sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Vihreää ensiapua sisustuskuumeeseen

Kevään ensimmäiset auringonsäteet saavat aina sisustusinnon heräämään. Maalipurkki maaliteloineen on odotellut eteisessä jo jonkun viikon hetkeä, jolloin selviäisin tarttumaan niihin, mutta onneksi suurinta sisustuskuumetta pystyy helpottamaan pienemmilläkin asioilla.




Viikko sitten istuttamani auringonkukansiemenet kurottelevat jo kohti valoa ja versot ovat kasvaneet valtavalla vauhdilla. Pian pääsemme napsimaan versoja ruokiin - tai sitten vain ihastelemaan niitä vadilla.






Kotiimme muutti myös piikikäs kaktuskaveri. Miten niin olen mainosten uhri... Joku pieni kikka pitäisi vielä keksiä tuonne riisikorin pohjalle, jotta kaktus ei olisi niin kiikkerä. Riisikorin pohja kun on hieman epätasainen.






Vihreitä oksia vielä vaasiin ja johan helpotti. Tosin ei kovin paljoa. Maalipurkki syyhyttää sormia. Kateeksi käy heitä, joille telaan tarttuminen ei ole ison kynnyksen takana, vaan seinä on maalattu suitsaitsukkelaan. Valitettavasti en kuulu heihin. Mutta eiköhän tuo makuuhuoneen seinä saada pian vaihtamaan väriä meilläkin. Ennemmin tai myöhemmin.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! Mites, joko siellä podetaan kevään sisustuskuumetta - tätä kevään tautivalikoiman vakiojäsentä?

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

32 kommenttia:

  1. Ihanat auringonkukanversot! Meillä on rempattu oikein olan takaa pari viikkoa. Tänään ihasteltiin lopputulosta auringonpaisteessa. Mulla telaan tarttuminen on tiukassa, siippa taas helpompi tapaus ;) Pidähän tela hollilla, koskaan ei tiedä milloin inspis iskee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että teillä edistyy - voin vain kuvitella että teillä todellakin on ihasteltavaa! Tela on hollilla täälläkin. Kyllä se siitä lähtee vielä viuhumaan 🙂

      Poista
  2. Täällä suti heilunut ja yksi seinä sai uuden sävyn. Mutta, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! ;) Eli, ei tämäkään nyt ihan nopsaan tapahtunut. Ihanaa vihreää, meillä vielä siemenet kylvämättä. Jospa tulevalla viikolla saisi siemenet multaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sinua onnellista! Uusi seinäväri antaa varmasti uutta ilmettä roppakaupalla kotiin. Iloisia istutteluja! Samat puuhat meillä selvästi 😉

      Poista
  3. Tiedän tunteen! Aurinko saa inspiraation kukkimaan kummasti. Ihanan näköistä versoa siellä jo kasvaa. Meillä on vähän toisinpäin nämä jutut, mulla on multa ja nuo auringonkukansiemenet odotelleet sen pari viikkoa kylvöä, mutta maaliin olen tarttunut senkin edestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä jos tehdään vaihturit Jenni: minä voin kylvää sinulle siemenet, tule sinä meille maalaamaan 😉 En tiedä miksi tuo maalaamisen kynnys on niin korkealla mutta eiköhän se siitä kun vain pääsisi alkuun.

      Poista
  4. ihanat vihreät. Voi kuinka niin kaipailisin lisää oikeita vihreitä kukkia kotiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika. Meillä ei ole varmasti koskaan ollut näin paljon viherkasveja kuin nyt. Jännitys tiivistyy miten kauan pysyvät hengissä 🙂

      Poista
  5. Upeasti vihreä piristää aina kotia!
    Mukavaa alkavaa viikkoa Anu ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tekee. Tämä viherkasvitrendi on iskenyt minuun(kin) oikein kunnolla. Mukavaa viikkoa sinullekin Outi!

      Poista
  6. Todellakin, todellakin podetaan!:D Tekisi mieli maalata vaikka kuinka monta seinää!:P Ja vaikka ennen joulua suunnittelin ensiksi kuopuksen huoneen maalausta, niin taitaa mennä meidän makkari edelle. Kaikkihan sai alkunsa sängyn siirtämisestä ja valaisimisen vaihdosta.;D

    Saisiko sinne korin pohjalle esim. vanerista sahatun kiekon? Tai ruokalautasen? Ihana kaktus! Mun tekis mieli tuollaista hieman kookkaampaa ja en oo muuten mitään vielä kylväny, mutta tarkoitus on piakkoin.:)
    Ihanaa viikkoa Anu!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet kyllä juuri noita suitsaitmaalarinaisia! Hih, koskaan ei tiedä mikä lumipallo lähtee pyörimään pienestäkin muutoksesta. Tsemppiä muutoksiin!

      Väärinpäin laitettua, riittävän isoa lautasta mietin minäkin tuonne korin pohjalle. Nyt siellä on muovinen aluslautanen mutta sekin keikkuu kun pohjan keskellä on korkeampi kohta. Ehkä kaikkein alimmaksi pitäisi laittaa vielä yksi lautaskerros. Täytyy testata. Ja juu, en päässyt millään kävelemään tuon kaktuksen ohi kun sen hinnasta sai puolet pois Plantagenilla 🙂 Kivaa viikkoa Taina!

      Poista
  7. Ihanaa vihreää - ja kaunista ruskeaa! Kyllä täälläkin suunnitelmia on vaikka kuinka paljon vaan kun emme pääse isännän kanssa yhteisymmärrykseen siitä, mitä tehdään ja miten;)
    Upeaa uutta viikkoa, Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ajatusten yhteensovittaminen on kyllä... Yksi syy viivytykseen varmasti meilläkin 🙂 Mukavaa maanantaita ja alkanutta viikkoa Arja sinullekin!

      Poista
  8. Nuo auringonkukan versot ovat hyviä!
    Ihana kaktus! Tuosta tulee muistot lapsuudenkodista mieleen!
    Tsemppiä projektiin, kyllä se innostus vielä löytyy!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä Marita - sitä tarvitaan. Innostusta löytyisi kyllä mutta odotan niin pitkää vapaata hetkeä että sitä ei tahdo tulla 🙂 Nyt kun sanoit niin kaktuksia löytyi meiltäkin, mm. iso anopinjakkara (olikohan sen niminen...).

      Poista
  9. Kevät saa sen vihreän kaipuun puntaan kummasti :)

    Mulla on muuten tuommonen samankaltainen iso kasvi - ostin pylvästyräkkini muutama kuukausi sitten. Se on ehkä himpan yli metrin ja samoin tuossa riisikorissa. Pitkänä hujoppina se alkoi olla uhkaava, kun kallistui ja kallistui...odotan nyt sille jotain näppärää ideaa, sillä jouduin muuttamaan kasvin kohtaa ja nyt kaveri kallistelee seinään.

    - Olisiko joku massiivinen lautanen pohjalle hyvä? Isot kivetkään ei ruukkua pystyssä pidä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisikorin pohja on aika kinkkinen. Tiedän niin tunteen kallistelevista kasveista riisikoreissa. Meillä on toinenkin sellainen 😉 Tainan kommentin jälkeen jäin miettimään hiukan isompaa savista aluslautasta jonka laittaisi nurinpäin tuonne pohjalle. Auttaisikohan se...? Tsemppiä Titta teidän huojuvan hujopin kanssa!

      Poista
  10. Toi kaktus on supermakee! Lapsuudenkodissani oli samanmoinen, tosin
    pidempi, taisi olla lähes kaksi metriä pitkä! Miten on, mahdatko ennättää
    joku päivä lounaalle Myllyyn, olisi ihana päästä vaihtamaan kuulumisia pitkästä
    aikaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, huikean korkea on ollut teidän kaktus! Otetaan vaan lounastreffit joku päivä - olisi kiva nähdä pitkästä aikaa. Katsotaan kumpi selviää ensin toisen hoodeille ja treffataan siellä 🙂

      Poista
  11. Kyllä podetaan sisustuskuumetta täälläkin! Tekisi mieli uusia kaikkea ja kuume nousee auringonvalon lisääntyessä.
    Tuo kaktus on aivan mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa kevät olla tyypillistä näiden kuumeilujen aikaa ja teillä on ihanista kuvistasi päätellen kevät aika paljon meitä edellä 🙂 Tänään alkoi vaihteeksi sataa lunta. Ei ehkä ihan välttämätöntä enää tässä vaiheessa 😉

      Poista
  12. Kaikki syötävät vihreät ovat mullekin mieluisia vaikken viherkasveja muuten harrastakaan. Rosmariini tuoksuu tällä hetkellä keittiön pöydällä :)
    Meidän keittiönkaapit saivat juuri värinsä (ammattimaalarilla tietty, ei se maalipensseli meilläkään niin vain heilu) - maltan tuskin odottaa teidän makuuhuoneen seinän uutta väriä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se sama purkki tuolla todella odottelee rauhallisempaa hetkeä 😄 Mutta kiva kuulla että teillä on edistytty! Ja yrtit... oih niiden tuoksut ovat niiiin ihania.

      Poista
  13. Täälläkin sisustettu vihreällä, kun ei ole ollut energiaa shoppailla sen kummemmin. Kauniita kasveja sinulla siellä, mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on siis enemmänkin ilmassa Maiccu :) Kasveilla saa taitettua suurimman kärjen kevään sisustusvimmasta ja tuotua kotiin kaivattua vihreyttä. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  14. Onpas hauska kaktus!Meillä on olkkarin ikkunan kaktuksia täynnä, kun poika keräilee niitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on kunnon kaktusfarmi Mamma A! Hauska keräilykohde pojallasi :)

      Poista
  15. Maalipurkkeja on täälläkin viritelty viimeksi tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin sitten vähän isommat kuviot menossa Aikku! Arvaa mitä, minäkin sain eilen vihdoin maalattua sen makkarin seinän. Maalausintoa sinnekin!

      Poista