Muhkea täyte Domino-keksipohjan päälle syntyi raikkaasta limestä, kookoskermasta, tuorejuustosta ja täyteläisestä valkosuklaasta. Lopputulos oli todella raikas ja mietimmekin, että vaikkapa mansikoilla ja valkosuklaalla sekä Domino-keksipuolikkailla koristeltuna tämä kakku sopisi hyvin vappuun tai kevään muihinkin juhliin.
* * * * *
LIME-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Pohja:
175 g Domino-keksejä
40 g voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin 23 cm vuokaa, mutta omani on 24 cm ja kakusta tuli näyttävän korkea myös siihen valmistettuna.
Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl kookoskermaa
600 g Philadelphia Original -tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 limen raastettu kuori
2 dl limecurdia eli limettitahnaa
185 g valkosuklaata
2 limen mehu
8 liivatelehteä
5 dl kookoskermaa
600 g Philadelphia Original -tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 limen raastettu kuori
2 dl limecurdia eli limettitahnaa
185 g valkosuklaata
2 limen mehu
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa jääkaappikylmä
kookoskerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri,
limen kuoriraaste ja limecurd. Sulata suklaa. Kääntele
tuorejuustoseokseen kookoskermavaahto ja sulatettu suklaa. Sekoita
tasaiseksi. Kuumenna limemehu ja sulata siihen pehmenneet, kuivaksi
puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen
joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli kelmulla peitettynä.
Limesiirappi:
3 limeä
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
3 limeä
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
Mittaa kattilaan kahden limen mehu, yksi lime viipaleina,halkaistu vaniljatanko, sokeri ja
vesi. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila
liedeltä ja jäähdytä hyvin. Koristele hyytynyt kakku siirapilla ja haluamillasi koristeilla
* * * * *
Alkuperäinen resepti löytyy keksihylly.fi-sivustolta.
Jääkaappikylmän kookoskerman vaahdottaminen epäilytti, sillä kerma oli purkissa lähes tiiliskivenä, mutta kummasti se vatkatessa vaahtoutui samalla tavalla kuin voi. Kermavaahdon oloista vaahtoa en ainakaan minä saanut tehtyä, mutta tuo "voivaahtomainen" vaahto toimi oikein hyvin lopullisessa kakussa. Kookoksen maku ei tullut mitenkään erityisesti esille lopullisesta kakusta, joten sinäkin, joka et välttämättä välitä kookoksen mausta uskallat kyllä testata tätä.
Siirapin kanssa oli pieniä teknisiä ongelmia. Maku oli hyvä, mutta oletin siirapin jähmettyvän kiilteeksi kakun päälle. Tein siirapin aamulla ja kaadoin sen kiilteen tapaan vuoassa olevan kakun päälle ja nostin jääkaappiin hyytymään myöhäiseen iltapäivään asti. Siirappi ei kuitenkaan hyytynyt, vaan jouduin kaatamaan hyytymättömän osan pois ennen kuin koristelin kakun loppuun ja nostin tarjolle. Onneksi kakun pinnalle jäi kuitenkin ohut kiillekerros. Se antoi viimeisen raikkaan säväyksen makuun ja toisaalta kauniin pinnan kakkuun. Osa syy hyytymättömyyteen voi olla siinä, että oikaisin ja käytin limetiivistettä. Ehkä siirapissani oli liian paljon tuota tiivistettä. Mene ja tiedä.
Summa summarum siirappihankaluuksista huolimatta tulen tekemään tätä kakkua varmasti toistekin. Hyvää oli.
Pitäkäähän pipoista ja hatuista kiinni siellä tuulen keskellä. Hurja myrsky tuntuu olevan tuolla ulkona.
Tämä postaus on mukana Viikonlopun linkkiringissä.
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.
Kaunis herkkukakku. Meilläkin oli mummulassa maisteltavana lime-valkosuklaajuustokakku. Siinä ei ollut kookoskermaa. Mielenkiintoinen tuo kookosversio. Minäkin suosin aina näitä juustokakkuja keksipohjalla. Jotenkin helpompia tehdä ja houkuttavampiakin kuin perinteiset kerroskakut.
VastaaPoistaTuo lime-valkosuklaa-yhdistelmä taitaa olla aika yleinen pääsiäisen ja kevään juustokakuissa Katja :) Ja sehän toimii! Kookoskerma reseptissä houkutteli minutkin testaamaan tätä ohjetta. Koskaan aikaisemmin en ollut käyttänyt sitä leivonnassa.
PoistaKauniin kakun olet tehnyt :) Juustokakku keksipohjalla on myös mun ehdoton suosikki.....se kyllä uppoaa vaikken muuten niin makeasta välitäkään.
VastaaPoistaVoi onnellinen sinua Suvi kun et ole niin makean ystävä! Ollapa tuo piirre itselläkin :) Nämä juustokakkutyyppiset ratkaisut eivät usein ole ihan niin makeita kuin monet muut kakut ja jälkkärit.
PoistaKaunis ja ihanan kuuloinen kakku. Juustokakku on niin mun herkkua ja anoppi sitä ilokseni aina pääsiäiseksi tekeekin. Nytkin tuli syötyä sitä ihan överit :) Nam.
VastaaPoistaIhana anoppi sinulla Saga kun muistaa miniäänsä herkuilla :) Juustokakut maistuvat aina, enkä ainakaan minä ole vielä maistanut yhtäkään sellaista versiota, josta en olisi pitänyt...
PoistaNam nam! Ottaisin mielelläni palan, varmaan toisenkin.;) Mun pitäis harjoitella näitä kylmiä juustokakkuja. Liivatteiden käyttöä edelleen opettelen.:)
VastaaPoistaRohkeasti vain tuulta päin Taina ;) En tiedä olenko seilannut tuurilla, mutta vain tasan kerran liivatteiden käyttö on epäonnistunut kakussani - ja näitä on oikeasti tullut tehtyä paaaaljon. Nyt tietysti kun sanon näin, niin seuraava kakku on klönttinen tai ei hyydy ollenkaan...
PoistaSlurpsis, kiitos ohjeesta. Kokeilen aina kaikkia uusia kakkureseptejä mielelläni, joten voipi olla että koklailen tätä. :)
VastaaPoistaSama juttu Kati. Muutama vakkarikakkuresepti on, mutta usein tekee mieli testata jotain uutta ja kuten sanottu, aina maistuu :)
PoistaVoi, ihanan raikas ja suloisen näköinen herkku!
VastaaPoistaKiitos Susanna! Raikkaalta maistui myös. Olisipa vielä edes pieni pala jäljellä...
PoistaMielettömän hyvännäköinen kakku. Olen juustokakkuihminen henkeen ja vereen, joten eiköhän tätäkin tule testattua :)
VastaaPoistaJopas meitä juustokakkuihmisiä löytyy :) Kannattaa Jani testata, mutta ota siirapin kanssa kokeilumielellä. Luin nyt jälkikäteen, että jollain toisellakin oli käynyt samalla tavalla. Ehkä sen ei kuulukaan hyytyä kiilteeksi. Ehkä.
PoistaNam, mikä kakku! Varmasti oli hyvää :)
VastaaPoistaOli hyvää Jassuntassu :) Jo pääsiäispöydässä suunnittelimme porukalla keväisiä koristeita. Mansikat, valkosuklaa, mintunlehdet, Domino-keksin puolikkaatkin tosiaan sopisivat kakun päälle vallan mainiosti.
PoistaNams, kylläpäs näyttää herkulliselta :))! Pitääkin taas joku päivä tehdä kakku!!
VastaaPoistaHih, no niin pitää S ;) Pitäisi hommata myös minikokoinen irtopohjavuoka. Sillä saisi tehtyä sellaisia oman porukan kokoisia kakkuja, ettei tulisi aina näin isoja.
PoistaNamskis mikä upea kakku! Ja miten korkea! Itselläni juustokakut tuppaavat
VastaaPoistajäämään sellaisiksi lättänöiksi, täytyykin tsekata vuoan koko tai voisiko olla
niin, että joissain resepteissä täytettä on vaan liian vähän?
Kookoskerma on itselleni ihan uusi tuttavuus, sitä olisi mukava päästä testaamaan.
Tästä kakusta tuli tosiaan näyttävän korkea, vaikka vuoka olikin inan suurempi kuin mitä ohjeessa suositeltiin. Mittaa ihmeessä vuokasi koko Teija! Joskus olen tehnyt myös niin, että teen täytteen 1,5 kertaisena, jotta saan hieman korkeamman version hyväksi todetusta kakusta. Eihän me mitään rohmuja olla, mutta... ;)
PoistaEn voi muuta todeta, kuin että jumalainen kakku. Kiva idea laittaa sukumunia koristeeksi.
VastaaPoistaKivaa loppuviikkoa Anu <3
Noita suklaamunia näkyi tänä vuonna aika paljon koristuksina ja helppoon ideaan tykästyin minäkin. Jotain kivaa uutta on aina hauska löytää. Mukavaa viikon jatkoa Tiia - täällä ainakin on niin upea auringonpaiste, että pitäisi olla ulkona eikä sisällä koneen vieressä :)
PoistaHerkullisen näköinen kakku! Kiitos Anu, liput tulivat eilen postissa. ♥
VastaaPoistaKiitos Heidi ♥ Hienoa, että liput ehtivät ajoissa. Kivoja, antoisia messuiluja!
PoistaNyt kyllä kuuriani koetellaan :) Mikä herkku! Juustokakut ovat suosikkejani, vaikkei tuota leipurin vikaa minuun ole pesiytynyt. Lupaatko tehdä tätä mulle joskus kun tulen kahville (siis kutsun itseni teille :D)?
VastaaPoistaAnteeksi Kati, ei ollut tarkoitus... :) Mutta lupaan ja vannon tehdä ja tervetuloa kahville! Kutsu on nyt annettu, saat tulla heti kun sopii tulla. Kerro vain päivää ennen niin saadaan kakku tehtyä :)
PoistaHauska koristeluidea! Pitää laittaa korvantaakse ensi pääsiäistä varten :)
VastaaPoistaPari pikkutipua munankuoren sisälle olisi voinut olla vielä hauska lisä Mrs K :)
PoistaOi näyttääpä hyvältä! Olen suuri juustokakkujen ystävä, joten tätä täytyy kokeila. :)
VastaaPoistaSuosittelen, Jonna! Terveisin toinen juustokakkujen ystävä :)
PoistaHerkulliselta kuulostaa - ja nuo suklaamunat tuossa päällä ovat loistava idea! Kiitos kun jaoit ohjeen - tulee kyllä testattavaksi :)
VastaaPoistaKiva kuulla Pia, että ohje kuulosti sinustakin hyvältä. Meilläkin tätä tullaan tekemään vielä uudelleen.
Poista