lauantai 5. marraskuuta 2016

Itse tehty saippua | helppo lahjaidea

Taas alkaa lähestyä se aika vuodesta kun on kiva antaa pieniä muistamisia ystäville, opettajalle ja harrastusohjaajille tai kääräistä jotain mukavaa pikkujoulupakettiin. Itse tehdyt lahjat ovat ihania ja tekijälle aina helpompaa jos tuo itse tehty lahja on helppo tehdä ja se valmistuu nopeasti.




Meillä touhuiltiin eilen saippuoita äidit ja tyttäret -kokoonpanolla hyvien ystävien luona. Olihan joukossa myös yksi pieni miehenalku. Kiitos mukavasta illasta! Kenelläkään ei ollut kokemusta saippuan tekemisestä, mutta hyvillä ohjeilla päästiin onnistuneeseen lopputulokseen.


Askartelukaupassa myydään valmista saippuamassaa, jota sulatetaan kuten suklaata tai voita, pieneksi pilkottuna palasina esim. mikrossa tai vesihauteessa. Meillä mikro oli 60 prosenttisella teholla ja aikaa laitettiin pieninä jaksoina. Välillä sekoiteltiin ja tarkastettiin tilanne muutenkin.




Saippuamassaa löytyy sekä kirkkaana, että valkoisena ja sitä voi värjätä eri väriseksi. Joukkoon voi lisätä myös tuoksua eteerisistä öljyistä. Meillä käytössä olivat piparminttu- ja greippiöljy. Valkoisesta massasta sai kauniita pastellisävyjä ja kirkkaasta läpikuultavia. Tosin mustalla pääsimme aivan läpimustaankin lopputulokseen.

Äidit jäivät tällä kertaa hieman "alakynteen" lasten innostuttua puuhaan, mutta äitien saippuasta tehtiin mustaa ja sulan saippuamassan joukkoon laitettiin tummaa kahvia antamaan tuoksua. Kahvia käyttämällä saippuasta pitäisi tulla aavistuksen kuoriva. Itse emme ole vielä selvinneet testaamaan.




Valuumuotteina meillä oli silikonisia muffinivuokia sekä esimerkiksi maitotölkkejä. Maitotölkkiin valettu saippua oli helppo irrottaa tölkistä ja pilkkoa sen jälkeen sopiviksi paloiksi veitsellä. Saippuamassa kovettui yllättävänkin nopeasti ja osa saippuoista irroiteltiin ja paloiteltiin vielä saman illan aikana.

Lahjapaperi ympärille ja pieni koriste narulla kiinni, niin muistaminen on valmiina. Tai jos haluat isomman lahjan, on saippua mukava lisätä vaikkapa kauniin pyyhkeen päälle pakettiin.





Toinen helppo idea itsetehdyksi lahjaksi löytyy viime vuoden postauksestani täältä klik.

Kaikki ei illan aikana mennyt kuitenkaan kuin Strömsössä. Tarkoituksemme oli tehdä myös kylpypommeja, mutta niissä massa alkoi kuohua sen jälkeen kun se oli laitettu muotteihin ja tänä aamuna lopputuloksena oli melko... miten sen sanoisi... mielenkiintoisen näköinen lopputulos. Jos osaat auttaa mistä tuo kuohuminen johtui, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan mitä tehdä toisella tavalla.

Mukavaa pyhäipäiväviikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

25 kommenttia:

  1. Itse viisastuin noiden kylpypommien kanssa, kun täälläkin kuohui ja kunnolla. Kannattaa laitta vähemmän nestettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Massan pitää ilmeisesti siis olla melkoisen kuivaa kun se on hyvä. Teimme kaksi erää ja toiseen laitoimme vettä vain sen verran, että massa oli massaa eikä irtonaista murusta ja silti kuohuin niin paljon, että aamulla massaa oli enemmän muottien ulkopuolella kuin sisällä. Täytyy testata vielä entistä kuivemmalla koostumuksella. Kiitos Outi!

      Poista
    2. Siis en minä kuohunut, vaan se massa :)

      Poista
  2. Ihanan viitseliäitä olette! Mikään ei ihanampi muistaminen kuin itse tehty pieni paketti! <3 Ja näyttää olevan kauneimmat ainekset ikinä! Tunnelmallista viikonvaihdetta Anu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä oli kiva tehdä ja hyvässä seurassa muistamiset syntyivät vähän kuin sivussa. Ihanaa, aurinkoista sunnuntaita sinullekin Hanna ♥

      Poista
  3. Itse tehdyt lahjat on parhaita ja niitä meillä harrastetaankin. Tänä vuonna joudun hiukan käyttämään myös valmiita tuotteita, aika ei vaan tänä syksynä tunnu riittävän kaikkeen mitä haluaisin. Ja, realiteetit kun ymmärtää, ei ostettavatkaan tuotteet ole pahasta. Stressin järjestäminen itselle kun on turha!
    Mutta, kiva idea tehdä äidit-tytöt yhdessä. Ja, saippuat on kivoja lahjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostetut lahjat tai muistamiset eivät tosiaankaan ole pahasta. Tuo on niin tuttua, että mieli tekisi tehdä vaikka mitä, mutta päivien tunnit eivät vain riitä aina. Kaikesta kivasta menee maku jos sen tekee stressin maustamana ja siinä ei ole järkeä. Saippuat ovat siitä kivoja lahjoja, että niille on ainakin kaikille käyttöä.

      Poista
  4. Hienoja saippuoita ja kuulostaa helpolta tuo valmistus - vaan tiedän, että tämä poropeukalo osaisi nuokin sörssiä;)
    Itse tehty lahja on aina arvokas ja vielä kun sen saa noin kauniisti paketoituna!
    Hyvää pyhäinpäivän viikonloppua, Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule Lady, et sinä sörssi yhtään mitään ♥ Rohkeasti vain testailemaan pienellä määrällä ja vaikka ystävän kanssa yhdessä, niin voi porukalla pähkäillä mitä ja miten pitäisi tehdä. Niin se meilläkin meni :) Kaunista sunnuntaita sinulle!

      Poista
  5. Kauniita saippuoita! Mekin ollaan lasten kanssa tehty saippuoita ja se on kyllä kivaa ja helppoa puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätti tosiaan miten helppoa tämä oli Johanna. Jotenkin olin luullut, että saippuan tekeminen olisi monimutkaisempaa ja ehkä sotkuisempaakin. Noh, niissä kuohuvissa kylpypommeissa sitä sotkua kyllä saatiin aikaiseksi... ;)

      Poista
  6. On ihana ihailla toisten teoksia. Erityisesti silloin, kun itse ei saa samaa aikaiseksi. Usein olen suunnitellut tätä kokeilla, mutta mitään ei ole kuitenkaan tehty. Kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu Titta, minustakin on kiva katsella toisten tekeleitä ja jossain vaiheessa inspiraatio iskee sitten itsellekin. Tai vaikka ei iskisikään, on kuitenkin useimmiten päässyt hyviin fiiliksiin :)

      Poista
  7. Saippuat näyttävät kerrassaan upeilta! Ihana idea tehdä itse joululahjoja.
    Niitä kaikki lahjansaajat arvostavat eniten.

    Leppoisaa pyhäehtoota, tapaamisiin tiistaina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Lahjoja on kiva tehdä itse ja tällaiset lahjavalvojaiset ovat tosi kiva tapa viettää iltaa ystävien kanssa. Mitä lähemmäs joulua mennään, alkavat viikonloput olla täynnä, mutta kerrankin aloitettiin ajoissa. Luulen kyllä, että täytyy vielä tehdä ihan itsekseen lisäerä omaan lahjakäyttöön. Ihana nähdä tiistaina - leppoisaa iltaa sinnekin!

      Poista
  8. Kauniita ja ihania lahjoja! Teki heti mieli kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä oli kiva tehdä ja massa jähmettyi sen verran nopsasti, että sai tehtyä myös esimerkiksi kaksivärisiä saippuoita. Niistäkin tuli kauniita. Kokeile ihmeessä Anu!

      Poista
  9. Saitpa kuulostamaan puuhan helpolta! Minkä hintaista tuo massa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se OLI Heidi helppoa :) Kilon paketti saippuamassaa maksoi 12,95 €. Itsestä riippuu sitten kuinka monta saippuaa tulee, miten suuria saippuoista haluaa.

      Poista
  10. Hienoja lahjoja. Voi kun itsekin sais aikaan jotain tuollaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se toimeksi laittaminen se suurin juttu taitaa ollakin. Kuulostaa tutulta Satu :)

      Poista
  11. Sait kyllä kuulostamaan saippuan askartelun helpolle - pakko tutustua ensi kerralla askartelukaupassa tarvikkeisiin!! Kiitos vinkistä siis! :) Loistava lahjaidea näin isänpäivän kynnyksellä.

    P.s. Blogissani on sinulle haaste! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, se oli ihan oikeasti helppoa, en huijaa :) Testaile ihmeessä nyt kun sinulla on luovuusaika menossa. Jotain kauniita kukan terälehtiä tai eucalyptuksen lehtiä saippuan joukkoon - voisi olla aika ihania...

      Poista
    2. Ja KIITOS Satu haasteesta! Otan sen pian käsittelyyn.

      Poista