukseni käytäntöön aivan mahtavan hienosti. Tuo räsymattojutska on meidän mummo, Kotilaiturin inspiroimana tekemäni säkkituoli (miehen mummon kutomasta matosta, siksi tuolin nimi on Mummo). Kivaa viikon jatkoa sinullekin - toivotaan tosiaan aurinkoa ja lämpöä ♥

      Poista
  11. Mikä terassi Anu!!! IHANA!!!!! Kävin juuri ihailemassa myös Katin terassia ja tämä sinunkin on niin kansikuva-ainesta. Taas puhaltelen täällä ja vilkaisen omaa terassia. Niin kesken, liian kesken ja tuhat muuta asiaa mitä pitäisi tehdä ensin. No kaikki aikanaan...Onneksi voi ihailla toisten ihania terasseja ja fiilistellä =) Ihania kesäisiä päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Suveliina ♥ Ruoho on aina vihreämpää aidan takana ;) Ei vaan, tiedän tunteen miten remontoinnin keskellä tulee epätoivon hetkiä, mutta pikkuhiljaa, pala palalta eteenpäin, valmista tulee varmasti teilläkin. Ihania kesäpäiviä sinne kaupungin toiselle laidalle ♥

      Poista
  12. Hyvin valssattu mööpelivalssia!
    Ihanat nuo heinäseipäät - taidan parastaa idean ja ryhtyä sutimaan omiani :)

    VastaaPoista
  13. Wautsi! Upea terassi ja todella iso!! Kauniita yksityikohtia ja upea kokonaisuus :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S :) Kaikkein parasta tuossa terassissa on vielä sen suojaisuus. Tänäänkin siinä on istuttu jonkin aikaa kahvittelemassa, vaikka ilma ei ole ollut erityisen lämmin.

      Poista
  14. Kaunis terassi. Tuolla on kiva viettää kesäpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi. Terassi on tosiaan kovassa käytössä ja elämä siirtyy ulos aina kun vain aurinko paistaa pienestikin :)

      Poista
  15. Upea terassi teilläkin, kävin just ihailemassa myös Kotilaiturin terassia. ;) Terassia sitä kovin itsekkin haaveilee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suffeliini! Meillä olikin Kotilaiturin Katin kanssa kunnon ajoitukset terassipostauksissa.

      Poista
  16. Tosi kauniilta näyttää ja vitsit teillä on hyvänvärinen talo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Entisestä punaisesta tiilitalosta, jossa oli mintunvihreät ja ruskeat lautakevennykset tuli tällainen ;)

      Poista
  17. Ihanan viihtyisä terassi! Hih, on teillä taatusti ollut mukava tanssihetki siellä Hannan kanssa..! On se kumma kun nuo miehet ei ymmärrä kaiken kivan päälle :) Pähkäilen näiden terdekuvien myötä meidän ihan liian paahtavaa terassia. Katosta ei ole, joten parhaimmillaan 45 astetta helteellä on vähän liikaa. Ja mieshän on tietty taas tosi innoissaan katisremonttihaaveista ;D

    Mukavia kesähetkiä sinne pihalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, yy-kaa-KOO yy-kaa-KOO yy-kaa-KOO vaan mentiin Teija ja kolmosella aina tavaran nosto ;) Paahteinen terassi ei ole ihan joka hetkellä kiva. Meillä ongelmaa ratkaisee korkealla oleva katos ja toisaalta vielä suuri aurinkovarjo ruokapöydän päällä. Kuulostaa, että sullakin alkaa olla sielä valssikaveritarve ;) Kivoja kesäpäiviä teillekin!

      Poista