sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Herkkuperheiden ilta

Mitä tapahtuu kun kaksi perhettä, jotka molemmat ovat hyvän ruuan ystäviä tapaavat? Menu suunnitellaan yhdessä, molemmat perheet hankkivat osan tarvittavista raaka-aineista ja tekevät alkuvalmistelut tahoillaan. Sen jälkeen kokoonnutaan yhteen viettämään mukavaa, leppoisaa iltaa.

Ilta pyörii kokkailun, seurustelun ja nautiskelujen ympärillä. Reseptit on valittu helpoiksi toteuttaa, mausta kuitenkaan tinkimättä. Kaikkea ruokaa ei valmisteta kertaheitolla valmiiksi ja istuta sen jälkeen pöytään, vaan ruokalajit valmistetaan yksi kerrallaan ja alkupalojen makujen viipyessä vielä suussa jatketaan pääruuan valmistamisella. Jälkiruoka valmistuu viimeiseksi.


Alkupalana herkuttelimme lohipastramia, joka oli aseteltu salaattipedille. Hellmann´sin majoneesi on muuten aivan huippuhyvää ja wasabilla maustettuna se oli täydellinen lisä lohipastramille. Lohipastrami tehtiin hyväksi todetulla ruoka.fi -sivustolta löytyneellä reseptillä. Kastikkeeksi vaihdoimme vain tuon wasabimajoneesin.


Pääruuaksi miehet paistoivat pihvit. Uuden säväyksen niihin antoi kuitenkin pekoniviipaleeseen kääriminen. Kuten kuvasta näkyy, kävi miesten kokkailu reippain ottein ja viuhahdellen. Oikeastikin se kävi kyllä tottunein ottein, mutta lisäksi harjoittelin sisustuslehtien käyttämää kuvaustekniikkaa. Sovitaan, että harjoittelen vielä lisää, mutta ajattelin ikuistaa tähän myös tämän ensimmäisen otokseni... Pihvien lisukkeeksi paahdoimme uunissa perunaviipaleita, teimme vihersalaatin, sekä vielä omaksi suosikikseni nousseen punajuuri-vuohenjuustosalaatin.


Jälkiruuaksi nautimme vielä ystäväperheen valmistamaa karpalosemifreddoa ja illan aikana syntyneitä marenkeja ja kinuskikastiketta. Että hyvä ruoka voikin olla hyvää - ja nautinto paranee, kun herkullisen aterian saa jakaa hyvien ystävien kanssa.


Onko teillä tapana harrastaa tällaisia perheiden kokkausiltoja? 

Tähän viikonloppuun on sisältynyt myös uudenlaisia asioita. Esikoinen vietti perjantain ja lauantain välisen yön ystävänsä yökyläsynttäreillä. Seuraavana yönä kuopus oli ensimmäisellä partioleirillään. Viikonlopun kumpanakin yönä kotona oli siis vain vajaa perhe. Tästäkö tämä nyt lähtee, että olemme pian tuon meidän sedän kanssa täällä kaksin... ;)

Nautinnollista sunnuntaita sinulle ja ystäväperheellemme kiitos ihanasta illasta ♥


Anu

EDIT: Tämä postaus on liitetty sunnuntai-iltana Mansikkatilan mailla blogin vinkkauksesta Kivempi blogin Viikonlopun linkkirinkiin. Käypä kurkkaamassa muitakin linkityksiä!

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

34 kommenttia:

  1. Voi jösses miten herkulliselta kuulosti! Aivan mahtava idea! Myönnetään, tässä arjen pyörteessä tulee ihan liian harvoin kutsuttua ystäviä kylään... mutta tässähän oliskin loistava idea :)

    Mukavaa sunnuntaita sinne suuntaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän kovasti tällaisista illoista kun suunnitellaan ja touhutaan yhdessä. Yhdessä tekien ruoka valmistuu siinä sivussa ja etukäteistekemisen määräkin vähenee. Ei muuta kuin kokkailuiltaa järjestämään Teija ;) Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. A että näyttää hyvältä!! Itsekin tässä ollaan kaavailtu ystävien kanssa perheillallisia yhdessä, mutta miehet ei ole vielä innostuneet. Suostuttelu käyntiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suostutelkaa ihmeessä Paula, tällainen on hauskaa! Vinkkinä: kantsii antaa miehille kunnon äijähommat tehtäväksi, tyyliin pihvinpaistamiset, kalankäsittelyt tms., niin motivaatio on suurempi kuin jos saavat (oman mieheni sanoin) kakkosluokan hommat eli kuorimiset, pilkkomiset ja pesemiset ;) Pidän peukut pystyssä, että saattte ehdotuksen menemään läpi!

      Poista
  3. Voi NAM miten hyvän kuuloista ja näköistä!!! Ihana idea :) Itsekin järjestäisit kyllä mielelläni tällaisia, ketähän lähtisi mukaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että halukkaita löytyy Jenni :) Oli kyllä herkullista...

      Poista
  4. Ihanalta näyttää ♥ Kuulinkin jo lauantai-päivällä menustanne ja vesi kirahti kielelle jo pelkästä ajatuksesta:) Meillä on myös perin tuttavapariskunnan kanssa tapana pitää kokkausiltoja, mutta teillä konsepti tuntuu vähän mielenkiintoisemmalta vielä, ehkä menee kokeiluun;)
    Ihanaa sunnuntaita harmaudesta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulinkin juu, että kuulit Riikka ;) Yhdessä on kiva kokeilla ja harjoitella ihan uusiakin reseptejä. Jos menee pieleen, niin se on mennyt sitten yhdessä tehden pieleen, eikä harmita samalla tavalla kuin jos olisi kutsunut ystäviä illalliselle ja joku osa illallisesta olisi mennyt totaalisesti pilalle. Ja yhdessä onnistuminen se vasta ihanaa onkin! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ♥

      Poista
  5. Näyttää kyllä ihan liian herkulliselta - ja idea on mainio!
    Joskus nuorempina tuon tyyppisiä iltoja vietettiin mutta ovat unohtuneet vallan - kiitos muistutuksesta!
    Mukavaa sunnuntai-iltapäivää sinne - toivottavasti jäi jotain vielä rääppiäisiin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jäi kyllä rääppiäisiinkin Lady eli tänään on saatu vielä makumuistella eilisiä herkkuja. Aika ihanaa niin. Mistä arvasitkin, että täällä ollaan melkoisia rääppiäisihmisiä... Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ♥

      Poista
  6. Aijai!! Ihanan näköistä!! Etenkin salaatti ja lohipastrami. Meillä on myös ollut tapana, tosin viime aikoina harmillisen vähän.. Minusta tuollainen on yksi parhaista tavoista viettää aikaa ystävien kanssa kun lapset ovat pieniä. Hyviä kuvia muuten! Tykkään itsekin kuvailla tilannekuvia - ihmisiä tekemässä jotain.. Kuvista tulee paljon luontevampia ja mielenkiintoisempia kuin silloin kun kuvaan osunut ihminen huomaa olevansa kuvattavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohi ja salaatti olivat minunkin suosikkejani Katri. Porukalla tekeminen on hauskaa ja usein siinä tulee opittuakin samalla jotain uutta kun toinen osaa yhtä ja toinen toista. Kiitos, kiva kuulla tuo kuvakommentti! Olisitpa nähnyt etukäteisvalmistelut kun testasin tuota viuhahduskuvaa varten. Esikoinen oli jo hermostua aikaisemmin illalla ja kyseli, että montako kertaa hänen oikein pitää kävellä saarrekkeen ympäri kun testasin asetuksia... Äh, mene vielä kerran jooko kun ei tää vieläkään onnistunut... H-hetkellä isä sai olla se, joka viuhahti ;) Olen ihan samaa mieltä noista tilannekuvista; ne ovat usein paljon mielenkiintoisempia kuin poseerauskuvat.

      Poista
  7. Ihanat ruoat. Ystävien kanssa olisi tosiaan kiva kokkailla. Meillä on harrastettu vuorotellen valmiiseen pöytään istumista, mutta tuollainen yhdessä tekeminen voisi olla mukavaa myös. Minullakin oli herkkuviikonloppu, mutta tällä kertaa istuin ravintolassa palveltavaksi. Ei huono sekään ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmiiseen pöytään pääsemisessäkin on puolensa Nainen Talossa ja ravintolailloilla vielä ihan ikioma, ihana paikkansa herkutteluissa. Ei ollenkaan huono! Herkutteluja on siis tänä viikonloppuna ollut enemmänkin ilmassa ;)

      Poista
  8. Herranjestas miten ihanalta kuulostaa. Ja näyttää! Aivan liian vähän nykyään tulee rauhassa kokkailua ystävien kanssa. Pitää ottaa itseään niskasta kiinni 😉. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jutta :D Meillä tällä tyylillä vietetään iltoja aika usein silloin kun tavataan ystäviä, mutta aivan liian harvoin tulee kutsuttua ketään kyläilemään. Arki meinaa vain ajaa yli, vaikka toisaalta ystävien tapaamisesta saa valtavasti virtaa ja iloa siihen arkeen. Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  9. Ihana idea tuo kokkausilta! Se yhdessäolohan on just parasta, ja tuossa ei tarvitse ottaa stressiä ruuanlaitosta ja silti on varmaan vähän kuin kävisi ulkona syömässä, vaikka on kotona.:)
    Hih, tuo pihvinpaistokuva on kiva!;)
    Voisit muuten linkittää tämän postauksen tuonne mun blogissa olevaan Linkkirinkiin. Löytyy lauantailta...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessäolo on tosiaan parasta ja tehdessä ehditään hyvin höpötellä kuulumisia. Tuo pätkittäin tekeminen on meillä myös todettu toimivaksi. Ei tule ajoitusongelmia ja miettimisiä miten saa ruuat pysymään lämpiminä tai rapeina - ja toisaalta ei tule myöskään ähkyä kun nautiskellaan pikkuhiljaa. Hih joo, lähtötaso sisustuslehtien viuhahduskuviin oli siinä ;) Tulenpa kurkkaamaan mikä linkkirinkin sinulla on. Viime päivinä on ollut sen verran haipakkaa, että osa suosikkiblogienkin postauksista on jäänyt lukematta.

      Poista
  10. Tosi mahtavaa, että ruoka on myös yhteisöllistä! Itse ulkomailla kasvaneena välillä Suomessa tulee ikävä kun isolla porukalla nautittiin hyvästä ruoasta.

    Kiitos linkkauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arjessa ruoka on monesti vain vatsan täyttämistä varten, mutta on ihanaa kun pöydässä saa istua pitkään ja hartaasti nautiskellen ystävien kanssa. En yhtään ihmettele Minttu, että kaipaat noita hetkiä maailmalta. Kiitos itsellesi linkkiringin pystyyn laittamisesta!

      Poista
  11. Oi mikä ihana ilta teillä on ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana ilta JohannaL kyllä! Maanantain harmaa sadesääkään ei haittaa nyt ;) Kivaa viikkoa sinulle!

      Poista
  12. Oi mitä herkkuja olette nauttineet! Tuo menu saa minulta kymppi plussan!
    Ystävien kanssa kokkailu on ihan parasta, kiva kun myös miehet viihtyvät
    hellan äärellä.
    Kivaa viikkoa Anu! Tapaammeko torstaina Adalmiinan Helmessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija ♥ On tosiaan kiva kun koko aikuisporukka on mukana keittiöpuuhissa tuollaisena iltana. Se nostaa tunnelmaa omalta osaltaan. Hauskaa viikkoa sinullekin! Torstaina on tarkoitus suunnata auton nokka kohti Helmeä - ihana nähdä taas!

      Poista
  13. Silmänruokaa ja varmasti vatsalle myös oikeaa superfoodia. Ihana idea ollut teillä yhteiskokkailussa. Ja hyvät kuvat, mistä näkee jo reseptitkin melko hyvin! Tunnelmallista viikkoa Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söivät kyllä sekä silmät, että vatsa Hanna ;) Tuollaiset illat ovat kyllä ihania ja kiva jos kuvista selvisivät reseptitkin. Tunnelmaa sinunkin loppuviikkoosi ♥

      Poista
  14. Aivan ihanaa ruokaa! Täällä herahtaa vesi kielelle! Ja tuo yhdessä tekeminen on parasta, ruoka valmistuu kuin hetkessä ja samalla on tullut päivitettyä kuulumiset ja parannettua maailmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta Jenni! Jos tuon saman menun olisi tehnyt yksinään, olisi sitä saanut tällainen tottumattomampi kokki tehdä aikamoisen monta tuntia ja pähkätä ajoituksia. Nyt tekemistä ei oikein edes huomannut - ja maailma tuli todellakin parannettua taas ;)

      Poista
  15. Jaahas! Vai että miehet ne siellä vaan VIUHAHTELEVAT ruuanlaiton lomassa?! Hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kuten kuvastakin näkyy Saara, jäi siitä jopa todistusaineistoa ;) Aika poikia meillä!

      Poista
  16. Apua, mitä herkkuja! Aivan loistava idea kokkailla yhdessä :) Tuo pitää kopioida, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Kati - saa vapaasti kopsata! Tässä sopassa ei voi olla liian montaa kokkia ;)

      Poista
  17. Pihvi on varma valinta, jos meillä kysyy miesväeltä. Minun alkoi täällä tehdä mieli punajuurisalaattia ja tuota herkullisen näköistä lohipastramia. Yhdessä kokkailu säästää emäntää/isäntää ja on kivaa, joten tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaat varmasti keitä varten pihvit oli laitettu menulle... Naiset taisivat odottaa enemmän juuri punajuurisalaattia ja lohta. Samat maut meillä Ute;)

      Poista