maanantai 18. heinäkuuta 2016

#kesäkukkaLOVE | kesäkukkien TOP 3

Sain ihanalta inspiraatiobloggariltani Kukkalan Sannalta haasteen listata kesäkukkasuosikkejani. Melko usein haluan jotain uutta terassille, vaihtelu virkistää, mutta on tiettyjä kasveja, joista on muodostunut jo pidempiaikaisia suosikkeja.

KORISTEAPILA 

Tänä kesänä suosikkilistalleni, lähes listan kärkeen on kiilannut voimalla koristeapila. Näin koristeapilan ensimmäisen kerran nimenomaan Kukkala-blogissa tänä keväänä ja kasvin metsästys alkoi välittömästi. Mietin pitkään vihreä- ja punalehtisen apilan välillä, mutta päädyin lopulta tähän vihreään - ja olen ollut tyytyväinen. Yllätyksekseni apila alkoi joku viikko sitten vielä kukkiakin.


 

HORTENSIA


Hortensia on ollut yksi suosikkikesäkukistani jo useita vuosia. Pidän kaikista väreistä, mutta valkoinen on se, jonka valitsen jos teen valinnan itse. Vaikka hortensian kukka onkin romanttisen oloinen, on siinä silti selkeyttä, josta pidän.

Useimmiten hortensia on ollut meillä etupihan puolella, jossa terassi on koko päivän varjossa, mutta tänä vuonna halusin pitää sen enemmän silmissä ja otin riskin jättäessäni kasvin takapihan auringossa kylpevälle terassille. Seuraukset ovat nähtävissä, mutta kukinnan loppupuolellakin kasvi on kaunis. Kukat kuivuvat kauniisti ja kuivunutkin kukkaoksa on kaunis vaikka maljakossa.


 

HEINÄT

Heiniä meillä taitaa olla nyt kolmatta kesää ja ne ovat ehdottomia suosikkejani. Niitä löytyy sekä pihan varjoisemmalta, että aurinkoisemmalta puolelta ja ne ovat kauniin ulkomuotonsa lisäksi mukavia siksikin, etteivät ne piittaa pienestä vilutuksesta. Vielä en ole onnistunut talvettamaan heiniä, mutta josko tänä vuonna olisi senkin aika. Yritystä on ollut jo molempina aikaisempinakin vuosina. Joku tahtoo vain unohtaa kastella varastossa olevat kasvit...







 
Tänä vuonna meillä on terassikasveina myös hyötykasveja. Colayrtti ja timjami kasvavat samassa astiassa sulassa sovussa terassin sivupöydällä ja keinun vieressä paprika on saanut ruukkuun parikseen kaunislehtisen pitsilehden. Kesäkukat eivät oikeasti siis ole meillä välttämättä kukkivia, vaan ehkä enemmänkin kesäkasveja.

Kukkivista kasveista pidän hortensian lisäksi myös pelargonioista, etenkin Mårbackan pelargonia on aivan ihana. Myös daaliat kuuluvat suosikkeihini. Tänä vuonna terassin istutuspaikat vain tulivat täyteen ennen kuin pääsin kukkivien kasvien lähelle puutarhalla.

Tässä minun suosikkejani. Nappaa ihmeessä #kesäkukkaLOVE -haaste mukaasi ja vinkkaa sekä minulle kommentteihin, että mielellään tietysti myös Kukkalaan alkuperäiseen postaukseen, jotta mahdollisimman moni löytää sinunkin suosikkiesi luokse hakemaan inspiraatiota. 

Kaunista viikon jatkoa! Täällä menossa on toiseksi viimeinen lomapäivä ja päivät ovat aivan sekaisin. Lyhyestä pituudestaan huolimatta loma on ollut siis erinomaisen onnistunut :)

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

17 kommenttia:

  1. Omat kesäkukat jo kuvattu ja kohta eetterissä <3 Ihanat kukat sulla ja mikä värimaailma +++++!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat kukat ON kyllä sullakin postauksessa, taattua Kati-tyyliä ♥ Sannan lisäksi olet toinen trendsetterini näissä kasviasioissa.

      Poista
  2. Uuh, tykkään myös! Sekä kasveista että väreistä. Loistovalinnat siis minunkin mielestäni!!

    Heiniä voi koittaa talvetta maassa - kukkapenkissä tai vaikka kasvimaalla, jos muilta syystöiltä vain ehtii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja suurkiitos postauksesta <3 <3

      Poista
    2. Kiitos, kiitos ja kiitos itsellesi ihanasta haasteesta! Näitä postauksia on kiva käydä kurkkimassa ja hakea ideoita toistenkin suosikeista.

      Viime syksynä kaivoin pari heinää maahan, mutta niistä ei noussut keväällä mitään. Lavankauluksiin voisinkin koittaa muistaa kaivaa heinät syksyllä jos ei talvi yllätä tätä kotipuutarhuria tänäkin vuonna ;) Kiitos vinkistä!

      Poista

  3. Paljon ihania kasveja sinulla! Itselläni on maassa kasvanut eräs punainen apila-lajike ja se on ollut vallan mahdoton tilan valtaaja, samoin teki tuo viiruhelpi. Mutta kun on oikea paikka levitä, tulee runsaudesta valloittava. Orvokkien kanssa olen jossain ruukussa kitkutellut, mutta yhdet saivat juuri antaa tilaa hortensialle. Kesä alkaa olla siinä kohdin, ettei kaikki keväällä ensin hankitut enää jaksa. Nyt pitää kurkotella vaihtoehtoja syksyyn asti jaksavista lajikkeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titta! Nuo molemmat taitavat olla tosiaan maahan istutettuina melkoisia villiintyjiä ja kuten eräs puutarha-asioita osaava ystäväni sanoi, kaikki mikä kasvaa väärässä paikassa on rikkaruohoa. Niin se kai on.

      Meillä tuo hortensia on hiukan sen näköinen, ettei ole enää aivan parhaimmassa iskussa, mutta muut jaksavat vielä hyvin. Aikaisemmin jouduin ostamaan monet kukat kesällä, mutta sen jälkeen kun sain kanankakkavinkin, olen säästynyt väliostoksilta. Kanankakasta kirjoittelinkin aikanaan
      https://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/05/paras-ystavani-pihatoissa.html

      Poista
  4. Kauniita! Minä muistin kastella autotallissa talvehtineet japaninvaahterat siksi, kun laitoin puhelimen kalenteriin muistutukset ja piippaukset heti siirron jälkeen. Muuten kasvit olisivat olleet kyllä ihan hunningolla :) Sen verran lahopäinen olen ;)
    Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki tällaiselle harvapäälle - kiitos Anu! Tuota testaan tänä talvena. Miten usein kävit kastelemassa vaahteran? Iloa ja aurinkoa sinunkin viikkoosi kaima!

      Poista
  5. Hortensiat ovat omia suosikkejani myös. Tykkään kovasti myös murateista.
    Ihanaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensia on niiiiin kaunis. Ja muraatti myös. Ihana kasvi ihan yksikseen, mutta myös monessa seurassa. Upean aurinkoisen viikon jatkoa sinullekin Outi!

      Poista
  6. Kiva postaus!
    Minäkin pidän heinistä, mutta myös hortensioista. Kukkapenkissä kukkii juuri nyt yksi ja toista odotellaan kukkivaksi.

    Kaunista viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama maku Marianna :) Minä menetin jalohortensiani viime talvena. Kuiva juurakko on vielä edelleen paikallaan kun olen toivonut, että se jostain syystä heräisi kivikossa henkiin, mutta eipä ole näkynyt elon merkkejä. Harmi. Mutta onnellinen sinä kun saat ihailla kahta hortensiaa kukkapenkissäsi. Mukavaa kesäviikkoa sinullekin!

      Poista
  7. Kauniita kuvia ja asetelmia! Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kukat ja kasvit tekevät kesästä kesän ♥ Ihania kesäpäiviä sinullekin!

      Poista
  8. Ihania kesäkukkasuosikkeja! Tuo apila on kyllä erityisen mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla sitä ensi vuonna. :) Ihania kesäpäiviä sinulle Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! Apila on tosi kiva ja siitäkin minulle mieluisa, että se on kestänyt tällaisen toisaikaisen kastelijan hoidossa. Välillä on varret roikkuneet kuivuuden takia pitkin ruukun reunaa, mutta kummasti ne ovat jaksaneet terhakoitua vettä saatuaan. Kauniita kesäpäiviä sinulle myös!

      Poista