torstai 14. toukokuuta 2015

Kukan korvikkeita

Niin paljon kuin rakastankin kukkia ja kukkakauppojen antimia, on nyt alkamassa ihana aika, jolloin pihaltakin saa tuotua sisälle maljakoihin kaikkea kaunista.




Tänään on ollut upea auringonpaiste. Eilen kaiken valtavan tuulen ja vaakaan puskevan vesisateen keskellä tuntui aivan lokakuulta ja ehkä siksikin tämän päivän aurinko on maistunut normaaliakin paremmalta. Saimme iltapäivällä hyvät ystävät kyläilemään ja vaikka päivää vietettiinkin lähinnä terassin puolella, hain aamulla pihalta sisälle hieman vihreyttä.

Pihatuomi on jo pulleilla nupuilla ja tuomen oksa sopii minusta hienosti tuohon rosoiseen vaasiin. Saa nähdä aukeavatko nuput maljakossa. Yritän ainakin muistaa vaihtaa oksalle puhtaan, lämpimän veden joka päivä. Sen pitäisi auttaa.

 



Ikkunan ääreen vaasiin napsin pöpelikön puolelta muutaman pajun oksan. Maljakossa ne näyttävät minusta paljon kauniimmilta kuin epämääräisessä pöpelikössä puskiessaan sieltä yksittäisiä varsiaan.




Keittiössä "kukkina" on yrttejä Uashamaman pusseissa. Ystäväkseen yrtit saivat pääsiäisnarsissista muistoksi jääneet sulat.




Viikonloppuna meillä juhlitaan vaihteeksi mummikummisyntymäpäivien merkeissä. Ajattelin, että maltan itseni ja jätän kukkakauppakäynnin väliin ja pärjäämme synttärit näillä "kukilla". Sunnuntaina jos aikataulut ja säät sallivat, voisi suuntana olla puutarha ja terassin istutusten jatkaminen.

Mukavaa pitkää viikonloppua kaikille huomenna lomaileville - meille muille työniloa viikon viimeiseen arkipäivään!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

26 kommenttia:

  1. Onpa ihanat tuomenoksat! Näyttävät jo niin valmiilta, että saat varmasti kukkiakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että oksat innostuvat kukkimaan. Syreenit sain nuppuasteeseen asti, mutta nuput kuivuivat ennen kuin ehtivät aueta. Peukut pystyssä ;)

      Poista
  2. Ihania tuomen oksia! Muutenkin taas kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Tuomen kukinta ja huumaava tuoksu ovat varmoja alkaneen kesän merkkejä. Katsotaan miten näiden oksien käy sisällä. Onneksi pihalta löytyy kuitenkin varmasti kukkivia versioita jos näiden kanssa käy huonosti :)

      Poista
  3. Kauniit oksat <3 Meillä vanha mummokissa tuhoaa kyllä kaiken. Pöydille on hankala jättää mitään, sillä hän käy niitä napsimassa. Äitienpäivän valkovuokotkin alkoivat häviämään pikkuhiljaa =) Onneksi ei sentään ole suuremmin saanut vatsanpuruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teidän mummokissaa ;) Mutta minkäs voit jos mieli tekee jotain hyvää - tiedän niin tunteen. Aika ovelus taitaa olla teidän kissa kun käy pikkuhiljaa natustamassa herkkujaan. Pienempi riski jäädä ainakaan heti kiinni.

      Poista
  4. Ihanat oksat ja ovat sopivan "karut" tuohon ruskeaan maljakkoon.
    Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista oksissa tuossa vaasissa tuli sellainen minulle mieluisa - karua ja kaunista -yhdistelmä. Oksien vihreys pehmentää kauniisti ruukun ja oksien karua fiilistä. Niinhän ne sopivat Kaunotar ja Hirviökin sadussa yhteen... Mukavaa alkavaa viikonloppua sinullekin Kristiina!

      Poista
  5. Todellakin kauniita kuin kukkaset. Täälläkin kuun lopulla juurikin mummikummisynttärit. ;)

    Ihania synttäreitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja synttärivalmisteluja Tiia! Jos säätietoja on uskominen, niin meillä tulee olemaan huomenna ensimmäiset esikoisen synttärit tässä kodissa, jolloin kahveja ei tarkene mennä juomaan ulos. Toivotaan, etteivät sääennustukset pidä paikkaansa.

      Poista
  6. Ihanaa viikonloppua! Täällä ollaan oltu sängyn pohjalla pari päivää ja flunssa on vienyt voimat! Toivotaan että pian olisi parempi olo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan höh S. Kevätflunssat ovat ikäviä. Toivottavasti olette jo paremmalla puolella. Pikaista paranemista (ja pari rommitotia karkottamaan pöpöt) ja rentoa viikonlopua!

      Poista
  7. Hieno idea tuoda sisälle maljakkoon oksia, kun ne kerran voivat olla noin kauniita! Täytyypä heti huomenna katsella ympärilleen sillä silmällä metsälenkillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä näkee kummasti kaikkea maljakkoon sopivaa kun kääntää silmänsä oikealle katselutaajuudelle Uraäiti :) En tiedä miten en itsekään ollut hoksannut tuoda oksia maljakkoon.

      Poista
  8. Kukkuu ja kivaa lauantaita! Ihanat kuvat nappasit teiltä! Pianoa siis pimputetaan? :) Oiskohan sulla vinkkiä kivasta pianonsoitonopesta? Severi 4v ajateltiin tuupata syksyllä tunneille, kun on selkeesti musikaalinen.

    Ja hey, kaunis tarjotin edellisessä! Noi nahkakahvat on piste iin päälle. Terkuin yks, joka lähtee myös suhuttelemaan ihan just keityiöjakkaraa mustalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jestas, joku on ollut hituri vastaamaan kommentteihin... Siis kukkuu Teija - ihan hurjaa, että nyt on jo tiistai :) Isompi soittaa pianoa ja pienempääkin yritettiin samalle opettajalle (joka on todella kiva) syksyllä, mutta ei mahtunut. Uusi yritys tulevana syksynä. Voisin laittaa sulle viestiä privana.

      Toivottavasti tuli kiva suhujakkara! Näytäthän lopputuloksen blogissakin, jookos? Kivaa viikkoa!

      Poista
  9. Mekin kerättiin eilen tyttären kanssa luonnosta oksia, kun ei muistettu ostaa leikkokukkia. Oksat ajoivat kyllä ihan kukkakimpun aseman, ja oli vielä kivempi, kun on itse kerättyjä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnosta löytää nyt tosiaan ihan valtavasti kaikkea kaunista Niina. Meillä oli viikonlopun synttäripöydässä vielä valkovuokkoja oksien kavereina. Ihanaa ottaa lapsetkin mukaan miettimään mitä voisi kerätä (ja miten) ja miten yhdistellä kaikkea kerättyä.

      Poista
  10. Tuomenoksat on niin ihanan kesäisiä, niitä meidänkin pihamaalta napsitaan
    maljakkoon. Oksat näyttävät hurmaavilta rouheassa ruukussasi.

    Eilen mökkiterassin yllä liiteli valtava parvi pääskysiä
    pesäpaikkoja etsien. Miten se nyt menikään...pääskysestä ei päivääkään...
    nimittäin K E S Ä Ä N! Jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä näit jo pääskysiä Teija, ihan mahtavaa! Minä kuulin sunnuntai-iltana ensimmäisen kerran tänä KESÄNÄ käen kukuntaa. Jostain syystä meidän kotinurkilla ei kuulu käkiä, mutta Naantalin lenkkimaisemissa käki innostuikin sitten kukkumaan oikein koko nuoruuden ilollaan.

      Poista
  11. Oi, miten kauniita, vihertäviä oksia! Voisinkin viimein laittaa pajunkissaoksat syrjään ja ottaa tilalle hieman keväisempää ja elinvoimaisempaa! Todella hieno ruukku muuten tuomella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi joku toinenkin on vielä pajunkissoissa ;) Meiltä lähtivät virpomisvitsat vappuna. Tuo ruukku on tosi mieluinen minullekin tällä hetkellä Emonen. Siihen sopivat niin kuivuneet talventörröttäjät, oksat kuin varmasti vähän romanttisemmatkin kukat.

      Poista
  12. Näihin aikoihin yleensä minäkin lopetan leikkokukkien ostamisen. Hankin mieluummin parvekkeelle kasveja ja kesemmällä kerään maljakkoon luonnonkukkia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu Lumo. Tähän aikaan kukkakaupat ja leikot vaihtuvat minullakin puutarhoiksi istutettaviksi kasveiksi. Ja puutarhoissa lähtee niin helposti mopo käsistä - kuten käy kukkakaupoissakin :) Aivan liikaa aivan liian ihania vaihtoehtoja.

      Poista
  13. Vaikka ns. normi kukat on ihania, mutta ne on myös aika kalliita täällä Suomessa. Kiva lukea ideoita vaihtoehtokukista, jotka ei vie lompakkoa ihan miinukselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Mrs K. Kevät ja kesä ovat hyvää aikaa näille vaihtoehtokukille kun ulkoa löytyy vaikka mitä aarteita. Toki samaan aikaan puutarhojen ovipumppu laulaa ainakin minun käynneilleni... ;)

      Poista