sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Euca | uusi pesuainetuttavuus

Eucalyptukset ovat olleet leikkoina jo jonkin aikaa kovasti pinnalla ja rakastan niistä tulevaa raikasta tuulahdusta. Siksi innostuinkin kovasti kun minulle tarjottiin testattavaksi puhdistusainetta, Eucaa, jonka tehoaineena on eteerinen eucalyptusöljy. Tuo puhdistusaine sopii siivouksesta pyykinpesuun ja pienenä lorauksena tehoaineeksi vaikka auton pissapojassa kesäaikaan. Aikamoinen monitoimiaine.
Vanhalla australialaisella reseptillä valmistettu Euca* sopii tosiaan kaikkeen, mitä voi vesipestä. Ihanan tuoksuista eucalyptusöljyä on siinä niin paljon, että se ei ole hajuste vaan yksi tärkeimmistä tehoaineista ja tuo öljy on luontaisesti desinfioiva ja antibakteerinen. Euca-pesutiiviste on myös biologisesti hajoavaa, ei sisällä zeoliittia eikä fosfaattia ja sen ph on neutraali.
Olen testaillut Eucaa nyt pyykinpesussa, pessyt sillä lattioita ja käyttänyt laimennettuna suihkepullossa sekä pintojen puhdistukseen, että ilmanraikastukseen - ja olen myyty. Voimakkaasta tuoksusta huolimatta tuoksu ei jää juurikaan leijailemaan kotiin - olisin voinut tuoksutella sitä pidempäänkin, mutta aineen teho on todella hyvä. Kylpypyyhkeissä tuntui ainakin, että värit todellakin kirkastuivat  ja muussa puhdistuksessa ei tarvita suurta hankaamista, jotta tahrat saa lähtemään.

Pullo ei ole suuren suuri, mutta eipä ainetta paljoa tarvitse laittakaan, esim. koneelliseen pyykkiä tarvitaan enintään kaksi korkillista, suihkepullossa veden joukossa pieni loraus on riittävä. Tuota suuremmat määrät eivät vaikuta enää pesutehoon, vaahtoa tulee vain enemmän.

Valmistaja vinkkaa, että mökkiläisille Euca on aivan huippu. Sopiihan tuote astianpesuun rannassa yhtälailla kuin saunanlauteisiin ja erottelevassa kuivakäymälässä suihkepulloon laimennettuna se toimii desinfioijana ja hajunpoistajana.

 
 Euca valmistetaan Suomessa ja aine päätyi valmistajalleen heidän ystäviensä kautta. He asuivat pitkään Australiassa ja käyttivät siellä tätä ainetta kodin yleispuhdistusaineena ja pyykinpesussa. Suomeen takaisin muuttaessaan he toivat mukanaan vanhan australialaisen reseptin, ja tällä reseptillä Eucaa nyt Kotkassa valmistetaan.


Jos kiinnostuit ja haluat testata, on Euca Saunalahja-verkkokaupassa tämän kuun loppuun asti tarjoushinnalla 5 € / pullo (normaalisti 6,90 €). Lisäksi Eucan ostaja saa kaupan päälle hunajaisen sydänsaippuan, jossa on sisällä aito hunajakennon palanen mehiläispesästä (saippuoita on rajoitettu määrä).

Ihanaa auringonpaisteista sunnuntaita! Mahtavaa kun kevät saatiin meillekin.

Anu

* Pullo saatu testattavaksi blogiin.


ps. Aromaterapiassa eucalyptusöljyn sanotaan kirkastavan ajatuksia, rauhoittavan mieltä ja tasapainottavan tunteita. Jos siivoamisesta - tai ainakin sen jälkeisestä siisteydestä ja puhtaudesta tulee hyvä mieli, on nyt mahdollista tuplata tuo olotila jo samalla kun heiluttaa rättiä siivouspäivänään. Mukava sivuvaikutus tämäkin.


ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä pesuaineelta ja jos vielä käy moneen eri käyttötarkoitukseen.

  VastaaPoista
 2. Heti tekee mieli pestä sauna tällä pesuaineella.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna olikin yksi paikka johon tätä suositeltiin, sekä lauteisiin että laattoihin. Mukavaa alkanutta viikkoa Outi!

   Poista
 3. Tätä olisin tänään tarvinnut, kun innostuin saunan pesemään.
  Kevät on tuonut energiaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kevätauringolla on mahtava voima luonnon lisäksi myös ihmismieleen 🙂 Eucalyptus ja sauna sopivat kieltämättä hyvin yksiin.

   Poista
 4. Rakastan aineita, jotka sopivat vähän joka asiaan - ja rakastan eucaa, sillä se on yksi harvoja tuoksuja, joita pystyn tuoksuallergikkona kotonakin käyttämään. Jossain vaiheessa ilman muuta kokeiluun - kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eucalyptuskö on yleisemminkin tuoksu joka sopii tuoksuallergikolle? Se jäi tuohon kirjoittamattakin, että valmistajan mukaan tämäkin sopii ainakin useimmille tuoksuallergisille. Kannattaa siis testata, on tehokas aine!

   Poista
 5. Mahtavatkohan toimittaa ulkomaillekin? Haluaisin kokeilla ehdottomasti, sillä tykkään niin eucalyptuksesta!
  Minulla on kotona usein eucalyptuksen oksia ja teen niistä kransseja, sillä ne muistuttavat minua myös Kreikan kotini pihasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvitellään, toivottavasti! Oi, sinullako kasvoi kotipihalla eucalyptuksia? Leikot tuovat varmasti sitten ihania muistoja.

   Poista
  2. Hei Marianna. Toimitamme Eucaa kyllä postin kautta ulkomaillekin. Jos laitat osoitteesi ja haluamasi pullomäärän sähköpostina parttia@parttia.fi niin katson sinulle hinnan toimitukselle. Kaunista kevättä sinulle! yst. Kaija / Parttia Green Bouquet Oy www.saunalahja.fi

   Poista
 6. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus! Plussaa just tuosta monikäyttöisyydestä.

  Heyy, oot ollut mun mielessä, pitäis ehtiä treffaamaan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut tosiaan mielenkiintoinen tuttavuus ja jää meillä jatkossakin käyttöön Teija. Uuuu, oletko ehtinyt saada meidän päällisen valmiiksi? Ollaan yhteyksissä.

   Poista
 7. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuotteelta. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Outi. Ainakin minä olen kovasti tykästynyt tähän.

   Poista
 8. Ai että, tuoksu tulee tänne asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuuli käy sopivasti länsirannikon suuntaisesti :) Ei vaan, tämä tuoksu on aivan ihana!

   Poista