perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kotiseuturetkellä Linnavuorella

Jopas on tullut pitkä tauko postauksiin. Paljon olisi kerrottavaa, mutta kuka on pihistänyt sen ajan, jolloin tähän koneen viereen tulisi istuttua? No, tätä tämä kesäaika taitaa olla vähän jokaisella.






Meillä on taas kotiseuturetkeilty. Lähdimme perheen ja vanhempieni kanssa juhannuskahveille Liedon Linnavuorelle juhannusviikonlopun sunnuntaina. En jaksa lakata ihmettelemästä, miten upeita paikkoja läheltä löytyy, vaikka lähes ikäni olen näillä kulmilla asunutkin.





Olin kuullut pitkistä portaista ja hulppeasta näköalasta paljon puheita ja niitähän piti lähteä katsomaan. Linnavuorella on pitkä historia ja mielenkiintoinen tarina ja voit lukea jotain siitä mm. täältä klik. Sivulla 12 on kerrottu Liedon Vanhalinnasta ja Linnavuoresta.

Olin käynyt Liedon Vanhalinnassa vain kerran aikaisemmin. Jos en aivan väärin muista, niin tuo kerta oli ala-asteen viidennellä luokalla kun olimme luokkaretkellä - ihan muutama vaivainen vuosi sitten siis. Tuosta kerrasta ei mieleeni ole kuitenkaan jäänyt muuta kuin bussimatka, jota varten yksi luokkalaiseni poika oli nauhoittanut C-kasetin molemmat puolet täyteen Queenin Radio Ga Ga:a. Biisi tuli tutuksi, Vanhalinna ei niinkään.



Tällä kerralla mielenkiintoa oli kuitenkin eri tavalla. Muutamaa porrasta vajaat 200 rappua Vanhalinnan pihasta avautui aivan huikea maisema. Tuo Linnavuoren juurella virtaava joki on Aurajoki ja kauempana näkyy Turun tuttuja maamerkkejä. Uskomatonta, että Turun keskustaan on oikeasti vain noin 10 minuutin ajomatka.

Eikä retkeä ilman eväitä. Vuoren huipulla oli pitkiä penkkejä, joille oli hyvä levittää herkut.




Linnavuori oli kiva ja helppo retkikohde. Siinä on helppoa pitää myös pieni jaloittelutauko jos olet tulossa Hämeenlinnan suunnalta Turkuun. Auton saa halutessaan parkkiin aivan Linnavuoren alle. Vanhalinnan ja Linnavuoren ympäristössä kulkee myös arkeologiapolku ja muitakin reitistöjä, joten piipahdusta pidemmätkin patikoinnit ovat mahdollisia. 

Tähän loppuun taas vielä muutama Lähiruokatreffeiltä tekemäni löytö, joista olen luvannut vinkkailla. Innostuin noilla treffeillä Hamppufarmin uusiin Hamppusnackseihin. Niitä meillä oli nyt eväänäkin, sillä ne sopivat todella hyvin juustojen kanssa herkuteltaviksi. Olen suunnitellut pakkaavani niitä syksyllä myös lasten kouluevääksi. Snackseissa on kivasti makua (+hurjasti proteiinia) ja ne maistuvat sellaisinaan - ja ovat huomattavasti terveellisempiä kuin suolakeksit tai välipalapatukat. Myös eväspöydän juustolautaselle päätyneet Jokioisten Kartanon Meijerin ja Ålands Mejerietin juustot olivat lähiruokatreffien löytöjä. Jokioisilta suosikkini on Willebrandin cheddarjuusto ja Ålands Mejerietin shampanjabrie on aivan huikea. Brie-juusto, jonka välissä on kerros shampanjatuorejuustoa...

Mutta nyt nukkumaan. Huomenna on aamulla lähtö kohti Helsinkiä, jossa odottaa esikoisen koko vuoden kohokohta, One Directionin keikka. Kiva viikonloppu siis edessä.

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

24 kommenttia:

  1. Tuo Linnavuori on kyllä upea paikka! Eräs tuttu pariskunta muuten siellä vihittiin avioliittoon muutama vuosi sitten - toimi loistavasti siinäkin tarkoituksessa;)
    Ja blogipostaukset ovat harvassa täälläkin - aika ei ihan kaikkeen riitä, kun pitää yrittää nuo työt hoitaa lomien alta pois - ja vielä nauttia tästä kesästäkin:)
    Kivaa viikonloppua, Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti toimii vihkipaikkana Lady - todella hieno valinta tutuiltasi! Hyvä kuulla, että toisillakin on postaustahti kesäajassa :) Suloista sunnuntai-iltaa!

      Poista
  2. Onpa tosiaan upeat maisemat! Mukavaa keikkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeat olivat maisemat tosiaan Johanna! Kiitos, keikka oli hieno ja tytsällä ääni Mikki Hiirenä jonkin aikaa keikan jälkeen kaikesta laulamisesta ja kirkumisesta ;)

      Poista
  3. Se on jännä juttu, että lähellä oleviin ihaniin paikkoihin ei vaan tule lähdetyksi. Elämykset tulee haettua usein kauempaa, jopa rajojen ulkopuolelta asti. Hymyilytti, kun luin postaustasi, kun juuri tässä yhtenä päivänä sanoin siipalle, että tänä kesänä olisi kiva koluta lähiseutujen paikat, joissa "turistit" käyvät ja joissa itse ei tule käydyksi. 100 kilometrin säteellä on nähtävää, jos vaikka minkä verran ja ihan omilla kulmillakin. Jos aloittaisi niistä.
    Upeat maisemat ja olipas mukava, että otitte isovanhemmatkin mukaan. Tiedätkö muuten mikä tuo aniliini kukka on? Sitä kasvaa kuivilla paikoilla paljonkin ja en saa pähäni kasvin nimeä. Kaunis se kuitenkin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan juuri tuolla tavalla Anu. Olen miettinyt useamminkin, että jo pelkästään naapurikaupunki Turun museot pitäisi kiertää. Läheltä löytyy tosiaan monta muuta yleistäkin turistikohdetta, mutta ne tahtovat unohtua ja kalaan tulee lähdettyä merta edemmäs. Täytyy yrittää parantaa tapansa.

      Aniliinia kukkaa en tunne, mutta toivotaan, että rva R&T lukee postauksen, häneltä voisi löytyä vastaus :) Kukka oli todella kaunis.

      Poista
  4. Oi mikä ihana paikka, Linnavuoren huipulta avautuu aivan mahtavat maisemat!
    Itse en ole koskaan noita portaita kivunnut, mutta yksi seminaaripäivä ja yhdet
    viiskymppiset on tullut vietettyä noilla hoodeilla, nimittäin Liedon Vanhalinnassa.

    Kiitos muuten maukkaista juustovinkeistä! Napsin ne heti talteen. Suosittelemaasi
    Metsurin juustoa hankinkin jo juhannukseksi, se vasta herkkua olikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana paikka Teija - voin suositella retkikohteeksi teidänkin perheellenne jos maltatte lähteä mökiltä ja mereltä mantereen puolelle.

      Meillä on nyt iskenyt kova juustohimo. Oli aika hauskaa, että mies bongasi ihan itse Herkkujuustolan toisen punahomejuuston viikko sitten Lohjan ABC:n leipomopuodin kylmäaltaasta ja nappasi senkin mukaan testattavaksi. Hyvää oli - samoin kuin olivat nämäkin molemmat juustot.

      Poista
  5. Kesä on ihanaa aikaa <3. Kauniit maisemat. Mekin kävimme tänään portailla reenaamassa ja oli aikamoiset näkymät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on S. Välillä tuntuu, että kesäajaksi herää ihan eri tavalla elämään kuin talvella. Ajatus porrasjuoksuista oli minunkin mielessäni kun näitä portaita kiivettiin. Ehkä jonain illan pimeänä tuntina hiippailen minäkin kiipustamaan portaita hiukan vauhdikkaammin ;)

      Poista
  6. Onpa hieno paikka! Mistäs sitä tietää, jos vaikka joskus siellä päin tulisi retkeiltyä. Voinhan vaikka tuoda oppilaat Turun seudulle leirikouluun!;D Kuunneellaan mennen tullen Radio Ga Gaa...;D Taisin nauraa ääneen tuota lukiessa.:) Ihania retkimuistoja!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa olit mielessäni Taina kun kirjoitin tuota taukopaikkamahdollisuutta teidän suunnalta tuleville ;) Voi bussikuskiparkaa jos teidän leirikoululaiset soittavat koko matkan samaa biisiä... Muistan, että silloin kauan sitten mietin jopa itsekin, että meidän kuskilla oli kyllä rautaiset hermot kun jaksoi kuunnella, vaikka matkaa onkin "vain" jokunen kymmenen kilometriä edestakaisin.

      Poista
  7. Upean näköinen paikka! Miksihän sitä ei oikein osaa lähteä kotiseudulleen turistiksi? Paljon kauniita paikkoja jää kokematta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Pia. Täytyisi ehkä yrittää etsiä omassa päässään se kotiseututuristin kanavataajuus ja lähteä systemaattisesti koluamaan kaikkia kivoja kohteita. Läheltäkin löytyy upeita paikkoja.

      Poista
  8. Vanhalinna on kaunis paikka, aivan maalla ja kuitenkin niin lähellä kaupunkia. Huimat näkymät ja todella kiva koko perheen retkikohde. En ihan nähnyt kun vilkutitte - kun oltiin Sastamalassa eikä kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kaupungin läheisyys maisemia katsoessa yllätti kyllä isomman kerran Kati. Teidän suuntaan tiirailtiin tosiaan kovasti. Isomamman vanha koti jäi hieman metsän taakse, mutta suunta paikallistettiin ja siitähän on enää kivenheitto teille. Kiva, että vilkutukset tulivat kuitenkin virtuaalisesti perille :)

      Poista
  9. Kuvissa näyttäisi olevan mäkitervakko.
    Alla linkki luontoporttiin, että löytyy lisätietoa. Kaunis kasvi ja upeasti kukkii monilla paikoilla juuri tähän aikaan. Itse pitää muistaa liikenteessä olla bongailematta kovin tiiviisti kallioisilta kohdilta, että pysyy turvallisesti tiellä.
    😉
    http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/makitervakko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos puutarhatutorini ♥ Sinuun voi aina luottaa näissä kasviasioissa. En ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota tuohon kasviin, mutta tänään kun ajelimme päivällä Turusta kotiinpäin huomasin matkan varrellakin kallion kupeessa samoja kukkia. Pitää käydä näköjään hakemassa kauempaa vauhtia, jotta näkee kauneuden lähelläkin ;)

      Poista
    2. Eipä kestä <3 Itse sain tästä hyvän idean mennä lasten kanssa joku kerta linnavuorelle. Olen käynyt siellä viimeksi lapsena kun ystäväni asui siinä lähellä. Kuten sanoit, ihan hirveästi olisi kivaa puuhaa ja nähtävää ihan lähellä kun vain muistaisi ja hoksaisi. Niin herkästi vaivaa vain kaukokaipuu ;)

      Poista
    3. Kiva, että sait inspiraatiota R&T :) Kuten sanottu, sitä lähtee niin helposti merta edemmäs kalaan...

      Poista
  10. Upeita maisemia ja kuvia <3 On hyvä vaan, että kesä tulee ja vie pois koneelta välillä, kummasti sielu lepää. Ihania aurinkoisia päiviä Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinhan se on Tiia, että kesästä - koleastakin - pitää nauttia, eikä se oikein onnistu vain koneen ääressä kökkien. Aurinkoa sinunkin päiviisi ♥

      Poista
  11. Onpa ihania retkikuvia! Ja kauniita maisemia on teilläpäin, että ihan henkeä salpaa. Toivotaan, että ilmat lämpenevät ja aurinko tulee esiin ja sateet jäävät vähemmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maisemat todella yllättivät, sillä Turun korkeat maamerkit näkyivät selvästi eli oltiin todella lähellä kaupunkia. Toivotaan, että kesä tulee pian Aikku - nyt taitaa olla jo hieman valoa näkyvissä tunnelin päässä tässä suhteessa :)

      Poista