lauantai 10. syyskuuta 2016

Hemmottelulla jaksamista arkeen ja ETU sinullekin

Oma jaksaminen on tärkeää ja hyvinvoivan ihmisen lähellä on toistenkin hyvä olla. Sopivissa määrin on hyvä olla itsekäs ja ottaa itselleen pieniä hetkiä, jotta taas jaksaa arkea.
Onko muita, joilta tahtovat unohtua nuo omat hetket? Omat tekemiset ja rauhalliset hetket on kaikkein helpointa sysätä syrjään kun aika ei tunnu riittävän kaikkeen. Myös oma väsymys on muka helpompaa kestää kuin läheisten. Tai tuolta minusta ainakin tuntuu.
Minä olen kerännyt jaksamista viime aikoina aivan ihanalta hierontapöydältä. Turussa Aurajokirannassa, Hoitola Aurassa hoitoja antava Sari Mattila* on aivan helmilöytö. Nainen, joka tekee työtään selvästi sydämellään ja taitavin käsin.


Sari tekee hemmotteluhoitojakin, mutta itse hän kokee, että hänellä on eniten annettavaa klassisessa hieronnassa. Siinä missä itse ajattelen, että arjen ei niin mukavista rutiineistakin voi tehdä mahdollisimman mukavia, ajattelee Sari samoin hieronnasta. Hän pyrkii siihen, että hieronta on asiakkaalle aina hyvä kokemus; vaikuttava, mutta nautittava, arjen tunnelmaa nostattava hetki. Ainakin minun kohdallani tuo on onnistunut täydellisesti.

Miellyttävä, rauhoittava ympäristö, pehmeä valo ja luonnon äänet taustalla on rentouttavaa asettua hierontapöydälle. Hierontaöljyyn voidaan asiakkaan halutessa lisätä eteeristä öljyä - esim. energisoivaa inkivääriä tai greippiä, lämmittävää pippuria tai rentouttavaa kardemummaa - tai osana hoitoa voidaan käyttää lämpimiä vuolukiviä kaikkein jännittyneimpien lihasten hoitoon. Nuo kivet myös rentouttavat. Silti itse hieronta on klassinen, kunnon otteilla tehty ja hoidon jälkeen tuntee oikeasti, miten pääkin kääntyy taas paremmin.
Sarin tavoitteena on, että hieronta olisi luonnollinen osa arkea ja että se olisi hyvänolon ylläpitoa, ei pelkkää lihasten kireyksien poistamista. Kun akuutit vaivat on poistettu, on hyvä käydä hieronnassa noin kerran kuukaudessa, jotta kehittymässä olevat vaivat pystytään huomaamaan, eikä suurempia lihasjännityksiä pääse kehittymään.

Hoidon yhteydessä voidaan tehdä lyhyt ryhtikartoitus, jotta selviää mistä kireydet voivat johtua. Minulle tuo kartoitus tehtiin viimeisimmällä kerralla ja sain hyvät ohjeet, miten pystyn pitämään hieronnassa avattuja jumituksia poissa myös kotioloissa. Hyvin pienilläkin asioilla kehonsa hyvinvointiin pystyy vaikuttamaan tälläkin saralla kun vain tietää mitä tehdä.
Ja loppuun vielä iloisia uutisia. Sari on luvannut hemmotella kaikkia Arjen timanttien lukijoita edulla ja antaa kaikille syyskuun aikana uuden varauksen tehneille 60 minuutin hieronnan 38 euron hintaan (normaali hinta 45 €). Muista vain sanoa blogini nimi ajanvarauksen yhteydessä. Suosittelen lämpimästi, sillä hetki sydämellisen Sarin hierontapöydällä on todellinen arjen timanttihetki ♥

* Yhteistyössä Hieroja Sari Mattila, KIITOS! | Hoitola Aura, Hämeenkatu 32 Turku, p. 0400 639 545, www.sarimattila.fi


Hyvää mieltä viikonloppuusi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

14 kommenttia:

 1. Hierojalla käynti on ihanaa. Sitä on aina niin rentoutunut, että voisi vaikka heti käydä nukkumaan :)
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ihanaa ja rentouttavaa. Lisäksi on mahtava olo kun tuntee miten jumitukset helpottavat ja olo vetreytyy. Rentoa sunnuntai-iltaa Outi!

   Poista
 2. Välillä tuntuu että utokin käy useammin huollossa kun minä. :) Täytyykin ryhdistäytyä ja varata aika hierojalle, kosmetologille...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin verrattu ja tuo on täysin totta minunkin kohdallani :) Viimeksi juuri juteltiin Sarin kanssa, että hierojatkin (kuten myös gynekologit) voisivat ottaa samanlaisen kutsujärjestelmän käyttöön kuin hammaslääkärilläkin on eli tietyin väliajoin tulisi aina automaattisesti uusi aika kotiin muistutuksena. Muuten käynti tahtoo unohtua jos ei tule mitään erityisempää vaivaa. Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, juurikin aamulla kuulin eilisen iltavuoron jälkeen miten niska oikein rutisee kun päätä käänsin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt äkkiä hierottavaksi Helinä :) Otetaanko yhteinen tavoite pitää parempaa huolta itsestämme? Terveisin toinen, jonka niska rutisi ennen näitä hierojakäyntejä ;)

   Poista
 4. Oih, oispa ihana päästä hierontaan :) Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieronta tekee kyllä hyvää! Kosketus, oma aika, rentoutuminen, lihasten kireyden poistuminen -- ja ties mitä hyvää vielä. Mukavaa viikkoa Jaana sinullekin!

   Poista
 5. Kyllä, liian usein sitä äitinä ja naisena unohtaa itsensä hemmottelun. Tänään kipaisin pitkästä aikaa vyöhykehoidossa, hoitaja katsoi papereistaan että vuosi sitten kävin viimeksi ;)

  Uusi tuttavuus tämä Aura, kiitos vinkistä! Näyttää ja kuulostaa rentouttavalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin. Ensin hoidetaan muut ja jos jää aikaa, niin sitten minut. Auran Sari on todella ihana - pitäisit hänestä varmasti Teija!

   Poista
 6. Hyvä hieroja on oikea aarre! Laitan heti tuon Hoitola Auran nimen talteen,
  tarjous on todella houkutteleva.
  Kivaa viikkoa sinulle, Anu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sarille on ihana mennä kun tietää tulevansa sieltä ulos hyvällä mielellä hymyssä suin ja paikat taas askeleen liikkuvaisempina ja vähemmän kiristävinä. Käytä ihmeessä etu hyväksesi Teija - tiedän, että pitäisit Sarin hoidosta ♥ Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 7. Kyllä hemmottelu tulee aina tarpeeseen <3

  Heitin sua kivalla haasteella, käy kurkkaan blogista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee ja jokainen meistä tarvitsee hemmottelua aina silloin tällöin. Tavalla tai toisella ♥ Kiitos Tuija haasteesta, jopas heitit hauskan. Toisaalta laittaa kyllä miettimään... Koppi napattu!

   Poista