perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kevätkukkia ulko-ovelle

Näillä meidän kulmilla kevät on ollut jo aika pitkään tuloillansa. Normaalisti meillä olisi ollut narsisseja jo jonkin aikaa etuoven vieressä, mutta jostain syystä niiden laittaminen on tänä vuonna jäänyt. Nyt tuntui kuitenkin siltä, että sisäänkäynti kaipaa jotain vihreää.




Mutta mitä? Narskuja on ollut jo sen verran kauan, etteivät ne oikein nappaa. Orvokkeja? Pysyvätkö ne vielä hengissä? Pysyvät, ainakin näiden lähiaikojen sääennustusten valossa, vakuutti myyjä. Päätin tehdä sekoituksen: narsisseja taakse, orvokkeja eteen ja sammalkuorrute vielä. Lisäksi kannoin sisältä muutaman lehtikuusen oksan viettämään jatkoaikaa tuohon istutukseen ja kuivuneista oksista irronneet pienet kävyt asettelin sammaleen päälle. Tällä mennään kesäkukka-aikaan asti.





Olipa ihana saada taas jotain vihreää toivottamaan tulijat tervetulleiksi. Se lämpimämpi, aurinkoinen kevät on taas askeleen lähempänä. Onhan?

Virkistävää viikonloppua! Ja muistakaahan Turun Piha & Puutarha -messut.
Tämä postaus on mukana Viikonlopun linkkiringissä.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.



31 kommenttia:

  1. Kiva asetelma, orvokit ovat niin söpösiä Meillä narsissit ovat vielä voimissaan, joten laitan vasta sitten jotain muuta, kun niiden aika on ohi:) Sypressikin siinä vielä on seurana, mutta sekin saa sitten siirtyä odottamaan seuraavaa syksyä,jos saan sen pidettyä hengissä. Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narsissit ovatkin ulkona pitkäaikaisia iloja M. Meillä jäi tosiaan narsissiaika tänä vuonna jostain syystä välistä, mutta sypressiä pidin minäkin käsissäni viime metreille asti kun mietin mitä tuohon istuttaisin orvokkien kaveriksi. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Voi että mä olen metsästänyt noita lehtikuusen oksia, mutta tuloksetta :(: Mistähän sellaisia löytäisi!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, S :) Minäkin tuskailin pitkään, kunnes huomasin, että vain muutama satametriä kotioveltamme on pari puuta, josta pystyy nätisti napsimaan muutaman oksan. En vain ollut huomannut niitä... Peukut pystyssä, että löydät sinäkin jonkun ylläripaikan ihan silmiesi alta :)

      Poista
  3. Oi että onpa kaunis! Kivan monipuolinen! Me olemme vähän olleet mahataudissa ja harmittelinkin kun piti tänään mennä messuille.. Siirtyy tuonnemmaksi, toivottavasti sentään pääsisin käymään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan höh Katri. Mahatautia on ollut hurjasti liikenteessä - tuon taudin jättäisi niin mielellään kokematta. Toivottavasti olette jo parantuneet ♥ Mullakin taitaa jäädä messukäynti huomiseen. Eilinen ja tämä päivä ovat täyttyneet hiukan huomaamatta kaikenlaisella tekemisellä.

      Poista
  4. Kaunis asetelma ja ihanat orvokit, tuntuu jo niin keväältä! Messuille olisi tarkoitus mennä pyörähtämään huomenna, odotan innolla :) Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu Jenni, sormia syyhyttää jo kovasti päästä hakemaan pihainspiraatiota messuilta. Mukavia messuiluja ja rentuttavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Näyttää tosi ihanan raikkaalta ja keväiseltä!:) Valkoisia orvokkeja tuntuu olevan yleensä paljon harvemmin, kuin sinisiä ja keltasia. Mistä olet omasi löytänyt? Sinisiä mä näin jo jossain..Nekin kyllä näyttää kivalta, oikein sellaisessa runsaassa istutuksessa, jossa mielellään sais olla muutakin kuin orvokkeja.:)
    Meikäläiset ruukut etuportaalla on kans tyhjillään yhtä lukuunottamatta. Siinä on vielä pari pikkuista tuijaa (muistaakseni..) ja yksi Tilda-tyttönen. Kanervat ja sen semmoiset nakkelin roskiin ennen pääsiäistä. Pikku hiljaa vois laitella täälläkin.
    Auringon täyttämää viikonloppua Anu!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisiin olin minäkin varautunut Taina, ne sopivat kauniisti harmaiden lautakevennystemme pariksi, mutta Plantagenista löytyikin yllärinä myös valkoisia. En voinut vastustaa :) Tänään ajattelin tuoda varastosta viime vuotiset heinät takapihan terassille. Saa nähdä ovatko ne selvinneet talvesta hengissä. Aurinkoa sinunkin viikonloppuusi ♥

      Poista
  6. Suloinen asetelma :) Just tänään jo kattelin kaupassa ulkokukkia :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jassuntassu! Noiden ulkokukkien(kin) kanssa meinaa karata aina mopo käsistä ja saa oikeasti jarrutella itseään, ettei laita kasveja liian aikaisin ulos. Kivaa viikkistä sinullekin!

      Poista
  7. Löysinpäs kivan blogin. :)

    Oij!!! Orvokkeja!!! Ja täällä sataa lunta taivaan täydeltä. Boring!

    Aurinkoista viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne Ira ♥ Tervetuloa! Suomi on iso maa: täällä on jo ihan täysi kevät päällä, eikä lunta ollut edes "talvella". Onneksi kevät tulee pian teillekin. Aurinkoa viikonloppuusi!

      Poista
  8. Löysinpäs kivan blogin. :)

    Oij!!! Orvokkeja!!! Ja täällä sataa lunta taivaan täydeltä. Boring!

    Aurinkoista viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  9. Meillä on aika väsähtäneet narsissit oven vieressä, pakkasta taisi olla niille jonain yönä liikaa. Orvokin on kyllä niin kevättä. Kivaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeesti narsissit aina nostavat päänsä vaikka välillä yöaikaan nuukahtaisivatkin. Toivottavasti toipuvat Saga teilläkin vielä! Kivaa viikkistä sinullekin ♥

      Poista
  10. Onpa kaunis asetelma! Itse olen vielä narsissien lumoissa, jotka ovat pysyneet melko pieninä ja kauniina. Orvokkeja ihastelin jo pari päivää sitten, mutta ostoskoriin tarttuikin köynnöshortensia. Aikansa vie, että maa on lämmin sen istutukseen, mutta jospas saisi pidettyä kasvin hengissä pikkuruukussa vielä tovin. http://oliaika.blogspot.fi/2015/04/piha-puutarha-messut-lkaa-huomenna.html Huomenna ammennetaan lisäidiksiä Piha & Puutarha -messuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, köynnöshortensia onkin varmasti ihana Titta! Vähän jännäsin noiden orvokkien kestävyyttä, mutta nyt yöt ovat olleet sen verran lämpimämpiä, että hyvin ovat kukat vielä hengissä. Antoisia ja mielenkiintoisia messuja sinulle!

      Poista
  11. Minä laitoin orvokkeja kasvamaan siemenestä. Ovat sellaisia pikkuisia heiveröitä. Epäilys on hiipinyt puseroon, että selviääkö ne koskaan isoiksi saakka...

    Kiitos, kun linkkasit postauksiasi Viikonlopun linkkirinkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva olla taas mukana linkkiringissä Mrs K! Voi, sinä oletkin Todellinen Viherpeukalo kun olet kasvattanut kukat siemenistä. Pidän peukut ja varpaat pystyssä, että kukat kasvavat isoiksi asti.

      Poista
  12. Onpa suloisia <3 Tuli hinku että itsekin pitäisi laittaa jotain vaikka yleensä olen jättänyt pihaistutukset vasta touko-kesäkuulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuohon aikaan meilläkin yleensä laitetaan vasta kesäkukat. Nyt kun narsissit jäivät välistä, tuli tällainen ylimenovaiheistutus :)

      Poista
  13. Ihanat orvokit - taidan jo uskaltaa laittaa itsekin niitä... Narsissit ovat vielä oikein hyvässä kunnossa varjon puolella, mutta aurinkoiselle takakuistille voisinkin jo laittaa orvokkeja - tulisikohan kesä sitten nopeammin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä ja kesää yritän minäkin tehdä parhaani mukaan Pia ;) Meillä etuoven puoli on pohjoisen puolella, eikä siihen paista aurinko oikeastaan ollenkaan. Toistaiseksi orvokit ovat selvinneet, vaikka tänään aamulla olinkin melko huolissani yöllä olleen pakkasen takia.

      Poista
  14. Oksat antaa niin kivasti korkeutta mataliin istutuksiin - tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oksilla sai tosiaan hiukan korkeuseroja, mistä minäkin tykkään Sanna. Normaalisti olen hakenut korkeutta enemmänkin, mutta nyt tuo vieressä seisova puukuusi helpotti. Haaveissa on pieni penkki tuohon etuterassille. Sille voisi tehdä asetelmia ja saada vielä helpommin osan tavaroista nostettua korkeammalle.

      Poista
  15. Sinä se osaat. Valtavan kaunis asetelma. Meidän etuovella tönöttää vielä kuivat kanervat, kröhöm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule Heidi, kaikenlaisia kuivakukkia löytyy meiltäkin - ja usein ja kauan varsinaisen "sesongin" jälkeen :) Perjantai-illan vieraat laukaisivat nyt puuskan laittaa ovelle jotain kaunista.

      Poista