sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kohti elokuun tummia iltoja ja Åblogien kirppari

Jossain välissä, aivan huomaamatta, kesän valoisista illoista on tullut tummempia ja huomisesta alkaen elokuun ihanat, tummat illat ovat todellisuutta. On tullut aika kaivaa lyhdyt esille.





Löysin viime kesänä Åblogien kirppikseltä kauniin lyhdyn. Lyhty oli kaunis sellaisenaan, mutta lyhdyn näkemät auringonsäteet olivat haalistaneet sen pintaa ja kaipasin siihen voimakkaampaa väriä. Niinpä kaivoin joka naisen ystävän, suhumaalin, esille ja suihkuttelin lyhdyn mustaksi. Nyt lyhty on taas kuin uusi.






Hamassa nuoruudessa asuessani Turun Aurajokivarressa pari kilometriä keskustasta oli aivan ihana kävellä kotiin elokuun lämpimässä, pimeässä yössä. Joki oli aivan tyyni. Näen vieläkin tuon näyn silmissäni ja tunnen pehmeän lämmön. Ehkä siitä on tullut rakkauteni elokuun iltoihin.

Mutta se siitä. Åblogien kirpparista puheenollen tulossa on tänäkin kesänä uusi kirppari. Laita siis jo nyt sunnuntai 14.8. kalenteriisi. Kirppari järjestetään tänä vuonna Liedon Ilmarisissa, Kotilaiturin pihapiirissä, Ilmaristen liikenneympyrän kohdalla.

Itse en pääse tällä kerralla mukaan, sillä olen juhlistamassa ihanan nuoren neidin tärkeää päivää, mutta mene sinä. Kaikkea mielenkiintoista on varmasti tarjolla!




Facebookiin on aivan muutama minuutti sitten auennut Åblogien kirpputorin tapahtumasivu, joten klikkaa ihmeessä itsesi mukaan, jotta pysyt kärryillä mitä tuleman pitää. Sivulle tulee varmaan jo etukäteen näkösälle mielenkiintoisia kirpparitärppejä.

Rentoa, leppoisaa sunnuntaita! Ainakaan tänne meille ei ole tullut vielä luvattuja ukkosia ja sateita, vaan sunnuntaista on saatu nauttia aurinkoisissa merkeissä.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

  1. Ihanaa heinäkuun viimeistä päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle samoin Outi - otetaan kaikki ilo irti näistä heinäkuun viimeisistä tunneista!

      Poista
  2. Mukavaa alkavaa elokuuta! Olisikin kiva piipahtaa tuolla kirpparilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin Katja sinulle kiitos! Piipahda ihmeessä moikkaamassa meitä tämän alueen bloggareita, tekemässä aarrelöytöjä ja herkuttelemassa Ollin Grillin paellalla ja Kahvin ja Kakun jälkkärikahveilla :)

      Poista
  3. Ihana tuo lyhty. Tykkään sen yksinkertaisesta muotokiielestä. Olipa hienosti sanottu, mutta ymmärrät kyllä.
    Minäkään en pääse kirppareille, meillä on Espoossa silloin synttärit. Mutta täytyy myös mainostaa tuota tapahtumaa jossakin vaiheessa.
    Ihanaa elokuuta, Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä Tuula ja juuri se viehättää lyhyessä minuakin ☺ Harmi ettemme kumpikaan pääse tuohon Åblogien vuoden tapahtumaan mutta toivotaan että ensi vuonna onnistuu paremmin. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  4. Kaunis lyhty! Täällä just syksyn sisutusta mietitty, joko uudet verhot olisi listalla?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vai on sinullakin kääntyneet ajatukset jo sisätiloihin. Minulla myös :) Eilen juuri ostettiin uusi matto arkihuoneeseen ja nyt haikailen entistä suuremmin seinän maalaamista. Värimallikortti nököttää seinällä olevalla tauluhyllyllä ja se näyttää päivä päivältä paremmalta. Varmoja merkkejä lähestyvästä syksystä ;)

      Poista
  5. Tyylikäs kombo toi kaapelipöytä ja lyhty!
    Täällä myös rakastetaan elokuun hämäriä iltoja.
    Lyhtyjä on kerätty pöydille ja ostinpa myös vihdoin halajamani Granitin lamppuketjunkin takapihalle pöydän päälle roikkumaan.
    Tulee sellainen sopivan välimerellinen olo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celia! Minustakin tuo setti toimii hyvin yksiin. Kuulostaa, että teillä alkaa olla jo hyvin valmista lähestyviin venetsialaisiin! Ihanan tunnelmalliselta kuulostaa.

      Poista
  6. Voi vitsiläinen, just ollaan edellisenä viikonloppuna siellä suunnassa. Eli kirppari jää kokematta, mutta varmasti mukava tapahtuma. Mukavaa elokuun alkua Anulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan höh Jani! Mutta yritetään molemmat päästä ensi vuonna sitten. Tapahtuma on näkemisen ja kokemisen arvoinen :)

      Poista
  7. Mä voisin elää ikuista heinäkuuta! En ole suonut vielä ajatustakaan syksylle. No okei, koulureppu ostettiin eilen ekaluokkaselle - KÄÄK! Tuo lyhty on kyllä kaunis ja kaapelikelasta olen kade. :) Onnellista elokuuta Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinäkuu on ihana, siitä ei pääse kyllä mihinkään Heidi. Mutta tuo s-sana - KÄÄK tosiaan. Onneksi elokuu on vielä kesää.

      Teillä eletäänkin jänniä aikoja kun perheessä on tuleva ekaluokkalainen. Joko sulla on nenäliinat taiteltuna itselle valmiiksi? Eka päivä on ollut ainakin mulle tosi tunteellinen ja tuntuu että edelleen, näiden tulevien kutos- ja kolmosluokkalaistenkin kanssa, koulunalunpäivässä on pientä haikeutta ja isoa tunnetta mukana. Iloisen kuplivan jännittävää elokuuta siis teille Heidi!

      Poista
  8. Hyvää elokuuta sinulle <3
    Lyhdyt ovat elokuun illoissa niin kauniita ja toivotaan nyt, että syyskuustakin tulee kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhdyt ovat ihania minustakin ja jotenkin elokuun kontrasti pimeän ja lämpimän välillä on upea. Toivotaan, että jonain iltana jaksaisi olla illalla niin reipas, että kattaisi myöhäisiltapalan terassille lyhdyn valoon ja ottaisi filtit ja perheen mukaan. Ihanaa elokuuta sinullekin Marianna!

      Poista
  9. Hyvännäköinen lyhty. Kelpaa poltella kynttilää tuossa elokuun iltoina =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ja tunnelmallisia elokuun iltoja sinne sinullekin!

      Poista