keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Pihlajanmarjasydämiä

Pihlajanmarjoja on ollut tänä syksynä valtavasti. Ihanat punaiset marjat ovat houkuttaneet askartelemaan ja niinpä syntyi sydämiä.


Näitä sydämiä on näkynyt blogeissa jonkun verrankin; roikkumassa koristeina, lautasliinarenkaina, joulukuusessa ja suurempana ovikranssina. Kauniita minusta.


Sydämien tekemiseen ei tarvittu kuin rautalankaa ja pihlajanmarjoja - ja tietysti sivuleikkuri. Sen jälkeen vain pujottelemaan marjoja rautalankaan kuin helmiä nauhaan. Lopuksi taivutellaan varovasti vielä rautalanka haluttuun muotoon.


Mitä muuta pihlajanmarjoista voisi askarrella? Onko sinulla hyviä vinkkejä?

Tunnelmaa loppuviikkoon ♥

Anu

EDIT: Tämä postaus on liitetty lauantai-iltanahttp://kivempiblogi.blogspot.fi/2014/11/viikonlopun-linkkirinki.html Kivempi blogin Viikonlopun linkkirinkiin. Käypä kurkkaamassa muitakin linkityksiä! 

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

27 kommenttia:

  1. Noi on omalla to do -listalla kunhan Halloween-näperrykset on näperretty. Meidän Nooa on niin innostunut Halloweenista tänävuonna.. Mutta niiin kauniita tunnelmakuvia jälleen, ihania sydämiä, ja tuo kuusi.. <3 nähdäänkö me huomenna??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun pikkumies on innostunut! Meillä puolestaan näyttää, että halloween taitaa jäädä tänä vuonna pienemmälle huomiolle kuin vuosiin. Kuusivauva muutti meille viime viikon lopulla. Katsotaan ehtiikö kasvaa jouluaattoon mennessä ;) Voi miten kiva nähdä huomenna - olen tulossa Helmeilemään!

      Poista
    2. Jee, no onpa tosiaan ihana nähdä! ♥

      Poista
  2. Lautasliinarenkaita, kynttilämansetteja, kuusenkoristeita ... anteeksi männyn :) Ihanat sydämet ja näperrysinto sulla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ideoita Kati, kiitos! Sain esikoisen kaverikseni näpertelemään ja oli kiva taas pitkästä aikaa tehdä pieniä askarteluja.

      Poista
  3. Ihania ♥ Meilläkin tehtiin noita jonkin aikaa sitten, lisää pitäisi vielä tehdä, marjoja kun on nyt riittämiin. Kynttilämansetteja minulla oli vielä suunnitelmissa kokeilla, Katilla oli muitakin hyviä ideoita;)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinun blogistasi se viimeinen inspiraatio sitten tulikin Riikka! Niin muistelinkin, mutta kun kävin postausta kirjoittaessani selaamassa blogiasi, ei tuo postaus osunut enää silmääni. Uusien silmälasien tarve selvästi... Mutta kiitos inspiraatiosta - materiaalia löytyy nyt tosiaan melkoisesti ♥

      Poista
  4. Tosi suloisia syrämmiä! Jostain jouluisesta blogista bongasin tuollaista pihlajanmarjanauhaa kiemurtelemassa ikkunalla kynttiläasetelman ympärillä - aivan tosi kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sellainen nauha olisikin kaunista Miru! Marjat ovat sen verran kevyitä, että tuollaista koristenauhaa voisi pyöritellä vaikka pikkuisen kuusenkin ympärille. Kiva idea!

      Poista
  5. Ihania sydämiä, todella söpöjä. :) Mä ajattelin laitta kuusenoksista tehtyyn kranssiin koristeeksi, kunhan nyt saisi aikaiseksi ensin tehtyä sen kranssin. Mutta taidan ensin pujotella ne rautalankaan ja vasta sitten koristaa kranssin marjoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältähän löytyy ideoita vaikka kuinka! Havut ja pihlajanmarjat sopivat kauniisti yhteen - kranssista tulee varmasti upea Mari!

      Poista
  6. Oi ahkeruuttasi Anu! Miten noista tulisi mustia marjoja? Iso tuollainen jo silmissäni. Hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkeruudesta en tiedä Hanna, mutta miten olisi musta suhumaali marjojen pintaan. Voisi olla hauskan näköistä, vaikka maalin alta alkaisikin pilkottaa paikotellen pihlajanmarjojen oma väri. Pitäisiköhän testata heti huomenna...

      Poista
  7. Suloisia marjasydämiä <3 Oranssinpunainen väritys sopii muuten mainiosti
    juuri tähän Halloweenin aikaan, taidanpa taittaa muutaman pihlajanmarjaoksan
    pöytää somistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Teija! Työmatkallani on eräs iso pöpelikkö, joka hohtaa tällä hetkellä aivan upean punaisena. Pihlajat ovat pudottaneet lehtensä ja marjat hehkuvat kauas. Nyt riittää matskua vaikka mihin tarkoituksiin :)

      Poista
  8. Ihania! Tuossa aiemmin kommenteissa kyseltiin mustien marjojen perään, eikös marja-aronian marjat ole mustia, ne kävis ehkä tuohon hommaan myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tietysti Johanna! Miten en sitä tajunnut... Kiitos kun vinkkasit. Marja-aroniastahan saa tosiaan myös kauniita sydämiä - jos malttaa käyttää ne koristeisiin eikä syötäväksi ;)

      Poista
  9. Pihlajanmarja on tosiaan nätti, vaikka missä. Ja kuivattuaan voi pistää poskeen, kunhan muistaa ottaa rautalangan ensi pois :) Täytyypä kokeilla jotain kivaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan onkin hyvä säilöntätapa Minttu - ja kovin kätevää kun marjat eivät vie tilaa pakastimesta tai jääkaapista ;)

      Poista
  10. Voi kuinka somia! Täytyy itsekin kokeilla.

    Kiitos osallistumisesta Viikonlopun linkkirinkiin! Pyytäisin sinua vielä seuraamaan emäntiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain unohtui... mutta nyt on unohdus korjattu ja blogeihin liitytty virallisestikin Mrs K ;) Kiitos kun muistutit!

      Poista
  11. Tosi kivat ovat! En ole koskaan tuollaisia tehnyt, mutta ehkä sitten ensi vuonna.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ideapankkiin vain Kati :) Tiedä mihin tuo idea voi vielä jalostuakin tässä vuoden mittaan...

      Poista
  12. Helppo toteuttaa lastenkin kanssa. Ja tänä vuonna on askartelumateriaalia pihlajat pullollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on tosiaan helppo tehdä lastenkin kanssa. Esikoisen kanssa minäkin pujottelin, eikä materiaalista ole tosiaan puutetta Ute :)

      Poista
  13. Kiitos kivasta ideasta! Havaitsin että istutetuissa pihlajissa ne punaisimmat ja pulleimmat marjat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on hyvä pointti Ulla, kiitos! En ole hoksannutkaan miettiä logiikkaa mistä parhaimmat marjat löytyvät :)

      Poista