tiistai 9. helmikuuta 2016

Värikästä lounasta paprikoista

Tähän aikaan vuodesta kaipaan lautaselleni väriä. Olisiko mieli niin viisas, että kaipaa kasviksia ja vitamiineja kun kehon vitamiinivarastot alkavat ehtyä?

Yksi värikkäistä lempiruuistani ovat Sikke Sumarin täytetyt paprikat. Ruuan ulkonäköhän on jo puolet ruuasta ja tässä ateriassa tuo puoli on kunnossa minusta aivan täydellisesti.




Paprikoihin tarvitaan:

haluamasi määrä paprikoita puolitettuina
tomaattia (puolikas tomaatti paprikan puolikasta kohti)
basilikan lehtiä
vuohenjuustoa / fetaa / mozzarellaa (oma suosikkini on oikein voimakas vuohenjuusto tai yrttimaustetut vuohenjuustot)
halutessasi hieman juustoraastetta
oliiviöljyä, suolaa, pippuria




Yksi resepti löytyy tämän linkin takaa klik, mutta itse teen paprikat näin:
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise paprika pituussuunnassa, puhdista siemenet ja kalvot pois. Kannan voit jättää paikoilleen, jotta valmis ruoka on (ainakin minusta) hauskemman näköistä. Kuivaa paprikat huolellisesti sekä sisä- että ulkopuolelta. Pirskottele paprikan sisälle kevyesti oliiviöljyä ja pyöräytä myllystä ripsautukset suolaa ja pippuria. Esikypsennä paprikoita uunissa noin 15 minuuttia. Jos paprikoiden sisälle on tullut paljon nestettä, voit kuivata ne uudelleen esikypsennyksen jälkeen.

Lisää sen jälkeen täyte. Aseta paprikan puolikkaan pohjalle puolikas tomaatti ja sen päälle basilikan lehti tai vaikka useampi. Päällimmäiseksi tulee vuohejuusto tai muu haluamasi juusto ja jos haluat (minä haluan), voit laittaa pinnalle vielä juustoraastetta.

Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin. Jos et halua paprikoista niin pehmeitä, voit jättää esikypsentämisen väliin.




Nämä paprikat ovat herkullisia lisukkeina, mutta myös aivan tällaisenaan, värikkäänä lounaana. Pieni jäähtyminenkään ei haittaa.

Värikkäällä ruualla piristyy harmaa päivä, mutta myös aurinkoiseen päivään saa lisää pirteyttä ja hyvää mieltä. Vai mitä?

Pirteää päivänjatkoa sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

16 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvälle ja kevyehkölle herkulle. Olen tullut ihaan samaan tulokseen - jotenkin nyt kun ulkona on ankean harmaata, niin väriä kaipaa lautaselle.
    Mukavaa iltaa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on ja juustoja kun hiukan rajoittaa niin on ihan kevyttäkin syötävää :) Leppoisaa iltaa Anu!

      Poista
  2. Juuri noin! Mullakin tekee mieli kaikkea värikästä! Juuri viikonloppuna tein täytettyjä paprikoita (itselleni) lisukkeeksi.:) Mulla ois sulle haaste blogissani.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, paprikat ovat meilläkin lähestulkoon minun omaa ruokaani ;) Mies joskus ottaa lisukkeeksi mutta itse voisin syödä näitä enemmänkin ja ihan pääruokana.

      Kiitos Taina haasteesta! Otan sen mielelläni vastaan ja ideointi on jo alkanut :)

      Poista
  3. Onpa hyvännäköisiä. Pitäisikin koittaa erilaisia täytteitä välillä. Olen vähän jymähtänyt siihe jauheliha-riisi täytteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas olen unohtanut jauhelihan ja riisit. Kiitos Outi kun muistutit!

      Poista
  4. Oi miten ihanaa väriä ruokapöytään, sitä tosiaan kaipaa erityisesti näin keväisin. Näitä täytyy kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä saa hauskoja kun tekee osan punaisista ja osan keltaisista tai oransseista paprikoista. Aina vaan lisää väriä :)

      Poista
  5. Niin herkullisen näköisiä, että huh hei. Tekisi mieli heti tehdä perässä, mutta jos iltaan asti odottaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottavan aika on pitkä ;) Mitenköhän mahdoit selvitä, maltoitko iltaan asti Jani :)

      Poista
  6. Näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  7. Näyttää todella hyvältä ja varmasti maistuukin. Nämä menevät kyllä ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista