torstai 16. lokakuuta 2014

Syyslomapäivä metsässä

Tällä viikolla arjen on katkaissut koululaisten syysloma. Meillä on lomailtu tyttököörin kesken ja päätimme ennen lomaa listata asioita, joita lapset haluaisivat tehdä ja valita niistä sitten suosikit. Kylpylä, risteily, Ideaparkin sisähuvipuisto, leffa sekä oma ehdotukseni, huumorilla heitetty haravointi... Vaihtoehtoja kertyi, mutta yllätyksekseni kaikkien suosikiksi valikoitui yhdessä vanhempieni kanssa tehtävä vaellusretki Turun seudun korkeimmalle kohdalle, Kullaanvuorelle.


Kohde oli itseasiassa sama, jonne retkeilimme viime syksynäkin ystäväperheen kanssa. Pakkasimme makkarat, kahvit ja muut eväät reppuihin ja lähdimme reissuun. Kuopuksen ilo oli aivan huikea kun hän löysi parkkipaikan lähelle puun viereen viime syksynä jättämänsä pitkän kepin, jota he käyttivät silloin isän kanssa kävelykeppinä. Tuo sauva piti ottaa luonnollisesti nytkin matkaan ja se kulkikin mukana koko matkan palaten takaisin säilytyspaikkaansa retkemme päätteeksi.


Evästaukoon tuli todellista erämeininkiä, sillä laavulla ei ollutkaan kuivia puita. Pari kosteaa klapia oli ja kirves, sekä repussamme sanomalehti sytykkeeksi. Saimme niillä onneksi kuitenkin tulen aikaiseksi ja makkarat lämpimiksi.

Huipulta on upeat maisemat.
Vaikka täällä paikoitellen alkavatkin jo ruskan värit tummua, olivat syksyisen metsän värit hurjan kauniit. Kuviin ne tallentuivat kuitenkin merkillisinä ja huomasin, että ulkokuvaus on vielä uusi luku tässä opintielläni manuaalikuvauksessa. Väreihin en saanut tolkkua edes kuvankäsittelyn avulla, mutta toivon, että fiilis tulee näistä kuvista kuitenkin läpi.


Metsäretki oli taas maineensa veroinen. Ilta oli rauhallinen ja koko sakki ihan puhki, onnellisesti puhki. Taina K:lle vinkki: tällainen retki päivässä saa näköjään menemään nukkumaan ihmisten aikaan ;) Ei tarvinut paljon unta odotella iltakympiltä. Illalla tytöiltä tuli vielä innostuneesti: ja huomenna haravoidaan! Oikeasti? Mistä tämä nyt tuli? Mutta todellakin, tänään sillä välin kun olin maitokaupassa, olivat tytöt tarttuneet haravanvarteen ja iso kasa pudonneita lehtiä oli kasattu kahteen kekoon. Pientä luovuuttakin oli haravoidessa käytetty. Osaavat ihanat välillä yllättää ♥


Kauniita unia teille, jotka olette vielä yökukkujina hereillä ja kaikille rentoa alkavaa viikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

  1. Voi, mitä ihanaa retkeilytunnelmaa ja upeita kuvia! ♥ teillä on varmasti ollut aivan ihana päivä yhdessä luonnon kauneudesta nauttien. Ja tuo haravointitaide, raaskiiko moisia edes kerätä pois? :) Ihania apulaisia sinulla. Kaunista alkavaa viikonloppua myös teille! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retkipäivä oli tosiaan kiva Kaisa! Haravointitaide aiheutti eilen illalla pientä huolta: vieläkö kuviot olisivat aamulla näkyvillä, vai olisiko tuuli muokannut teoksen uuteen uskoon. Tallella oli kuitenkin aamullakin ja saa nähdä miten käy, saadaanko lehdet kerättyä vai tuleeko kyyneleitä.

      Poista
  2. Ihanaa haravointitaidetta ♥ Patikkaretkikin näyttää ja kuulostaa niin kivalta, että melkein tekisi mieli lintsata töistä... ;)
    Kivaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Minna viikonloppu on edessä! Huomenna makkarat reppuun ja menoksi heti aamusta ;) Reipasta viikkistä sinullekin!

      Poista
  3. Kuulostaa ihanalta retkipäivältä! Maisemat ovat todellakin kauniit ja syksyn värejä jaksaa ihastella. :)

    Ja mahtava taideteos syntyi lehdistä, ihanat apulaiset! Mukavaa loman jatkoa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisissa ajan kanssa tehdyissä metsäretkissä on kyllä oma iso viehätyksensä ja metsässä on nyt oikeasti todella kaunista. Syksyn väreihin ei kyllästy, kuten sanoitkin. Apulaiset ovat täällä muikeina saamastaan huomiosta, kiitos!

      Poista
  4. Hienoja syysmaisemia!Päivän ulkoilu kyllä rentouttaa ja tuo hyvän mielen.Täälläkin tykätään retkeilystä ja suunnitteilla on patikointia parille lomapäivälle.Me lomaillaan ensi viikko.Kauniita syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teillä on koko lomaihanuus vielä edessä Anne. Kivoja lomapäiviä ja mukavia patikointeja!

      Poista
  5. Ihanaa ulkoilua. Makkaranpaistoretket ovat lapsille helposti huvipuiston veroinen kokemus. Kaupan päälle tulee raikkaan raukea olo ja rauhoittunut mieli. Pitäisikin mennä metsään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huvipuistot ja vastaavat ovat aikuiselle helppoja valintoja, mutta uskon, että tällaiset retket eväineen antavat kyllä sekä aikuisille että lapsille monin verroin enemmän. Monessakin mielessä. Idea retkeen tuli äidiltäni ja itse olin miettinyt samaa, mutta olin todella onnellinen kun lapsetkin valitsivat juuri tämän vaihtoehdon omien huvipuisto- ja risteilyideoidensa keskeltä.

      Poista
  6. Upea retkikohde tuo Kullanvuori! Olen siellä viimeksi lapsena samoillut. Miten nuo ihanat ulkoilupaikat unohtuukaan niin helposti. Meidänkin perheessä metsäretket ovat suurta huutoa. Vielä kun mukaan pakkaa herkkueväät, niin
    elämys on täydellinen. Sait minut inspiroiumaan. Ehkä teemmekin tänään retken Härmälän rotkolle, kerrankin kun jäämme viettämään viikonloppua kotimaisemiin.

    Ihanaa syyslomapäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun inspiroiduit Teija! Härmälän rotko onkin tosi vaikuttava paikka. Kävimme siellä ensimmäisen kerran muinaistulien yön iltana. Lapset muistuttelivatkin tuolla Kullaanvuoren retkellä, että meidänhän piti mennä ajan kanssa myös Härmälän rotkolle. Harmittavan helposti nämä paikat tosiaan unohtuvat. Kannattaa retkeillä myös tuonne Kullaanvuorelle. Matka on juuri sopiva pienemmillekin käveltäväksi ja reitti on merkitty ihan selkeästi.

      Poista
  7. Kiitos vinkistä!;))) Tarkoitus on ottaa vinkistä vaari loman aikana.:) No, olenhan mä tänäänkin ulkoilut oppilaiden kanssa parituntisen luonnossa, mutta nyt en kyllä heti malta mennä nukkumaan, kun lomakin alkoi.
    Kiva tunnelma noissa kuvissa joka tapauksessa. Luonnosta saa ihmeesti voimaa, sen kauneudesta ja rauhasta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuli sinut Taina elävästi mieleen, kun virittelin tuona iltana tulitikkuja pitämään silmäluomiani ylhäällä jo puoli kymmeneltä ;) Rentoa & leppoisaa lomaa! Metsä on aika upea paikka ♥

      Poista
  8. Upeita maisemia ja kekseliäistä haravointikuvioita:) Teillä on ollut mukavankuuloinen lomailu!
    Kullaanvuori ei olekaan tuttu paikka, pitääkin tutustua tarkemmin!
    Heh, olin tänään kuvaamassa jäähallilla manuaalilla ja vaikka koitin säätää valkotasapainoa ja vaikka mitä, kuvat olivat ihan oudon värisiä ja muutenkin vähän tärähtäneitä, harjoitusta pitää vielä jatkaa (aika kauan..)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syysloma on ollut oikein mukava ja vaikka se ei ollut kuin muutaman päivän, katkaisi se syksyä kivasti ja siihen mahtui eri tyyppisiä puuhailuja. Kuulostaa siltä, että jäähallikuvailusi ovat kuin suoraan tämän metsäretken kuvailujani. Värit olivat aivan outoja. Tosin mulla ei ollut kyllä sitä aanelkkuakaan mukana ;) Rentoa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  9. Mukava syysretki ja upeat maisemat! Kivasti ovat tytöt sut yllättäneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöt tiesivät selvästi mistä ilahtuisin ja ihaninta tässä oli, että näki miten he olivat itsekin nauttineet tekemisestään. Kullaanvuoren huippu on luonnonsuojelualuetta ja syystäkin, niin hienoja maisemia ja juttuja siellä on. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle rva Lahoa rautaa!

      Poista
  10. Kuulostaapa ihanalta. Mekin ollaan tyttöjen kanssa retkeilty tällä viikolla useaan kertaan. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia retkiä pitäisi tehdä useamminkin. Jotenkin ne vain unohtuvat niin helposti pyykinpesun, kauppakäyntien ja viikonlopun muiden pakkotehdäjuttujen jalkoihin. Leppoisaa viikonlopun jatkoa sinulle Johanna!

      Poista
  11. Aivan ihana tunnelma kuvissa! Se saa kaipaamaan metsälenkille ja nuotion ääreen.

    VastaaPoista
  12. Kiitos Peggy ♥ Kieltämättä uusi metsäretki olisi paikallaan jo täälläkin. Mitäpä jos lähdetään viikonloppuna metsäilemään tahoillamme :)

    VastaaPoista