tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kymppisynttäreinä allasbileet

Meillä juhlittiin viikonloppuna vielä viimeinen erä nuorimmaisen kymppisynttäreitä, tällä kertaa lastenkutsujen merkeissä. Esikoisen kymppisynttärit olivat aikanaan yökyläsynttärit ja niitä toivottiin nytkin. Onneksi tytön kummitädin vinkkaama allasbilepaikka innosti myös ja niinpä juhlia vietettiin pulikointien merkeissä.




Tytöt ovat jo sen verran isoja ja paikka sen verran omanlaisensa, että emme suunnitelleet poolpartyihin sen ihmeellisempää ohjelmaa. Uintia, vesileikkejä ja herkuttelua, tämä oli sankarinkin toive. Täytimme kotona ison kasan vesileluja ja ne matkasivat mukanamme juhlapaikalle ja olivatkin kovassa käytössä.






Herkkupuoli asetti pieniä miettimisiä. Paikan pitäjä vinkkasi, että allasosastolla on sen verran kuumankostea ilma, että se kannattaa pitää mielessään tarjoiluja suunnitellessa. Jäätelö ja kaikki helposti sulava olivat pois laskuista.

Niinpä menimme helpon kautta. Popcorneja, sipsejä, suolatikkuja ja teemaan sopivia kultakaloja suolaiseksi. Vesimelonista tein "tikkareita" pujottamalla melonipalat jäätelötikkujen nokkaan. Tigerissa myytävät pikkukeksit ovat hauskan näköisiä ja maistuivat lapsille ja aina niin avuliaan Pirkka-tädin leipomat pikkudonitsit olivat oma helpotukseni, mutta myös lasteen makuun sopivia.








Jotta en olisi päässyt kuitenkaan ihan luistamaan tekemisistä, piti jotain pientä värkkäillä. Pinterestistä bongasin idean uimarenkailla köllöttelevistä nallekarkeista. Siispä nallekarkit pienellä sokerikuorrutepisaralla kiinni rengaskarkkeihin ja sinne pääsivät nallet köllöttelemään herkkupöytään teeman mukaisesti. Samoin muovisten pikkuämpäreiden käytön tarjoiluastioina löysin Pinterestin idea-aitasta.




Niin päättyivät meidän perheen viimeiset isommat lastenkutsut. Herkkuhetkeä lukuunottamatta tytöt polskivat altaassa koko 2,5 tuntia ja ainakin sankariin itseensä sopi juhlien jälkeen kuvaus väsynyt, mutta onnellinen. Tästä eteenpäin lasten synttäreitä juhlitaan vähän eri tyyppisissä merkeissä, pienemmällä vierasmäärällä. Toisaalta haikeaa, toisaalta helpottavaa. Onneksi aina voi kuitenkin  kehitellä kivoja juhlia teemaan jos toiseenkin, lapsille ja aikuisille.

Mukavaa viikon jatkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

  1. Kuulostaa ikimuistoisilta synttäreiltä, mikä tämä paikka oli? Meillä kanssa synttärijuhlia suunnitellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sankari oli itse ainakin tyytyväinen Niina 🙂 Paikka oli Verkahovin allasosasto. Allas on noin 130 cm syvä ja toisessa päässä voi poreillakin hieman eli pientä kylpylätunnelmaa. Varauksia hoitaa Wercafe. Mukavia suunnitteluja!

      Poista
  2. Ihanat synttärit. Allasbileet voisi olla kivat ihan aikuisellekin!
    Mukavaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin Outi ihan samaa! Tuo paikka oli kivan viihtyisä ja toimisi hyvin aikuistenkin juhlissa.

      Poista
  3. Voi mua onnetonta - niin on itseään ekopaastoilijan kiusattava, että lastenkutsujenkin herkkuja on kuolattava;)
    Kiitos vinkistä - vaikka lasten synttäreitä ei enää vietetäkään, voi tuolla juhlia vähän varttuneemmallakin iällä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hetkiä jolloin lastenkutsujen herkut ovat herkuista herkuimpia 😉 Olen niin ylpeä ekopaastostasi Lady - iso peukku!

      Poista
  4. Ihanat synttärit teillä ollut ja varmasti sankarille ikimuistoiset. Meillä on syksyllä keskimmäisen kymppisynttärit, saa nähdä miten niitä juhlitaan. Allasbileet tai paremminkin saunailta taitaa olla sankarin toiveena! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saunaillan ympärille saa tosi kivoja juttuja kehiteltyä myös! Teillä on hetki vielä suunnitteluaikaa. Toki tämän ikäisille pääsee jo aika helpoilla suunnitteluilla kun vain löytyy teema jota sekä juhlija että vanhemmat kannattavat.

      Poista
  5. Vähänkö hieno idea synttäreille! Jos tuollainen paikka löytyisi meiltä päin, voisin järkätä synttäreitä vielä seuraavat kymmenen vuotta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti Tuija 🙂 Mutta totta, mikäs tuolla olisi ollut istuskella palmun alla kylmä juoma vieressään. Nyt en hoksannut sitä tehdä mutta ehkä sillä seuraavalla kerralla 😉

      Poista
  6. Uuh, aivan törkeän ihana synttäripaikka! Tulisin mielälläni vieläkin!;) Oi, oi, noin hulppeaa synttäripaikkaa ei taida täältäpäin löytyäkään, vaikka Hollolan uimahallissa on kyllä mahdollisuus vuokrata joku osa synttäreille.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on Taina yhden palvelutalon allasosasto eli ei ehkä niin kovin isosti tiedossa täälläkään. Kuopuksen kummitäti vinkkaisi. Teiltä voi siis hyvinkin löytyä joku vastaava paikka 😉

      Poista
  7. Voi miten kivat synttärit ja herkut! Muistoissa ovat monet synttärit ja ihan kaihollahan niitä nyt muistelee, vaikka silloin niitä hiki päässä järjesteltiin. Allassynttäreitä ei meillä ole vietetty, mutta maatila-, keilailu-, itsepuolustus-, pizza-, Build a bear ja leikkimaasynttäreitä on vietetty :) Voi niitä aikoja!

    Todella kivat nuo meloninpalat jätskitikuissa ja aah...donitsit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on ollut teemoja laidasta laitaan - mahtavaa! Juhlia on kiva suunnitella ja järjestää, mutta kieltämättä niissä on puuhaakin. Meloni-ideasta pidin minäkin. Tulee varmasti käyttöön kesälläkin ja on kiva retkieväänä kun sormet eivät tahmastu niin helposti.

      Poista
  8. Ai miten kuulostaa kivalta! Meillä juhlittiin maanantaina keskimmäisen 5v synttäreitä ja voi veljet - kyllä kolme omaa ja kolme vierasta lasta saa ääntä ja touhua aikaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Juhlavauhti on aina ihan omaa luokkaansa 😀 Muistinkin että teilläkin on maalissankareita.

      Poista
  9. Ihana, vähän erilainen juhlapaikka ja tarjoilutkin enemmän kuin herkulliset! Meilläkin vietetään elokuussa pojun viimeisiä isompia kaverisynttäreitä, ja ohjelmaa suunnitellaan jo kovasti.

    Mukavaa pääsiäisen odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on hyvissä ajoin suunnittelut käynnissä! Toki on tärkeät juhlatkin tulossa 🙂 Mukavaa pääsiäisen odotusta teillekin! Juuri mietin että tänään voisi kaivaa jo jotain pääsiäiskoristeita esille.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Tervetuloa Kristiina! Blogi on jäänyt viime aikoina vähän arjen jalkoihin mutta josko jo pian alkaisi näkyä hieman rauhallisempia aikoja ja tämä harrastus saisi taas enemmän aikaa 🙂 Toivottavasti viihdyt!

      Poista