tiistai 19. toukokuuta 2015

Kukkakaalia pihveiksi

Tuskailen monesti arkiruokien kanssa. Siksi olenkin aina iloinen löytäessäni lautasillemme edes jonkun aterian osan, joka antaa uudenlaista tvistiä.




Bongasin Pirkka Ruoka -lehdestä, jonka viimeinen numero on muuten täynnä tosi kivan kuuloisia reseptejä houkuttelevilla kuvilla varustettuina, kukkakaalipihvien ohjeen. Pihvit olivat hauskan näköisiä, ne olivat helppoja tehdä ja mausteena käytettiin jeeraa, joka ei ole aivan normimauste meidän ruuissamme, joten halusin testata niitä grillatun broilerin ja salaatin kaveriksi.

Pihvit voisi ohjeen mukaan paistaa grillissäkin. Tällöin mausteöljyä sivellään pihvien pintaan vasta grillausvaiheessa. Oman testieräni paistoin kuitenkin turvallisesti sisällä paistinpannulla.




* * * * *

KUKKAKAALIPIHVIT

1 kukkakaali
1,5 rkl öljyä
1,5 tl juustokuminaa eli jeeraa
ripaus suolaa

Poista kukkakaalista lehdet. Viipaloi kukkakaali reiluiksi, noin 1,5 cm:n viipaleiksi siten, että viipaleet pysyvät koossa kantaosan avulla. Päätypalat voi käyttää vaikka johonkin toiseen ruokaan.

Kuumenna öljy ja mausteet panulla. Paista pihvejä noin 5 min molemmilta puolilta niin, että pihvit ovat hieman pehmenneet. Käännä varovasti, etteivät pihvit hajoa. 

* * * * *




Kukkakaalipihvejä suositeltiin tarjottavaksi HK:n punajuuritsatsikin kanssa, joka kuulosti tosi mielenkiintoiselta, mutta sitä en löytänyt tähän hätään kaupasta. Sen testaaminen siirtyy siis siihen hetkeen, että tsatsikia löytyy jostain. 

Mutta hyvin maistuivat kukkakaalipihvit näinkin. Jeeran sijaan mausteena voisi hyvin käyttää vaikka valkosipulia ja / tai yrttejä. Variointimahdollisuuksia on vaikka kuinka. Tämä jää elämään kesäresepteihimme.

Mukavaa tiistai-iltaa sinulle! Ai niin, ne tuomen kukat aukesivat muuten ja näyttävät todella kauniilta.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

  1. Nuo näyttävät niin hauskoilta - itsekin kiinnitin huomion Pirkka-lehdessä.... Täytyy kyllä kokeilla myös :)
    Voi miten ihanaa, että tuomen kukat avautuivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä Pirkka-lehdessä oli vaikka mitä kokeilemisen arvoista. Lehti oli minusta lähes aikakausilehden veroinen ja pääsin ekalla lukemisella vain puoliväliin asti kun tuntui, etten saisi enempää sulateltua yhdellä kerralla :) Niin oli ihanaa kun aukesivat Pia. Tuoksu ei tunnu näin sisällä kuitenkaan yhtä voimakkaalta kuin ulkona, mikä on toisaalta ihan hyväkin.

      Poista
  2. Näitä on nyt pomppinut mun silmille milloin mistäkin, että on varmaan ihan pakko kokeilla. Hyvältä kyllä kuulostaa ja tykkään kukkakaalista muutenkin, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo silmille pomppiminen suunnasta ja toisesta taitaa olla sen merkki, että kokeiltava on Saga ;) Kukkis on hyvää, raakana ja kypsänä. Minun piti kokeilla seuraavaksi noista kantapaloista samaisen lehden kukkakaaliriisin ohjetta, mutta narskuttelinkin palat raakana seuraavana päivänä välipalana...

      Poista
  3. Ihan samaa reseptiä katselin lehdestä mielenkiinnolla. Nyt kyllä kokeilen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata Katja. Ihan mahtavaa, että ilmais(mainos)lehti on noin laadukas sisällöltään :)

      Poista
  4. Mä en pahemmin pidä kukkakaalista, mutta tässä näyttää niin hyvältä eträ varmaan pitää kokeilla ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kukkakaali tökkii kypsänä, niin jätä pihvit sopivan al denteksi Jessi. Silloin kukkisen maku ei pomppaa niin paljon esille, vaan sulautuu makoisasti mausteisiin :)

      Poista
  5. Ovatpa ne hauskan näköisiä ja itse kokeilisin sen valkosipulin ja yrttien kanssa; kuminaa en ole pystynyt syömään sitten kouluaikojen, jolloin sitä kuminanäkkäriä oli pakko rouskutella;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa Lady rohkeasti myös jeera-versiota. Vaikka tuo mauste on toiselta nimeltään juustokumina, en ainakaan minä maista siinä kyllä kuminaa (sen enempää kuin juustoakaan hih). Kumina kun ei kuulu minunkaan lempimausteisiini :)

      Poista
  6. Nams, herkullisen kuuloisia ja hauskan näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä Belladonna - ja mikä sen parempi yhdistelmä ruualle ♥

      Poista
  7. Namskis, näitä "pihvejä" täytyy testata ehdottomasti! Olen yrittänyt näin kesän kynnyksellä keventää hieman ruokavaliotani, nämä kukkispihvit sopivat mainiosti myös laihduttajalle.
    RuokaPirkasta vielä. Se on kyllä mainio ruokalehti, eikä tässä vedetä yhtään kotiin päin :))

    Mukavaa loppuviikkoa Anu, nähdään tiistaina! P.s. Seuraamme liittyy myös Tohkeissaan -blogin Katri, lounastaan siis kolmisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on lähes koko lehden kulmat taiteltuina kokeiltavien reseptien merkkeinä, joten ei tarvitse vetää yhtään kotiin päin antaessaan kehuja tuolle lehdelle Teija. Olin jo lähettämässä tekijöille palautetta, mutta en löytänyt nopsaan osoitetta, johon olisin voinut palautteen antaa ja homma jäi.

      Kiva nähdä teitä Katrin kanssa tiistaina! Mielenkiintoinen aamupäivä odotettavissa.

      Poista
  8. Onpa kauniita! Todellista silmänruokaa, mutta kuitenkin terveellistä ja maistuvaakin. Kokeilen ilman muuta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin Titta :) Olivat kivaa vaihtelua lämpimille kasviksille.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Tuo hauska pihvimuoto tekee tästä tosiaan kivasti erilaisen vaihtoehdon minunkin mielestäni :)

      Poista