perjantai 29. toukokuuta 2015

Mitä tehtäis ulkona?

Ei ehkä ihan kaikkein ajankohtaisin kysymys ainakaan heille, joilla on yhtään omaa pihaa, mutta menkööt silti. Pahimmat kurakelit ovat jo takana ja silloinhan tuota kysymystä tulee mietittyä enemmänkin. Paremmilla säilläkin tulee aina välillä hetkiä, jolloin olisi kiva mennä ulos, mutta olisi kiva myös tehdä siellä jotain mielekästä. Mutta mitä?
Siskoni opiskeluissa oli eräänä tehtävänä tutustua geokätköilyyn. Kuopuksemme entinen hoitotäti harrasti kätköilyä ja mietin jo silloin, että olisi kiva kokeilla minkälainen tuo selvästi koukuttava harrastus on. Nyt oli siis hyvä sauma liittyä testaajarinkiin ja lähteä etsimään lähiseudun kätköjä.
Olin jotenkin olettanut, että varusteiksi tarvitaan jotain erityistä. Ehkä joskus on tarvittukin, mutta nyt riitti kun puhelimeen latasi sovelluksen ja lähti liikkeelle. Me latasimme sovellukseksi ilmaisen Geocaching (Intro, Groundspeak Inc.) -nimisen sovelluksen.

Kätköjä on eri kokoisia ja niissä on erilaisia vaikeustasoja. Jotkut kätköistä löytyvät siis suhteellisen nopeasti, toisissa on enemmän etsimistä ja pähkinöitä purtavaksi.

Osa kätköjen tekijöistä on nähnyt todella paljon vaivaa ja kätkön yhteyteen on kirjoitettu paljonkin kätköön tai sen ympäristöön liittyvää tarinaa. Geokätköily sopii siksi ihan mahtavasti myös omaan kotiseutuun tai matkakohteeseen tutustumiseen. Tiedänkin perheen, joka suunnittelee lomamatkat monesti geokätköilyn ympärille, enkä yhtään ihmettele sitä.


Pikkuriikkinen kilpailuhenkisyys innostuneisuus nosti päätään etsiessämme kätköjä ja jossain vaiheessa huomasimme, että olimme siskoni kanssa kävelleet niin uppoutuneesti, nenät kiinni puhelimissamme, että olimme "unohtaneet" hetkeksi kokonaan mukana olleen lapsikolmikon. Onneksi trio ei kuitenkaan ollut kaukana.


Nämä kuvat ovat jo vapulta, jolloin korkkasimme geokätköilyn maailman. Siksi kuvien luonto on vielä paljon nykyistä vähemmän vihreää. Kätköjen etsimisen välillä poikkesimme katsomaan myös nuoruutemme kotikylän ylpeyden, SIG:n muistoksi Raision lukion seinään vappuna kiinnitettyä laattaa.


Tässä yksi idea kesälomapäiviin kun tuntuu, ettei ole mitään tekemistä. Suunnistus, aarteen etsintä, ulkoilu ja keräily yhdessä ja samassa paketissa, haluttaessa pieni kisakin. Hauskaa. Ja mikä estää kätkemästä omaa geokätköä ja seurata miten se vetää etsijöitä. Mites, oletko sinä etsinyt geokätköjä? Jos olet, niin onko sinulla vinkata kätköstä, joka olisi tavalla tai toisella erityisen hieno ja kokemisen arvoinen?

Huomenna alkavat sitten koululaisten kesälomat. Oikein hyvää päättäjäisviikonloppua sinulle ja mukavia juhlia, jos sellaiset ovat tiedossa! Peukut ja varpaat ovat pystyssä kaikille juhlien järjestäjille, että säät suosivat ♥

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

 1. Tuttuja maisemia. Kiva kuulla, geokätkeily oli hauskaa. Olenkin miettinyt, josko joskus kokeilisi. Sinulle olis myös haaste blogissani =) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti onkin tuttuja maisemia Suveliina ;) Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Alkuun kun pääsee niin helposti.

   Kiitos hauskasta haasteesta! Koppi napattu :) Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 2. Geokätköily olisi tosiaan loistava tapa tutustua uuteen asuinpaikkakuntaan! Kiitos vinkistä! :) Olen joskus vuosia sitten kerran yrittänyt etsiä kätköjä, mutta silloisella surkeaakin surkeammalla puhelimella ei hommasta tullut oikein mitään. Tällä kertaa kätköt saattaisivat ehkä jopa löytyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuteen paikkaan tutustumisessa geokätköily on varmasti ihan omiaan. Toki huomasin, että vaikka olen asunut täällä ison osan elämääni, löytyi lapsuudenkotini läheltäkin kätkö paikasta, jossa en ollut koskaan käynyt. Ja minä kun luulin, että olin kolunnut aikoinaan ne nurkat enemmän kuin läpikotaisin... :)

   Poista
 3. Hyvin hoksattu! Myös meidän perhe aloitti geokätköilyn juuri siksi, kun lapset eivät tiettyinä vuodenaikoina tienneet, mitä tehdä pihalla. Hitsi, pitäisipä taas käydä jollain kätköllä, ei olla pitkään aikaan kokeiltu sitä... Kiitos vinkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Uraäiti, että teilläkin on kätköilty :) Geokätköily on siitä hauskaa, että se sopii sekä lapsille, että aikuisille, yksin ja yhdessä. Lisäksi voi etsiä vain yhden kätkön silloin, toisen tällöin tai sitten ottaa kunnon pidemmän etsintäsession. Luulen, että meilläkin lähdetään ensi viikolla etsimään taas jokunen kätkö...

   Poista
 4. Hyvä idea - itsellekin tekisi hyvää tutustua näin ympäristöön uusin silmin. Kiitos vinkistä ja ihanaa toukokuun viimeistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelylenkkeihin saa uutta mielekkyyttä kun käy välillä etsimässä jonkun kätkön ja oikeasti joidenkin kätköjen tarinoissa oli todella paljon mielenkiintoista tietoa paikasta. Lataa Pia ihmeessä sovellus ja lähde kätköilemään jos kiinnostuit. Leppoisaa sunnuntai-iltaa, toukokuun viimeistä tosiaan, sinullekin!

   Poista
 5. Eipä ole tullut kokeiltua. Varmaan ihan hauskaa puuhaa tuo kätköily.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hauskaa puuhaa Satu! Luulin tosiaan, että kätköilyyn tarvittaisiin jotain erityistarvikkeita ja siksi minäkään en ollut perehtynyt asiaan sen enempää, mutta nyt kun selvisi, että pelkällä omalla puhelimella pärjää, niin kokeiluun ei ollut enää pienempääkään kynnystä.

   Poista
 6. Pitäisikin kokeilla, kuulostaa niin kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätköily on hauskaa - kannattaa kokeilla Kati! Teiltäkin löytyy ilmeisesti yksi pidempää lomaa viettävä, jolla aina silloin tällöin saattaa olla hieman energiaa purettavaksi ;)

   Poista
 7. Sait innostumaan! Tätä voisi kokeilla. Mukavaa aivotyötä, liikuntaa ja luonnossa liikkumista kaupan päälle. Ei ihme, että moni on tähän hurahtanut.

  Mukavaa kesän alkua Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos innostuit Pirjo! Me kävimme tänään taas bongaamassa muutaman kätkön. Löytämisen ilo on ihana ilo ♥ Oli hauska katsoa miten tytsäkaksikko kirmasi juoksuun kun alettiin lähestyä kätköä ja keskittynyt hiljaisuus oli käsin kosketeltava kun kätkö oli niin lähellä, että se voisi löytyä millä hetkellä hyvänsä. Kuka onkaan eka löytäjä :)

   Poista
 8. Miten hauskaa! Pitäisi vallan kokeilla.
  Nyt kyllä liikutuin tuon SIG-laatan nähdessäni ja ajatukset karkasivat yläaste-aikoihin ja Tiina on niin onnellinen -lauluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina on niin onnellinen, Hyvää syntymäpäivää, Vuosisadan rakkaustarina - ja monta muuta. Taidetaan Marianna olla aika saman ikäisiä, sillä nuo hitit osuvat minullakin aikaan, jolloin monen laulun sanat saivat aivan oman syvemmän merkityksen ja lauluihin sisältyy muistoja. Kävin keväällä katsomassa SIG-musikaalin ja aika monta laulua olisin voinut laulaa mukana, sanat tulivat vieläkin jostain mielen sopukoista, pienen pölykerroksen alta ;)

   Poista