tiistai 30. kesäkuuta 2015

11 asiaa minusta

Sain uudelta blogituttavuudelta, Oman elämänsä kätevä emäntä -blogin kirjoittajalta ilahduttavan haasteen. Kiitos haasteesta ja anteeksi kopin nappaamisen viipyminen. Haaste hautautui hetkeksi jonnekin, mutta nyt on aika ottaa haastepallo käsittelyyn. Siispä vastailemaan.




Kysymykset haastetuille:

1. Kuvaatko vai kirjoitatko mieluummin?
Sekä että. Jos on pakko kuitenkin valita vain toinen, on vastaukseni tällä hetkellä kuvaaminen. Kirjoittaminen on minulle tutumpaa, mutta valokuvauksen saralla minulla on valtavasti opittavaa ja on palkitsevaa kun saan onnistuneen otoksen ruudulle. Kuvakulman valinta tai sommittelun tekeminen on myös mielenkiintoista. Silmä ja kamera kun tahtovat katsoa asioita välillä eri tavoilla.

2. Mitä teet, jos saat ylimääräisen vapaapäivän?
Tässä kaava tahtoo olla aina samanlainen. Mieleen tulee toisaalta joku rästissä oleva tehtävä, joka pitäisi hoitaa ja toisaalta haave viettää lokoisa lomapäivä. Mieleentulojärjestys vaihtelee ja sekin kumpaa lähden ensin toteuttamaan, mutta olen yrittänyt noudattaa hyvää ohjetta siitä, että ensin mieleen tulevalle asialle on yleensä suurempi tarve. Monesti ylimääräinen vapaapäivä on kuitenkin sekoitus näitä molempia: joku rästityö pois listalta sekä leppoisaa akkujen lataamista tavalla tai toisella.




3. Lempileivonnaisesi?
Voi näitä on aivan valtavasti. Ei tainnut yllättää ketään... Makeista leivonnaisista peruspulla on kuitenkin ikisuosikkini, tuoreen pehmeänä ja lämpimänä.

4. Minne matkustaisit Suomessa?
Saaristo ja Ahvenanmaa ovat kesällä minulle mieluisia kotimaanmatkakohteita. Niin merenrantaihminen kuin olenkin, on Savonlinnan seutu vallannut myös osan sydämestäni. Kirkasvetinen Puruvesi, Punkaharjun upeat harjumaisemat ja Savonlinnan Seurahuoneen kattoterassi muikkuineen kutsuvat meitä tänäkin kesänä.





5. Mitä ostaisit, jos saisit ylimääräiset 1000 euroa?
Ruokapöydän ympärille uudet tuolit. Tämä oli helppo.

6. Lempipaikkasi kotona?
Kesäaikaan lempipaikkani on terassillamme. Sisällä lempipaikkani on joko saarekkeen ääressä tai arkihuoneen sohvalla, vireystilasta riippuen.

7. Lempikirjasi tai -kirjailijasi?
Olen onnettoman huono lukemaan tällä hetkellä. Haluaisin lukea enemmän, mutta toisaalta haluan myös keskittyä kirjaan kun luen sitä ja lukea enemmän kuin vain muutamia sivuja kerrallaan. Tuosta syystä tuntuu, että arjessa lukemiselle ei löydy riittävästi aikaa. Silmälääkärikäynti alkaa myös olla ajankohtainen, sillä askeleen eteenpäin ottanut aikuisnäkö (juuh, aikuisnäkö, ei ikänäkö - silmälääkärini kaunis termi, kiitos) antaa oman mausteensa lukemiselle. Mutta siis lempikirjailija... Maevy Binchyn kirjat ovat mukavan leppoisaa ja hyvin kirjoitettua, soljuvaa luettavaa. Sanotaan vaikka hänet.
 
8. Pukeutumistyylisi?
Melko klassinen, joskin pidän siitä, että asussa on joku pieni juju.

9. Lempivärisi?
Musta ja valkoinen





10. Mikä ilahduttaa sinua juuri nyt?
Ehdottomasti auringonpaiste. Herään elämään kun aurinko paistaa. Lasten spontaanit halaukset ja heidän hyvä tuulensa ilahduttavat, samoin ystävät ja kiireetön perheen kanssa vietetty aika. Ja näin kun kysymys on blogissa, on pakko mainita myös blogiin tulleet kommentit. Kiitos kaikille teille ihanille, jotka viitsitte jättää jäljen käynnistänne. Kommentit, niiden kautta saatu vuorovaikutus ja löytyneet blogiystävätkin ovat yksi bloggaamisen parhaimpia puolia.

11. Mitä et kerro blogissasi?
Loppujen lopuksi kerron blogissani aika vähän syvällisempiä ajatuksiani. Blogini pyörii enemmänkin tekemisten ympärillä.




En tällä kertaa haasta ketään, mutta olen iloinen, jos nappaat haasteen tästä mukaasi. Kysymykset voivat olla samat kuin minullekin.

Piha on alkanut kukkia ja pionien nuput pullistelevat niin, että piakkoin alkaa oman puutarhan leikkokukkien aika. Ja hei, katsokaa tuota viinimarjojen raakileiden määrää. Ihan mahdotonta. Eipä tarvitse pihistellä tänäkään vuonna loppukesän aamiaisilla marjojen määrän kanssa kun pöytään katetaan suosikkiannokset.

Mukavaa, toivottavasti aurinkoistakin päivän jatkoa sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

  1. Kiitos, tällaisia listoja on kiva lukea. Aina oppii jotain uutta blogin kirjoittajasta ja samalla tulee mietittyä kuinka itse vastaisi kysymyksiin.
    Taidankin napata tämän tästä mukaani. Kiitos "haasteesta" :)

    Aurinkoista viikon jatkoa Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos nappaat haasteen mukaasi Pirjo! Tämän tyylisiä asioita ei blogissa tosiaan ilman tällaisia haasteita tule juurikaan kerrottua. Olepa hyvä siis - ilo on minun puolellani ;) Aurinkoa sinunkin viikkoosi ♥

      Poista
  2. Kiva postaus. Taidan napata tästä haasteen, jätän sen muhimaan ja toteutan tovin päästä <3

    katja
    Willalemmelle blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hienoa, kiva että sinäkin Katja otat haastekopin! Haasteet jakavat bloggaajia, toiset ottavat niitä mieluusti vastaan, toiset katsovat ne enemmän taakaksi. Siksi valitsin tällä kertaa tällaisen leppoisan kesätyylin haastamiselle ;) Täytyypä tulla kurkkimaan myös blogisi puolelle.

      Poista
  3. Ihana oppia tuntemaan sinua vielä vähän paremmin näiden
    kivojen kysymysten ja mukavien vastausten myötä. Savonlinna
    kuulostaa ihanalta kesälomakohteelta, koskaan en itse ole
    tuossa oopperakaupungissa vieraillut. Mutta senkin edestä ollaan
    koluttu näitä Turun saariston kesäkeitaita, meillä on niiiin kaunis
    saaristo, että ei täältä malttaisi kesällä lähteä minnekään. Vaan
    loppuviikosta teemme poikkeuksen ja suuntaamme auton nokan
    kohti Alahärmän Powerparkia, lasten toivekohdetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhdikasta Powerpark-matkaa Teija teidän perheellenne! Savonlinna ympäristöineen on tosiaan kaunista seutua. Kävin siellä kesälomaretkeilemässä ensimmäisen kerran jo sinkkuaikoinani ystäväni kanssa ja kipinä on nyt tartutettu mieheenkin. Tuntuu, että hän näkee noista Seurahuoneen kattoterassin muikuista välillä untakin. Merimaisemat ovat sielunmaisemiani, mutta nuo kirkkaiden järvivesien maisemat ovat kyllä kauniita myös.

      Poista
  4. Mäkin tykkäsin, kun aina oppii toisesta jotain uutta.:) Mulla ois yksi ystäväkirjahaaste odottamassa, joten saattaapa olla, että jatkoa on luvassa.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vai ystäväkirjahaaste Taina... Alan valmistautua siihenkin. Tosin nämä reaktioaikani tahtovat olla haasteissa välillä melko pitkiä, mutta jos se ei haittaa, niin koppikädet ovat valmiina :)

      Poista
  5. Hei, ja kiva kun tartuit haasteeseeni - mukava tutustua siis! :) Ja olipa kauniilla kuvilla höystetty postaus!
    Ajoin muuten kesän perinteisellä Itä-Suomi -automatkallamme Punkaharjun upeiden maisemien halki - isompi poikanikin laski jopa Aku Ankan käsistään ja keskittyi ihastelemaan ikkunasta avautuvia maisemia! :)
    T. Oman elämänsä Kätevä Emäntä, a.k.a. Villa Kotirannan Satu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu kun haastoit ♥ Mahdoittekohan ajaa vielä sen pienen harjutiepätkän Punkaharjun kohdalla? Se on valtavan kaunis tieosuus ja tulimme sitä kautta kotiin kun viime viikolla olimme noilla seuduilla. Sama reaktio oli meilläkin takapenkillä: hetkeksi unohtuivat tabletit syrjään ja maisemat voittivat. Kertoo paljon maisemasta.

      Poista
  6. Olipa hauska lukea vastauksiasi kysymyksiin. Ja kuvat olivat kauniita. Kiitos kivasta blogista.

    VastaaPoista
  7. Kiva haastekoppi ja mukavia uusiakin asioita tuli vastaan :) Näitä on kiva lukea, joten pitäisikö tarttua haasteeseen :) Aurinkoista kesää ja leppoisia luppopäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa ihmeessä koppi Kati jos yhtään tuntuu siltä! Lokoisia lomapäivä sinullekin♥

      Poista
  8. Tätä oli mukava lukea ja kivat olivat kuvasikin :)
    Toivottelen sinulle lisää aurinkopäiviä <3 Meillä taivas muuttui tänään harmaaksi ja lämpötilakin laski reippaat 10 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna! Täälläkin tuli ainakin toistaiseksi stoppi helteille, lämpö putosi ja sade alkoi. Toivottavasti nurkan takana odottelee uusi lämpöaalto. Sitä kaivattaisiin kovasti! Mukavia kesäpäiviä sinullekin ♥

      Poista