maanantai 11. toukokuuta 2015

DIY Puulaatikosta tarjotin

Eipä sille mitään voi, että yksi DIY-naisen parhaista ystävistä on suhumaali. Sillä saa isoja muutoksia aikaan.




Tapasimme Åblogien kanssa Kotilaiturilla kevätkokouksemme merkeissä ja tuolta bloggaajakollega-Katin kaupalta on aina vaikea lähteä tyhjin käsin. Tällä kertaa kainalossani kotiimme matkasi vanha puulaatikko. Mietin, jättäisinkö sen käsittelemättä ja käyttäisin rouheana kuvausalustana, vai antaisinko laatikolle uuden elämän. Tuollaista laatikkoa kun olin katsonut jo Piha & Puutarha -messuilla ja laatikko jäi silloin ostamatta kun en keksinyt sille tarkoitusta.


 

Viime aikoina kaikki käsillä tekeminen on jäänyt vähäisemmäksi, joten päädyin uuden elämän antamiseen. Suhumaalia laatikon pintaan ja kirpparilta löydetyn nahkavyön palaset laatikon molempiin päihin ja siinä se nyt sitten on, uusi terassitarjottimemme erilaisille asetelmille ja tarjottavillekin. Mitäs pidät?







Loppuun vielä kuva eilisestä äitienpäiväkakustamme, joka on täysin tyttöjen käsialaa reseptin valikoinnista toteutukseen asti. Iskä oli kuulemma vain juoksupoikana. Ihanaa tuplasuklaakakkua oli syöty jo pariin otteeseen kun pöydän toiselta puolelta tuli kysymys, oliko kakusta otettu kuvaa. No eipä ollut, kun olin vain nautiskellut.

"Sä voit laittaa blogiin sit ton kuvan ja kirjoittaa siihen, että sä ilahduit kakusta niin paljon, ettet edes hoksannut ottaa siitä heti kuvaa kun vasta sitten kun kakkua oli jo syöty reilusti." No niinhän mä voin ja niinhän mä ilahduin. Omat onnistuneet tekemiseni jaan monesti blogissa, joten tässä siis tuo herkullinen kakku, olkaapa hyvät. Vaikka joskus hirvittää millä vauhdilla lapset kasvavat, on isommaksi tulemisessa myös omat hyvätkin puolensa ja niistä sain nauttia mieluisana äitienpäiväviikonloppuna.



Oikein kivaa alkanutta viikkoa sinulle ♥

ps. Eikä se suhumaalailu tuohon jäänyt. Kun vauhtiin pääsin, niin uuden värin sai yllensä myös punasavinen kesäkukkaruukku. Mitäs seuraavaksi...

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

58 kommenttia:

  1. Hyvä idea, mä olen etsiskellyt sinkkitarjotinta, mutta ehkä mä alankin metsästämään puulaatikkoa ja suhumaalia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotilaiturille jäi vielä näitä laatikoita, joten sun ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan Mari ;) Kivoja suhutteluja!

      Poista
  2. Kaunis tarjotin puulaatikosta! Tuollainenhan on vaikka just kätevä kesällä terassilla.
    Herkullisen näköisen kakun oot kyllä saanut. Ei sitä vaan aina muista kaikkea ajoissa kuvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru! Ja joo, seuraava bloggaja-ajatusmallilla varusteltu sukupolvi on selvästi kasvamassa tässä perheessä kun leipomukset pitää kuvata :) Mutta kakku oli kyllä taivaallisen hyvää ja mielelläni sen tänne jaoin.

      Poista
  3. Eipä uskoisi laatikkoa samaksi :) Hieno ja tarpeeksi iso :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuinen kosmetiikkakerros tekee ihmeitä laudallekin Pia ja kokoa riittää ;)

      Poista
  4. Hieno lopputulos! Mietin itsekin eilen, että pitäisi suhutella noita saviruukkuja toisen värisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruukusta tuli kuin uusi pienen suihku(ei-rusketuksen-vaan)mustauksen jälkeen. Kannattaa testata Anu.

      Poista
  5. Aivan huippu hieno Anu <3 Tuossapa olisi ollut myös äidille hyvä lahjaidea. Pitääpä laittaa korvan taakse. Nuo nahkaiset pitimet ovat kyllä piste iin päälle. TYKKÄÄN!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten Suveliina, olisi sopinut äitienpäivälahjaksikin. Nyt täytyy vain odottaa kutsua kivoihin kesäjuhliin ja tehdä tuollainen tuliaiseksi sinne ;)

      Poista
  6. Upee tarjotin! Pitäis itselläkin testata suhumaalia joskus. Onpa herkullinen kakku ja tuplasuklaa vielä :) Kivaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suhulla saa tehtyä kivoja juttuja, testaile ihmeessä, mutta ulkona. Nimimerkillä Kokemusta on (käy vaikka lukemassa http://arjentimantteja.blogspot.fi/2013/11/diy-maalattuja-kapyja.html) :) Kivaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  7. Hieno tarjotin, sopii hyvin terassille! Täälläkään en ole vielä suhumaalia testannut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vain testaamaan ja vaihtamaan kivojen, mutta väärän väristen tavaroiden ulkonäköä Suffeliini :)

      Poista
    2. Täytyy kyllä ehdottomasti testata, kun sellainen esine eteen tulee tai jokin inspis iskee!

      Poista
  8. Ai että mitä pidän? Ihan törkeen hieno!! VAU! Mitäs puuta tuo pölkky tuolla sohvan vieressä mahtaa olla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Heidi :)) Pölkky on pätkä vanhaa pihamäntyämme. Kirjoittelin noista jakkaroista ihan blogin alkuaikoina. Käy kurkkaamassa, mutta varoitus, kuvat on tosi suttuisia http://arjentimantteja.blogspot.fi/2013/08/diy-puupolkkyjakkara.html

      Poista
    2. Mahtavaa, kiitos linkistä! Oon niin paljon koittanut googlettaa pölkkyjen teosta, kun pihaltamme kaadettiin viisi valtavaa kuusta ja olisi kiva saada pöllit hyötykäyttöön. :) Ei teidän pölkyistä ole pihkaa irronnut?

      Poista
    3. Ei ole meillä näkynyt pölkyissä pihkaa. En tiedä vaikuttaako se, että pölkyt olivat melko pitkään, ainakin vuoden, ellei enemmänkin, varastossa (niistä piti tulla polttopuita) ja vasta sitten aloin tehdä niistä näitä jakkaroita. Toki puukin on eri kun meillä on mäntyä. Mutta testaile ihmeessä. Tuo on hauskaa puuhaa ja jos tulee pihkaisia versioita, niin sitten niitä voi käyttää vaikka pikkupöytinä tai pihalla kukkaruukkujen tai lyhtyjen alustoina :)

      Poista
  9. Oi joi, miten upea! Mustaa ja nahkaa yhdessä.<3 Ja ihanat lapset.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! Pienillä nahkaisilla yksityiskohdilla saa kivasti viimeisteltyä kaikenlaisia juttuja. Vyötä jäi vielä pieni palanen - sille täytyy vielä keksiä jotain kivaa käyttöä.

      Ihanat ovat lapset ja ajatuksensa ♥

      Poista
  10. Tulipas siitä hieno! Kahvat ovat niin piste iin päällä. Kuka sitä nyt herkkuja kuvailee, kun niitä voi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos laatikosta ja ideointiavusta Kati! Olin nähnyt tuollaiset kahvat Lahoa rautaa -blogissa ja siitä se idea sitten lähti :)

      Noinhan se pitäisi olla, että ei kuvata vaan herkutellaan, mutta joidenkin (*katselee täällä ihmeissään ympärille, että kenenköhän*) lasten äiti tapaa usein kuvailla yhtä ja toista syötävää ja lapset ovat oppineet tavoille. Onnistumiset AINA jakoon. ;)

      Poista
  11. Great Job, love the colour and the little leather detail. Looks fantastic - elegant! And the cake - yummy!
    Happy days and all my best
    Elisabeth

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Elisabeth ♥ I have a poster saying "People who say black is a sad colour, have no taste at all" - wise words, I think ;) Have a nice week you too!

      Poista
  12. Suhumaali on sellaista, että se homma karkaa aina vähän käsistä ;) ps. Tätä kautta löydät uuteen blogiinikin. Kiitos kauniista sanoista vanhassa blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moimoimoimoi Satu! Onpa ihana kuulla sinusta taas ♥ Olet ollut oikeasti mielessäni enenevissä määrin, ikävä on ollut. Suhumaaliurakat tahtovat aina tosiaan levitä, mutta ne ovat siitä kivoja, että valmista tulee tosi näppärästi.

      Poista
    2. Rehellisesti talvi oli niin energiaa vievä, etten tiennyt mitenpäin olla.. huh. Onneksi tuli kevät ja aukaisi "hanoja" ja kaikki meni asiat hyppäsi omiin lokeroihin kuin itsestään :) Minä olen ollut salaa lukija ja vieras ;)
      Pidetään yhteyttä ♥

      Poista
  13. Hieno lopputulos! Ja tuo suhumaali on minunkin lempparini, mahtava keksintö ;) Kakkukuvasta tuli nyt herkkuhimo. Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Hih, meitä suhuttelijoita taitaa olla aika paljon. Kun kerran kokeilee, ei ole enää paluuta ;) Mukavaa viikkoa ja huomista vapaapäivää sinullekin ♥

      Poista
  14. Anu, ideapankkisi on ehtymätön! Ihana tuunaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Katin ideapankki oli tässä isona apuna. Lopputulos on minullekin mieluisa.

      Poista
  15. Anu, nyt on upea tuotos! Todella kaunis. Ja tuo kahva, voi vitsit kuinka hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jani! Jonkun herrasmiehen (tai ehkä ennemminkin rokkijäbän, sillä vyön solki oli aika... miten sen sanoisi... mielenkiintoinen) vyö sai uuden, arvokkaan elämän kahvoina :)

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi. Laatikossa oli oma viehätyksensä käsittelemättömänäkin, mutta pienellä ehostuksella se tosiaan muutti melkoisesti muotoaan :)

      Poista
  17. Tarjottimesta tuli tosi hieno! Meillä vastaavanlainen on ollut kovassa käytössä....se on vaan niin näppärä, kun siihen mahtuu paljon kaikkea ja toisaalta kelpaa katsella tyhjänäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulta Suvi nappasinkin tuon idean nahkakahvoihin. Kiitos vain ♥ Mallailin tuota tarjotinta terassimme isommalle pöydälle ja ajattelin, että siihen voisi tehdä jotain hieman runsaampiakin asetelmia, mutta lopulta en hannonut peittää sen pintaa niin paljoa. Jotenkin tarjotin on kaunis ihan itsessäänkin.

      Poista
  18. Täydellinen ja vielä teidän puutarhakaluston kanssa. Jotka kaikki sopisivat tähän meidän 70-luvun moderniin taloon jetsulleen. On meinaan rapattu valkoseksi ja on mm.mustat otsalaudat ym. :) Vaikka sisällä onkin sitten värejä, ulkona ei. :)

    Mukavaa helatorstaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, teidän seitkytlukulainen taitaa Tiia olla tämän meidän seitkytlukulaisen kodin serkku. Olisi kiva nähdä teidän kodista joskus kuvia ulkoakin. Kuulostaa, että olette remontoineet siitä aika saman tapaisen kuin mekin omastamme.

      Poista
  19. No hieno on tarjotin ja vielä hienompi on kakku! Oletpa onnekas, kun sulla on noin mahtavat kakkupaakarit siellä kotona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos Saara ♥ Kuten sanottu, siinä on puolensa, että lapset kasvavat, vaikka toisaalta kasvun vauhti hirvittääkin. Huomiseksi mulle on annettu vapaata iltaruuasta, sillä esikoinen on luvannut tehdä meille texmex-salaattia. Tähän palveluun voisi tottua - toivotaan, että into säilyy ♥

      Poista
  20. Voi, kuinka ihailen teitä käsistänne käteviä! Ja slurps, miten herkullinen kakku... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tiedä sitten kuinka käsistä kätevä olen minäkään Uraäiti... Omat projektini ovat aina tällaisia nopeita ja helppoja. Tykkään kyllä tehdä kaikenlaista. Ja kyllä, kakku oli aika slurpsis ;)

      Poista
  21. Tosi kaunis tarjotin! Itse en ole ennättänyt tehdä mitään pitkään aikaan. Onneksi kohta on loma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu Laura, vähiin on jääneet tekemiset viime aikoina täälläkin. Onneksi pidentyneet päivät ja toivottavasti pian lämpimämmät illatkin antavat lisätunteja kaikelle tekemiselle. Pidetään puolemme ja otetaan aikaa näillekin puuhasteluille! Niistä saa kuitenkin hurjasti voimia arkeen.

      Poista
  22. Tulipas kaunis, vaikka laatikko oli kaunis ennen käsittelyäkin. Mä oon jotenkin aina kadehtinut sitä miten kekseliäitä ja taitavia muut ovat. Ne pari kertaa kun olen koettanut entisöidä jotain on yleensä pilannut sen entisenkin "ihan hyvän" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Minäkin hannaan monesti isommissa jutuissa. Nytkin pähkään uskaltaisinko yrittää käsitellä terassin ruokapöytämme ja tuolit mustiksi. Tämä laatikko oli kuitenkin helppo kun tiesin, ettei se ole uniikki kappale ja tiesin mistä niitä saa lisää jos käy huonosti. Mutta treenataan näillä pienemmillä ja kerätään niistä kokemusta, taitoa ja rohkeutta tarttua pian suurempiinkin projekteihin :)

      Poista
  23. Oi joi, aivan upea tarjotin, jolla upea purkki ja upeat oksat, ja upeat kuvat :) Keksisin monen monta käyttötarkoitusta tuolle tarjottimelle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ja kiitos Sanna ;) Hei, vinkkaa ihmeessä mihin käyttäisit tätä tarjotinta. Olisi mielenkiintoista kuulla!

      Poista
    2. Tuossa paikassa se on aivan täydellinen! Toki keräisin siihen kasan erilaisia purnukoita, joissa leikkokukkia tai sitten erilaisia ruukkuja ja kasveja, esim. rosmariini sopii tuohon rouheaan mageesti :) Ja kiva pieni hyllykin se voisi välillä olla, tai taustana jossain jne. :)

      Poista
    3. Kiitos Sanna kivoista vinkeistä! Otetaan kokeiluun :)

      Poista
  24. Vastaukset
    1. Nahka on ihanaa materiaalia kun jo pienellä palalla sitä saa moneen erilaiseen, eri materiaalia olevaan tavaraan ihan uutta ilmettä, ehkä hiukan jonkinlaista laadun tunnettakin.

      Poista