lauantai 1. marraskuuta 2014

Halloween ja pyhäinpäivä

Meillä on parina viime vuotena juhlittu Halloweenia lasten kekkereiden merkeissä. Tänä vuonna toivetta ei tullut, joten juhlat jäivät järjestämättä, mutta jotain pientä oli kiva kuitenkin keksiä.


Olin yllättynyt kun kuopus toivoi aikaisemmin viikolla, että menisimme hautausmaalle viemään kynttilät ja kävelemään sinne. Viime vuonna esikoinen oli tähän aikaan sairaana ja kävimme kuopuksen kanssa kaksin tekemässä tuollaisen kävelyn ja se taisi olla meille molemmille melko vaikuttava käynti.

Tällä kertaa koko perhe oli mukana ja veimme kynttilämme muualle haudattujen paasille sekä isoäijän haudalle. Lisäksi kävimme sytyttämässä sammuneen kynttilän läheisen haudalla ja lähdimme hiljakselleen kiertämään kirkkomaata. En tiedä olenko tullut vanhaksi, mutta kotikaupunkimme hautausmaa on todella kaunis. Se on sitä muutenkin polveilevine maastoineen ja kauniine istutuksineen, mutta etenkin näin pyhäinpäivän kynttilämeressä se saa hiljentymään.


Kotiin palattuamme vaihdoimme tunnelmaa ja katoimme kotikatsomoomme halloween-evästä. Facebook-ystäväni tytär oli tehnyt karmivan näköistä käsipizzaa. Ideasta inspiroituneena (kiitos Marjo!) tein myös meille tuota ällöttävän näköistä pizzaa, jonka ristimme kylmäkäsikallen pizzaksi. Sormien katkominen oli aika inhaa ja käden sisältä paljastuneet madot (katkaravut) saivat aikaan puistatuksia. Taas kerran tuli todistettua, että ruuan ulkonäöllä ON väliä... Pienenä makeapalana meillä oli vielä haamumarenkeja, jotka valmistin Bella Baie -blogista löytyneellä ohjeella.


Onko teillä vietetty pyhäinpäivää tai halloweenia? Karmivaa tai rauhallista lauantai-illan jatkoa sinulle, miten tätä iltaa sitten vietätkin!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.



20 kommenttia:

  1. Samanmoinen sekoitus meilläkin - muistelua ja hautausmaan kynttilämeren ihailua sekä lasten Halloween-juhlat.. Ja vielä leffailta päälle. Kiva päivä. <3 tosi hauskat tarjottavat teillä, hui tota kättä! :D ihanaista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta teidänkin päivä Kaisa! Olisiko tällaiset sekoitukset siis näitä suomalaisten yhdistelmäversioita kahdesta erilaisesta juhlasta... Kivaa viikonlopun jatkoa teillekin!

      Poista
  2. Meillä jäi tänä vuonna halloween väliin, mitä pojan huoneessa palaa lyhdyt, joissa on valosarja sisällä. Muuten on vietetty pyhäinpäivää, ja kävin ystäväni kanssa muistokonsertissa kirkossa. Se oli järjestetty eräälle, jonka molemmat tunsimme. Hautausmaalla käynti ja rakkaiden muistelu...kai se on vanhuus iskenyt tännekin.:)
    Ja toi pizza kuulostaa ja näyttää tosi ällöltä, niin kuin kuuluukin!;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että on vanhaksi tulijoita muuallakin Taina ;) Toisaalta, jos tämä on sitä vanhenemista, niin en laita ollenkaan hanttiin. Teillä on varmasti ollut kaunis muistokonsertti ♥ Juu, pientä tsemppaamista vaati ensimmäisten kylmäkäsikallen pizzan palojen maistaminen...

      Poista
  3. Meillä taas halloween on vähän uusi juttu, kerran aiemmin on tytöillä ollut haaloweenjuhlat. Aiemmin on juhlinta ollut enemmän perinteistä, haudoilla käyntiä ja hyvin syöntiä läheisten kanssa.
    Aika ihanat haamut ja karmiva käsi teillä:)
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa tuo halloween kai alkaa hiipiä kotiin jos toiseenkin. Toivottavasti teillä oli tänään kivat juhlat Riikka. Huomenna sitten pääsee töihin lepäämään ;)

      Poista
  4. Huh, aika hurja pizza tosiaan! :D Mielikuvituksella on tapana alkaa juoksemaan, kun sitä hiukan auttaa. :D

    Rauhallista sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon mielikuvilla ja mielikuvituksella on merkitystä, hyvässä ja huonossa. Rauhallista sunnuntai-iltaa sinullekin Jenni!

      Poista
  5. Kivat halloween-jutut teilläkin :) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halloween on ihanan kamalan inspiroiva juhla Johanna. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

      Poista
  6. Täällä koettiin vähän molempia sopivassa suhteessa ;) Hyvältä näyttävät teidän herkut!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoissa merkeissä siis sielläkin Ruut ;) Ja kiitos, viimeiset haamumarengit on tänään popsittu parempiin suihin.

      Poista
  7. Voi valtava, kun noi marengit on söpöjä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru! Nämä haamut eivät kauaa saaneet kummitelleet meillä, kun ne jo herkuteltiin. Arki alkaa huomenna ilman haamuja ja kummituksia ;)

      Poista
  8. Vau tuo pizza on hieno ja ihanat marengit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pizzan kanssa näytti Sike hetken, että saan syödä sen ihan yksikseni, mutta onneksi muu perhe rohkeni maistaa kuitenkin ja niin vain tuli koko käsi syödyksi. Ja vielä ihan porukalla.

      Poista
  9. Ihanat mörkömarengit ja kiva jättikäpälä! Sulla on noita ruokaideoita, olet kyllä ideoilla rikastettu, ystäväni ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kati! Haluaisin ajatella, että ideoita löytyy, mutta totuus taitaa (näidenkin kohdalla) olla, että olen vain silmät auki ja sienenä imemässä ideoita ympäriltä. Mutta hauskaa sekin on :)

      Poista
  10. Ihanan näköiset marengit. Tuo vihreäkäsipitsa on kyllä ällöttävän näköinen :D varmasti myös ällöhyvää... vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivasti söpöyttä ja ällötystä yhdistellen ;) Pizza oli Laura tosiaan ällöhyvää, vaikka perhe epäilikin aluksi, että olisin täyttänyt käden joillain oikeasti ällötyksillä.

      Poista