torstai 7. toukokuuta 2015

Herkuttelukattaus laseista

Toukokuu ja kesä ovat juhlien ja kauniiden kattausten aikaa. Toki ihan omallekin perheelle on kiva kattaa kauniisti. Yksinkertaisetkin ruuat saa paljon maistuvammiksi kun myös silmät pääsevät aterioimaan. Ajattelin palata vielä pienesti vappuumme ja jakaa pari ideaa lasien käyttämisestä.




Vakkarilukijat tietävätkin ehkä ihastukseni laseihin ja tällä kertaa eritoten ihaniin Hobstareihin. Nuo lasit inspiroivat vapun kattaukseen ja ihan totta jos puhutaan, niin koko menun rakentumiseen.




Vappumme aloitettiin salaatilla. Tein jokaiselle jo valmiiksi lautaselle pienen vihersalaattipohjan, johon hain koristeeksi ihanalta lähipuutarhalta vielä puhtaasti viljeltyjä orvokkeja. Koska pöydän ympärille kokoontui lapsia ja aikuisia ja makutottumukset olivat sen mukaiset, laitettin loput salaattiainekset kulhoihin pöydän keskelle. Marinoitua munakoisoa, mansikoita, Kolatun salaattijuustoa, ravunpyrstöjä - niistä jokainen sai rakentaa itselleen mieluisan annoksen ja siskon leipomaa leipää vielä kylkeen. Jokaisen lautaselle laitettiin myös Hobstarin snapsilasikokoinen lasi dippiastiaksi. Siihen sai dippailla katkaravun pyrstöjä.

Myöhemmin illalla grillattiin ja herkuttelut päättyivät jälkiruokaan, tottakai. Mukana olivat taas nuo suosikkilasini, tällä kertaa hieman suurempana. Jälkkäriksi olin tehnyt edellisenä iltana lakritsipannacottaa, joten h-hetken tehtäväksi jäi taas vain koristelu pistaasipähkinämurskalla ja orvokilla.




Tuo isompi lasi on tilavuudeltaan yllättävän iso, joten jos haluat käyttää sitä jälkiruoka-astiana, se kannattaa huomioida. Ja koska uudet kujeet ovat jo mielessä, mietin noiden snapsilasien käyttämistä esim. synttärijuhlien kahvipöydässä pienen herkkupannacotan tai vastaavan astiana... Ne riittäisivät varmasti kooltaan myös siihen tarkoitukseen ja näyttäisivät varmasti hauskoilta muiden tarjottavien joukossa. Muutamassa isommassa lasissa voisi samassa pöydässä palaa lämpökynttilä. Huomaako mistään, että sydän on kallellaan myös näiden lasien suuntaan ;)

Keväistä illan jatkoa sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

28 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kattaus! Kauniit lasit. Mulla tulee mieleen shampanjalasit, jotka ostin vuosi sitten kirpparilta, olivat hyvä ostos.:)
    Tilasin muuten jokin aika sitten sun alekoodia hyödyntäen sekä pyykkietikkaa, että Marseillen saippuaa. Saippua on vielä testaamatta, mutta pyykkietikka on ollut jo kovasti käytössä. Ostin sun suosittelemaa tuoksua "tee", ja tykkään todella paljon. Kiitos alekoodista ja ylipäätään näihin aineisiin tutustuttamisesta!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä taidat olla melkoinen mestarilöytäjä noilta kirppareilta. Vaatii ihan omanlaisen silmän ja paljon viitseliäisyyttä, että löytöjä tekee, mutta löydöt palkitsevat varmasti isolla kädellä. Voi kun kiva, että pääsit testaamaan etikkaa Taina! Mä olen tosiaan laimentanut pyykkietikkaa sumutepulloon ja käytän sitä siivouksessa tositosi paljon. Kiva, että tykkäsit :)

      Poista
  2. Herkulisen näköisiä tarjottavia! Laseja voisi käyttää kyllä enemmän kattauksessa :) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta Jaana! Ajatus vain pitää kääntää hiukan normaalista poikkeavalle taajuudelle, niin ideoita alkaa pursuta. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. Valtavan kauniisti katettu ja mitä herkkuannoksia! Orvokit kruunaa kaiken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru ♥ Orvokeista tuli viime hetkellä "pakko saada" -juttu ja olin itsekin tyytyväinen, että kävin hakemassa ne.

      Poista
  4. Kaunis kattaus - ja kauniit lasit. Herkut näyttävät ja kuulostavat liiankin herkullisilta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady! Salaattiahan tuossa oli, eli kauheen terveellistä herkkua ;) Mitä nyt hiukan sitä pannacottaakin...

      Poista
  5. Kaunis kattaus ja kiva idea! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna! Tykkäsin itse erityisesti noiden snapsilasien käyttämisestä privaattidippiastiana. Snapsilaseilla kun ei muuten, ainakaan meillä, ole ihan valtavasti käyttöä. Tällä idealla nekin saadaan monipuolisemmin liikenteeseen (hyvä perustelu snapsilasien hankkimiselle ihmisille, jotka eivät juurikaan juo snapseja...?) :)

      Poista
  6. Olipas ihanat herkut ja kauniisti katettu! Kaunis kattaus on vähintään puolen nautinnosta - tuohon pöytään mielelläni istuisin herkuttelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kaimani samaa mieltä, että silmillekin on kiva järjestää syötävää. Arkipäivässäkin perusruoka maistuu paremmalta, kun sen jaksaisi laittaa hieman kauniimmin esille. Tervetuloa herkuttelemaan!

      Poista
  7. Lasit ovat kauniit, en yhtään ihmettele sun kallellaan oloasi ;) Lasien käyttö kattauksessa ja uudella tapaa, juuri jälkiruokatarjoilussa, antaa ihan uusia mahdollisuuksia eikä kaapeissa tarvitse olla tuhatta sorttia kippoa ja kuppia. Herkulliselta näyttää ja kiva, että löysit lähipuutarhasta syötäviä orvokkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosiaan ihan myyty noille laseille. Niiden raskaus tekee niistä jotenkin entistä upeammat. Kaapeista on tosiaan kiva käyttää toisiakin laseja muutenkin kuin siihen niiden ensisijaiseen tarkoitukseen. Orvokkeja olisi löytynyt lähempääkin, mutta halusin olla varma, että kukat on kasvatettu puhtaasti kun ne tulevat ruuan joukkoon. Kiitos kun olet vinkkaillut heistä!

      Poista
  8. Ihanan kekseliäs tapa kattaa kauniisti. Ja nuo orvokit kruunaavat annokset - ihanan näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokeilla sai kivan keväisen fiiliksen lautasille - olen samaa mieltä Pia, että ne kruunasivat annoksen :)

      Poista
  9. Ihanan näköistä ja lasit ovat kyllä todella kauniit. Voi miten söpö nuo orvokit ovat. <3

    Ihanaa äitienpäiväviikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan myyty noille laseille ja ne ovat tosi monikäyttöisiä, kun niistä voi juoda kylmää tai kuumaa, ne käyvät tuikkukippoina tai maljakkoina ja erilaisina tarjoiluastioinakin - ja aina näyttävät yhtä kauniilta. Mukavaa alkanutta viikkoa Tiia!

      Poista
  10. Ihana kattaus, lasit tuovat kyllä extraupean ilmeen ruokapöytään!
    Syötävät orvokit ovat niin suloisia, kiba kun niitä löytyy nykyään
    myös ruokakauppojen hyllyiltä.

    Hyvää äitienpäiväviikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut, että syötäviä kukkia voisi löytyä ruokakaupoistakin, mutta vielä en ole nähnyt itse. Toistaiseksi hain puutarhalta, mikä oli kyllä kiva vaihtoehto sekin :) Jatkossa näitä kasvaa omalla kotiterassillamme ruukuissa. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Teija!

      Poista
  11. Uuh mikä kattaus!♥ Laseja tosiaan vois käyttää monipuolisemminkin! Kivaa äitienpäiväiltaa toivottelen vielä myös matti myöhäsenä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä matti myöhäisempi toivottaa jo hyvää äitienpäivän jälkeistä elämää Teija ;)

      Poista
  12. Pikavisiitti tänne toivottelemaan oikein hyvää äitienpäivän iltaa, Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sinulla Lady oli erilaisuudestaan huolimatta oikein ihana äitienpäivä ♥ Mukavaa viikkoa!

      Poista
  13. Onpa kiva kattaus ja hienoa lasien hyödyntämistä! Ja mikäs siinä, kun on noin hienot lasit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, niinpä Jani ;) Nyt on yksi laseista valkovuokkomaljakkona... Ei näitä laseja hanno kaapissa pitää :)

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Pienillä jutuilla saa kivoja yksityiskohtia aikaiseksi :)

      Poista