lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kasvimaan kyltit

Lavankauluskasvimaa sai vihdoin kyltin. Olisin halunnut kylttiin jonkin kivan, hauskan nimen, mutta luovuus ei kukkinut, ei vaikka kuinka yritin miettiä sopivaa nimeä. Niinpä kasvimaasta tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan Herb Garden.
Kyltti on kirjoitettu entisessä elämässään puutrallin laudan virkaa toimittaneeseen lautaan. Tuo lauta naulattiin sitten heinäseipääseen. Mietin ensin, että olisin käyttänyt mustaksi öljyttyä heinäseivästä tässäkin, mutta halusin, että kyltti olisi saman värinen kuin tolppa ja mustasta pohjasta en olisi kotona olevilla materiaaleilla olisi saanut tekstiä esille.
Samalla tein kasvimaalle vielä yrteille ja kasviksille omat kyltit, jotta muistan mitä mistäkin pitäisi nousta. Tigerista löytyi kivan näköisiä pikkukylttejä. Niihin kiinnitin dymotarrat. Saa nähdä miten säänkestävä tämä ratkaisu on. Käsittämättömän nopeasti muuten unohtaa sen, mitä näinkin pienelle pläntille on istuttanut ja mihin järjestykseen.Kasvu on lähtenyt hyvin käyntiin ja pikkuhiljaa alkaa olla jo harvennuksen aika. Mutta nyt perunoita pesemään, alkaa olla nälkä. Tavoite olisi ehtiä vielä hetkeksi istahtaa kirjan kanssa ulos ennen iltarientoihin lähtemistä.

Leppoisaa lauantaita!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta :)
  Minäkin mietin omaan lavakaulusmaahan kylttiä ja kun ei luovuutta löytynytkään, laitoin valkoiseksi maalattuun peltisen welcome kyltin, käy katsomassa..http://www.marjakuja.fi/2015/06/kuormalavani.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylttisi on just eikä melkein passeli Marika ja valkoiset lavankauluksesi aivan ihanat. Kiitos kun vinkkasit!

   Poista
 2. Hienolta näyttää. Minulla on tykötarpeet kylttien tekemiseksi hankittu, mutta pahus kun tuo aika on niin rajallinen, etten ole ennättänyt edes aloittaaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne Mysterious M :) Toisaalta nämä kyltit syntyivät ainakin tosi nopeasti - kunhan vain sai hypättyä normaaleista tekemisistä hetkeksi "sivuraiteille". Toivottavasti pääset alkuun sinäkin.

   Poista
 3. Hieno kyltti - ja nuo pikkukyltit olisivat todella tarpeen moneen muuhunkin istutukseen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady. Tällainen harvapää tarvitsee muistin tuekseen kyltit. Kasvien tunnistamista kun ei helpota se, ettei ole aavistustakaan miltä punajuuri tai joku muu kasvi näyttää itäessän...

   Poista
 4. No mutta tuo kylttihän on upea! :) Tuollaiset pikkukyltit olisivat olleet näppärät minunkin kasvimaalle. No ehkäpä sitten, jos satoa joskus sattuu tulemaan, selviää mitä missäkin oli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan yllätyksetkin kivoja Heidi :D Onneksi kuopus teki meille istutuskartan siinä vaiheessa kun itse viimeistelin toukokuussa istutuksia. Muuten en olisi muistanut yhtään mitä minnekin laitettiin ja kuinka paljon. Nyt oli helppo katsoa kartasta mikä kyltti laitetaan minnekin.

   Poista
 5. Ihanat kyltit! Minä hölmö luulin muistavani mitä mihinkin kylvin. Nyt on kyllä salaatit jo ihan sekaisin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että meitä harvapäitä on muitakin :) Selviäväthän ne istutukset siinä vaiheessa kun satoa alkaa tulla ja kuten sanottu, yllätyksetkin ovat kivoja, mutta toisaalta matkan varrellakin on ihan mukava tietää mitä mistäkin löytyy.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää siis kyltti ja koko laatikko-puutarha!

  VastaaPoista
 7. Ihanalta näyttää et ihan kateeksi käypi :) sillä meillä ei tänä vuonna laitettu mitään vielä ilmojen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Satu - kadehtia ei kuitenkaan kannata ;) Hiukan sydän syrjällään olen minäkin ollut kun vielä tässä vaiheessa kesäkuutakin saa jännätä lämpötilojen riittävyyttä (vai riittämättömyyttä). Toivotaan, että saadaan vielä hyvät viljelykelit teille ja meille!

   Poista