sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Jäisen tien kulkijan bestikset

Jos tuntuu, että elo on ollut tämän alkuvuoden ylä- ja alamäkeä, on sama linja ollut sääpuolellakin. Reippaasta pakkasesta on tultu vauhdilla nollakeleihin - ja takaisin pakkaselle. Jäätä on ollut näillä meidän hoodeilla tämän talven kaikkialla muualla paitsi ulkoluistinradoilla, joilla sitä soisi olevan.

Onneksi joku taitava on kehitellyt Icebugit. Tulin hetki sitten kävelemästä ja olen taas kerran iloinen kengistäni - olen ollut jokaisen jäisillä teillä tehdyn kävelylenkin jälkeen joulukuun alusta alkaen, jolloin laitoin bugini ensimmäisen kerran jalkaani.
Liukkaudesta huolimatta kävely onnistuu normaalein, pitkin askelin, eikä alamäessäkään tarvitse sipsutella. Ylämäissä saa ponnistavalla jalalla ponnattua kunnolla ja kävely on rentoa. Kenenkään ohi en toki pääse kävelemään huomaamatta, jos sellainen tarve sattuisi tulemaan, sen verran voimallinen rouske kengistä tulee ja vastaantulevan bugikäyttäjän tunnistaakin tutusta äänestä. Mutta niihän sanotaan, että kodinkoneissakin reilumpi ääni on vain tehokkuuden merkki :)

Nasta pureutuu jäällä ja lumella alustaan ja asfalttikohdalla se painuu puolestaan kengän pohjan sisälle. Missään vaiheessa ei siis tunnu huteralta tai siltä kuin kävelisi piikkien päällä.
Malleja ja vaihtoehtoja löytyy sirompia ja krouvimpia. Minä valitsin reilut ulkoilujalkineet, jotka on helppo vetää jalkaansa ja ottaa pois. Ja parin kuukauden käytön jälkeen: kahta en vaihtaisi, oikean jalan ja vasemman jalan Icebugiani ♥ Eikä tämä ole maksettu mainos, vaan silkasta onnesta lenkin jälkeen kirjoitettu. Vieläpä niin vauhdilla kirjoitettu, etten ehtinyt edes puhdistaa kuraisia bestiksiäni, vaan kuvat ovat todellista arkirealismia suoraan kännykästä.

Mukavaa ja liukastelematonta alkavaa viikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

 1. Voi sinuu onnellista Icebug-naista! <3 Näitä on nyt moni kehunut, joten harkintaan menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, onnellinen oon Teija :D Suosittelen. Eilen mietin jo laitanko bugit jalkaan postilaatikollekin mennessä kun piha on ihan luistinrata ;)

   Poista
 2. Tällaiset pitäisi varmaan minunkin hankkia. Ulkoiltua tulee jo työn puolesta niin säällä kuin säällä, joten lisäpito olisi paikallaan.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olen oikein ymmärtänyt työsi Outi, niin bugit olisivat sinulle ihan ehdottomat. Minä vannon näiden nimiin ainakin aivan täysin ja on niin ihanaa kun ei tarvitse jännätä kaatumista joka askeleella. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Minä hankin täksi talveksi jo toiset Icebugini, edellisiin kun alkoi tulla vesi sisälle kuuden ahkeran käyttövuoden jälkeen😝, mutta ilma bugeja en astu ovesta ulosa, ainakaan koirien kanssa, on ne vaan hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin käyttänyt bugisi todella loppuun Anu, mutta kuusi vuotta käyttöikää on jo kunnioitettava ikä talvikengille :) Koirien kanssa ulkoillessa pito onkin ihan ehdotonta.

   Poista
 4. No johan on jääkaljamakelit siellä. Onneksi on tuollaiset turvalliset popposet, mitkä jalkaan laittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnetään, että tuo oli lenkkini ylivoimaisesti pahin kohta Anu. Koko matka ei onneksi ollut samanlaista luistinrataa. Muuten olisi voinut olla kävelyinto vähissä bugeillakin :)Hauska tuo jääkaljamakeli - en ole kuullut tuollaista sanaa ennen!

   Poista
 5. Kunnolliset, pitävät kengät tällaisena jäätikkötalvena on yhtä tärkeät kuin heijastin pimeällä.

  Liukastuin reilu viikko sitten ja vahingoitin polveni. Arvatkaas mihin satsaan seuraavaksi :D Piikkikenkiin taatusti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä Sari. Huh, toivottavasti polvellesi ei käynyt pahasti. Liukastumisissa on aina iso vaara käydä tosi pahasti. Turvallisia askeleita lopputalveen!

   Poista
 6. Kiva kuulla palautetta kengistä. Itselläni ei ole, mutta kävin juuri äidilleni ostamassa, hän kun toipuu onnettomuudesta ja (suuresta) jalkaleikkauksesta. Pikkuhiljaa päästään ulos jo ilman pyörätuolia, joten kunnon kengät on paikoillaan.
  Mukavaa alkanutta viikkoa ja ollaanhan varovaisia ettei liukastuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista toipumista äidillesi ♥ Suuria juttuja. Toivotaan, että ulkoilusäät muuttuvat paremmiksi, jotta hänen tulee rohkeammin lähdettyä myös ulos haukkaamaan raitista ilmaa. Meilläkin äitini sai ensin joululahjaksi tällaiset ja hänen hyvien kokemustensa jälkeen buumi on levinnyt useammalle lähipiirin käyttäjälle.

   Poista
 7. Kiva lukea käyttäjän kokemuksia! Näillä liukkailla pitää kyllä käydä hankkimassa itsellekin omat bugit ennenkuin vahinkoa sattuu.
  Mukavaa viikkoa - ollaan varovaisia kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että ainakin täällä meidän seuduilla talvi tuntuu muuttuneen sellaiseksi, että nämä jääkelit ovat normitalvea. Ei kiva. Onneksi hyvillä varusteilla pystyy edes hiukan helpottamaan eloa. Mukavaa viikonloppua Pia sinullekin!

   Poista
 8. Ulkona on kyllä kamalan liukasta. Mulla ei ole tuollaisia kenkiä, piikkiremmit löytyy kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu tosiaan, että kotiovella voisi hyvin vetäistä luistimet jalkaan Satu. Melkoiset pääkallokelit on ulkona edelleen.

   Poista
 9. Mainiot Icebugit!
  Kaaduin muutamia vuosia sitten oikein kunnolla ja sain aivotärähdyksen, joten liukas keli pelottaa nykyään ihan hirveästi!
  Täällä Norjassa jäi eilen 16-vuotias tyttö metron alle liukastuttuaan heti metrosta ulos astuessaan. Hän putosi metron ja laiturin väliin, eikä metronkuljettaja huomannut tätä, vaan lähti taas liikkeelle.

  Varovasti eteenpäin ja hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huh - järkyttävä onnettomuus. Vetää sanattomaksi. Bussipysäkit ovat täälläkin niin liukkaita, että hirvittää koska joku liukastuu ja jää lähtevän linja-auton ale.

   Uskon, että oman kaatumisen ja aivotärähdyksen jälkeen liukkaus pelottaa. Minulla riittää jo se kun lähipiirissä on useampi kaatuminen ja suurempia ja pienempiä seurauksia siitä. Ollaan varovaisia, siellä ja täällä ♥ Hyvää viikonloppua Marianna!

   Poista
 10. Mainiot tuollaiset icebugit! Moisia olen kuolannut itsekin, ainoastaan korkea hinta on jarruteltu ostopäätöstä. Odottelen josko urheiluliikkeiden final salet alkaisivat kohta, hyvällä tuurilla
  saattaisin saada jääkengät itselleni sopuhintaan...Alennusmyynneistä vielä sananen. Löysin
  muutama päivä sitten Halti Outletista meidän Artulle aivan huippuluokan ulkoilutakin 20 eurolla!
  Oikea hinta 379,- !!! Ai että tuli hyvä mieli, vaikka takki on vielä himpun verran liian iso, niin ensi talvena se on just oikean kokoinen.

  Rentoa viikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä ovat vähän arvokkaammat, mutta onneksi ovat myös hyvät jalassa ja näistä on ollut ihan kivasti tarjouksia tässä alkutalvenkin mittaan. Sinulla onkin Teija nyt hyvä paikka seurata alejen alkamista ja päästä nappaamaan parhaat päältä :) Toki olet tainnut olla aika mestari tekemään ale-löytöjä kyllä ennenkin. Vau, mikä löytö tuo Artun takki! Ulkoiluvaatteissa laatu ja käyttömukavuus kulkevat yleensä käsi kädessä ja niissä tuollaiset löydöt ovat aivan huippuja. Ihanaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 11. Hankin omani tammikuun alussa, henkivakuutus ja joululahja työnantajaltani samassa paketissa ;) Kyllähän hinta vähän nikotutti, 139 € maksoin omistani, mutta ei kyllä siihen nähden, mitä voi tapahtua ja minulle tapahtuikin - josta toki käsittämättömästi selvisin ulkoisilla vaurioilla ja säikähdyksellä. Nyt on voinut nauttia ulkoilusta, ja samalla olen tosi iloinen, että kenkien lesti on hyvä, tukeva ja kengät ovat silti kevyet. Ne nimittäin näyttävät todella painavilta. Hankin vetoketjulliset versiot ja tykkään ihan hirveesti ♥ Koskas mennään monotreffeille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli uskomaton onni matkassa, mutta hyvä, että nyt on uudet henkivakuutuksetkin hankittuna ♥ Uudestaan ei varmasti tee mieli ihan heti kolauttaa päätään ja uskon, että askel on aika varovainen. Aina ei vahinko tietenkään tule kello kaulassa, mutta onneksi on näitä, joilla liukastumisia voi yrittää ehkäistä. Muistankin, että sun kengät on enemmän kaupunkikengäksikin sopivat, mun kenkiä sirommat mallit. Mennään ihmeessä monotreffeille, rouskutellaan stereona :)

   Poista