keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Porokierteitä kahvipöytään, tosi nopsasti

Vieraita tulossa, itse kotona vain vähän ennen heitä ja muutama edellinen päivä ollut niin ohjelmoitua, ettei ole ehtinyt tehdä tarjottavia etukäteen. Kuulostaako tutulta?

Kaupasta nyt löytyy vaikka mitä kivaa suolaista tarjottavaa valmiinakin, mutta kun haluaa tehdä jotain itsekin. Näitä ohjeita ainakin minä kerään mielelläni reserviin. Tässä yksi helppo, nopea ja herkullinen pikkusuolainen.


 * * * * *

SAVUPOROKIERTEET

500 - 600 g esikaulittua voi-/lehtitaikinaa
150-200 g savupororouhetta 
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni sipuli pieneksi hakattuna
(1 muna)
ropsautukset pippuria

Sulata taikinalevy ohjeen mukaan. Kauni sulanut taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Tarvittaessa käytä apuna vehnäjauhoja. 

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Huomaa, ettei täytteeseen kannata lisätä suolaa, sillä savupororouhe on itsessään jo suolaista. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin laittamaan käärö jääkaappiin 15 minuutiksi tässä vaiheessa, jotta rullaa olisi helpompi leikata. Oma taikinani oli ilmeisesti sen verran viileää, ettei se kaivannut sitä. 

Leikkaa rullasta 1,5 cm:n paksuisia siivuja ja aseta siivut leikkauspinta ylöspäin uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia. Kierteet ovan parhaimmillaan hieman lämpiminä. 

* * * * *

Ensi kerralla testaan ohjetta vaihtamalla osan maustamattomasta tuorejuustosta piparjuurituorejuustoon tai lisäämällä tuorejuuston joukkoon hieman piparjuurta. Se voisi antaa kivan makulisän. 


Kierteiden kaverina meillä oli vielä ruisnappeja ja katkaraputahnaa sekä piparkakkuja, Aura-juustoa ja persimoneja sekä pakastealtaasta napattu kakku, olihan miehen syntymäpäivä. Persimonit sopivat muuten aivan huippuhyvin tuohon klassiseen Aura-pipari -yhdistelmään. Kannattaa testata, jos et ole vielä testannut.

Onko sinulla vinkata joku hyvä ja helppo pikkusuolaisen resepti? Glögiaika on käsillä ja silloin näitä tämän tyyppisiä ohjeita aina kaivataan. Glögin vierellä maistuvat hyvin nämä porokierteetkin. 

Mukavaa myöhäisiltaa! Olethan muuten muistanut osallistua Magia Graphicsin ihanien tuotteiden arvontaan? Osallistumisaikaa on vielä sunnuntaiyöhön asti.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi. 

28 kommenttia:

  1. Ihan varmasti super hyviä :) kiitos paljon ohjeesta :) tuli vesi kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat hyviä Seija ja täytteitä vaihtelemalla saa aikaiseksi vaikka mitä :)

      Poista
  2. Kiva idea! Persimon menee myös kokeiluun noiden herkkujen kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persimon sopii tosi hyvin tuohon settiin Katri. Persimon on muutenkin minusta kiva hedelmä. Tänään eteen osui appelsiinipipareita... Edessä on siis uusi makutestailu ;)

      Poista
  3. Kiitti vinkistä, saatampa tehdä muksujen synttäreille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat just hyvää synttäritarjottavaa Sanna: helppoa, mutta hyvää!

      Poista
  4. Voi ei - yleensä kun muistan kaiken niin Mokkin synttärit meni unohduksiin. Eli Kimmolle lämpimät syndehalaukset 18min. myöhässä. Mä meinaan vielä keittää itselleni hyvän kuppilllisen teetä ja pari palaa fasun ihanaa leipää kyytipoikana. Öitä!

    VastaaPoista
  5. Mmm.. Näyttää niin herkulliselta, että pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
  6. Namskis! Ihania makuja varmasti! Mä luin postauksesi jo illalla ja näin yöllä unta, että tein näitä kierteitä. :D jospa viikonloppuna jo jaksaisi, vielä vie kipeys voimia hirmuisesti eikä energiaa koulun ja pakollisten touhujen jälkeen oikein ole. Persimon lähtee kyllä myös kokeiluun, kiitos vinkistä! Ja hyvää torstaita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kaisa, pukkaanko jo uniisikin ;) Toivottavasti ei ollut painajainen kierteiden kanssa! Sinulla on ollut melkoisen sitkeä tauti. Toivon kovasti, että tähän mennessä se on jo mennyttä.

      Poista
  7. Ei ole kuvia, niin en viitsi tehdä omaa postausta aiheesta just nyt. Itse olen tehnyt vastaavia kierteitä lihattomina. Pinaatti-feta-pinjansiemen tai aurinkokuivattuja tomaatteja, vuohenjuustoa ja pestolla hiukan voideltu ne levyt ensin.
    Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

    Kylmiä rullia teen ohuesta rieskasta, voitelen sen tuorejuustolla ( sitä voi tilanteen mukaan vaihdella), päälle joko graavilohta tai kylmäsavulohta, pippuria, tuoretta tilliä, tiukaksi rullaksi ja jääkaappiin, sitten leikkaa tarjolle kauniita rullia. Tosi nopea ja herkullinen tarjottava.

    Noista ruisnapeista suosikiksi on nousseet makea chili versio kalatahnan tai katkarapukimaran kanssa.

    Pikkunaposteltavat on ihan parhaita, meilläkin kun yleensä pienikin vierasporukka tarkoittaa isoa porukkaa yhteensä ;)

    R&T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, molemmat kasvisversiot kuulostavat huippuhyviltä R&T! Täytyypä testata nyt kun meilläkin on päästy kierrevauhtiin :) Rieskarullat ovat myös herkkuja. Omat kokeiluni vain loppuivat siihen kun rieskat repeilivät rullalle käärittäessä ja aukesivat tarjolle asetettaessa... Tuo jääkaappivaihe tosin puuttui tekemisistäni. Josko se olisi avain onnistumiseen. Ehkä täytyy laittaa testiin rieskaversiotkin:)

      Poista
    2. Jääkaappiin ne rullat kannattaa peittää muovilla tms. niin eivät kuivu ja leikkaa tosiaan suupaloiksi vasta tarjolle. Ei halkeile :)
      R&T

      Poista
    3. Kiitos R&T. Nyt on niin hyvät ohjeet, että täytyy testata pian rieskarullat :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Sitäpä juuri Johanna :) Vanha juttu, mutta minulle eka testikerta ja teen toistekin.

      Poista
  9. Kiitos, tää on hyvä ohje mullekin :) Tosin tuskaista, kun täällä kaupalla taas vähän nälissäni näitä luen ja ihastelen kuvia. Ihana tarjoilutoteutus - mikä vakka ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selviät Kati ihan takuuvarmasti kaikista ohjeista, joita tästä blogista löytyy! Ja juup, pidän kovasti tuosta vakasta. Iso tyylivirhe vain on tuo aivan väärän värinen leivinpaperi vakan päällä... Vakasta ehkä lisää tässä jossain vaiheessa :)

      Poista
  10. Hyvältä kuulostaa-täytyykin testata.Kinkkukierteitä on tullut tehtyä mutta kiva saada uusi ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkkukierteet ovatkin jo todellinen klassikko Anne. Jostain syystä olin selvinnyt tänne asti testailematta, vaikka olen kovasti kyläpaikoissa tykännytkin erilaisista kierteistä. Uskoisin, että tuo piparjuuri sopii tähän poroversioon todella hyvin.

      Poista
  11. En olekaan koskaan tehnyt poronlihasta mitään, joten pitää laittaa tämä ohje muistiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poro on hyvää, kannattaa ehdottomasti testata Emonen, mutta jos käytät savupororouhetta, kannattaa muistaa, että se on oikeasti todella suolaista. Tykkään käyttää poroa myös kiusauksissa ja uuniperunatäytteissä. Molempiin kun lisää hieman myös sitä piparjuurta, niin vot miten on herkkua ;)

      Poista
  12. Mielenkiintoinen yhdistelmä tuo aurajuusto, pipari ja persimoni, täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä toimii Ute ainakin minun makuhermoilleni erinomaisen hyvin :)

      Poista
  13. Musta on ihanaa, että vieraille tehdään itse eikä aina vaan tarjota jotain kaupan keksejä tai jäätelökakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yritän aina tehdä ainakin jotain itse Mrs K. Joskus mennään kuitenkin noilla keksi-jätskikakkulinjoillakin :)

      Poista