keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Varaslähtö vappuun

Onnea on suojaisa takaterassi. Sinne suuntaan kahvikuppeineni aina kun sää vain sallii jo heti ensimmäisistä aurinkoisista kevätpäivistä alkaen. Terassin sohvalla on ihana nauttia auringon lämmöstä kasvoilla.




Eikä kalenterijuhlaa ilman ruokaperinnettä. Tai voiko tippaleipää nyt varsinaisesti ruuaksi sanoa, mutta kuitenkin. Minulle ainoa oikea tippaleipä on Fazerin tippaleipä. Tuo ohuttakin ohuemmista taikinasoiroista muotoutunut kökkäre on rapea kuin mikä ja jotain niin hyvää. Vappu ei tule ilman sitä ja simaa.





Kertoopa tarina, että jotkut haluavat ostaa irtomyynnistä näiden tippaleipien murusia, joita voi sitten sivistyneesti herkutella jälkiruokakulhosta lusikalla. Säästyvätpä silloin rinnukset ja kasvot pitkälle poskiin asti ulottuvasta tomusokerikerroksesta.




Vappumunkki, tippaleipä vai rosetti - mikä on sinun valintasi? Vai kaipaatko niistä mitään? Edellisvuonna testasin rosettien tekemistä, viime vuonna paistoin pikkumunkkeja ja vaikka molemmat maistuivat herkuilta luulen, että tänä vuonna pärjäämme pelkillä tippiksillä. Tippiksien tekemistä itse ei tarvitse edes testata, sillä se Ainoa ja Oikea on jo löytynyt.

Eikähän tarvinut tälle vapun varaslähdölle paljon seuraa kysellä. Koko perhe oli alta aikayksikön terassisohvalla.

Herkullista vapun aatonaattoa ja jos ei olla enää kuulolla ennen pyhiä, niin oikein, oikein iloista ja ihanaa vappua ystävät!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

31 kommenttia:

  1. Vappu on kyllä kiva juhla. Se on niin mutkaton. Jos sää sallii, minäkin taidan laittaa pöydän koreaksi pihalle.
    Oman äidin rinkelimunkit ovat vappuleivonnaisten ykkönen. Tippaleipä ei ole minun juttuni.
    Kivat nuo pillikupit. Oletko ne tuunannut vai saako tuollaisia jostain ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen jälkeen kun on päässyt ohi nuoruusvuosien vapuista, niin vapussa parasta on juuri tuo mutkattomuus. Siihen ei liity samanlaisia järjestely"paineita" kuin esim. jouluun, vaan vapusta voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa - tai olla tekemättä. Totta myös, että äidin tekemiä munkkeja ei voita mikään :)

      Pillimukit olen hankkinut Peiseriltä (http://peiser.fi/). Ovat tosi ihanat ja plussana vielä, että ne voi pestä kansia lukuunottamatta koneessa. Kivaa vappua Katja!

      Poista
  2. Oikein hyvää vappua :))

    VastaaPoista
  3. Ostin sima-ainekset ja voi hitsi - tekemättä jäi, mutta onneksi kaupasta saa ostaa. Munkit on mun juttu, ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostosimalla mennään meilläkin Anu :) Toisaalta sima on kiva kesäjuomakin, joten ei muuta kuin simat porisemaan vain!

      Poista
  4. Mä haluaisin myös niin kovasti tuollaisen terassin ja ihan just sen vuoksi, että sinne voisi mennä kahvittelemaan ja paistattelemaan päivää jo hyvinkin aikaisin keväällä ja viihtyä pitkälle syksyyn. No, onhan meillä tuo huvimaja, mutta sinne on aina kierrettävä tuolta ulkokautta. Terassille pääsisi hiihtelemään vaikka villasukissa suoraan sisältä. Mä tykkään noista kaikista vappuherkuista. Munkkeja ja simaa pitää olla vappuna. Tänä vuonna oikaisin ja ostin pakastemunkkeja, jotka sitten vain lämmitän ja sokeroin itse. Tippaleipiä en ole ostanut, kun ovat aika hinnakkaita. Joskus vuosia sitten olen tehnyt niitä itse, mutta en suinkaan joka vuosi. Rosetteja meillä ei ole koskaan ollut enkä ole itse tehnyt, mutta maistamaan olen kylä päässyt. Siman teemme aina itse. Kaupan simat ei meille maistu. Ihanat nuo sinun simapullosi ♥ Oikein hauskaa vappua Sinullekin, Anu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä talo on V:n mallinen ja kulmaan jää todella suojainen terassi, jonne ei tuule juuri ollenkaan. Suosikkipaikkani. Hih, minä taas toivoisin jonkinlaista huvimajaa tai vastaavaa, jossa voisi jatkaa kesää molemmista päistä. Tasan ei käy Krisse :)

      Meillä päin myydän Kössin tilan simaa ja se on aivan kuin itsetehtyä. Sitä meillä juodaan sellaisina vappuina kun omat simat ovat jääneet tekemättä. Ja juu, kaikki herkut maistuvat minullekin. Iloista vappua - ja KIITOS aivan ihanan pitkästä kommentista! Tällaisia on aivan, aivan ihana lukea ♥

      Poista
  5. On tosiaan ihanaa, kun on tuollainen terassi, jonne voi istahtaa heti keväästä alkaen. Kivoja vappuisia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on Belladonna :) Ihanaa kun kesä lähestyy ja ulkona tulee muutenkin vietettyä enemmän aikaa.

      Poista
  6. Ihanaa, että olette voineet juhlia aurinkoista vappua simoineen ja tippaleipineen, kun tuota aurinkoa ei kai huomiselle ainakaan ole luvassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon niin, että huomenna saataisiin aurinkoa edes joksikin aikaa illalla. Peukut ovat pystyssä :) Eilinen myöhäisiltapäivä oli todella tyyni ja kaunis ja oli ihana viettää pieni hetki vappuherkkujen ja perheen kanssa terassilla. Mukavaa vappuviikonloppua sinulle M!

      Poista
  7. Ihania kuvia ja mikä auringonpaiste! Oikein mukavaa vappua sinulle ja perheellesi. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin kiitos, oikein iloista ja kivaa vappua teidän perheelle Heidi! Eilisessä säässä oli ihana räpsytellä kameraa ;)

      Poista
  8. mä pidän eniten vaan simasta, makeet herkut ei oo oikeen omaan mieleen :) http://www.puutarhanpauloissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onnellinen sinua Jessi! Olisipa minullakin joskus edes sellainen hetki, etteivät herkut maistuisi, makeat tai suolaiset ;)

      Poista
  9. Vappumunkki ja tippaleipä, koska kuurini tiukin vaihe on ohi :) Sima on jäänyt tänäkin vuonna tekemättä, mutta taidankin nauttia lasin kuohuvaa. Ihanaa, kun voi istua ulkona
    herkuilla ... tosin tänään ei oikein enää innostanut, kun satoi räiskäleen kokoisia räntähiutaleita :(
    Iloista vappua keleistä huolimatta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso peukku kuurillesi Kati! Olen ylpeä sinusta ♥ Lasi kuohuvaa kuulostaa hyvältä. Kuohuva on täälläkin jo kylmässä :) Iloista vappua sinulle ystäväni!

      Poista
  10. Ihanan kesäisiä kuvia :)
    Sima ja munkit - njam :) Tippaleivän muruista olen kuullut tuon saman huhun... Menevät kuulemma hyvin kaupaksi...
    Toivotaan aurinkoista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli jo hetken hieman kesäinen fiilis ja alkaahan osa hiirenkorvistakin olla jo aika pulleita. Sieltä se kesä tulee, vaikka tänään on otettukin takapakkia. Näin olen minäkin ymmärtänyt, että tippismurut ovat kuumaa kamaa :) Aurinkoista vappufiilistä Piia - vaikka ulkona ei aurinko paistaisikaan!

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Toivottavasti sulla oli Johanna kiva vappu - niin oli täälläkin. Mukavaa vapun jälkeistä elämää!

      Poista
  12. Oih mitkä ihanat simapurkit! Tuollaiset toimisivat hienosti
    myös hiekkarannalla, rantsulla kun pikkuöttiäiset kiipeilevät
    mielellään juomamukeihin.

    Iloista vappua Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös Teija! Nämä ovat kesäjuomamukeina varmasti ihan parhaat. Ja aamusmoothiemukeina ja ja ja ja... ;) Pirtsakkaa vapun jälkeistä aikaa!

      Poista
  13. Kylläpä näyttää herkulliselta! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistui myös ja nyt kiristää vatsanahkaa kaiken vappuherkuttelun jälkeen :) Aurinkoista viikonlopun jatkoa sinullekin Kerttu!

      Poista
  14. Nuo "juomapurkit" on kyllä niin super hauskoja! Ihanat kuvat, niin raikkaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkit ovat Satu minustakin hauskat ja ne tulevat olemaan kesällä varmasti kovassa käytössä, jotta juomat saadaan pihalla juotua ilman kärpäsiä ja amppareita. Toivotaan, että huomenna on taas kuvien auringonpaiste. Tänään on tuntunut melkein lokakuulta. Järkkyä.

      Poista