keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Operaatio sohvan kotiuttaminen

Viimeksi kerroinkin jo, että muutoksen tuulet ovat puhaltaneet olohuoneessamme. Hyyyvin huonokuntoisen sohvan tilalle hankittiin viimein uusi ja nyt huoneessa on taas mukavampi olla.




Mutta että sohvan hankkiminen voikin olla tuskallista. Mikä malli, minkä värinen, nahka vai kangas, mikä koko, kulmasohva, kulmadivaani vai kaksi erillistä sohvaa jne jne jne. Huonekalukaupassa sohvat näyttävät aivan erilaisilta kuin kotona ja koon hahmottaminen on vaikeaa.

Myös värin päättäminen on ainakin minulle haastavaa kun huoneessa on yksi harmaa seinä. Näyttääkö joko sohva tai seinä likaiselta jos molemmat ovat harmaita, mutta sävyt menevätkin ristiin? Saisipa sohviakin kasan kotisovitukseen ennen päätöksen tekemistä - eipä taida onnistua ihan helpolla. Onko muillakin näin hankalaa vai onko tämä pelkästään oma ongelmani?




Alunperin suunnittelin, että olisimme jatkaneet valkoisella sohvalla, mutta mieli kääntyi lopulta harmaaseen ja olen tyytyväinen. Uusi sohva toi mukanaan olohuoneen sisustusinnon. Halusin sohvan taakse seinälle, pianon yläpuolelle jotain muutakin harmaata ja tadaa, eräänä iltana puolenyön tietämissä löysin itseni värkkäilemässä ontelokuteesta solmuja pyöröriman ympärille.

Oikeat makramee-tekijät, laittakaa te silmät nyt kiinni, sillä tässä seinävaatteessa on aivan omia solmujani. Otin mallia netin solmuoppaista ja päädyin tekemään aina saman suuntaisia solmuja. Seinävaate syntyi hetkessä ja minusta se sitoo huonetta nyt paremmin kokonaisuudeksi.








Niin pehmentyi kertaheitolla olohuoneen värimaailmakin. Mustavalkoisuus sai tehdä tilaa pehmeydelle. Mustavalkoisuus antaa ryhdikkyyttä ja selkeyttä. Ehkä meillä on tultu tilanteeseen, jolloin arjen juoksuille tarvitaan vastapainoksi levollisuutta ja rauhaa - sen ryhdikkyyden lisäksi.

Rauhallista ja levollista marraskuun viimeistä sinullekin! Muistathan, että tämä ilta on aikaa vielä osallistua sisäisen kauneuden arvontaan - pääset sinne tästä klik.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

23 kommenttia:

  1. Onpa kauniin harmaa sohva, ihan täydellinen teidän olkkariin. Minä kun en noista solmuista tiedä, niin sanonpa vaan, että oikein on onnistunut seinävaate teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Hetken kesti, että oma silmä tottui olkkarin uuteen värimaailmaan, mutta päätös tuntuu edelleen hyvältä. Minustakin seinävaate onnistui. Tosin kun tekemisen jälkeen katsoin jostain oikeita solmuja, olivat ne melko paljon kauniimman näköisiä. Mutta onpahan tämä työ ainakin tekijänsä näköinen ;)

      Poista
  2. Mun katse kiinnittyi heti tuohon taideteokseen! Kaunis! <3 Ja sohva on upea myös. Itsekin hankkisin nyt harmaan, mutta tästä taidettiinkin jo kerran jutella, että ei nyt ihan lähivuosina kuitenkaan ;)

    Pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu ollaan juteltu sohvista Teija :D Pitkään tämän meidänkin sohvamme hankinta kesti, mutta nyt on ilo sitäkin suurempi.

      Poista
  3. Mun katse kiinnittyi heti tuohon taideteokseen! Kaunis! <3 Ja sohva on upea myös. Itsekin hankkisin nyt harmaan, mutta tästä taidettiinkin jo kerran jutella, että ei nyt ihan lähivuosina kuitenkaan ;)

    Pus!

    VastaaPoista
  4. Huomasin heti tuon ihanan seinävaatteen tai taideteoksen oikeammin. Aivan ihana! Olen katsellut pieniä tuollaisia töitä muun muassa avaimenperien muodossa pinterestin maailmassa ja pinnaillutkin niitä talteen. Uskaltautuisikohan itsekin kokeilemaan isommassa mittakaavassa. Todella hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaudu Heli ihmeessä! Oma ideani lähti Nuapurissa-blogin tosi simppelistä seinävaatteesta, jossa ei ollut soluja laisinkaan, vain nuo helmet ja sekin näytti tosi hyvältä. Helppo tapa saada seinälle jotain elämää.

      Poista
  5. Kaunis harmaan sävy sohvassa. Hieno idea tuo seinän solmuteos, näyttää oikein kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Belladonna. Harmaa on kiva väri siitä, että siihen on helppo yhdistää lähes mitä värejä ja sävyjä tahansa.

      Poista
  6. Upea sohva ja kaunis väri. Tiedän kokemuksesta, että sohvan ostaminen on vaikeaa :) Onnistuitte hienosti. Ja kaunis tuo seinän taideteos, se on kuin piste i:n päälle.
    Huomenna on joulukuu! Ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula! En ole normaalisti mikään sen suurempi jahkailija, mutta sohva on niin suuri hankinta sekä rooliltaan huoneessa että hinnaltaan, että tässä kohtaa oli jo iskeä epätoivo senkin jälkeen kun lupa sohvan ostoon oli saatu.

      Poista
  7. Ihana seinä vaate! Tuossa olisi loistava idea meidänkin seinälle. Ehkäpä joululomalla solmitaan :D

    Minttu, Kivempi blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähde ihmeessä solmuilemaan Minttu! Minulle jäi vielä pätkä tuota rimaa ja ajattelin jossain välissä testata miltä pienet vastaavat näyttäisi. Niihin voisi yrittää tehdä vähän enemmän solmujakin ja ehkä jopa ihan ohjeiden mukaisesti ;)

      Poista
  8. Sohva ja seinävaate ne yhteen soppii <3 Täydellinen combo! Sohvan osto on vaikeaa, meillä mies sanoo, että nahkaa pitää olla, nahkaa on. Hyvä muttei harmoninen;) Teillä värit ja tyyli muodostaa kokonaisuuden ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati - niinhän ne soppii minunkin mielestäni :) Se konjakkinahkasohva jäi vielä mieleen muhimaan. Jos nyt alkaisi säästää, niin ehkä seuraava sohva voisi olla sellainen...

      Poista
  9. Kaunis sohva ja harmoninen sisustus sinulla! <3 Itsellä tällaisten seikkojen päättäminen on vaikeaa, jopa niin, että jää sitten tekemättä koko homma ja jatketaan vanhalla vaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos yrtteilijä! Tiedän niin tunteesi. Uusi matto esimerkiksi on helppo heittää takaisin rullalle ja palauttaa jos se ei näytä kotona hyvältä, mutta sohvan kanssa se ei onnistu. Isoja päätöksiä. Saisipa kaupasta edes niitä kangas/nahkamalleja isompina palasina kotiin mukaan sovitukseen. Jo se helpottaisi päätöksen tekemistä...

      Poista
  10. Voi elämä mä muistan vielä niin elävästi aika tarkkaan vuoden takaiset sohvaostokset. Auton ostaminenkaan ei ole niin vaikeaa!! :D Teidän sohva on kaunis, samoin seinävaate - ihanan rauhallinen tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auton ostaminen on tosiaan helppoa hommaa sohvaan verrattuna Heidi :) Samaa mieltä. Ja kiitos - huone muuttui kieltämättä aika paljon näillä muutoksilla.

      Poista
  11. Kaunista!<3 Sohvan ostaminen on yksi kodin haastavimmista ostoksista, sillä sohvalla pitäisi viihtyä koko perheen. Paljon erilaisia mielipiteitä yhteensovitettavana.;D Harmaa on mielestäni erinomaisen hyvä väri, ja tuo tekemäsi ryijy ihana ja todella muodikas!<3 Ja mä voisin askarella tuollaisia koristuksia nahasta ja helmistä kuin sulla on kynttilän ympärillä..;) Tarpeet askarteluun nimittäin on jo olemassa!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin Taina. Tiedän, etten varmasti ole ainoa, jolla on tällaiset toiveet, mutta tuntui aina, että myyjiä hymyilytti kun kertoi, että etsinnässä on ryhdikkään ja siistin näköinen sohva, jolla on hyvä löhöillä, ja jolle voi vetää myös jalkansa kun istuskelee. Kivoja askarteluhetkiä! Mullakin on tulossa vielä yksi helppo nahka-askartelu tänne tuon kynttilänjalan tuunauksen lisäksi.

      Poista
  12. Kauniit sävyt olohuoneessa, keväällä on sohva ostos edessä, ja itsekkin kovin nyt harmaan kannalla. Aikaa tässä vielä kyllä on, ehtii mieli muuttua moneen otteeseen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa on helppo väri ja armeliaampi käyttäjiään kohtaan kuin valkoinen. Tsemppiä mietintöihin Suffeli! Sen Oikean tunnistaa varmasti kun se tulee kohdalle - tässäkin asiassa :)

      Poista