torstai 10. marraskuuta 2016

Joulufiilistä ja ideoita Kotilaiturilta

Me Åblogit kokoustimme tällä viikolla Kotilaiturilla. Samalla meillä oli oiva tilaisuus sukeltaa Kotilaiturin tunnelmalliseen joulumaailmaan.
Minusta on ihana imeä vaikutteita ja inspiraatiota erilaisista paikoista. Kotilaiturin joulu on ollut aina yksi tällainen paikka, eikä se pettänyt tälläkään kerralla.

Kotilaiturin joulussa on tänä vuonna paljon vihreää ja ruskeaa sekä paljon luontoa ja luonnon materiaaleja. Ensi vuoden jouluväriksi Kati ounasteli punaista myös meidän koteihimme, joissa punaista ei ole näkynyt muutamiin vuosiin. Saa nähdä, never say never.


Somistuksiin ja esillepanoihin on panostettu ja niissä on paljon vinkkejä, joita voi napata mukaan omaankin kotiin. Katin apuna on ollut Villa Puomin Hanna, toinen tyylitaituri. Yhdessä näiden naisten käsissä on syntyi tämä kaunis luontojoulu.


Havunneulaset sammaleen joukossa hymyilyttävät. Ne liittyvät yhteiseen projektiimme, josta kerron lisää myöhemmin. Olin itse nyppimässä neulaisia ja muita metsän röhniä ja roskia pois sammaleiden joukosta tehdessämme stailausta - vieressä Kati laittoi sammaleet neulasineen astioihin ja vinkkasi samaa minullekin. Ja miten kivalta nuo näyttävätkin. Ei kaiken tarvitse olla niin sliipattua ja viimeisteltyä - pieni särmä tekee terää.


Tällaisen kuoren sisälle voisi hyvin sujauttaa sormukset tai rakkaan korun yön ajaksi.
Ja kun Kotilaiturista puhutaan, ei voi unohtaa kässäilypuolta. Langoissa on taas aivan ihania värejä ja sävyjä ja materiaaleja, joista valita. Kuukauden kässäilytyönä on pipo ja pipolangan ostajalle luvattiin ohje kaupanpäälle.

Mahtaakohan tuo olla sama ohje, jolla itse innostuin neulomaan äidilleni joululahjan. Siis minun, joka en todellakaan ole neulojaihminen, taitoni riittivät tuohon pipoon ja sain sen jopa valmiiksi ihan kohtuullisessa ajassa.
Facebookin aktiivinen jouluryhmä on herättänyt joulufiilikseni tänä vuonna hyvissä ajoin - ja tuo juuri satanut lumi on vielä lisännyt sitä. Nyt tarvittaisiin vain lisää aikaa, jotta saisin ideoita siirrettyä käytäntöön. Mielessä vilahtaa myös pieni pelko siitä, muistanko kaiken ja onko jouluflow vielä tallella kun tekemisen aika jossain vaiheessa koittaa. No, ehkä piipahdan Kotilaiturilla fiilistelemässä silloin uudelleen. Kiitos Kati kun saimme tulla!

Mukavaa lumiviikon jatkoa!
Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kuvia <3
  Tykkään tuosta ideasta käyttää ruskeaa ja vihreää väriä jouluisessa sisustuksessa ja koristelussa.
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu Outi! Ei se jouluinen sisustus vaadi punaista tai tonttuja. Tunnelmasta se syntyy. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Samaa mieltä kuin kaima tuossa edellisessä kommentissa. :D Aivan ihania nuo ruskehtavat koristeet. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, samaa mieltä minäkin Outi :) Tuo ylimmän kuvan ruskea paperikoriste taisi olla illan kuvatuin. Se näkyy olevan aika monessa postauksessa - enkä ihmettele yhtään miksi.

   Poista
 3. Tuot joulun ja ideat niin lähelle Anu kuvillasi! Jännää, miten silmä tottuu luonnosta tulleeseen jouluiseen värimaailmaan. Niin paljon inspiroitumista tämän tunnelmallisen ajan ympärillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanna! Tuo luontojoulu on aivan ihana - kiitos kaikista ideoista. Joulu taitaa olla tosiaan vuoden inspiroivin aika näillä rintamilla. Mielessä vilisee kaikkea kivaa, kunhan vain löytäisi ajan toteuttamisellekin.

   Poista
 4. Ihania maanläheisiä sävyjä Kotilaiturin joulussa - niin kaunista!
  Mulla on joku heikko kohta sammaleelle, siinä on sitä jotain.. neulasineen päivineen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammal ON ihanaa Miru ♥ Ja todellakin, myös neulasineen...

   Poista
 5. Ihania tunnelmallisia kuvia! Ja nuo maanläheiset värit ovat niin kauniita. Kotilaiturilla on tunnelma kohdillaan. Tätä oli kiva lukea - luontojoulu on kaunis joulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotilaiturin tunnelma on ympäri vuoden ihana, mutta tähän aikaan vuodesta oikein erityisen ihana. Jouluun on meillä kuulunut jossain vaiheessa kimallukset ja glitterit, mutta huomaan, että viimeisimpinä vuosina olen mennyt enemmän ja enemmän kohti luontojoulua itsekin.

   Poista
 6. Kyllä on upeat värit Kotilaiturilla! Ihana jouluinen fiilis välittyy tänne asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö Heidi! Kaupan lämmin tunnelma tarttui kameran kuviinkin.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kaimasi kauppa on vaarallinen paikka Kati ;) Ja jep, kuppeja ihastelin minäkin.

   Poista
 8. On kyllä niin munkin makuun menevää tyyliä, että AI ETTÄ! Ihana Kotilaituri ja taitavat naiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katilla on uskomaton silmä valita kaupan valikoimaksi juuri hyvä valikoima ja taito osata olla rönsyilemättä linjastaan. Iso peukku hänelle!

   Poista
 9. Harmittaa vietävästi etten päässyt Kotilaiturille viime viikolla. Kaikki näyttää just niin luontevilta, että voin kuvitella, että mulla jäisivät monet niistä aivan ympärivuotisiksi somisteiksi. Monille mun "joulukoristeille" on niin käynytkin...
  Täytyypä suunnistaa tuonne nyt sitten ihan omin nokkineni :)
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotilaiturin joululla on tapana olla tosiaan ajaton. Näitä koristeita ei tarvitse kerätä pois heti joulun jälkeen ja toisaalta niitä voi ripustella pikku hiljaa jo nyt. Kannattaa suunnistaa Ilmaristen suuntaan Celia :)

   Poista
 10. Paljon houkutuksia ja kaunista!
  Luonto joulussa on niin mieleeni - inspiroivaa ja kuten Celia C tuossa yllä toteaa, ympärivuotista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkutuksia Kotilaiturilta tosiaan löytyy Marianna :) Ihanan inspiroiva paikka.

   Poista